כתב נושא: יום שישי בשרונה, טיסות חניכים  (נקרא 6137 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק joessepe

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
יום שישי בשרונה, טיסות חניכים
« ב- : December 31, 2011, 02:35:20 pm »
אתמול יום שישי היינו בשרונה עם ירון, 6 חניכים וכמה גולשים ותיקים שהיו שם לעזור לנו :)
הגענו בבוקר לעמדה עם רוח מזרחית חזקה במיוחד שהייתה מעבר למגבלות שלנו, ככה שנאלצנו להמתין לתנאים. לאט לאט הגוזלים לומדים שגלישה זה ספורט שכורך בתוכו המון סבלנות. ישבנו בשחת וסיפרנו בדיחות עד שהרוח נחלשה קצת. בינתיים המון מרחפים התמקם בעמדה וככה יצא לנו להתוודע לאחינו אוהבי הרוח בעלי תנוחת הישיבה המוזרה...
כשהרוח נחלשה קצת, השמיים התמלאו במצנחים ולנו היה קשה למצוא חלונות להמראה בהם הקטע שמול העמדה היה פנוי. הרוח לא הרימה מאוד, ורוב המצנחים נשארו בגובה העמדה ופשוט ריכסו מסביבה הלוך ושוב. ירון המתין איתנו והוציא אותנו בביטחה לאיזורים הפנויים.
הטיסות אתמול (מס' 4 ו- 5 שלי בהרים) היו תענוג.
הניסיון בריתמת השכיבה מתחיל לצטבר ולתת אותותיו ואני כבר חש יותר נינוח במהלך הטיסה. לומד איך לכוון את הגלשן לכיוון הרצוי לי במצעות תנועות גוף מלאות, לומד שהסטה קלה נעשית בעיקר באמצאות שינוי מיקום של הרגליים. משתדל למתן את הפניות שלי כך שאוכל להקיף באיטיות את איזור הנחיתה, לראות מה קורה מתחתי ולשמור את המיקום שלי מעל הנקודות שקבעתי מראש. והכי חשוב, מפנה זמן להתבונן מסביבי ולראות כמה יפה פה מלמעלה.
באופן כללי אני אוהב אתרים כמו שרונה (בעיקר מסרטונים של אחרים...) שבהם הקרקע מתרחקת ממך בהדרגתיות, וכמעט תמיד אפשר לראות משהו מעניין קרוב מתחת.
בשדה הנחיתה קיבל אותנו הדוקטור הטוב בסבב הראשון וגל הגיזבר (לא להבהל, "הגיזבר" זה שם משפחה תקני  ;D) בסבב השני. שניהם עשו עבודה מצוינת, התערבו בטיסה במינימום הכרחי (כלומר, כיוון רוח כללי ודממת אלחוט אח"כ :) ) ונתנו הערות טובות על הניחתות שלנו.
הילד היה שם בשביל להרביץ בנו רעל (כרגיל) ולוודא שכולם יוסיפו עוד קצת מהירות למען נחיתות בטוחות יותר בעתיד.
סה"כ היה יום מאוד מאוד כיפי.
ההרגשה של גוזלים שמתקדמים היא הרגשה מאוד משכרת.
שעות לאחר הנחיתה, המראה של המדרון והשדות מתחתי, התחושה הנינוחה בריתמה ורחש הרוח באזניים נשארו איתי וצבעו לי את שאר היום והערב בחלום נעים וטוב על תעופה.
כל כך כיף להגשים חלום :)
תודה גדולה לירון לוין על ההשקעה העצומה והארוכה, הסבלנות וההדרכה מהעולה שמאפשר לנו להגשים חלום בביטחה.
תודה רבה גם לכל הותיקים שתרמו ותורמים את חלקם בהכנסתנו למשפחת הגולשים. בסיפורים, בעזרה, ובעיקר בהרבה הרבה רעל ופירגון להמשך :)
יוסי.
www.youtube.com/watch?v=ewJ55--vnB8

מנותק ASI ZEMACH

• מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: יום שישי בשרונה, טיסות חניכים
« Reply #1 ב- : December 31, 2011, 02:56:12 pm »
היי יוסי
כל הכבוד לכם תהנו ,ובעיקר תשמרו על עצמכם
תזכרו תמיד ,לטוס לא בכל מחיר...

שלח לי בבקשה את הדאר שלך ,כדי שאלשח לכם את ההמראה של קרן

מנותק שלומקס

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #2 ב- : December 31, 2011, 08:00:17 pm »
יוסי , יפה מאוד כל הכבוד תמשיך לשתף אותנו בחויות ובסירטונים  hug
גם אנחנו רוצים לראות את הטיסה של קרן ,לא כך ?

מנותק אפרוח_של_ברזל

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #3 ב- : December 31, 2011, 08:17:30 pm »
השם הוא קרנהשפע, או שפע, לא קרן :-)

איך הגרביים שלי?
קרנהשפע טיסת גובה מס' 4. 30-12-11 שרונה

(זו טיסה מס. 4, טיסה מס. 1 תועלה בימים הקרובים, הרבה יותר מוצלחת, לדעתי....)
אמא השביעה אותי שאני בחיים לא אעלה על אופנוע...אז למדתי לטוס על גלשן (((( : ))))

מנותק ASI ZEMACH

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #4 ב- : December 31, 2011, 09:39:12 pm »
די נלחצתי כשראיתי את הנחיתה ,אני לא מבין למה את לא מגיבה .הבחור שהיה בקשר לא תיזמן לך דחיפה ?
תשמרי על עצמך ,ואם יש לך בעיה ,תבקשי תמיד עזרה בקשר
בהצלחה

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #5 ב- : December 31, 2011, 10:00:34 pm »
הנחיתה מתבצעת לכיוון דרום מערב באתר עם רוח מזרחית?

Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק ASI ZEMACH

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #6 ב- : December 31, 2011, 10:36:00 pm »
כיוון הרוח בזמן הנחיתה היה באמת דרום מערב...

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #7 ב- : December 31, 2011, 10:54:16 pm »
לגבי יוסי - יש לי חשד שאתה תלוי גבוה מדי. לפחות כך זה נראה מזווית הצילום. בדרכ רצוי להיות עד 20 סמ מעל הבייס בר בתנוחת הגלישה הניטרלית. חוצמזה ממה בדיוק נהנית? כל הזמן הגלשן רק שקע...זה נחשב די באסה .
לגבי קרןהשפע(הסברים על השם פור פאבור....!) - נראה לי שאת נופלת לקטגוריית החצי בהריון- זה מונח חיל אווירי של לעשות משהוא רק חצי דרך. כוונתי שנראה מזווית הצילום שאת לא עוברת לעמידה אלא נשארת חצי שכיבה חצי עמידה...מן באלכסון כזה
התנוחה הזאת ממש לא טובה ובמיוחד במיוחד בתנאי רוח חלשה
לדעתי הבעייה עם השתילה לא היתה הכיוון שבחרת לנחות- אני נחתתי בשדה הנל בכיוון כמעט הפוך לחלוטין לכיוון ההמראה של שרונה- יעני עוד ימינה מהכיוון שלך וזאת כדי לנצל את השיפוע העולה של המדרון ועם גלשן מתקדם שנוחת הרבה יותר מהר וכמובן לא היתה שום בעייה.
העניין הוא שברגע שנוחתים במדרון עולה חייבים להבין שהפיינל הרבה יותר קצר וקצב איבוד האנרגייה מהיר יותר. צריך להיות עם הידיים ב 2\3 עליון של הצלעות ולדחוף די אגרסיבית טיפה לפני כיוון שהקרקע מתרוממת אליך

לסיכום - חייבת לשפר מיידית את טכניקת הנחיתה . נחיתות לא טובות הם הגורם מספר 1 בספורט לפרישה מוקדמת וכואבת וחבל- בסופו של דבר הנחיתה זה העניין הפשוט ביותר בכל התהליך של הרכבה המראה טיסה נחיתה ופרוק.
קטנה נוספת לגבי ההמראה - ציפיתי לראות שחרור מיידי עם הניתוק של הצלעות לטובת משיכונת ודווקא מיהרת לעבור לספיד בר עם דחיפה קלה. בהמראה הזאת לא קרה כלום אבל המראות ברוח חלשה שאינן מגובות בריצה אנרגטית ועוצמתית(מה שלא היה בהמראה שלך) חייבות לכלול בניתוק ,משיכה קלה כדי לצלח את חלון ההזדקרות ללא פגע.
לתשומת ליבך!
« עריכה אחרונה: December 31, 2011, 10:58:29 pm על ידי hgyzv »

מנותק אודי טייב

• משתמש בכיר
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #8 ב- : January 01, 2012, 08:38:34 am »
ממש נהנתי לקרוא את הסיכום שלכם,מחזיר אותי לימי הקורס..,עושה רושם שיש כמה מורעלים בקורס שלכם (מה שלא היה בקורסים של השנתיים האחרונות).

חגי- יש הנאה מרובה בטיסות ראשונות,כנראה שכבר הספקת לשכח... ;)

בקשר לנחיתה בשרונה,אני לא חושב שצריך לנחות עם רוח גב ולא משנה מה עוצמת הרוח מכיוון שהשיפוע בשדה הספציפי הזה ממש קטן והסיכון לנחות ברוח גב יותר גדול.. (נסיון אישי כואב!!)

יאלה בקרוב ביחד...
ב-ה-צ-ל-ח-ה-
« עריכה אחרונה: January 01, 2012, 09:08:09 am על ידי אודי טייב »

מנותק דייב - Dave - Charly Bravo

• Charly Bravo Paragliding
  • מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #9 ב- : January 01, 2012, 10:15:47 am »
בתור אחד מהיושבים מוזר  lugh רציתי לומר לכם שהיה ממש כיף לראותכם ממריאים וגם נוחתים בבטחה. היתה רוח טובה ומצב רוח לא פחות טוב. תמיד אשמח לחלוק את השמיים אתכם אחיינו.
ישר כח וטיסות גבוהות ארוכות ובטוחות.

מנותק אפי צוקרל

• ראש טיארה
  • פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • אפי
    • דוא
« Reply #10 ב- : January 01, 2012, 11:00:34 am »
איזה כיף היה!
צוברים נסיון מטיסה לטיסה (מגלייד לגלייד).
בכל פעם שמרגישים בטוחים מספיק, מוסיפים אלמנט נוסף לגלישה , כגון - לפתוח עיניים במהלך הטיסה. :P

היה כיף במיוחד להתנסות בעוד אתר, וללמוד על תנאים שונים.
מקווה שיצא לנו לגלוש במהלך הקורס, במ"ח ובתבור. למרות שהסיכויים לכך קטנים.
בכל אופן ברור לנו שאנו רוצים להתקדם לאט ובטוח, "בביסים קטנים" כמו שאמר לי ידידנו עומר.

אפי צוקרל

מנותק אפרוח_של_ברזל

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #11 ב- : January 01, 2012, 12:34:20 pm »
תודה על כל ההערות וההארות, אני מסכימה עם כולן, ויש לי גם כמה משלי...
לפי סדר המגיבים - כנראה לא רואים את זה בצילום (בכל זאת, ההפתעה של הגרביים בפריים...) אבל הנחיתה היא ממש עדינה ורגועה, "פשוט" שכחתי להפעיל את הרגליים (זה קורה לי עדין לפעמים, וזה מאד מביך, אבל לא כואב חוץ מאשר באגו). שתילה אין שם, לשמחתי. כיוון הנחיתה הוא בדיוק לפי כיוון הרוח, יש מי שנותן כיוון בקשר (לא שומעים את הקשר בצילום) ויש גם שק רוח גדול בשדה הנחיתה.
לגבי תיזמון הפלייר - אני מעדיפה לטעות וללמוד מאשר לסמוך על שיקול הדעת של מישהו שרואה אותי מרחוק או מזוית לא נכונה (זה הרבה יותר כואב מאשר לנחות על הבטן, מנסיוני המוגבל). מה שכן, כנראה בגלל זוית השדה אני באמת לא מעריכה נכון את הגובה שלי מהקרקע, וזו נקודה שאני צריכה להשתפר בה (למשל, להזכיר לעצמי להסתכל רחוק יותר גם בזמן הנחיתה ולא להתמקד בקרקע שרצה מתחתי).
באופן כללי הנחיתה הזו לא טובה, מהתחלת הפיינל אני לא צוברת מספיק מהירות, מה שלא מאפשר לי להתיישר בצורה מסודרת לפני שאני מאבדת את כל האנרגיה לפני הפלייר, והידיים בכלל לא מספיק גבוהות על הצלעות, כך שגם אם הייתי מתזמנת את הפלייר בנקודה הנכונה, אני לא באמת יכולה להרים את הגלשן מנקודת תפיסה כזו נמוכה...
אני מסכימה לחלוטין עם חגי לגבי הזוית שהיא לא כאן ולא שם, עוד לא ברור לי אם זה משהו לא נכון שאני עושה או מגבלה של הרתמה, אבל זה בפירוש אחד הנושאים הדחופים והבוערים שאנחנו מתחקרים ומסמלצים (איזה כיף להיות צוות בבית...)
 sheep

יאללה, שיהיה יום רביעי כבר, יש הרבה מה לשפר...
אמא השביעה אותי שאני בחיים לא אעלה על אופנוע...אז למדתי לטוס על גלשן (((( : ))))

מנותק ASI ZEMACH

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #12 ב- : January 01, 2012, 04:48:29 pm »
כל הכבוד שהעלת את הסרט
ופשששששש סחטיין על הגרביים ..... :o

מנותק שלומקס

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #13 ב- : January 01, 2012, 05:53:56 pm »
קרן השפע ,נחיתות זה דבר לא קל בגלשן אויר ,מה לעשות
אני וחבריי אכלנו מספיק אדמה עד שלמדנו לנחות .
התזמון  לדחיפה בסוף הנחיתה נרכש בעיקר מניסיון אישי ,לדעתי .
זה משתנה בהתאם לסוג הגלשן ומהירות הרוח כידוע .
בכול אופן זאת הדרך, לדבר ולתחקר.
ידיים גבוהות על הצלעות וגוף מאונך לגלשן יכול להציל נחיתה
גם אם אחרת קצת בדחיפה

מנותק אודי טייב

• משתמש בכיר
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #14 ב- : January 01, 2012, 07:45:47 pm »
שלומקס כתבת יפה אבל..
גובה הידיים צריך להיות במקביל לאוזניים,זה פחות או יותר גובה האחיזה ,אם תתפסי יותר גבוהה-השליטה בגלשן תפחת ויהיה לך יותר קשה במידה ותצטרכי לתקן..

מנותק אפרוח_של_ברזל

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #15 ב- : January 01, 2012, 09:20:10 pm »
אני קונה גובה אוזניים....בסרטון הזה, אני אפילו לא בגובה הכתפיים...
נועם - הערותיך בהחלט התקבלו, עד היום רק אמרתי לעצמי בלב "היכון לנחיתה", אבל אני אתחיל לדבר בקול רם, כמו יוסי...כנראה שזה עובד הכי טוב...אני גם אנסה את התרגיל עם הרגליים קדימה שהצעת :-)

קרנהשפע

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #16 ב- : January 01, 2012, 09:54:53 pm »
קרןהשפע, יוסי,
כיף לשמוע ולראות את חוויות הטיסה הראשונות שלכם.
כפי ששמתם לב אם אתם שמים סרטים אתם מיד נחשפים לתחקיר של כולם וטוב שכך, אז קבלו בהבנה וקחו איתכם מה שנראה לכם נכון, אני רק אסייג ואומר שכיוון שאתם חניכים רצוי שתעברו קודם דרך המדריך שלכם.

קרןהשפע,
העירו לך הרבה, אני רוצה להדגיש שלוש נקודות שלדעתי יעזרו לעוד גולשים:

תזמון דחיפה בנחיתה:
הדחיפה שלך חלשה, עם ידים נמוכות ובעיקר בעיקר מאוחרת.
הגלשן מתחיל תהליך של הזדקרות (שעלול להוביל לשתילה) ולכן האף לא עולה בדחיפה, במקרה שלך הגעת לרצפה לפני השתילה.
אין מה לעשות, בהתחלה (ולפעמים גם בהמשך) קשה לדעת מתי לדחוף ולכן עד שנרגיש בגוף מתי הגיע הרגע צריך חוק אצבע פשוט להבנה שנותן פתרון כללי טוב.
החוק פשוט מאד, נותנים לגלשן לאבד מהירות עד המהירות המקוזזת, מחכים שניה ודוחפים - מתאים לכל גלשן (מתחילים או מתקדם), כמובן שבגלשן מתקדם צריך לקלוע מעט יותר טוב אבל בגדול זה עובד!
איך יודעים שהגלשן במהירות המקוזזת? משולש הניהוג מפסיק לנוע קדימה!
איך מרגישים את זה? מחזיקים את הצלעות בעדינות או עם כף יד קצת פתוחה (כך שנוכל רק למשוך ולא לדחוף - כמו בהמראה).
ברגע שהידים מפסיקות להרגיש התנגדות סוגרים את האגודל ודוחפים.
הדגמה (קיצונית בה הגולש ממש עוזב ידיים כדי להדגים הגעה למהירות מקוזזת):
Sport2GoProLanding

לגבי הרתמה ותנוחת הטיסה:
עייפתי כבר להסביר את העניין בכתיבה (ראיתי הרבה בעיות כאלו בסרטים בפורום כולל על עצמי בהתחלה) לכן אם אני לא ברור את מוזמנת להתקשר ולקבל הסבר - 057-8158359
הרתמה לא מותאמת לגובה שלך.
זו רתמה אשר בנקודת החיבור של רצועת התליה עם גוף הרתמה יש טבעת הגולשת על מוט, בזמן עמידה הטבעת אמורה להיות עד הסוף למעלה (כמו שקורה אצלך) אבל בזמן שכיבה היא צריכה להיות עד הסוף אחורה (אצלך לפי הסרט זה לא המצב). במצב אחורי הרבה יותר קל להגיע למצב שכיבה מלא כי נקודת החיבור היא אחורית (צריך גם לוודא שמשחררים את המיתר שמכוון את זווית השכיבה).
אמור להיות מיתר נוסף שמחבר בין עקבי הרגליים לטבעת, ברגע שמכניסים רגליים לרתמה ומישרים אותן הטבעת נמשכת לאחור.
אצלך או שחסר המיתר או שהוא פשוט ארוך מידי, צריך לקצר אותו עם קשר.

תנוחת גוף בנחיתה:
למרות שיקומו מתנגדים (חגי  :P hug)ברתמה כמו שלך לא ניתן להגיע לעמידה מלאה לפני נחיתה (בגלל מערכת הגב) וזה ממש לא רע, להיפך! זה מצויין! אבל בגלל החצי שכיבה זה קצת מלחיץ בהתחלה.
בגדול בחצי שכיבה הכתפיים בקו המשולש ולכן יש יותר טווח דחיפה, בסיום הפלייר הגוף יגיע למצב אנכי לרצפה לבד. במצב עמידה הכתפיים מאחורי המשולש = פחות טווח דחיפה.
ברתמה כמו שלך נסיון להגיע לעמידה מלאה כאשר מחזיקים את הידיים על הצלעות כמו שאת מחזיקה (עם אגרוף סגור עלול להביא למצב שדוחפים עם הידים כדי להתישר, זה גורם להגדלת זווית התקפה והזדקרות לפני נחיתה.
הדגמה ויזואלית בקישור הבא:
http://www.ptone.com/flare/
לחצו על הכפתור הירוק להדגמה טובה ועל האדום להדגמה רעה.

נראה לי מספיק לעכשיו לא? ???
יובל ענבר

מנותק השיפוצניק1

• הגעתי לאנטרטיקה
  • פורום גלישה אוירית
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
  • יצחק שלמה כהן
    • תאוריה מיוחדת על החיים
    • דוא
« Reply #17 ב- : January 01, 2012, 10:55:11 pm »
אני חושב שהמהירות בנחיתה חייבת לרדת לרמה מסויימת ככה זה במטוסים הגדולים יש להם מדפים מתרוממים
נראה לי מצפיה בציפורים שלפני הנחיתה הם מנענעות בכנפיים כאילו להאט ולעצור ואז הם יורדות עם הרגליים
ונוגעות בקרקע אני חושב שצריך לחקות את המצב הזה .
מצב שכיבה ונחיתה על הגחון באיזו שהיא דרך לא מאפשרת הנמכת מהירות ולכן המכה בנחיתה
זה מסוכן לאללה
בתאטרון אומרים בהצלחה "ברק א לג" אבל לא צריך לקחת את זה פשוטו כמשמעו
בהצלחה
הו ארץ אהבתי שדותייך קמלים בכרם אין בוצר
רק שועלים . הו ארץ אהבתי אמרי עד מתי כך יעלה
באש חלום חיי

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #18 ב- : January 02, 2012, 09:12:24 am »
אפי., קרעת אותי lugh lugh lugh

השיפוצניק (ד"א, מי אתה?) אני מבקש שלא תתן המלצות ו/או הסברים לטייסים מתחילים.
זה עלול לסכן אותם ללא ידיעתם.

לעומת זאת, אני מרשה לך להעיר לי ולחברה וותיקים בלבד.
זה מכיוון שגם ככה האגו שלנו כ"כ בשמיים, שבכל מקרה לא נקשיב להערות...
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #19 ב- : January 02, 2012, 12:41:39 pm »

בקשר לנחיתה בשרונה,אני לא חושב שצריך לנחות עם רוח גב ולא משנה מה עוצמת הרוח מכיוון שהשיפוע בשדה הספציפי הזה ממש קטן והסיכון לנחות ברוח גב יותר גדול.. (נסיון אישי כואב!!)

לא מסכים איתך אודג'

הנסיון הכואב שלך היה ברוח גב משמעותית ובמישור .

במידה והרוח חלשה , נחיתה בעליה כמו בשדה המדובר תהפוך ליותר קלה ובטוחה בעליה מאשר בירידה .

מסכים איתך שניתוח המצב בשלב הזה של הקורס חסר בנסיון , וצריך להסתמך על ההנחיות של המדריך ..