קרןהשפע, יוסי,
כיף לשמוע ולראות את חוויות הטיסה הראשונות שלכם.
כפי ששמתם לב אם אתם שמים סרטים אתם מיד נחשפים לתחקיר של כולם וטוב שכך, אז קבלו בהבנה וקחו איתכם מה שנראה לכם נכון, אני רק אסייג ואומר שכיוון שאתם חניכים רצוי שתעברו קודם דרך המדריך שלכם.
קרןהשפע,
העירו לך הרבה, אני רוצה להדגיש שלוש נקודות שלדעתי יעזרו לעוד גולשים:
תזמון דחיפה בנחיתה:
הדחיפה שלך חלשה, עם ידים נמוכות ובעיקר בעיקר מאוחרת.
הגלשן מתחיל תהליך של הזדקרות (שעלול להוביל לשתילה) ולכן האף לא עולה בדחיפה, במקרה שלך הגעת לרצפה לפני השתילה.
אין מה לעשות, בהתחלה (ולפעמים גם בהמשך) קשה לדעת מתי לדחוף ולכן עד שנרגיש בגוף מתי הגיע הרגע צריך חוק אצבע פשוט להבנה שנותן פתרון כללי טוב.
החוק פשוט מאד, נותנים לגלשן לאבד מהירות עד המהירות המקוזזת, מחכים שניה ודוחפים - מתאים לכל גלשן (מתחילים או מתקדם), כמובן שבגלשן מתקדם צריך לקלוע מעט יותר טוב אבל בגדול זה עובד!
איך יודעים שהגלשן במהירות המקוזזת? משולש הניהוג מפסיק לנוע קדימה!
איך מרגישים את זה? מחזיקים את הצלעות בעדינות או עם כף יד קצת פתוחה (כך שנוכל רק למשוך ולא לדחוף - כמו בהמראה).
ברגע שהידים מפסיקות להרגיש התנגדות סוגרים את האגודל ודוחפים.
הדגמה (קיצונית בה הגולש ממש עוזב ידיים כדי להדגים הגעה למהירות מקוזזת):
Sport2GoProLandingלגבי הרתמה ותנוחת הטיסה:
עייפתי כבר להסביר את העניין בכתיבה (ראיתי הרבה בעיות כאלו בסרטים בפורום כולל על עצמי בהתחלה) לכן אם אני לא ברור את מוזמנת להתקשר ולקבל הסבר - 057-8158359
הרתמה לא מותאמת לגובה שלך.
זו רתמה אשר בנקודת החיבור של רצועת התליה עם גוף הרתמה יש טבעת הגולשת על מוט, בזמן עמידה הטבעת אמורה להיות עד הסוף למעלה (כמו שקורה אצלך) אבל בזמן שכיבה היא צריכה להיות עד הסוף אחורה (אצלך לפי הסרט זה לא המצב). במצב אחורי הרבה יותר קל להגיע למצב שכיבה מלא כי נקודת החיבור היא אחורית (צריך גם לוודא שמשחררים את המיתר שמכוון את זווית השכיבה).
אמור להיות מיתר נוסף שמחבר בין עקבי הרגליים לטבעת, ברגע שמכניסים רגליים לרתמה ומישרים אותן הטבעת נמשכת לאחור.
אצלך או שחסר המיתר או שהוא פשוט ארוך מידי, צריך לקצר אותו עם קשר.
תנוחת גוף בנחיתה:
למרות שיקומו מתנגדים (חגי

)ברתמה כמו שלך לא ניתן להגיע לעמידה מלאה לפני נחיתה (בגלל מערכת הגב) וזה ממש לא רע, להיפך! זה מצויין! אבל בגלל החצי שכיבה זה קצת מלחיץ בהתחלה.
בגדול בחצי שכיבה הכתפיים בקו המשולש ולכן יש יותר טווח דחיפה, בסיום הפלייר הגוף יגיע למצב אנכי לרצפה
לבד. במצב עמידה הכתפיים מאחורי המשולש = פחות טווח דחיפה.
ברתמה כמו שלך נסיון להגיע לעמידה מלאה כאשר מחזיקים את הידיים על הצלעות כמו שאת מחזיקה (עם אגרוף סגור עלול להביא למצב שדוחפים עם הידים כדי להתישר, זה גורם להגדלת זווית התקפה והזדקרות לפני נחיתה.
הדגמה ויזואלית בקישור הבא:
http://www.ptone.com/flare/לחצו על הכפתור הירוק להדגמה טובה ועל האדום להדגמה רעה.
נראה לי מספיק לעכשיו לא?