כתב נושא: תזכורת - רכיב דרומי בזיכרון  (נקרא 96 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק נועם פרידמן

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
תזכורת - רכיב דרומי בזיכרון
« ב- : July 24, 2011, 06:28:17 pm »
אחרי שליפני שבוע גל ניפגע בשבת בזיכרון ולשימחתי יצא מהתאונה עם פגיעות קלות,שוב אני רוצה להאיר את עיננו לגבי הסיכונים הטמונים בזיכרון ברוחות עם רכיב דרומי חזק שמלווה במשבים ערים,התאונה של גל היתה תוצאה ישירה של המראה ברוח עם רכיב דרומי חזק ומשבית,מה שגורם לרוטורים מאוד חזקים בכל האיזור שקרוב להר.
גם אתמול היו תנאים דומים ,ואחרי כחצי שעה המתנה ובדיקת התנאים אני המראתי,וטסתי די לאט דרומה,החדירות היתה בסדר עבורי אבל קיויתי שאלדד ועוד חברים לא ימריאו בזמן הזה כי זה היה מאוד גבולי עבור מיצנח יותר נמוך,לצערי אני טס בלי קשר,אבל הם כניראה זיהו שאני לא ממש חותך את השמיים והמתינו ולא קפצו מייד לריתמה.
תמיד חשוב ליזכור שאין כמו ליצפות בהיתנהגות מיצנח באויר על מנת להחליט אם התנאים מתאימים לי עם היכולות שלי והמיצנח שלי וכמובן יחסית למיצנח שטס באויר,ובטח בזיכרון שבנוסף לזה מקבלים תוך כדי בעיטות לא קטנות,עדיף לחכות חצי שעה ולהמריא ולטוס בביטחה.
המשך שבוע טוב וחמים
« עריכה אחרונה: July 24, 2011, 07:46:58 pm על ידי צחי רייל »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: תזכורת - רכיב דרומי בזיכרון
« Reply #1 ב- : July 24, 2011, 07:57:37 pm »
כשהגענו לעמדה דווקא אלדד והחברה ישר אמרו לנו שלפי נועם שבאוויר עוד דרומי מדי ולא נראה נעים, ראינו את ההתקדמות האיטית שלך דרומה ולמרות זאת היה אחד שכן ניסה לצאת עם מצנח איטי יותר. התוצאה שאחרי 10 מטר מהעמדה הוא לא חדר, הטעות השניה הייתה שניסה לנחות חזרה בעמדה במקום לתת ספיד סיסטם ולעבור את הוונטורי. במזל נגמר רק עם מצנח בשיחים כי אמנון הספיק לתפוס אותו חצי מטר מהקוצים.

חיכינו קצת שהרכיב יתמערב טיפה, למרות שעוד היה טיפה דרומי הוא כבר היה נסבל למנוסים יותר שביננו ועוד קצת יותר מאוחר שדיווחנו מהאוויר שרגוע יותר המריאו כל השאר.

סה"כ בימים כאלו אין מה למהר לצאת לאוויר. יורם וחמו נשארו לטוס עד החושך ודיווחו שגם אחרי שהחשיך עוד היו תנאים בעמדה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #2 ב- : July 24, 2011, 08:13:07 pm »
אולי הם קלטו שכ100 מ מעל בית התרמיקות קיבלתי איזו גזירה חזקה שהורידה לי שני שליש של שפת ההתקפה,אבל תגובה מהירה החזירה את הכנף לטוס אחרי שנייה וחצי ,בקיצור לא היה משעמם,ותמיד צריך להיות מוכנים,אני אהבתי

מנותק עמית דונסקי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מנוע Black Devil, חופה Thrust 09. הפייסטה למכירה.
    • דוא
« Reply #3 ב- : July 24, 2011, 08:24:36 pm »
גם אנחנו טסנו אתמול באיזור זכרון.
המראנו אחרי 19:00 מבית חנניה, והאוויר עדיין היה פעיל. באיזור זכרון פגשנו אווירית את חמו ויורם.
נחתנו לקראת אור אחרון, ובמשך כל הפיינל היה צריך לעבוד כדי לשמור כוון.

הרוח נותרה מערבית ולא ירדה מ- 10 קמ"ש כל הלילה.

בתמונה: דני שטרנפלד מניף. צילם: תמיר מידן.