ידידי המרחפים.
להלן נוסח מכתב ששלך אלי ארנון הרלב במייל:
"מכתב גלוי
שלום לקוראים ולמרחפים!
מועדון עגור הוקם ע"י ארנון הר לב בשנת 1977 לפני כ 34 שנה, מטרתו הבסיסית הייתה ללמד את המעוניינים את תורת הטייס ולעשות את זה נכון ובטוח. בזמנו היה בי"ס אחד ששמו היה כנפיים והמדריך שלו היה יורם מהוליבר ז"ל יורם נהרג במבוא חמה תוך כדי טיסת צילום לסרט עבור החברה להגנת הטבע שעסק בנדידת הציפורים. יורם היה אחד שאהבת הטיסה הייתה הכול בשבילו.
מאז הוקם מועדון עגור בשנת 1977 נפתחו ונסגרו כמה עשרות בתי ספר ללימוד טיסה/גלישה אווירית/רחיפה!
במועדון עגור הכשרו כמה אלפי חניכים, בנתיבים השונים מעטים נשארו בענף עד היום, כמו כן הוכשרו גם מדריכים שהמשיכו להכשיר טייסים.
במועדון עגור מקפידים על אוירה חברית תוך כדי ההכשרה ובקשר עם המסיימים.
עד לפני כשנה וחצי לא חווינו תאונת מות במועדוננו, לדאבוננו הדבר קרה. אנו מצרים וכואבים על האובדן, למרות שאין אנו עושים זאת בפומבי למורת רוחם של מספר מרחפים.
מאז המקרה הנ"ל התהפכו להם מספר חברים (שהפכו זאת לספורט) לחבוט במועדון והעומד בראשו, כאשר קלות ההקלדה והתחרות מי יהיה בוטה יותר היא זו שמנחה אותם. מפזרים דעות, שקרים ותחושות שלא עומדים תמיד באמת ובמציאות.
אינני נוהג בדרך כלל לערב שמות אבל הדינאמיקה מחייבת.
אילן בקר שהתחיל את הכשרתו בעגור ב 9.10.92 בקורס גלישה אווירית וחזר לקורס מצנחי רחיפה ב 29.4.07, טייס מצנחי רחיפה מהטובים בארץ קצין מודיעין מעולה וקבלן בניין מצליח. אשר עבר את הכשרתו במועדון, הביא חבר לקורס. החבר היה ביום התאונה, קיבל את זה קשה והחליט החלטה חד צדדית וטענותיו עימו להפסיק את הקשר עם המועדון ולעבור את ההכשרה במועדון אחר. כמו כן נכנס להליך משפטי כשהעד שלו הינו בקר אילן. מטבע העניינים נראה שמר בקר חייב להצדיק את ההתהפכות שלו מול המועדון ועושה זאת כאשר חורקות שיניו. במשך זמן דחף מר בקר את מר אדרי לנגח את המועדון אולם מסיבה זו או אחרת מר אדרי השתתק ואז מר בקר חייב למלא את החסר.
לאחרונה הכניס מר בקר סרט שצולם במבוא חמה שכותרתו חניך ממריא ב 41 קמ"ש!
מפתיע מאד לראות טייס בפיאסטה שמהירותה המוצהרת היא 35 קמ"ש בטרים ספיד והטייס מבצע ריצת המראה של כ 50 מטר עד ההמראה ב 41 קמ"ש?? נו מר בקר איש מודיעין מנוסה האם זה אפשרי?
האם אתה אף פעם לא נכנסת לתרמיקה לאחר ההמראה שזה נראה לך מוזר שהטייס מטפס אחרי ההמראה? אינני רוצה להמשיך ולחפש את מר בקר בהתבטאויות לכן אסתפק כרגע בזה.
צחי רייל שחזר לפעילות דרך מועדון עגור ב 3.3.06, שמשחק את הכי קרוב לאלוהינו שבשמיים, אתה זורק בוץ למקומות לא נכונים אבל זה בהחלט נשמע טוב לנגח את עגור ואת העומד בראשה בתקופה זו ואולי תיבחר לחרב המתהפכת כיוון ששם זה מתחיל להתאים לך.
גורדון רונן היקר, שחזר לרחיפה לאחר הפסקה ארוכה דרך מועדון עגור ב 12.4.07. רונן אין לך שום סיבה לנגח את המועדון רק בגלל שזה פופולארי תסתפק בחרב המתהפכת זה בהחלט מספק.
דודי פרנק, שהתחיל את הרחיפה שלו באופן עצמאי (ללא הדרכה מסודרת) עם אחיו והתקבל בזמנו על ידי טייס ראשי של האגודה דה אז מר רונן נדיר. בעל יכולות ומוכשר. עבר הכשה לממ"ר ולממ"ג בעגור מ 3.6.98. דוד ידידי אני חושב שאתה האחרון שיכול לבקר לנוכח ההצגה שאתה מציג, בנוגע לבטיחות עם הופעות תכופות בבתי החולים השונים עם טיסה ללא אמצעי בטיחות מינימאליים כמו קסדה בחסר נעלים לפעמים ורתמות ללא הגנות. אז תחדל להיות זה שמקטרג זה פשוט לא רציני.
שימי מרציאנו הנגבי שהוכשר בעגור מאז 26.8.94 ושי לנואל שהוכשר ע"י מיקי ויסלביץ מכנפים לרחף בכף שהיה מדריך בעגור, אני מעריך מאד את פועלכם כמדריכים רק אתם מבינים את הקשיים בעבודה זו המלאה ב"כל הטוב" זה אמנם נחמד לדרוך על מישהו אבל זה לא מעלה אף אחד לגובה ואני חוזר זה לא מעלה אף אחד לגובה! אני מקווה שלא תחוו את החוויה שאני עברתי ועובר בהקשר לתאונה המדוברת. אבל דעו לכם אף אחד לא חסין!!
שימי הכניס לפורום שלו בהתעלמות כללית את הסרט של מר בקר. כתב המראה לא של חניך סתוונית! ובכן מה קרה, שבוע אחרי שימי היה מאד קרוב למה שחוויתי לפני כשנה וחצי! אני הייתי על הצוק!
שי אל תהיה בטוח שאם הספורט מסודר בניו זילנד אתה מוגן מפני תאונה! בארץ מצנחי רחיפה לא מוסדר ע"י הרשויות אולם בעגור אנו עובדים על פי ספר עזר מבצעי של האגודה/עגור, שזה עדיין המסמך הכתוב האחרון. אם מישהו כמו מנהל או כל אחד אחר רוצה בשינוי שיקום ויכתוב ויגרום לזה להיות מוסדר.
אינני רוצה להתייחס לכל מה שנכתב בפורומים השונים לאורך התקופה המדוברת אבל לכל אחד שנכנס לספורט אתמול יש מה לומר ולא בדוק ולא מקצועי אבל פופוליסטי. זורק בוץ ורפש פוגע באדם ובמוסד שהביא את הספורט עד הלום ללא נקיפות מצפון וחשיבה מינימאלית.
אני מניח שמכתב זה יביא תגובות, המכתב יופץ בפורום עגור ובמייל אישי.
בברכה
ארנון הר לב
עגור מצנחי רחיפה.
להלן נוסח מכתב התשובה שלי לארנון:
"ארנון
אענה לך, ואת תשובתי אפרסם גם בפורום "רוח הקודש".
כתבת:
"...מטרתו הבסיסית הייתה ללמד את המעוניינים את תורת הטייס ולעשות את זה נכון ובטוח" (ההדגשה שלי).
צר לי לאמר לך, אך לדעתי, ולדעת רבים מאוד מהמרחפים (מה לעשות שיש לי הרבה חברים ואני נמצא הרבה בעמדות), אתה לא עושה זאת נכון, ויש מרחק גדול בין "בטוח" לבין צורת הלימוד שלך!!!
כתבת:
"רונן, אין לך שום סיבה לנגח את המועדון רק בגלל שזה פופולארי תסתפק בחרב המתהפכת זה בהחלט מספק."
דע לך ארנון, אני אינני עושה שום דבר רק בגלל שזה פופולארי. להיפך, אני עושה מה שאני חושב ומוצא לנכון, ולא כ"כ מעניין אותי מה האחרים חושבים.
אז תשאל, למה אני, שלמדתי אצלך, מבקר אותך היום??
אז ככה - כי לדעתי כל מי שעוסק ברחיפה והענף יקר לו, חייב בימים אלו לבקר אותך ולצאת נגד דרך הלימוד שלך.
אני איש חוק, קצין מצ"ח, חוקר פרטי, בעל רישיון לניהול משרד חקירות, בעל תואר ראשון ושני במשפטים, ובעיקר בעל חוש צדק מאוד מאוד מפותח!
ובעניין אמיר בלץ ז"ל הי"ד, אתה עברת מבחינתי על החוקים הראשונים מבחינתי: אמינות בדיווח, יושר ומהימנות, קבלת אחריות.
שמעתי מעדי ראייה את גרסתם לתאונה המצערת.
קראתי בעיון את דוח החוקר הראשי.
ונודעה לי גרסתך.
לדעתי אתה משקר במצח נחושה ומוסר גירסה שיקרית.
כדי להציל את התחת שלך אתה לא לוקח אחריות, ומטיל אותה על זה שכבר מת.
מרגע שבחרת בדרך זו, אני אינני יכול להיות בצד שלך.
אבל אתה אינך מסתפק בזה, אתה ממשיך לסכן אנשים, וכאן לא רק שאינני יכול להיות לצידך, המצפון וחוש הצדק קוראים לי לצאת נגדך.
בדיעבד, גם אותי סיכנת.
האמירה ש"שרדנו את ארנון" איננה בדיחה, הוא אמיתית.
לא לימדת אותי להניף מוצלבת, ולמעשה הסמכת אותי גובה וטרמיקות עוד לפני שידעתי להניף בכלל (והלכתי למדריך אחר שהוא לימד אותי להניף).
שלחת אותי לטוס בהרים בלי ספיד סיסטם, ולא הסכמת להתקין לי כזה, רק כי לא קניתי אותו ממך.
הסמכת אותי לטרמיקות הרבה לפני שידעתי מה זה (ואת זה למדתי רק בדיעבד).
כך שאני לא מרגיש שאני חייב לך משהו.
ראיתי את הסרט שלך מוציא חניך במבוא חמה לפני כשבועיים.
לדעתי זהו ממש נסיון שיחזור שלך למקרה אמיר בלץ, שרק בנס לא נגמר באסון.
סיכנת חיים של בן אדם, ולא הפקת שום לקח!!!!
הנחתתו של החניך על חוף הכנרת ולא בשדה הנחיתה, היא "תקרית", והיא כרוכה בסיכון החניך.
שוב - לא הפקת לקח.
מעולם לא טרחת להגיב בפומבי על מקרה אמיר בלץ ז"ל, ולא התייחסת לסתירות בין גרסתך לגרסאות עדי ראייה לאירוע.
מאחר וידוע הפתגם "שתיקה כהודאה", אני מפרש את שתיקתך כהודאה באמיתות גירסאות האחרים.
צר לי ארנון על מותו של אמיר.
צר לי גם על מה שאתה עובר מאז ואני מרחם עליך.
אך כדי שלא יהיה צר לי על עוד קורבנות, אין לי ברירה ואני מתכוון להמשיך בדרכי.
אני קורא לך - הפסק ללמד רחיפה בדרך זו.
אם אין לך כוח, אתה לא מוכן להשתנות, אין לך כסף לציוד חדש, עלות הקורס אינה מאפשרת לך מדריך/מנחית - אז תפרוש.
דמו של אמיר בלץ הוא עליך, לדעתי לא רחוק היום שיתווסף לו דם נוסף.
ולגבי הגירסה - אני מבין למה אינך מספר את האמת, אך אינני יכול לקבל זאת או לסלוח.
ובסיפא של הדברים, אני חייב לקרוא לכל שאר מי שאכפת לו מהענף, וחושב שטענותי צודקות ושארנון טועה:
ארנון במכתבו מנסה לצייר תמונת מצב של עניין אישי של אלו שמתנגחים בו.
כולם יודעים שזה לא כך.
אבל כל מי שלא נוקט היום עמדה, לדעתי הוא "שפן" וחסר חוט שדרה.
אני שומע אתכם באתרים מדברים על תאונת אמיר בלץ ועל ארנון.
אני קורא לכם לא להסתפק בכך, כי אז זה באמת הופך ל"עניין אישי" של מספר מצומצם של אנשים.
אני קורא לכל אחד ואחת, להגיב עניינית בשרשור זה, כדי שארנון יבין שזה לא "אישי".
רונן גורדון "
רונן גורדון, דובר
החרב המעופפת, "צדק צדק תרדוף"