כתב נושא: אנחנו אשמים, ארנון לא עשה שום דבר רע: תכתובת של הדובר עם ארנון הרלב  (נקרא 472 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק רונן גורדון

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Captain Fantastic
    • דוא
ידידי המרחפים.

להלן נוסח מכתב ששלך אלי ארנון הרלב במייל:

"מכתב גלוי

שלום לקוראים ולמרחפים!

מועדון עגור הוקם ע"י ארנון הר לב בשנת 1977 לפני כ 34 שנה, מטרתו הבסיסית הייתה ללמד את המעוניינים את תורת הטייס ולעשות את זה נכון ובטוח. בזמנו היה בי"ס אחד ששמו היה כנפיים והמדריך שלו היה יורם מהוליבר ז"ל יורם נהרג במבוא חמה תוך כדי טיסת צילום לסרט עבור החברה להגנת הטבע שעסק בנדידת הציפורים. יורם היה אחד שאהבת הטיסה הייתה הכול בשבילו.

מאז הוקם מועדון עגור בשנת 1977 נפתחו ונסגרו כמה עשרות בתי ספר ללימוד טיסה/גלישה אווירית/רחיפה!

במועדון עגור הכשרו כמה אלפי חניכים, בנתיבים השונים מעטים נשארו בענף עד היום, כמו כן הוכשרו גם מדריכים שהמשיכו להכשיר טייסים.

במועדון עגור מקפידים על אוירה חברית תוך כדי ההכשרה ובקשר עם המסיימים.  

עד לפני כשנה וחצי לא חווינו תאונת מות במועדוננו, לדאבוננו הדבר קרה. אנו מצרים וכואבים על האובדן, למרות שאין אנו עושים זאת בפומבי למורת רוחם של מספר מרחפים.

מאז המקרה הנ"ל התהפכו להם מספר חברים (שהפכו זאת לספורט) לחבוט במועדון והעומד בראשו, כאשר קלות ההקלדה והתחרות מי יהיה בוטה יותר היא זו שמנחה אותם. מפזרים דעות, שקרים ותחושות שלא עומדים תמיד באמת ובמציאות.

אינני נוהג בדרך כלל לערב שמות אבל הדינאמיקה מחייבת.

אילן בקר שהתחיל את הכשרתו בעגור ב 9.10.92 בקורס גלישה אווירית וחזר לקורס מצנחי רחיפה ב 29.4.07, טייס מצנחי רחיפה מהטובים בארץ קצין מודיעין מעולה וקבלן בניין מצליח. אשר עבר את הכשרתו במועדון, הביא חבר לקורס. החבר היה ביום התאונה, קיבל את זה קשה והחליט החלטה חד צדדית וטענותיו עימו להפסיק את הקשר עם המועדון ולעבור את ההכשרה במועדון אחר. כמו כן נכנס להליך משפטי כשהעד שלו הינו בקר אילן. מטבע העניינים נראה שמר בקר חייב להצדיק את ההתהפכות שלו מול המועדון ועושה זאת כאשר חורקות שיניו. במשך זמן דחף מר בקר את מר אדרי לנגח את המועדון אולם מסיבה זו או אחרת מר אדרי השתתק ואז מר בקר חייב למלא את החסר.

לאחרונה הכניס מר בקר סרט שצולם במבוא חמה שכותרתו חניך ממריא ב 41 קמ"ש!

מפתיע מאד לראות טייס בפיאסטה שמהירותה המוצהרת היא 35 קמ"ש בטרים ספיד והטייס מבצע ריצת המראה של כ 50 מטר עד ההמראה ב 41 קמ"ש?? נו מר בקר איש מודיעין מנוסה האם זה אפשרי?

האם אתה אף פעם לא נכנסת לתרמיקה לאחר ההמראה שזה נראה לך מוזר שהטייס מטפס אחרי ההמראה? אינני רוצה להמשיך ולחפש את מר בקר בהתבטאויות לכן אסתפק כרגע בזה.

צחי רייל שחזר לפעילות דרך מועדון עגור ב 3.3.06, שמשחק את הכי קרוב לאלוהינו שבשמיים, אתה זורק בוץ למקומות לא נכונים אבל זה בהחלט נשמע טוב לנגח את עגור ואת העומד בראשה בתקופה זו ואולי תיבחר לחרב המתהפכת כיוון ששם זה מתחיל להתאים לך.

גורדון רונן היקר, שחזר לרחיפה לאחר הפסקה ארוכה דרך מועדון עגור ב 12.4.07. רונן אין לך שום סיבה לנגח את המועדון רק בגלל שזה פופולארי תסתפק בחרב המתהפכת זה בהחלט מספק.

דודי פרנק, שהתחיל את הרחיפה שלו באופן עצמאי (ללא הדרכה מסודרת) עם אחיו והתקבל בזמנו על ידי טייס ראשי של האגודה דה אז מר רונן נדיר. בעל יכולות ומוכשר. עבר הכשה לממ"ר ולממ"ג בעגור  מ 3.6.98. דוד ידידי אני חושב שאתה האחרון שיכול לבקר לנוכח ההצגה שאתה מציג, בנוגע לבטיחות עם הופעות תכופות בבתי החולים השונים עם טיסה ללא אמצעי בטיחות מינימאליים כמו קסדה בחסר נעלים לפעמים ורתמות ללא הגנות. אז תחדל להיות זה שמקטרג זה פשוט לא רציני.

שימי מרציאנו הנגבי שהוכשר בעגור מאז 26.8.94 ושי לנואל שהוכשר ע"י מיקי ויסלביץ מכנפים לרחף בכף שהיה מדריך בעגור, אני מעריך מאד את פועלכם כמדריכים רק אתם מבינים את הקשיים בעבודה זו המלאה ב"כל הטוב" זה אמנם נחמד לדרוך על מישהו אבל זה לא מעלה אף אחד לגובה ואני חוזר זה לא מעלה  אף אחד לגובה! אני מקווה שלא תחוו את החוויה שאני עברתי ועובר בהקשר לתאונה המדוברת. אבל דעו לכם אף אחד לא חסין!!

שימי הכניס לפורום שלו בהתעלמות כללית את הסרט של מר בקר. כתב המראה לא של חניך סתוונית! ובכן מה קרה, שבוע אחרי שימי היה מאד קרוב למה שחוויתי לפני כשנה וחצי! אני הייתי על הצוק!

שי אל תהיה בטוח שאם הספורט מסודר בניו זילנד אתה מוגן מפני תאונה! בארץ מצנחי רחיפה לא מוסדר ע"י הרשויות אולם בעגור אנו עובדים על פי ספר עזר מבצעי של האגודה/עגור, שזה עדיין המסמך הכתוב האחרון. אם מישהו כמו מנהל או כל אחד אחר רוצה בשינוי שיקום ויכתוב ויגרום לזה להיות מוסדר.

אינני רוצה להתייחס לכל מה שנכתב בפורומים השונים לאורך התקופה המדוברת אבל לכל אחד שנכנס לספורט אתמול יש מה לומר ולא בדוק ולא מקצועי אבל פופוליסטי. זורק בוץ ורפש פוגע באדם ובמוסד שהביא את הספורט עד הלום ללא נקיפות מצפון וחשיבה מינימאלית.

אני מניח שמכתב זה יביא תגובות, המכתב יופץ בפורום עגור ובמייל אישי.

בברכה

ארנון הר לב

עגור מצנחי רחיפה.

להלן נוסח מכתב התשובה שלי לארנון:

"ארנון

אענה לך, ואת תשובתי אפרסם גם בפורום "רוח הקודש".

כתבת:

"...מטרתו הבסיסית הייתה ללמד את המעוניינים את תורת הטייס ולעשות את זה נכון ובטוח" (ההדגשה שלי).

צר לי לאמר לך, אך לדעתי, ולדעת רבים מאוד מהמרחפים (מה לעשות שיש לי הרבה חברים ואני נמצא הרבה בעמדות), אתה לא עושה זאת נכון, ויש מרחק גדול בין "בטוח" לבין צורת הלימוד שלך!!!

כתבת:

"רונן, אין לך שום סיבה לנגח את המועדון רק בגלל שזה פופולארי תסתפק בחרב המתהפכת זה בהחלט מספק."

דע לך ארנון, אני אינני עושה שום דבר רק בגלל שזה פופולארי. להיפך, אני עושה מה שאני חושב ומוצא לנכון, ולא כ"כ מעניין אותי מה האחרים חושבים.

אז תשאל, למה אני, שלמדתי אצלך, מבקר אותך היום??

אז ככה - כי לדעתי כל מי שעוסק ברחיפה והענף יקר לו, חייב בימים אלו לבקר אותך ולצאת נגד דרך הלימוד שלך.

אני איש חוק, קצין מצ"ח, חוקר פרטי, בעל רישיון לניהול משרד חקירות, בעל תואר ראשון ושני במשפטים, ובעיקר בעל חוש צדק מאוד מאוד מפותח!

ובעניין אמיר בלץ ז"ל הי"ד, אתה עברת מבחינתי על החוקים הראשונים מבחינתי: אמינות בדיווח, יושר ומהימנות, קבלת אחריות.

שמעתי מעדי ראייה את גרסתם לתאונה המצערת.

קראתי בעיון את דוח החוקר הראשי.

ונודעה לי גרסתך.

לדעתי אתה משקר במצח נחושה ומוסר גירסה שיקרית.

כדי להציל את התחת שלך אתה לא לוקח אחריות, ומטיל אותה על זה שכבר מת.

מרגע שבחרת בדרך זו, אני אינני יכול להיות בצד שלך.

אבל אתה אינך מסתפק בזה, אתה ממשיך לסכן אנשים, וכאן לא רק שאינני יכול להיות לצידך, המצפון וחוש הצדק קוראים לי לצאת נגדך.

בדיעבד, גם אותי סיכנת.

האמירה ש"שרדנו את ארנון" איננה בדיחה, הוא אמיתית.

לא לימדת אותי להניף מוצלבת, ולמעשה הסמכת אותי גובה וטרמיקות עוד לפני שידעתי להניף בכלל (והלכתי למדריך אחר שהוא לימד אותי להניף).

שלחת אותי לטוס בהרים בלי ספיד סיסטם, ולא הסכמת להתקין לי כזה, רק כי לא קניתי אותו ממך.

הסמכת אותי לטרמיקות הרבה לפני שידעתי מה זה (ואת זה למדתי רק בדיעבד).

כך שאני לא מרגיש שאני חייב לך משהו.

ראיתי את הסרט שלך מוציא חניך במבוא חמה לפני כשבועיים.

לדעתי זהו ממש נסיון שיחזור שלך למקרה אמיר בלץ, שרק בנס לא נגמר באסון.

סיכנת חיים של בן אדם, ולא הפקת שום לקח!!!!

הנחתתו של החניך על חוף הכנרת ולא בשדה הנחיתה, היא "תקרית", והיא כרוכה בסיכון החניך.

שוב - לא הפקת לקח.

מעולם לא טרחת להגיב בפומבי על מקרה אמיר בלץ ז"ל, ולא התייחסת לסתירות בין גרסתך לגרסאות עדי ראייה לאירוע.

מאחר וידוע הפתגם "שתיקה כהודאה", אני מפרש את שתיקתך כהודאה באמיתות גירסאות האחרים.

צר לי ארנון על מותו של אמיר.

צר לי גם על מה שאתה עובר מאז ואני מרחם עליך.

אך כדי שלא יהיה צר לי על עוד קורבנות, אין לי ברירה ואני מתכוון להמשיך בדרכי.

אני קורא לך - הפסק ללמד רחיפה בדרך זו.

אם אין לך כוח, אתה לא מוכן להשתנות, אין לך כסף לציוד חדש, עלות הקורס אינה מאפשרת לך מדריך/מנחית - אז תפרוש.

דמו של אמיר בלץ הוא עליך, לדעתי לא רחוק היום שיתווסף לו דם נוסף.

ולגבי הגירסה - אני מבין למה אינך מספר את האמת, אך אינני יכול לקבל זאת או לסלוח.

ובסיפא של הדברים, אני חייב לקרוא לכל שאר מי שאכפת לו מהענף, וחושב שטענותי צודקות ושארנון טועה:

ארנון במכתבו מנסה לצייר תמונת מצב של עניין אישי של אלו שמתנגחים בו.

כולם יודעים שזה לא כך.

אבל כל מי שלא נוקט היום עמדה, לדעתי הוא "שפן" וחסר חוט שדרה.

אני שומע אתכם באתרים מדברים על תאונת אמיר בלץ ועל ארנון.

אני קורא לכם לא להסתפק בכך, כי אז זה באמת הופך ל"עניין אישי" של מספר מצומצם של אנשים.

אני קורא לכל אחד ואחת, להגיב עניינית בשרשור זה, כדי שארנון יבין שזה לא  "אישי".

רונן גורדון "

רונן גורדון, דובר
החרב המעופפת, "צדק צדק תרדוף"
« עריכה אחרונה: July 20, 2011, 03:47:25 pm על ידי רונן גורדון »

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
« Reply #1 ב- : July 20, 2011, 04:29:47 pm »
טוב אז אני מסכים

אפשר ללכת לישון בשקט עכשיו?

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #2 ב- : July 20, 2011, 05:44:05 pm »
ארנון
אני ממש לא מבין
אני לא מבין מי ייעץ לך לשחרר את השד מהבקבוק  ? הוא יושן כבר איזה שנה וחצי בארון המתים .
מי  נתן לך את עצת אחיתופל לפתוח את תיבת פנדורה ?
אבל  מה לעשות , את הנעשה אי אפשר להשיב ואת המת אי אפשר להחזיר לחיים .
כן . בחיים ומוות עסקינן .

אני – אני בסך הכול מבקש סליחה .
אני מבקש סליחה מאמיר בלץ .
סלח לי אמיר . המצפון שלי לא נותן לי מנוחה .

הרי הייתי יכול לעשות אחרת ולא עשיתי מאום
הייתי שם ביום המקולל :  הייתי חוויתי וראיתי . ולא עשיתי כלום .

הגעתי  ולא הוצאתי  את החופה שלי מהאוטו בגלל שראיתי את התנאים הטורבולנטיים האלימים  - ואתה ארנון– הוצאת חניך מסכן לאוויר .  שאלוהים יסלח לי שלא אמרתי לך כלום

כאשר אמיר בלצ ז"ל היה תלוי בין שמיים וארץ כמו עלה נידף ברוח במשך כ-40 דקות , מרבית הזמן ללא כל עיין משגיחה שומרת ומכוונת ולא שאלתי אותך מדוע ולמה ומדוע ולמה אין מדריך מנחית בשדה הנחיתה – שאלוהים ייסלח לי שלא אמרתי כלום

כאשר ראיתי את אמיר בלץ  ז"ל מתחיל את "ריקוד המוות" שלו באוויר ואתה לא היית שם בשבילו , לא ראית אותו , לא עקבת אחריו , לא שמרת עליו , הפקרת אותו לחסדי שמיים – חניך קורס גובה טיסה ראשונה – שאלוהים יסלח לי שלא עשיתי מאום .

כאשר התחלתי לצעוק ולזעוק בעמדה מול מחזה הבלהות שראיתי  , כאשר צרחתי וקראתי לך להגיע ולנסות להציל את מה שניתן וכאשר הגעת התלת לנסות ולזהות במרחב האין סופי על מה אני מדבר ועל מה המהומה עד שהיה כבר מאוחר מידי – שיסלח לי אלוהים .

שיסלח לי אלוהים על שנתתי לך להפקיר חיים .

חיים שלמים ומלאים של אדם , חניך בטיסת גובה ראשונה ביום אולטרה טרמאלי -  שהפקיד את החיים שלו בידיך ובטח בך שתשמור לו על החיים שהוא מפקיד בידיך -  ואתה בגדת בו !

שהפקיד את החיים שלו בידיך ובטח בך שתשמור לו על החיים שהוא מפקיד בידיך -  ואתה בגדת בו !

בגדת בו והפקרת אותו למוות . מלים קשות אה?

מה לעשות ארנון . אי אפשר לברוח מהאמת . היא תרדוף אותך

הזמן לא יקהה את הזכרון .

אז מאותו היום השחור והמקולל החלטתי שאני מפסיק להיות אדיש לזילות הנוראית שבחיי אדם .
אני ניצלתי ומחובתי לעשות את המקסימום שניתן בכדי למנוע את הפצוע וההרוג הבא . 

החלטתי שאני לא עוצם עיניים , לא מחפה על מחדלים , לא משקר עבור אף אחד

לא נשאר חבר של אלו שבוגדים בחיי אדם שמופקדים בידיהם למשמרת .

וזו החלטה שלי  , ביני לבין עצמי בלבד . אבל עזוב , את מי זה מעניין .
ומה אתך ארנון ?

לאלו החלטות ומסכנות אתה הגעת ממקרה אמיר בלץ (כן כן , זה שנהרג אצלך בטיסת גובה ראשונה שלו במבוא חמה  , זוכר? )

הרי שנינו יודעים שסביר להניח שהגעת למסכנה כלשהיא לא ?

הרי זה מה שמצופה ממדריך כ"כ וותיק וכו' וכו' כפי שכתבת בפנייתך הנרגשת , וחוץ מזה בדוח של החוקר הראשי – רזצ'יק מצוין כי למדריך ( במקרה זה אתה ) יש אחריות מכרעת על התאונה ותוצאותיה

האם קבלת אחריות ולו הקטנה ביותר לתאונה הטראגית ?  אתה יודע , משהוא אפילו קטנטן , פיצל'ה ?

האם התחלת ללמד שליטה קרקעית ברמה מינימאלית המכשירה טייסים  לטוס על מצנחי רחיפה או שעדיין מושלכים לאוויר כמו שק תפוחי אדמה ?

האם אתה מקפיד על מדריך מנחית  ?( ציינת שאתה ממלא אחר הוראות ספר עדר מבצעי לא ? )

האים התחלת להשתמש במדידות מד רוח בתחילת פעילות או שזה מחוץ ל"סילבוס" של הקורס ( טוב , מי צריך )

האם החלפת את הציודים שאתה נותן לחניכים בציודים בטיחותיים וחדשים או שעדיין הינך משתמש בציודים לא תקינים לא בטיחותיים המסכנים חיים ?

האם אתה מקפיד על הוצאת חניכים לטיסה רק במסגרת המגבלות רוח המותרות לטיסה ( שוב – ספר עזר מבצעי , זוכר ? ) ולא מסכן את חייהם בהוצאתם לאוויר ללא כל כלל ומגבלה ?

ארנון אני באמת לא מבין .
מה נהייה ממך ? מה עובר עליך ? אין לך מצפון ?

איך זה שיום לאחר התאונה של אמיר בלץ המשכת להדריך כאילו לא היו הדברים מעולם ? איך ?
איך זה ששבוע לאחר התאונה פרסמת מודעה שיווקית בפורום שמזמינה את קהל  המרחפים לקורס טרמיקות כאשר לשון ההודעה מבזה את המת – ועוד יותר את החיים ?

איך זה ?
איך זה שלא למדת כלום , לא הפנמת כלום , לא שינית כלום , ומבחינתך , באופן המתריס ביותר – עולם כמנהגו נוהג ?

איך זה שלפני שבוע הוצאת חניך לטיסה במבוא חמה  בתנאים שגרמו לו להגיע מערבית לקו המים של שפת הכנרת ?

איך זה שלפני כשלוש שבועות הוצאת חניך לטיסה ברכס ברוח דרומית לחלוטין , בעוצמה קיצונית מעל המגבלות – באופן כה קיצוני שאברהם – גדול עכברי הרכס והוותיק והמנוסה שביננו – ברכס – תפס את הראש ונחרד ( כמובן שלא אברהם ולא אני דמיינו והעלנו על דעתנו שאתה מתכונן להוציא את המסכן לטיסה )  . איך זה ?

אני פשוט לא מבין אותך .
אולי אני סתם טיפש

אולי פעם אחת תסביר ואגלה שכל תפיסת עולמי מוטעית מיסודה

אני חוזר להתחלה . 
אני חוזר לאמיר בלץ  ז"ל שמת בגלל שהפקיד את חייו בידיך ואתה הפקרת חיים , והוא מת .

ומה שנותר לי הוא לנסות ולמנוע את הפצוע או את ההרוג הבא

ולא אשתוק יותר

נ.ב :
ובנוגע לגיל – אותו החניך , החבר שלי  . כן כן .
 זה שעשה אצלך גם היא באותו היום את טיסת הגובה הראשונה שלו .
זה שהגיע ראשון לאמיר בלץ ז"ל
זה שאמיר נפח אצלו בידיים את נשמתו
זה שביצע באמיר החייאה עד שנקבע מותו
זה שחש שהושלח לאויר כמו שק תפוחי אדמה
זה שקרא את דו"ח חוקר ראשי – רזצ'יק – שמטיל על המדריך אחריות עיקרית וראשית במוות המיותר

אתה באמת מצפה שימשיך כאילו דבר לא קרה ? כאילו "סתם" התחשק לו להפסיק אצלך את הקורס ?

נו באמת ארנון , אני מאמין שאפילו אתה מסוגל להבין את הסיבה שגיל ביקש להפסיק אצלך את הקורס

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
« Reply #3 ב- : July 20, 2011, 06:05:44 pm »
אני לא אכנס לפרטים הקטנים שבמכתב, אבל...

העולם משתנה ורמת הבטיחות שמדריך יכול להעניק לחניך גבוהה היום מבעבר.

אז למה להתפשר על פחות מזה?

למה להתפשר על העדר מדריך בשדה הנחיתה?

למה להתפשר על הדרכה ללא ציוד חדיש?

למה להתפשר על העדר שליטה קרקעית?

אני אגיד לך למה...כי זה עולה כסף וצורך זמן יקר.

ומי שלא משקיע בעסק של עצמו, לא ראוי לקבל לידיו אחריות לחיים של חפים מפשע.

עם ספר עזר מבצעי (שאינו מעודכן כבר שנים) או בלי ספר עזר מבצעי...גם רומן וגם שימי מעניקים מעטפת בטיחות הרבה יותר גבוהה לחניך מאשר אתה מעניק, ואת זה לא קשה לראות. אפילו בעיניים של מבקר שמגיע לעמדה ורואה את השליטה והבטחון שמפגינים החניכים שלהם, לעומת הריצה הלא ברורה שמלווה בצעקות "רוץ רוץ" שמפגינים החניכים שלך.

אז עד לפני המקרה של בליץ ז"ל עוד הצליחו חלק מהמרחפים להעלים עין כי באמת שאף אחד לא רוצה לקלקל לך...

אבל לא עוד...הגיעו מים עד נפש.

אני אומר דיי לחסכון, דיי לצמצומים על חשבון בטיחות...ומצידי שתכעס עליי מהיום עד מחר.

במקום להעזר בפידבק של כולנו כדי ללמוד, לתקן ולהמשיך..כי אנחנו השוק או אם תרצה הלקוח..ואנחנו קובעים עבור מה אנחנו משלמים ועל מי אנחנו ממליצים כמדריך ראוי. במקום זאת, אתה בוחר להעלב ולקחת דברים לפסים אישיים...למה? כי זה הכי נוח וחסכוני. לקחת ללב לא עולה כסף, להחליף ציודים ושיטות הדרכה כן עולה.

תאמין לי, שהייתי יותר משמח לספר למרחפים פונטציאלים על בית ספר עגור בעל 34 שנות הנסיון, שלמד מטעויות ושיפר את הרמה של הלימוד בארץ בכמה רמות. נכון שהיתה גם תאונה, אבל מול סטטיסטיקה אף אחד לא יכול לנצח. בייחוד עם עבר של 34 שנים.

אז במקום להתרכז בחצי כוס הריקה (איך לענות למי שמשמיץ וכמה שאתה צודק כל הזמן) תחשוב על החצי כוס המלאה שתאפשר לך לצמוח ולהוכיח לאנשים (במעשים) שדברים משתנים בשטח.

עד אז...לא תקבל מנדט ממני. ולא אעיז להמליץ למרחף ללמוד אצלך.

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #4 ב- : July 20, 2011, 07:13:30 pm »
כל מילה בסלע
אדרי
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #5 ב- : July 20, 2011, 07:22:47 pm »
חבל שאף אחד מהאנשים הרלוונטים קרי אלא שרוצים להיכנס לספורט לא יכולים לקרוא את השרשור הזה.
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
תגובה
« Reply #6 ב- : July 20, 2011, 07:29:54 pm »
אבל ארנון צודק בדבר אחד, הדיון הזה לא צריך להיות כאן (או לא רק כאן) הוא צריך להיות בפורום של עגור.

אז לבקשתו כפי שהבנתי אותה אני מעתיק את התגובות (רק אחרי אישור הכותבים) לפורום של עגור כדי שמי שנכנס לפורום שם במקרה יראה גם את התגובות ולא רק את מכתב ההשמצות האישיות הזה.

ולזה קוראים - הרמה להנחתה.

קיבלת תשובה קדמי?

ואגב עוד לא קיבלתי תשובה עניינית לשאלות שהעלתי.
« עריכה אחרונה: July 20, 2011, 07:38:41 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #7 ב- : July 20, 2011, 08:57:19 pm »
לבקשת גורדון, תגובתי העניינית:

מדו"ח התאונה של אמיר ז"ל וכן מהדיווח של אילן שנכח במקום עולות עובדות חמורות מאוד להבנתי.

1. תנאי רחיפה שכנראה לא התאימו לחניכים בטיסת גובה ראשונה.
2. חניך בטיסת גובה ראשונה ששוהה כ-40 דקות באוויר.
3. חניך בטיסת גובה ראשונה שלא מלווה בקשר עין וקשר רדיו רציף לכל אורך הטיסה.
4. הדרכה בטיסות ראשונות ללא מדריך מנחית.

כל הגורמים הללו ואולי נוספים שחברו ביחד גרמו לכך שנוצר מצב חירום ולא ננקטו צעדים בזמן כדי לצאת ממנו, ומכן לתוצאה הטרגית.

לא שמעתי מצד ארנון שום הסבר לעובדות הנ"ל.

נראה לי שלא היה שינוי משמעותי בהתנהלות.

אני לא יודע אם החניך שהמריא בוידאו ברוח חזקה הוא חניך בטיסות גובה במסגרת הקורס. אם הוא חניך בקורס, ברור לי שלא צריך היה להוציא אותו לאויר בתנאים האלו, בלי קשר אם הרוח הייתה 41 או 30 קמ"ש.

מבלי להכנס לדיון על שיטות הנפה ושליטה קרקעית שיש ללמד בקורס גובה ולאור כל האמור לעיל, אני מצטרף לדעתו של גורדון שיש למחות כנגד צורת ההדרכה וההתנהלות בעגור.

גונן גל

מנותק מיכל מור

• מצאתי פסיפס
« Reply #8 ב- : July 20, 2011, 09:45:04 pm »
אילן יקר- הדברים שלך העבירו בי צמרמורת. אני הגעתי באותו הזמן בו קרתה התאונה הקטלנית למבוא חמה בגובה גבוה , מהתבור . נסיתי לרדת מיד כשהבנתי שהמצב לא טוב כדי לעזור בטיפול בפצוע. לקח לי המון זמן לרדת בגלל התנאים המאוד טרמליים במבוא חמה. כשנחתתי, היה כבר מאוחר והודעתם בקשר שמותו נקבע. אני זוכרת את הפנים שלך ברגעים שאחרי, היה ברור שאתה עובר משהו קשה ביותר. עכשיו אני מבינה שהיית עד לכל המהלך הקטלני מתחילתו והתמונה מתבהרת.
אני מאוד מעריכה את מה  ואיך שכתבת כאן בפורום.
מצטרפת גם לתגובה המאוד עניינית שלך גונן.
מאז התאונה ההיא, הרגשתי מאוד חצויה. מצד אחד, את קורס דרגה 1 עשיתי בעגור לפני 15 שנים כמעט וארנון תמיד פירגן לי לאורך כל השנים הללו על הטיסות שלי. ברמה האישית, ארנון מבחינתי הוא ידיד. מצד שני, ארנון- אני לא יכולה שלא להזדעזע מהפרטים שמתאספים בנוגע לרמת ההדרכה שלך בשנים האחרונות. עד לתאונה לא ידעתי בכלל שבתי הספר לא מציבים מדריך מנחית. ממתי אין מדריך מנחית בקורס גובה? מה גורם למדריכים לחשוב שזה בסדר?
למה להוציא חניך בקורס גובה בתנאים חזקים וטרמליים לאויר? למה לא לעבוד טוב יותר על שליטה קרקעית ורמת ההנפות?
אני מצטרפת לקריאה להפסיק מיידית את ההדרכה כל עוד היא מתקיימת ברמת בטיחות לקויה .
אני חושבת שמחובתנו לדבר בקול רם על הנושא גם בפורום הפתוח ולא רק כאן בפורום הסגור.
כמעט ולא יוצא לי להימצא בימי הדרכה בזמן ההתרחשות כי הם מתקיימים באתרים למתחילים אבל מאוד יכול להיות שמתפקידנו למנוע בפועל מחניכים להשתתף בקורסים של מדריכים שמסכנים את חניכיהם או לפחות לגשת ולומר להם את מה שאנחנו יודעים והם עוד לא.

מנותק סיגי

• הגעתי לאוסטרליה
  • סוף סוף אני טסה
« Reply #9 ב- : July 21, 2011, 01:27:17 am »
לא רק לאילן יש חבר ש"נטש" את ארנון כמדריך, גם לי יש חבר כזה, נדמה לי שכבר סיפרתי אבל נראה צריך לחזור כדי שיהיה ברור באמת לאדון ארנון....
קוראים לו אילן והוא עורך דין, אולי אתה זוכר אותו ארנון? או שמא שכחת מכיוון שאת מלוא הכסף עבור הקורס קיבלת כבר, וכמובן שאפילו יצא לך רווח נאה מציוד הרחיפה שאנסת אותו לרכוש ממך, ולמה שיהיה לך אכפת ממנו?!
הוא סיפר לי איך שהוצאת אותו לטיסה כשאינו יודע כלל מה הוא עושה, הוא רץץץץץ, המצנח עלה, הוא שמע אותך צורח לו כל מיני הנחיות לא ברורות, הכל היה כל כך מהר ומפחיד עבורו, המצנח עקף אותו ממש בקצה, הוא התגלגל, היה בטוח שהוא עומד "לעוף" למטה כמו אבן, היה סלע שבלם והציל אותו...
עוד הוא סיפר לי שמידי פעם הוא ראה בפארק הירקון, אנשים ש"משחקים" עם המצנחים על הדשא, הוא קינא בהם, איך הם שולטים במצנח, איך הם מצליחים להחזיק את המצנח מעל הראש....
כשדיברתי על הנפה קדמית או אחורית, הוא לא הבין כלל על מה אני מדברת... הוא בכלל לא ידע שבעצמו הניף הנפה קדמית ושיש אפשרות להנפה אחרת...
אחרי התאונה של אמיר בלץ ז"ל, הוא נטש לגמרי, הוא הרגיש שבספורט הזה, אנשים נפצעים ואף נהרגים ואין כל הסבר מקצועי, הגיוני למה שקרה.

כמדריך, הייתי מצפה שתתחקר את האירוע, שתפרסם את התחקיר אצלך באתר, כדי שהחניכים שלך ילמדו שיבינו.

לא זה לא עניין אישי של אנשים מסוימים כלפיך, רבים מחזיקים באותה עמדה שקוראת ודורשת ממך, קח אחריות!

בח"א אחרי אירוע של נחיתת חירום משביטים את כל המטוסים, מתחקרים וחוקרים... רק אצלך אין כל בעיה להמשיך כאילו דבר לא קרה.

אל תתן לפחד לשתק אותך, קח אוויר... הרבה אוויר, חבק אותו, וצא איתו לדרך...
עוף כמו ציפור, שחרר את כל הלחצים...
השמים הם הגבול.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #10 ב- : July 21, 2011, 10:26:09 am »
ארנון שנפגשנו בגלבוע לפני כחצי שנה שאלת אותי "תמיד רוח הקודש היו אוביקטיביים מה קרה שלקחת צד?" והייתי רוצה לענות על זה כאן.

רוח הקודש עדיין אתר אוביקטיבי שבא לקדם את הצד החברתי בספורט, זה שאני אחד ממנהלי האתר לא מונע ממני להביע את דעתי האישית וכל עוד לא חתום למטה "הנהלת רוח הקודש" זה הודעה שהיא דעתי האישית ובהודעות שכן חתומות ככה כמובן שאני מתיעץ עם אמיר לפני הפרסום.
לגבי לקיחת הצד אני לא ממש חושב שזה חדש, תמיד הייתי בצד של הבטיחות. שום דבר אישי. כשיש לי את הבחירה בין להיות פוליטיקלי קורקט או להגיד את האמת כמו שאני רואה אותה אני תמיד בוחר באמת, שבעתיים כשמדובר בבטיחות בספורט.
הייתי מאוד שמח אם לחניך ששואל אותי איפה כדאי ללמוד הייתי יכול להגיד "זה לא משנה, כולם באותה רמה" אבל זה יהיה שקר ועוד שקר שיכול לסכן את החניך אז אני נאלץ לקחת צד ולהמליץ על בית ספר מסויים. והלוואי ובקרוב המצב ישתנה. אבל הכדור במגרש שלך.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #11 ב- : July 21, 2011, 07:55:27 pm »
התגובה שארנון כתב לי במייל ובפורום עגור ותשובתי אליה:           כנראה שיהיה לי פה הרבה העברות מפורום לפורום.

ארנון הר לב כתב:
ציטוט
שלום צחי!

איך אתה מטיל ספק ברמת ההדרכה? אם לא בדקת אותה? ולאיזה סטנדרטים אתה מדבר?

זה שאומרים אחרי גבי, צריך הרבה גזר לשפנים אבל זה לא עושה את זה נכון!

עדיין אינני יודע מה הבעיה בצורת הלימוד ואשמח אם תפרש ואינך חייב לעשות זאת בפורום כדי לקבל מחיאות כפיים !

אתה מדבר על הנפות הנפות מה בקשר לתוכן ולרמת טיסה?

מדידת התנאים נעשית בשיתוף עם החניכים, לא ראיתי אותך משתתף בתדריכי הבוקר של המועדון!

את נושא מדריך מנחית הסברתי ליוגי אנא קרא את ההתייחסות.

מדריך מנחית  הינה תוצאה של שני פרמטרים:
1.   אין קו ראיה בין נקודת ההמראה לשדה הנחיתה, או שהגובה הוא רב מעל ל 1000 מטר.
2.   עומס גדול של חניכים, ואז המדריך למעלה מעביר למנחית את החניך ויכול להתפנות לבא אחריו.

המכתב לא הוכנס לפורום בגלל שהפורום הוא לעומתי לכן פורסם בפורום עגור (שעשית בו שימוש נרחב) ובמשלוח אישי.

ארנון הר לב

עגור

* בטח שבדקתי אותה למה לא בדקתי. ולא צריך להיות גאון גדול לראות את ההבדלים.
א. ראיתי הרבה פעמים את ההדרכה בפועל באתרים, בהשוואה לבתי ספר אחרים: בבתי ספר אחרים החניך מניף אצמעי לגמרי ללא שהמדריך נוגע לו במצנח או מעגן אותו. בעגור המדריך מעגן את החניך ובמקרים רבים הוא ששולט במצנח בפועל עד ההמראה.
ב. אני רואה את רמת הטיסה וההמראה אחרי הקורס של חניכים שלמדו בעגור ובבתי ספר אחרים ופשוט אין מה להשוות. בעוד חניכים של בתי ספר אחרים מפגינים ידע ושליטה טובה במצנח הן בהנפה והן באוויר חניכים רבים של עגור שראיתי בעמדות בקושי יודעים להמריא לבד (אלו שלא למדו לבד מאוחר יותר) ומפגינים רמת ידע מזעזעת, בחלק מהמקרים ניגשו אלי עם שאלות שפשוט לא האמנתי שזה מישהו אחרי קורס, כמו "מה זה ספיד סיסטם" ו"מה זה לקפל טיפים" או "למה כולם אומרים לי שאני לא מפנה ימינה".
ג. ראיתי מספר תדריכי בוקר שלך במספר הזדמנויות שונות כשהייתי באתרים כגון הגלבוע ומבוא חמה, גם ישבתי בצד והקשבתי להם. לא ברור לי למה אתה מנסה להציג את זה כאילו אנחנו אף פעם לא נפגשים באתרים.
ד. כדי להיות בטוח שאני לא מדמיין שאלתי לפחות 20 מרחפים שבעבר למדו בעגור האם אי פעם ראו אותך מודד את הרוח עם מד רוח. אף אחד מהם לא ראה.

* מדריך מנחית צריך בכל טיסת גובה בקורס גובה (דרגה 1), לא ברור לי מאיפה לקחת את הפרמטרים האלו ואשמח אם תראה לי איפה הם כתובים.

* הנפות ושליטה קרקעית זה אחד השלבים הכי קריטיים בטיסה והם הבסיס לשליטה במצנח בכלל.

*כמו שאמרתי אולי לא זכור לך אבל ראיתי מספר פעמים תדריכי בוקר של המועדון, באף אחד מהם לא היה שימוש במד רוח.

*פרוש דעתי בנושא הבעייה בצורת הלימוד:
א. החניכים מסימים את הקורס עם רמה נמוכה של שליטה קרקעית.
ב. במהלך הקורס החניך לא מניף עצמאית אלא בעזרת המדריך שהן מעגן אותו והן מושך לו במיתרים ובברקסים לעזור לו. התוצאה בסוף הקורס החניך לא יודע להניף לבד ברמה סבירה.
ג. חניכים בסוף הקורס לא יודעים להשתמש בספיד סיסטם ולא תירגלו את זה.
ד. כנ"ל לגבי סגירת טיפים.  במדינות אירופה וארה"ב כיום מלמדים את שניהם בקורס גובה לא בSIV.
ה. מדריך מנחית הוא חובה בכל טיסת גובה כמו שהיה חובה בזמן האגודה.
ו. חניכים מסיימים את הקורס כשמעולם לא מדדו רוח עם מד רוח או ראו את המדריך שלהם עושה את זה. (אני אישית לימדתי רבים מהם למדוד).
ז. למרות שכבר ברור שנים שהטיסות בארץ ברובן מתבצעות ברוח של מעל 10 קמ"ש בעגור לומדים הנפה אחורית רק בשלב הרכס, ומצד שני אין הקפדה על ביצוע טיסות הגובה בתנאים בהם אפשר להניף קדמית.  צריל להחליט או שטסים בקורס הגובה ברוח חלשה ומניפים רק קדמית או שלומדים להניף גם אחורית, להוציא חניך בקדמית ברוח של 20 קמ"ש אין סיכוי שהוא ילמד להמריא.
ו. בעגור נלמדת הנפה אחורית עם עזיבת ידיים למרות שרוב העולם כבר אסור ללמד שיטה זו לפחות 10 שנים בגלל שהיא מסוכנת יותר.

אני מפרסם את התשובה בפורום לא כדי לקבל מחיאות כפיים אלא כי אני חושב שזה חשוב אז אל תנסה להציג אותי כרודף כבוד, אין לי פה כל עניין אישי ואני לא מרוויח או מפסיד פה כלום רק חשובה לי רמת הבטיחות בספורט.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #12 ב- : July 21, 2011, 09:21:23 pm »
שימו לב לחלק ממה שהגיב ארנון לגורדון:

ארנון הר לב כתב:
ציטוט
ועוד פעם אציין שהתאונה של אמיר ז"ל היא קשה לי ולמועדון, אבל מי שיודע את הפרטים הקטנים יודע שהיא לא קרתה עקב מזג האוויר שכולם טוענים לו. היה במצנח מספיק חול בטיפ שמאל כדי שתיווצר עניבה קשה לשחרור. ומי שיודע בערב לפני נאמר בפרוש לחניכים והוסבר להם כיצד לנקות את המצנחים שהם מצנחים פרטיים ולא שייכים למועדון.

ארנון הר לב

עגור

ומה אם האחריות של המדריך לבדוק לפני ההמראה שהחניכים אכן ניקו את המצנחים כפי שהוסבר להם?

הרי לא הגיוני שחניך בטיסה ראשונה יעשה הכל בלי טעויות ולכן מחובתו של המדריך לבדוק שהחניך ביצע את הבדיקות שלו נכון. זה הרי תפקידו של המדריך ובעצם זה תהליך הלימוד.

בקורס האחריות היא על המדריך כולל האחריות שהחניך יבצע את הבדיקות כמו שצריך גם אם המצנח הוא פרטי של החניך.
המדריך אחראי שהחניך יבצע את הבדיקות נכון !