כתב נושא: התאונה שלא היתה!!!!!!!  (נקרא 348 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק דורון דנן

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • משחק בארגז החול
    • דוא
התאונה שלא היתה!!!!!!!
« ב- : July 20, 2011, 12:44:27 am »
 hug lugh לידיעת כל אלו שידו של מר שמועתי עבר לידם וזרק להם "עצם" אז החניך של ארנון הוא אכן אתו חניך של סרט ההמראה המפורסם אך לא תאונה ולא דובים ולא יער!!!! ???
לאחר שיחה שהיתה לי עם הבחרו הוא אכן הגיעה בטיסה אחרי 20 דקות לערך לכוון הכינרת נכנס כ - 300 עד 400 מ' מעל המים וזה לאחר שארנון אמר לו קודם לכן לחזור לכוון שדה הנחיתה, הבחור אכן חזר היה בגובה של 250 מ' מעל המים והכל חוזר לכוון שדה הנחיתה, אך איבד גובה ונחת בינות לכני הסוף כ- 15 מ' מהמים לא קרה כלום הוא לא נפצא ולא נחת על שום עץ רענן ולא היתה שום תאונה,
כך שחבריה אנא מכם לבדוק קודם שמפרסמים מה נכון ומה הוא ידו של מר שמועתי.
שני אירועי בטיחות אוויר שהיו הם של שני חניכים של סיתוונית בלבד והם נחקרים.

ושהייה לכולם רק טיסות בטוחות
                                                                                                        ד ו ר ו ן

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: התאונה שלא היתה!!!!!!!
« Reply #1 ב- : July 20, 2011, 05:20:12 am »
כמה רחוק לתוך המים הוא הגיע שהוא הצליח מ250 מטר לחזור עד 15 מטר מקו החוף?

עדיין חמור באותה מידה. זה באמת משנה האם נחת על עץ ולא קרה לו כלום או על כני סוף?
עדיין המדריך אפשר לחניך שלו לפספס את שדה הנחיתה בקילומטר.

ועדיין אם היה מדריך מנחית זה לא היה קורה.

תודה על הנתונים המדוייקים.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק מיכל מור

• מצאתי פסיפס
« Reply #2 ב- : July 20, 2011, 07:14:46 am »
דורון, תודה על העידכון אבל אני באמת לא מבינה אותך!!!
נראה לך משנה אם הוא נחת על קני סוף/ עץ או חרא של סוס? כל עוד הוא נחת רחוק כל כך משדה הנחיתה המתוכנן לו?

הסוגיה כאן היא הזילות בחיי אדם! מה לא ברור???
מזעזע לחשוב שבתי הספר חוסכים במדריך מנחית על חשבון חיי החניכים שלהם. לו היה מדריך מנחית יכול להיות שהתאונה של אמיר בלץ לא הייתה מסתיימת כפי שהסתיימה.
אנשים כאן מוחים על התופעה של הוצאת חניכים ברוח חזקה ובתנאים פעילים מידי שזורקים אותם לשמיים כמו טילים בליסטיים ואתה מתעסק בקני סוף?
האם אתה כמי שחקר תאונות בעבר יכול להשאר אדיש לתופעה שאין מי שמקבל את החניך לנחיתה ? נראה לך שמדריך יכול מלמעלה להעריך מרחק של חניך מהנחיתה? לא מגיע לחניך שנקלע לאוויר סוער, שיהיה מי שיוציא אותו מצלילה ספיראלית במידה וזו קורית?
היית שולח את הבן שלך ללמוד ככה רחיפה?
« עריכה אחרונה: July 20, 2011, 09:14:24 pm על ידי מיכל מור »

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #3 ב- : July 20, 2011, 10:15:58 am »
צחי קו המיים נסוג מערבה כל כך הרבה וארנון פשוט לא שם לב,ומה שתמוה זה שדורון ידידנו עוד כותב את הדברים בלי לישאול את עצמו אם ההסבר שלו קשור למציאות,הלו דורון הכל בסדר?

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #4 ב- : July 20, 2011, 10:42:16 am »
ארנון
שום חוק סדר או משטר לא מורידים מאיתנו המדריכים את האחריות כלפי החניך שלנו!

תעכל תפנים ואז תחשוב שוב טוב טוב עם יד על הלב ותגיד לי שנכון היה להוציא את אמיר ז"ל לטיסה בתנאים באותו היום עם הציוד שנתת לו ועם היכולת הטסה שלו.

ארנון הדרכת הרבה אנשים ועשית גדולות עבור הספורט הזה בתחילת דרכו בארץ! 
אבל זה לא מוריד מהאחריות הישירה שלך כלפי כול חניך שאתה מלמד כיום. 

הבעיות שלך עם שימי לא קשורות אלי ובטח ובטח אין לי תחרות איתך.

אתה צודק גם פה גם לי ובכלל בכול מקום בעולם שמרחפים יהיו תאונות.

ואין לי צל של ספק שחניך הרוג תחת הדרכתך הוא סיוט שלא הייתי מאחל לאף אחד בעולם!

שי לנואל

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #5 ב- : July 20, 2011, 11:23:15 am »
ציטוט
צחי רייל שחזר לפעילות דרך מועדון עגור ב 3.3.06, שמשחק את הכי קרוב לאלוהינו שבשמיים, אתה זורק בוץ למקומות לא נכונים אבל זה בהחלט נשמע טוב לנגח את עגור ואת העומד בראשה בתקופה זו ואולי תיבחר לחרב המתהפכת כיוון ששם זה מתחיל להתאים לך.

בתור התחלה פספסת בשנה - 3.3.05  ;)

גם לי יש כבוד רב למה שתרמו מועדון עגור וארנון לספורט בתחילת דרכו אין ספק בכך, אבל אני מביע ספק לגבי רמת הלימוד כיום בהשוואה לסטנדרטים הנהוגים כיום בהדרכה.
סה"כ אני ממש לא משחק משהוא שקרוב לאלוהים באיזו צורה (אפילו לא מאמין שיש אחד) גם לא זורק בוץ אלא פשוט מביע את דעתי בפומבי.
ארנון תאמין לי (או לא) שכל מה שאני כותב על עגור ועליך כאן רוב המרחפים אומרים מאחורי גבך, אני בס"ה ישר מספיק כדי להביע את דעתי בפומבי ולעמוד מאחורי דברי. ושוב נבהיר זו דעתי לא חוק משמיים אבל דעתי ואני עומד מאחוריה.
גם לא כתבתי שום דבר אישי עליך אלא רק הבעתי דעה עניינית על צורת הלימוד.

אז בוא נחזור לרגע על עיקרי שאלותי:
* למה למרות שבכל העולם הבינו כבר שבמקומות בהם רוב הטיסות נעשות ברוח (כמו בארץ) צריך ללמד הנפה אחורית לפני שלב הגובה, אבל בעגור עדיין מלמדים את זה בשלב הרכס?
* למה בכל העולם עברו כבר ללמד הנפה אחורית עם ידיים מוצלבות אבל בעגור מלמדים עוד בעזיבת ידיים שכבר ידוע שהיא הנפה מסוכנת יותר?
* למה חניכים של עגור לא לומדים במהלך הקורס למדוד את תנאי הרוח לפני הטיסה?
* למה אתה לא מודד את הרוח במד רוח לפני השעור?
* למה אחרי התאונה של אמיר בלץ ז"ל אתה עדיין מתעקש להדריך בלי מדריך מנחית?

אשמח לתשובות ענייניות, גם אם התשובות לא יהיו בקו אחד עם דעתי אקבל אותן בברכה. מצד שני חוסר תשובות או ירידות אישיות כדוגמת המכתב הזה (שאגב לא נשלח אלינו אלא לאחרים מאחורי גבנו) יראו ונראים כהתחמקות מאחריות ומה שנראה בעיני כזלזלול בחיי החניכים.

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
« Reply #6 ב- : July 20, 2011, 11:31:06 am »
מעבר לרפש, ארנון, המרחפים פה בפורום מבקשים ממך להתייחס לגופם של דברים. אנא התייחס.

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #7 ב- : July 20, 2011, 12:00:14 pm »
אדרי
שתה מהמים של זהבית.
(אני מקווה שהם עוד קרים)

שי

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #8 ב- : July 20, 2011, 12:14:55 pm »
אדרי השאלה היא תוך כמה שניות מהרגע שהמטוס עצר הפקח מסיים את תפקידו והולך לכלא?

שישון אני מבין שלקחת את תפקיד "נערת המים של רוח הקודש"  lugh

מנותק אדוה

• Riding with the wind
  • מצאתי פסיפס
  • אם אין אני לי - לא נורא
« Reply #9 ב- : July 20, 2011, 12:18:27 pm »
הוא לא הולך לכלא. למיטב הבנתי טעויות כאלה מחייבות תחקיר אבל לאו דווקא ענישה אלא אם מדובר ברשלנות פושעת. גם אני צמאה!

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #10 ב- : July 20, 2011, 12:20:18 pm »
שיישון
תזהר לא להיעצר עקב הדרכון הישראלי שלך  lugh
אדווה שישון קרא לך זהבית  ::)
אדרי
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #11 ב- : July 20, 2011, 12:47:54 pm »
אדרי אתה לא עוקב,שי ממחזר,הצמיאות זה משירשור אחר :D

דוד פרנק

• אורח
« Reply #12 ב- : July 20, 2011, 02:05:27 pm »

דודי פרנק, שהתחיל את הרחיפה שלו באופן עצמאי (ללא הדרכה מסודרת) עם אחיו והתקבל בזמנו על ידי טייס ראשי של האגודה דה אז מר רונן נדיר. בעל יכולות ומוכשר. עבר הכשה לממ"ר ולממ"ג בעגור  מ 3.6.98. דוד ידידי אני חושב שאתה האחרון שיכול לבקר לנוכח ההצגה שאתה מציג, בנוגע לבטיחות עם הופעות תכופות בבתי החולים השונים עם טיסה ללא אמצעי בטיחות מינימאליים כמו קסדה בחסר נעלים לפעמים ורתמות ללא הגנות. אז תחדל להיות זה שמקטרג זה פשוט לא רציני.

אני מסכים לגמרי, אני מר חוסר אחריות\בטיחות ! אבל את כל הנזקים עשיתי במו ידיי ולעצמי.
מצד שני, אתה אחראי ישיר למותו של אמיר בלץ ז"ל שהיה חניך שלך ושם את מיטב כספו וביטחונו בך. התוצאות מדברות בעד עצמן.
האמן לי ארנון, אם היית מראה טיפה אחריות, שינוי, או אפילו מוריד פרופיל קצת לאחר התאונה הטרגית, אני ורבים אחרים היינו "יורדים" ממך... לצערי לא היה לך מספיק שכל או הגינות לעשות כך ואפשר להגיד שכל מה שקרה לך - הבאת על עצמך...

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #13 ב- : July 20, 2011, 05:52:18 pm »
ארנון
אני ממש לא מבין
אני לא מבין מי ייעץ לך לשחרר את השד מהבקבוק  ? הוא יושן כבר איזה שנה וחצי בארון המתים .
מי  נתן לך את עצת אחיתופל לפתוח את תיבת פנדורה ?
אבל  מה לעשות , את הנעשה אי אפשר להשיב ואת המת אי אפשר להחזיר לחיים .
כן . בחיים ומוות עסקינן .

אני – אני בסך הכול מבקש סליחה .
אני מבקש סליחה מאמיר בלץ .
סלח לי אמיר . המצפון שלי לא נותן לי מנוחה .

הרי הייתי יכול לעשות אחרת ולא עשיתי מאום
הייתי שם ביום המקולל :  הייתי חוויתי וראיתי . ולא עשיתי כלום .

הגעתי  ולא הוצאתי  את החופה שלי מהאוטו בגלל שראיתי את התנאים הטורבולנטיים האלימים  - ואתה ארנון– הוצאת חניך מסכן לאוויר .  שאלוהים יסלח לי שלא אמרתי לך כלום

כאשר אמיר בלצ ז"ל היה תלוי בין שמיים וארץ כמו עלה נידף ברוח במשך כ-40 דקות , מרבית הזמן ללא כל עיין משגיחה שומרת ומכוונת ולא שאלתי אותך מדוע ולמה ומדוע ולמה אין מדריך מנחית בשדה הנחיתה – שאלוהים ייסלח לי שלא אמרתי כלום

כאשר ראיתי את אמיר בלץ  ז"ל מתחיל את "ריקוד המוות" שלו באוויר ואתה לא היית שם בשבילו , לא ראית אותו , לא עקבת אחריו , לא שמרת עליו , הפקרת אותו לחסדי שמיים – חניך קורס גובה טיסה ראשונה – שאלוהים יסלח לי שלא עשיתי מאום .

כאשר התחלתי לצעוק ולזעוק בעמדה מול מחזה הבלהות שראיתי  , כאשר צרחתי וקראתי לך להגיע ולנסות להציל את מה שניתן וכאשר הגעת התלת לנסות ולזהות במרחב האין סופי על מה אני מדבר ועל מה המהומה עד שהיה כבר מאוחר מידי – שיסלח לי אלוהים .

שיסלח לי אלוהים על שנתתי לך להפקיר חיים .

חיים שלמים ומלאים של אדם , חניך בטיסת גובה ראשונה ביום אולטרה טרמאלי -  שהפקיד את החיים שלו בידיך ובטח בך שתשמור לו על החיים שהוא מפקיד בידיך -  ואתה בגדת בו !

שהפקיד את החיים שלו בידיך ובטח בך שתשמור לו על החיים שהוא מפקיד בידיך -  ואתה בגדת בו !

בגדת בו והפקרת אותו למוות . מלים קשות אה?

מה לעשות ארנון . אי אפשר לברוח מהאמת . היא תרדוף אותך

הזמן לא יקהה את הזכרון .

אז מאותו היום השחור והמקולל החלטתי שאני מפסיק להיות אדיש לזילות הנוראית שבחיי אדם .
אני ניצלתי ומחובתי לעשות את המקסימום שניתן בכדי למנוע את הפצוע וההרוג הבא . 

החלטתי שאני לא עוצם עיניים , לא מחפה על מחדלים , לא משקר עבור אף אחד

לא נשאר חבר של אלו שבוגדים בחיי אדם שמופקדים בידיהם למשמרת .

וזו החלטה שלי  , ביני לבין עצמי בלבד . אבל עזוב , את מי זה מעניין .
ומה אתך ארנון ?

לאלו החלטות ומסכנות אתה הגעת ממקרה אמיר בלץ (כן כן , זה שנהרג אצלך בטיסת גובה ראשונה שלו במבוא חמה  , זוכר? )

הרי שנינו יודעים שסביר להניח שהגעת למסכנה כלשהיא לא ?

הרי זה מה שמצופה ממדריך כ"כ וותיק וכו' וכו' כפי שכתבת בפנייתך הנרגשת , וחוץ מזה בדוח של החוקר הראשי – רזצ'יק מצוין כי למדריך ( במקרה זה אתה ) יש אחריות מכרעת על התאונה ותוצאותיה

האם קבלת אחריות ולו הקטנה ביותר לתאונה הטראגית ?  אתה יודע , משהוא אפילו קטנטן , פיצל'ה ?

האם התחלת ללמד שליטה קרקעית ברמה מינימאלית המכשירה טייסים  לטוס על מצנחי רחיפה או שעדיין מושלכים לאוויר כמו שק תפוחי אדמה ?

האם אתה מקפיד על מדריך מנחית  ?( ציינת שאתה ממלא אחר הוראות ספר עדר מבצעי לא ? )

האים התחלת להשתמש במדידות מד רוח בתחילת פעילות או שזה מחוץ ל"סילבוס" של הקורס ( טוב , מי צריך )

האם החלפת את הציודים שאתה נותן לחניכים בציודים בטיחותיים וחדשים או שעדיין הינך משתמש בציודים לא תקינים לא בטיחותיים המסכנים חיים ?

האם אתה מקפיד על הוצאת חניכים לטיסה רק במסגרת המגבלות רוח המותרות לטיסה ( שוב – ספר עזר מבצעי , זוכר ? ) ולא מסכן את חייהם בהוצאתם לאוויר ללא כל כלל ומגבלה ?

ארנון אני באמת לא מבין .
מה נהייה ממך ? מה עובר עליך ? אין לך מצפון ?

איך זה שיום לאחר התאונה של אמיר בלץ המשכת להדריך כאילו לא היו הדברים מעולם ? איך ?
איך זה ששבוע לאחר התאונה פרסמת מודעה שיווקית בפורום שמזמינה את קהל  המרחפים לקורס טרמיקות כאשר לשון ההודעה מבזה את המת – ועוד יותר את החיים ?

איך זה ?
איך זה שלא למדת כלום , לא הפנמת כלום , לא שינית כלום , ומבחינתך , באופן המתריס ביותר – עולם כמנהגו נוהג ?

איך זה שלפני שבוע הוצאת חניך לטיסה במבוא חמה  בתנאים שגרמו לו להגיע מערבית לקו המים של שפת הכנרת ?

איך זה שלפני כשלוש שבועות הוצאת חניך לטיסה ברכס ברוח דרומית לחלוטין , בעוצמה קיצונית מעל המגבלות – באופן כה קיצוני שאברהם – גדול עכברי הרכס והוותיק והמנוסה שביננו – ברכס – תפס את הראש ונחרד ( כמובן שלא אברהם ולא אני דמיינו והעלנו על דעתנו שאתה מתכונן להוציא את המסכן לטיסה )  . איך זה ?

אני פשוט לא מבין אותך .
אולי אני סתם טיפש

אולי פעם אחת תסביר ואגלה שכל תפיסת עולמי מוטעית מיסודה

אני חוזר להתחלה . 
אני חוזר לאמיר בלץ  ז"ל שמת בגלל שהפקיד את חייו בידיך ואתה הפקרת חיים , והוא מת .

ומה שנותר לי הוא לנסות ולמנוע את הפצוע או את ההרוג הבא

ולא אשתוק יותר

נ.ב :
ובנוגע לגיל – אותו החניך , החבר שלי  . כן כן .
 זה שעשה אצלך גם היא באותו היום את טיסת הגובה הראשונה שלו .
זה שהגיע ראשון לאמיר בלץ ז"ל
זה שאמיר נפח אצלו בידיים את נשמתו
זה שביצע באמיר החייאה עד שנקבע מותו
זה שחש שהושלח לאויר כמו שק תפוחי אדמה
זה שקרא את דו"ח חוקר ראשי – רזצ'יק – שמטיל על המדריך אחריות עיקרית וראשית במוות המיותר

אתה באמת מצפה שימשיך כאילו דבר לא קרה ? כאילו "סתם" התחשק לו להפסיק אצלך את הקורס ?

נו באמת ארנון , אני מאמין שאפילו אתה מסוגל להבין את הסיבה שגיל ביקש להפסיק אצלך את הקורס