כתב נושא: שאלה לשי קצת כללית אבל בכל זאת  (נקרא 422 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: שאלה לשי קצת כללית אבל בכל זאת
« Reply #20 ב- : July 19, 2011, 10:00:14 am »
שאלה קצת דבילית לא?         (וסליחה מראש)

השאלה היא האם אנשים מבינים את חוסר היציבות לפני שהם עולים לאוויר לא האם היא קיימת.

ואגב יש הבדלים גדולים בתנאים בין מקומות שונים בעולם. בהרים של 2000 מטר טסים בתנאים אחרים לגמרי ממה שאנחנו מכירים בתבור, במקומות שהם מאות קילומטרים מהים טסים באזור שלא מושפע כלל מבריזה ימית ולכן בתנאים שונים לגמרי ממה שאנחנו מכירים. למרות שאצלנו רוב הטיסות נעשות בשעות הצהריים המוקדמות עד כניסת הבריזה באזורים חסרי בריזה הרבה פעמים מתחילים להמריא בצהריים וטסים עד הערב.
גם בניו זילנד יש ימים יציבים וימים לא יציבים, ויש אתרים שהתנאים בהם דומים לתנאים בארץ ויש אתרים שונים מאוד.
גם בניו זילנד יש אתרים שמתאימים למתחילים ויש אתרים שמתאימים למנוסים יותר.
כמו שהתנאים בארסוף ובתבור זה לא אותו דבר למרות שרוב השנה הם מושפעים מאותן מערכות מזג אוויר.

אגב (ואולי אני מחדש כאן) חוקי הפיזיקה זהים בישראל ובניו זילנד.   כן כן גם אצלם כוח המשיכה מושך כלפי הקרקע.
מדהים הא...?

ברגע שאתה יודע לזהות את תנאי מזג האוויר אז זה בשליטתך המלאה האם להמריא או לא !!!!!!
אז מה בדיוק לא נשלט בתנאים לא יציבים?
don't fly faster then your guardian angel

דוד פרנק

• אורח
« Reply #21 ב- : July 19, 2011, 10:33:15 am »
צחי, אתה מגזים עם הקפאין...

מנותק צבי ש

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
« Reply #22 ב- : July 19, 2011, 10:48:23 am »
סולח, צחי, אין בעיה.  בעבר גם אני הייתי מתבטא בצורה דומה, אז אין לי בעיה לסלוח.   
למרחף הבודד יש אפשרות להחליט מתי הוא ממריא, אז במובן זה מזג האוויר נשלט.  אבל אם רוצים להשוות סטטיסטיקה של שתי מדינות, נדמה לי שיש משמעות להבדלים בדפוסי מזג האוויר, אם יש כאלה.  ודפוסי מזג האוויר אינם נשלטים.
« עריכה אחרונה: July 19, 2011, 11:15:56 am על ידי צבי ש »

מנותק shaison

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
« Reply #23 ב- : July 19, 2011, 11:19:29 am »
צחי'ק
שתה מהמים של זהבית דחוף.   hug

צבי בגדול אנחנו טסים בהרי האלפים הניוזילנדים  (באזור שלי) תנאים אלימים הרבה טיסה בלייסיד  והמון המון מיקרוקליימט.
דוגמא לתנאים מקומים יש לנו צינור וואנטורי בדרומיות ליד השדה תעופה 60 קמ"ש רוח! אבל העמק מתרחב לכיוון ההר שלנו ואנחנו טסים כול היום ב-15 עד 20 קמ"ש דרומית.

ברוח צפון מערבית ומערבית חזקה בראש ההר 50 קמ,ש ויותר אנחנו ממריאים ב-5 קמ"ש ברוח אנאבטית וכול עוד לא תטפס גבוהה מידי יהייה לך טיסה נעימה מאוד.

כמובן כול זה נבדק ליפניי ובזמן טיסה יש סימנים מקדימים לכול צרה שמגיעה.
 יש פה אתרי רכס (לא באזור שלי) שטסים כול הקיץ בבריזת ים.

בגדול טייסים מתחילים פה נשארים בהרבה ימים על הקרקע כששאר הטייסים והטאנדמים טסים כול היום.
וזה דבר שבארץ לא קורה מספיק.

לגבי הערה של אדווה על ציוד מתחילים מתקדם ..... לא מעט חופות מתחילים כיום מאיצות מהר מידי לטעמי לספיראלה ולא יוצאות ממנה בקלות מספקת!

שי

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #24 ב- : July 19, 2011, 11:47:37 am »
מה שאני אומר זה שתנאי מזג אוויר זה דבר כלכך משתנה וכלכך מושפע מקומית שאין שום דרך להכניס את זה לסטטיסטיקה כל שהיא.

ידוע לנו שאין שני ימים אותו דבר בשום מקום בעולם. ידוע לנו שלפעמים בשתי עמדות על אותו ההר יכול להיות טוב באחת ורע בשניה. ידוע לנו שבכל העולם חוקי הפיזיקה זהים ולכן תופעות מזג האוויר בהנתן תנאי התחלה דומים יתפתחו בצורה דומה, לדוגמא בכל העולם כל התרמיקות עובדות על אותו המנגנון (למרות שאין שתי תרמיקות זהות). ידוע לנו גם שהטופוגרפיה משפיעה על המיקרו-מזג-אוויר ולפעמים גם על המקרו (בריזה לדוגמא). ידוע לנו גם שבכל העולם מצנחי רחיפה מגיבים זהה לאותן תופעות מזג אוויר.

ברור לנו שכשהתנאים מתאימים לטיסה בניו זילנד הם מתאימים לטיסה בדיוק כמו שהם מתאימים כשזה קורה בישראל (לפעמים זה מתאים לכולם ולפעמים רק ליותר מנוסים).

מה שמחזיר אותנו לשאלה - האם הטייס הממוצע או החניך הממוצע יודע לזהות לבד מספיק טוב אם התנאים מתאימים או לא?
וזה ידידי ביחס ישיר לאיך לימדו אותו בקורס.

למזג האוויר במדינה אין קשר לסטטיסטיקה של התאונות, לרמת הלימוד יש.
don't fly faster then your guardian angel