כתב נושא: ייעוץ בקשר לקורס רחיפה  (נקרא 3859 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

Ariel Gur

• אורח
ייעוץ בקשר לקורס רחיפה
« ב- : July 16, 2011, 03:13:57 am »
שלום לכולם ושבת שלום.
הרבה זמן שדוד שלי [בערך בן 50] ואני [בן 17] מחפשים מקום טוב לעשות בו קורס.
קראתי בהודעה אחת שעגור זה מקום מאוד לא מומלץ [אמנון הזה עושה רושם של בחור שלא כדאי ללמוד אצלו], ובהודעה אחרת שרומן, 7WINDS, מאוד מומלץ.
רציתי לשמוע עוד המלצות וביקורות על רומן.
משהו נוסף - אני לומד בפנימיה צבאית, ויש לי בעיה של זמן לעשות את הקורס. מה שכן, איפשהו באוגוסט יש לי קצת יותר משבוע חופשי שנראה לי מתאים לקורס. העניין הוא שאני יודע שקורס בסיסי אורך בין 2 ל-3 מפגשים, וקורס גובה באזור ה-5... חקרתי קצת את הנושא, אבל אני לא בטוח איפה קראתי את זה ואם זה באמת מדוייק.
רציתי לדעת אם קורס הגובה הוא באמת הכרחי בשביל לדעת לרחף, או שמספיק הקורס הבסיסי ועם הזמן לצבור ניסיון? ואם לא מומלץ לוותר על הקורס גובה, מה הזמן הקצר ביותר שאפשר לדחוס אותו שעדיין יהיה אפקטיבי ולא חפיף מידי או לא יעיל? ואם נעשה עושה את הקורס הבסיסי ואת קורס הגובה, האם נצטרך גם לעשות קורס רכס בשביל טיסות ארוכות [יש לנו שאיפה לטוס מירושלים לעין גדי... דוד שלי שמע סיפורים כאלה מחברים, למרות שאני לא יודע אם הדבר באמת אפשרי...]?
תודה רבה מראש על כל עזרה ושבת שלום  :).

מנותק alexeyf

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • ביה"ס לרחיפה 7winds
    • דוא
בעניין: ייעוץ בקשר לקורס רחיפה
« Reply #1 ב- : July 16, 2011, 06:22:51 am »
שלום אריאל,
קודם כל בתור אחד שלמד אצל רומן אני יכול להגיד שהוא בהחלט המדריך המומלץ משלל סיבות כדון מקצועיות,ידע,יחסי אנוש מעולים ואכפתיות (לא מהכסף שלך אלא ממך).

בקשר למשך הקורס ומרכיביו : בדרך כלל המסלול הוא כזה
1. שליטה קרקעית - לומדים לשלוט במצנח על הקרקע, זה הבסיס להמראות ונחיתות - בדרך כלל השיעורים בפרק הירקון.
2. בסיסי/נמוך - המראות מגבעה בגובה של 20-30 מטר, מלמד אותך להמריא, לשלוט במצנח ולנחות - בדרך כלל בפלמחים.
3. קורס גובה - המראות מעמדה בגובה של 500 מטר וטיסה שבמהלכה מבצעים תרגילי שליטה במצנח - בדרך כלל במבוא חמה (ליד הכנרת).
עד כאן אלה הם 3 השלבים שחובה לעשות על מנת לדעת לרחף.
4. קורס רכס - לטיסות בתנאי רכס (בלעז נקרא טיסה בתנאים דינאמיים) לטיסות בעילוי הנוצר בעיקר בחוף מאוויר המגיע מהים ונפגש בצוק - הקורס מבוצע באזור שפיים ומלמד טיסה מדוייקת ושליטה מדוייקת במצנח.
5. קורס תרמיקות - קורס מתקדם לטיסה בתרמיקות החיוניות לביצוע טיסות מרחק.

משך הקורס:
בשבוע אחד יהיה לך קשה מאוד להשלים את כל הקורס גם מכוון שלא בכל יום יש מזג אוויר מתאים לשיעור וגם מכוון שלמדריך יש עוד קבוצות שהוא צריך ללמד.
אצלי המינון היה 2 שיעורים בשבוע (עשיתי את הקורס תוך כגי שירות בצבא), אם סופי השבוע שלך פנויים אז אתה יכול לעשות שיעורים בשישי/שבת.

בקשר לטיסה מירושלים לעין גדי - זה נראה לי טיפה בעייתי מכוון שכיום אין עמדה פעילה באזור ירושלים והטיסות והנחיתות באזור בעייתיות (מסיבות ברורות).

אם יש לך עוד שאלות אתה יכול לדבר איתי ב-0578119364
בקרו אותנו ב www.7winds.co.il

Ariel Gur

• אורח
« Reply #2 ב- : July 16, 2011, 10:08:34 pm »
האמת שבניתי בעיקר על השבוע הזה, אבל גם בסופי שבוע אפשר\נצטרך להסתדר. למרות שאצל כל אחד זה אישי ושונה, אבל יש לך הערכה בערך כמה מפגשים אצל רומן יקחו שלושת השלבים הראשונים?
[אגב, תודה רבה על התשובה המהירה והמושקעת, ובמיוחד על השעה :)]

מנותק alexeyf

• מפעיל בובקט מתקדם
    • ביה"ס לרחיפה 7winds
    • דוא
« Reply #3 ב- : July 16, 2011, 10:45:49 pm »
תלוי מאוד בקצב ההתקדמות האישי אבלבגדול:
  • שליטה קרקעית 2-3 מפגשים+אימון עצמי בין מפגשים
  • גובה נמוך 3-4 מפגשים
  • גובה גבוהה 4-5 מפגשים
כמובן שמדובר בהתקדמות סופר מהירה!

קשה מאוד להעריך את זה מזמן אבסולוטי מכוון שזה מאוד תלוי מזג אוויר יכול להיות שהשבוע שכותרתה ללמוד יהיו רוחות צפוניות בלבד וברוח צפונית אי אפשר ללמוד כלום :(

לדעתי עדיף לא למהר כדי להתקדם בקצב שלך (רומן שם דגש על התקדמות בקצב אישי)

אפילו אם ייקח חצי שנה ממפגשים רק בסופי שבוע - לא נורא כי יש לך את כל החיים לבנות מזה :)

בקרו אותנו ב www.7winds.co.il

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #4 ב- : July 16, 2011, 11:01:24 pm »
אם לי ךקח 1/2 שנה והייתי בן 48..... מה יקרה לך שאולי יגעת ל22....... ;)
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

Ariel Gur

• אורח
« Reply #5 ב- : July 17, 2011, 12:36:28 am »
9-10 מפגשים נשמע מצויין בהחלט! אני מקווה שנוכל לעמוד בזה, למרות שעד לפי שקראתי על האפשרות ללמוד בסופי שבוע לא חשבתי על זה בכלל משום מה - אני רגוע.
אלכס, תודה רבה על העזרה והתמיכה, סגרת לי כמה פינות!
ורולי, האמת שלא ממש הבנתי למה התכוונת, אבל גם תודה בכל זאת :)
שבוע טוב :)