כתב נושא: הודעה של הרשות האזרחית בספרד על הקפאת תחרויות עקב התאונות האחרונו  (נקרא 230 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק gider

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
Suspension of Certification – Competition Class Paragliders
Due to recent incidents at the 12th FAI Paragliding World Championship in Piedrahita, Spain the CIVL Bureau has temporarily suspended the certification of Competition Class Paragliders with immediate effect.
This suspension means that paragliders classified as Competition Class under Rule 12.1.1.2 of Section 7B of the FAI Sporting Code are not permitted to fly in FAI Category 1 championships for the period of the suspension.
Organisers of FAI Category 2 events are also strongly advised to consider whether Competition Class paragliders should be permitted to compete in events with racing tasks for the period of the suspension.
08 July 2011 John Aldridge CIVL President.

מנותק אריה לשובר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #1 ב- : July 13, 2011, 12:09:57 pm »
חברים ברצוני לפרסם בתרגום חופשי מייל חשוב ביותר לדעתי, בעקבות הארועים הטרגים וה״כמעטים" הרבים מדי בתחרות האחרונה בפידרהיטה.
יש בפורומים הבינלאומים גם דעות אחרות אך מצאתי לנכון להביא מייל זה ולעורר מחשבות בעניין.
אין לי מספיק אינפורמציה כדי לחוות דעה מידת הקורלציה בין רבוי התאונות והעובדה שרוב המתחרים טסים בTWO LINERS...
אבל....
אריה לשובר מקליפורניה

״ מה שקרא באליפות העולם זו פשוט בושה וחרפה ממש.
מאז היותי ילד בן 12 תשוקתי היחידה היא עולם התעופה.
התחלתי לטוס בגיל 23 כאשר עם כל חסכונותיו הצלחתי לרכוש חופה ZX של EDEL מהראשונות שהגיעו אז לספרד. היא עלתהמעל יכולותי בכמה דרגות , פי שלוש תאים מהמקובל בעת ההיא.
המוכר ידע שאני אחטא בזהירות יתר ושרק אייס לטוס כאשר עוצמת הרוח לא תגבר על יכולת החופה.
כך שאי אפשר לדמיין כמה הנאה הפקתי מחופה זו.
מגיל 12 התענייתי בהתקדמות הטכנולוגית וההיסטורית של התעופה.
היסטורי זו אמנם רצופה בתאונות ותקריות, אך מאז 1903 ערו בכל באת 108 שנים.....
כבר הרבה שנים שלא רק תאונות קטלניות, אלא גם כל תקרית נחקרת ואם הדבר מתבקש ,יש שינוי הנובע מכך באופן הפעולה, בחומרים, ותמיד זה הביא ליותר מידע והפצה בטכניקה, בתכנון , בתחזוקה וביצור של המצנחים.
וכל זאת במטרה עיקרית קודם כל למנוע קרבנות. ורק לאחר מכן יתר המטרות הכלכליות.
אם אני מסתובב עם כאב עמוק כזה על מה שקרא, אינני מעלה על הגעת מה עובר על המשפחות והחברים של הקרבנות, לכם אני שולח חיבוק ואת חיבתי.
אבל את כעסי אי אפשר לרסן.
בכל תאונה גם המזל משחק תפקיד בקטסטרופהףכאשר אותו מזל, משרשר כמה גורמים ביחד המביאים לסוף לא טוב: לעתים שנה לא טובה או לא מספקת בלילה לפני  הטיסה, נסיון לא מוצלח בהמראה אחת או יותר, ציוד חדש בהטסה ראשונה, חברים שבאו לראות אותנו טסים....  תמרון חדש להרשים את הצופים… ולפעמים חוסר זהירות בטיסה מעבר למגבלות.
אין ספק שזה ספורט בעל סיכונים ושיש להיות זהירים בפרטים הקטנים ביותר למנוע בעיות.
אבל עד כה ובעיקר חופות הדורות האחרונים התנהלו בדרך טובה ומניחה את הדעת.
נכון שחופות מקבלות קריסות , אבל ברמת טיסה מתאימה קודם כל אתה מונע במידה רבה את רוב הקריסות, ואם בכל זאת יש קריסה באמצעות טכניקות מאוד מוגדרות  אתה פותח כל סוג של קריסה.הבלופים מדורגות בין היתר על פי האופן שהקריסות השונות מתנהלות בעת פתיחתן חזרה.
אבל.... לא כן הדבר עם דור חופות התחרות האחרון.

״אומרים״ שהמצנחים האלה נוטים פחות לקרוס , אך לא אומרים שנכנסים להזדקקות עמוקה דהיינו ״פרשוטל״ יחסית די בקלות.זו תצורה יציבה, לא של טיסה, ויציאה ממנה לעתים מתפתחת לקריסה כזו שמחייבת זריקת רזרבי.
לפעמים היא כן נפתחת בעוצמה כזו  שלא פעם אחת גרמה לקריעת מיתרים ואף לקריעת הבד.
זה פשוט  ש י ג ע ו ן. !!!!!
מ ה קורא פה?
האם ב FAI לא ידעו על כך?
זה לא אמת. הם ידעו גם ידעו.
פשוט מצנחי אלו הם עדיין לא רמת גמר הפיתוח הנדרשת.
 הרי לייצר מצנח שיטוס מהר יותר כל אחד יכול.
אני בעצמי בהרצאותי כפרופסור לאוירודינמיקהלפני 15 שנה ב1995,  בקורסים למדריכים בטולדו, הצעתי איך להגביר דרמטית את המהירות של המצנח.
פשוט לבטל את מיתרי ה-C וה-D לטובת המהירות.
מה שנשאר אז ואולי גם היום לבדוק , זה איך תתנהג כנף  כזו.
אני אפילו זוכר שהזכרתי להם האפשרות להשתמש בטכניקה מסוימת שאחד  היצרנים משתמש היום בשם:
FLAP JET.
הדברים הם עתיקים אולי אך תורת האוירודינמיקה לא משתנה.
הלו! מול איזה חוסר מעצורים וקלות דעת אנו עומדים? לאן רוצים להוביל אותנו?
נתחיל בגוף המפקח בנוגע למצנחי competition וכן מצנחי serial .
ה-FAI מאשרת כעת חופות לאחר שהיצרנים עשו ״אישור עצמי״ לקטגוריה 1, ולאחר שהיצרן נותן פומבי לפרסום הרשמי ולווידיאו המראה את התנהגות המצנח הזה בבדיקות הפנימיות של היצרן!!.
http://www.fai.org/hang_gliding/OCTWG
מה זה מוכיח הוידיאו? אתה עושה 30 נסיונות אשר נגמרים כולם בזריקת רזרבי... ואיך שפעם אחת זה מצליח זה הוידיאו ששולחים ל-FAI.....
פשוט כולנו השתגענו!!!!!
האם נוכל לדמיין שבאליפות העולם באופניים, או בטור דה פרנס, שהאופניים יתפרקו כאשר יעברו את המהירות של 56 קמ״ש למשל ושהמסגרת המתפרקת תעוף כמו חץ לכוון כזה שהרוכב בעת הנפילה חייב לזרוק את עצמו רק לצד ימין תוך כדי דלוג מדוייק מעל הפדלים וכו... וכו... ואם הוא לא מסוגל לבצע תמרון כזה אבל ממש בדיוק,  רוכב כזה אין לו רמה מספקת להתחרות.
במצב כזה רוכבים מעולים לא היו מתחרים כי אף אופניים  נורמליים שישקלו נגיד בק״ג אחד יותר מאשר אלה  לא יוכלו לעולם להתחרות בתנאים זהים בין עם בעליות או  במדידת זמנים.
ובכל זאת תמיד יופיע איזה  מישהו נועז מספיק או רפה שכל מספיק להגיע עד הסוף כדי שיוכרז כאלוף.
ובספורט תחרות ימית, האם הסירות עשויות מנייר?
נכון שבתחרויות ריצה ראינו גם דחיפות ומרפקים אבל יצרני ציוד הספורט
מדגישים ארגומנטים אחרים למתחרי האליטה שלהם ולא טוענים
" רק הנועזים יכולים להתחרות"

בתחרויות, הנצחון מגיע לטייסים הטובים ביותר, אלה שבאינטויציה שלהם בוחרים
את רגע ההמראה האופטימלי, את הרגע  הנכון של עזיבת הטרמיקה לטובת  הטרמיקות הבאות,
את בחירת הנתיב השונה, אלה שיודעים להטעות את היריב כדי שהוא יטעה בהחלטותיו, אלה
שמצבם הגופני טוב יותר, אלה שיטוסו ללא  סמים בדמם...... ואם המצנחים יוגבלו נגיד רק ל-58 קמ"ש
אז מה קרא? ואם תהיה מגבלה שהמיתרים  חייבים להיות מחומרים מסויימים ולא חשופים, אז מה קרא?
ואם תהיה תקנה על חובת מינימום של אורך כולל של המיתרים? שיהיה, אז מה קרא?
ועוד ועוד פרטים..... שלא אדגיש כדי לא לעייף את כולם.
שיהיה ברור אני מחייב את התחרויות ואני מאמין שהן חיוניות להפצת הספורט, להעלות את הרמה
הטכנית והטכנולוגית של הטייסים והציוד. עד כאן על מצנחי OPEN.
ומה עם המצנחים האחרים? למזלינו המצב לא כל כך גרוע.
אבל אין מי שיוכל להסביר למה בכל התקינות השונות, אף לא אחת מהן בודקת
את הכניסה לקריסה. כולם רק מדרגים את מידת הקלות או הקושי ליציאה ממצב של קריסה.
אין שום מינימום חובה של משקל או עובי של הבד (חוזק), מדוע מותרים מיתרים בליבה חשופה
במצנחים לא תחרותיים ? אין דרישות חובה לבדיקת הזדקנות בד המצנח, אין טבלת חובה לבדיקה שנתי לפי
המראות ושעות טיסה.
אני באתי בטענות קשות ל-FAI, אין לי עניין להכנס חזיתית ביצרנים, אבל זה ברור שהם מוכרים יותר ככל שהםצנחים שלהם נוכחים יותר  בתחרויות.
גם עם התחרויות הם רק אקרו, אבל המטרה של היצרנים היא בעיקר לחופות INTERMEDIATE.
בפרסומים היצרנים לא תמיד מדגישים את התחרויות, אבל הם פקטור חשוב ביותר בהחלטת הקונה
 איזה חופה לבחור.כאשר הטיס מהסס איזה חופה לקנות באופן טבעי הוא פונה לפירמות היותר מוכרות. לפני השיקול האישי של האם המצנח מספיק בטוח לרמתו , והאם כוונתו לטוס טיסות מרחק בעיקר או בחוף, וכו'.
העולם שלנו זקוק לשינוי אמיתי לא רק להתבוננות בו.
אני לא יותר חכם מאחרים, הרבה חושבים כמוני אבל אולי לא יודעים לבטא זאת ובעיקר איך לשנות....

חואן אנטוניו מורסיליו
מהנדס אווירונאוטי
25 שנות וותק כטייס
פרופסור לאווירודינמיקה
מרצה בקורסים למדריכי מצנחים FAE 1995-1999
שופט ובוחן FAI
מנהל הליגה אקסטרים בתחילתה
והראשון לשים צילינדר של 68ק"מ לאחר הגעה לגול.
Arie Lashover SOL PARAGLIDERS DEALER 054-4887505

מנותק אריה לשובר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #2 ב- : July 14, 2011, 09:10:52 am »
מקפיץ!!!!
לקח לי שות לתרגם באייפון עם המקלדת הפיצי :'( :'( :'( :'(
ואין אפילו תגובה אחת?
אה שכחתי אם אין כאסהח או רכילות אין הרבה התעניינות lugh
ד"ש חמה מקליפורניה.
מחר בדרך לניו יורק ושבוע הבא חזרה הביתה.
אני כבר מת לנסות את הGO PRO HD שקניתי.
אני אצטרך מישהו שילמד אותי לערוך סרט.
טיסות בטוחות ומהנות לכולם.
אריה לשובר
Arie Lashover SOL PARAGLIDERS DEALER 054-4887505

מנותק אדוה

• Riding with the wind
  • מצאתי פסיפס
  • אם אין אני לי - לא נורא
« Reply #3 ב- : July 14, 2011, 09:14:27 am »
תסתפק בזה שקראתי את הכל? קטונתי מלהגיב. אין לי מספיק ידע בנושא.

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #4 ב- : July 14, 2011, 09:20:03 am »
המכתב הזה ממצה ומכסה הכל.
ויש פתרון לתחרויות - רק מצנחים עם תקינה מלאה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
תגובה:
« Reply #5 ב- : July 14, 2011, 12:52:52 pm »
לא מסכים עם זה שהבעייה היא בתקינה של המצנחים, גם עם מצנחי 3 ליינר טסו בתחרויות בלי תקינה כי זה טייסים שמסוגלים לטוס על מצנח שצריך הרבה הטסה מדוייקת להחזיר אותו למצב טיסה.

למה בתחרויות הPWC יש הרבה פחות תאונות מבאליפות העולם?      הרי זה אותם טייסים באותם מצנחים טסים את אותם הטסקים.

לדברי מאדס סידרגארד זה דווקא בגלל כל ההגבלות שכביכול באות לשמור על הבטיחות. זוכר את העץ בשדה הנחיתה הישן של במבוא חמה? זה שכל המדריכים היו מדגישים כל הזמן שצריך להזהר ממנו עד שהרבה חניכים היו מסתכלים רק על העץ בנחיתה ובסוף מגיעים בול עליו. אז התאונות זה העץ בשדה הנחיתה של אליפות העולם.

לדוגמא השנה הם יצאו לאליפות העולם עם מגבלה חדשה של תקינת הload test שגרמה לכך שהרבה מתחרים שללא המגבלה היו באים לתחרות עם המצנח ה3 ליינר הישן שלהם ושהם רגילים אליו נאלצו להחליף מצנח למצנח חדש שעומד בתקינה ואצל 90% מהיצרנים המצנחים החדשים הם כבר 2 ליינר מה שאילץ גם מתחרים שלא רצו לטוס על 2 ליינר שהוא תובעני יותר ברמת הטיסה שלו, ובכך בעצם הורידו את רמת הבטיחות בתחרות. וזה רק דוגמא אחת.

למי שרוצה לקרוא עוד הנה כל המאמר של מאדס סינדרגארד.

בנוסף לדעתי המצנחים התחרותיים צריכים להתחיל לטוס עם שני רזרביים. טיסה עם שני רזרביים שיפרה מאוד את הבטיחות בתחרויות האקרו ובעבודה של טייסי הניסוי. והיום אפשר לשים שני רזרביים קלים ששוקלים כמו רזרבי רגיל.
« עריכה אחרונה: July 14, 2011, 12:55:53 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
אריה גדול אתה!!
« Reply #6 ב- : July 14, 2011, 11:14:16 pm »
מקפיץ!!!!
לקח לי שות לתרגם באייפון עם המקלדת הפיצי :'( :'( :'( :'(
ואין אפילו תגובה אחת?
אה שכחתי אם אין כאסהח או רכילות אין הרבה התעניינות lugh
ד"ש חמה מקליפורניה.
מחר בדרך לניו יורק ושבוע הבא חזרה הביתה.
אני כבר מת לנסות את הGO PRO HD שקניתי.
אני אצטרך מישהו שילמד אותי לערוך סרט.
טיסות בטוחות ומהנות לכולם.
אריה לשובר

אני קראתי אותו בספרדית :)   .בכל זאת תודה על המעמץ
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק אבי שאול

• הגעתי לאוסטרליה
  • זבוב זבוב אבל ... יש כנפיים
    • דוא
« Reply #7 ב- : July 14, 2011, 11:37:32 pm »