כתב נושא: סירטון קצת מזעזע  (נקרא 1831 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק עמרי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
סירטון קצת מזעזע
« ב- : August 05, 2007, 09:09:43 am »
שמדגיש את חשיבות שמירת הכיוון במקרה של קיפול קרוב להר !
הסרטון:
[youtube=425,350]T24X-NBNsPM[/youtube]
והדיון ב paragliding forum:
http://www.paraglidingforum.com/viewtopic.php?t=13297
« עריכה אחרונה: August 05, 2007, 09:36:18 am על ידי אמיר מליק »

דוד פרנק

• אורח
בעניין: סירטון קצת מזעזע
« Reply #1 ב- : August 05, 2007, 10:25:03 am »
שתי הערות:

1 - חשיבות שמירת הכיוון - זה נכון גם אם אתה לא קרוב להר\קרקע ע"מ למנוע כניסה לצלילה ספירלית ועוד סיבוכים...

2 - את התאונה הבחור יכול היה למנוע אם היה בולם את ריצת הכנף קדימה שקדמה לקריסה.

מנותק אריה לשובר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #2 ב- : August 06, 2007, 01:16:26 am »
באמת מאוד מפחיד עד כמההטייס יכול היה למנוע את תחילת שרשרת הארועים, להקטין את מימדי ועצמת הקריסה האסימטרית ואפילו לפחות להקטין את עצמת ההתנגשות.
הרי בתאונה הרבה פעמים לו  הטייס מצליח לעצורולו אחד השלבים בשרשרת ......  התוצאות יכלו להיות אחרות לגמרי.
אני ממליץ מאוד לקרוא בעיון את התכתבות בפורום כפי שהוזכר בהתחלה:
http://www.paraglidingforum.com/viewtopic.php?t=13297&postdays=0&postorder=asc&start=0

אבל לפחות התגובה הבאה שהיא מאוד ממצה.
מעבר לכך שרואים בברור איך הטייס עזב תחילה את הידיים בכדי להתיישב עדיין קרוב מאוד להר ( כפי שרבים וטובים מדי, מטייסינו הותיקים בארץ הקודש עושים, חדשות לבקרים, ורק במזל ומזל בלבד לא נתפסים עם המכנסיים למטה, ז"א הידיים לא בברקסים ברגע קריטי ).
ואולי בגלל זה גם לא מספיק לרסן את החופה בריצה האדירה קדימה, ואם זה לא מספיק עוד בנוסף אין שום היגוי נגדי ואפילו הברקס המופעל בהססנות הוא ה ברקס הבצד הפוך  זב שקרס(אולי בנסיון חלבי מדי ובוודאי מוקדם מדי לפני שום נסיון לשמירת כוון להתרחק מן ההר.
וואי מזעזע! עד כמה שזה מזעזע רצוי לראות שוב ושוב לנתח ולדמיין מה עושים בכל שלב ושלב.
מישהו יודע פרטים? מה קרא לטייס:? מי הוא מה היה נסיונו  איזה סוג חופה? זה נראה מכמו משהוא לפחות DHV2 של UP אבל מה שבטוח הוא שכאשר הוא פגע בקרקע הוא היה במצב טיסה אמנם בסבסוב חריף ימינה אבל בטיסה.
זה חכמה קטנה לטייס כמוני לומר היה צריך לעשות ככה ולא לעשות ככה , מן הכורסה הכל קל להגיד.
כל הארוע לקח שניות.
מאז שרגליו עזבו  את הקרקע בפעם השניה (בפעם הראשונה כאש ר נתלש נראה שהידיים היו מוצלבות)ועד שעזב את הידים להתיישב עברו רק 4 שניות !,כעבור פחות מ10 שניות! הוא כבר היה  בנפילה וסבוב אל ההר בתוך הקריסה , ותוך 4 שניות נוספות המצנח חזר לטוס  אבל בסבסוב אל תוך ההר כמעט 2 שניות עד לפגיעה.

Posted: Sat Jul 28, 2007 9:14 pm    Post subject: RE: shocking collapse video on you tube   

--------------------------------------------------------------------------------

Well, this is a very scary video, hope the pilot was lucky, although it doesn´t look like... anyway, I also think this impact was avoidable.
I have watched it all over, and as mentioned before, I can see a few big mistakes, that all pilots can prevent!
1) Never hands off brakes right after launch
2) Pitch control, trained in flight or groundhandling. He does not control his glider at all, he is flown by the wing
3) When the right side collapses, I can see him clinging his right hand to the raisers? Real bad reaction, doesn´t help for anything!
4) Much too little and too late countersteering
5) Much to little brake input on the collapsed side, he could have given more brake to help the right wing to reinflate.

In my opinion he was not very expriencend in handling his wing in this assymetric collapse situation. His input on both brakes was much too soft, and the wightshift went to the wrong side.
I also would say as all the guys before, that everyone should train assymetric collapses as often as possible. No matter if you pull in just one line or the whole raiser, you get the feeling every time you deform your glider, and this blind feeling for the reactions of your wing will give you the fast and blind reaction in a situation like the one above.
Regards, joe

הקיצור חברה טיסות בטוחות ומהנות
אריה לשובר SOL PARAGLIDERS DEALER
Arie Lashover SOL PARAGLIDERS DEALER 054-4887505

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #3 ב- : August 06, 2007, 10:31:53 am »
אריה מדובר בהרבה מאוד טעויות ברצף.

וכמו הרבה מרחפים (פה בארצנו) הבחור מסתכל על החופה במקום להרגיש ולבצע איזון.

הערתי ביום חמישי בערב (אירוע האגודה במבוא חמה) להרבה מאוד חברה שלא רק שצפוף באויר הם גם כל הזמן מסתכלים על החופה כאשר היא קצת רועדת, במקום להסתכל מסביב על המצנחים האחרים.

איתי
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק עמית דונסקי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מנוע Black Devil, חופה Thrust 09. הפייסטה למכירה.
    • דוא
« Reply #4 ב- : August 06, 2007, 11:38:35 am »
איתי.

מה שאתה אומר הוא נכון, אבל איך הוא קשור לתאונה?
האיש היה לבד באוויר
הוא בכלל לא מרים ראש למעלה כדי לראות מה קרה. כאשר הוא רואה את החופה היא כבר מולו ולא מעליו. במקרה הספציפי הזה, אולי לו היה מרים ראש, היה מבין טוב יותר מה קרה, כי נראה שהוא פשוט בהלם, אינו מבין ולא מגיב.

בכלל, איתי - מה רע בלהסתכל על החופה, כאשר אתה נמצא בסביבה בעלת צפיפות סבירה? אתה מסתכל סביבך ומוודא שההפרדה מהאחרים בסדר, מרים ראש וסוקר את החופה, מחזיר את הראש למטה ומתאפס חזרה על הכוונים. עם הזמן, לומדים לחבר בין הזעזועים השונים המגיעים מהמצנח למה שבפועל קורה ולהגיב בהתאם לכך.

אגב: זו העמדה הגבוהה בבבא ?
« עריכה אחרונה: August 06, 2007, 11:49:53 am על ידי עמית דונסקי »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #5 ב- : August 06, 2007, 01:06:01 pm »
אנסה להוסיף קצת לדבריו של איתי.

אין מה להביט על החופה בזמן טיסה לא רק שזה לא נותן לך שום אינדיקציה על מה המצנח עושה (כי אין לך שום נקודת יחוס
בשדה הראייה) זה גם מוציא אותך לכמה שניות מאורינטצייה ורק יפריע  לך לשמור כיוון. כדי לשמור כיוון צריך להביט לאופק,
רצוי לתפוס נקודה בולטת ולאזן את המצנח עם היגוי גוף וברקס כך שתמשיך לטוס ישר. הדבר היחיד שמבט לחופה בזמן קיפול יתן לך
זה שתדע כמה % קיפול יש לך (מה שממש לא חשוב כרגע).

הדבר היחיד שחשוב בזמן קיפול הוא שמירת כיוון, אם אחרי קיפול אתה טס ישר למשך יותר מ4 שניות והקיפול עוד לא נפתח אתה
יכול להביט למעלה ולנסות לעזור למצנח להתאושש תוך כדי שאתה כל הזמן מחזיר את המבט קדימה וממשיך לשמור כיוון וכל מקרה
לא להשאיר את המבט למעלה יותר מ2-3 שניות כי אתה יכול להתחיל להסתחרר ולא לשים לב.

אני ברוב הטיסות שלי מביט על המצנח רק בהנפה וכשאני מפיל אותו אחרי הנחיתה (אלא אם משעמם לי באוויר).

don't fly faster then your guardian angel

מנותק עמית דונסקי

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #6 ב- : August 06, 2007, 04:08:44 pm »
צחי.

קודם כל, אנחנו מדברים על אותו דבר. ראה מה שרשמתי לגבי מבט לחופה ותראה שהתייחסתי למעשה אל אותו דבר.

כדי לראות היכן ממוקמת החופה, אתה לא צריך נקודת ייחוס, מהסיבה הפשוטה - שאתה נקודת הייחוס. מבט על החופה, מספק מידע לגבי מצב החופה מעצם כך שאתה מבין היכן היא ממוקמת יחסית למה שאתה רגיל לראות אותה.

צריך לזכור, שאנחנו מעבדים מידע לגבי מיקומנו (בחלק מהצירים) גם מתחושות אשר אינן מגיעות מחוש הראייה, אלא לדוגמא מאיבר שווי המשקל אשר נמצא בתוך אוזננו.
ניסוי פשוט: שב על כסא מסתובב והבט על הקיר. עצום עיניים ובקש ממישהו לסובב אותך לאחד הכוונים. נכון שאתה יודע לאיזה כוון הסתובבת גם מבלי שראית? יותר מזה; במרבית המקרים תוכל גם לנחש בסבירות די טובה להיכן פונות פניך בתום הסיבוב.

כמובן שעוד סיבוב-שניים, ועוד כמה תנועות חדות והחלפות כוון, יוציאו אותך מאוריינטציה בסופו של דבר ויכניסו אותך ל...ורטיגו.

אז לדעתי האישית, ויעשה כל אחד כראות עיניו, אפשר להביט על החופה, לעבד את המידע ולהוריד את הראש לאחר מספר שניות, כדי להתייחס למיקומך ביחס לאופק ו/או ביחס לנקודה קרקעית שראית לפני שהרמת את הראש.
עם הזמן, לומדים להרגיש את החופה בידיים ואין צורך להביט בה, אבל לדעתי זו מיומנות שטוב לתרגל .

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #7 ב- : August 06, 2007, 05:32:14 pm »
אני יודע שאנחנו מדברים על אותו דבר אבל כל כך הרבה מביטים במצנח שלהם כל כך הרבה זמן בזמן הטיסה, שחשתי צורך להוסיף.

עכשיו תעשה את הניסוי עם הכיסא כשאתה מביט ישר למעלה ולא קדימה על הקיר, אתה מאבד כיוון הרבה יותר מהר ככה,
והסיבה נעוצה בדיוק באותו איבר שיווי משקל באוזן, הגוף שלנו בנוי לשמור שיווי משקל כשהראש ישר, יש אנשים שמקבלים סחרחורת
רק מלהביט למעלה במשך 10 שניות (מבלי שהם בתנועה).

לגבי מיקום החופה אני לא חושב שצריך להביט כדי לדעת את זה, א) המצנח מכסה שטח בשדה הראייה הגדול יותר מאזור המיקוד,
מה שאומר שצריך להעביר את המבט מצד לצד כדי לקלוט את כולו ועד אז המיקום שלו ביחס לאופק יכול לזוז ולא תרגיש.
ב) הפידבק מה וי ליין משדר את זה יותר טוב ואפשר להרגיש תזוזה של סנטימטרים בודדים (תלוי במצנח כמובן).

לסיכום אפשר להביט על המצנח אבל ממש אין צורך,ובטח שלא בזמן קיפול, ואם צפוף באוויר אז עדיף להביט מסביב מה מצנחים אחרים עושים (כמו שאמר איתי).
« עריכה אחרונה: August 06, 2007, 05:35:46 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #8 ב- : August 06, 2007, 08:41:48 pm »
עמית אני לא מתכוון לרדת עליך אני כותב את המשפט הבא ברצינות מלאה!

אתה כותב ומגיב כמקצוען אך תוכן התשובה שווה לזה של מתלמד שזה אתה גמר בית ספר.

או שאתה מנסה לעורר דיון או שחסרות לך הרבה שעות אוויר או גם וגם.

כל מה שצחי אוסיף לדבריי נכון.

איתי

מנותק עמית דונסקי

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #9 ב- : August 06, 2007, 10:40:07 pm »
איתי.

זה כבר בא לך בטבעיות. אתה לא צריך להתכוון לזה...  ;)

אני מגיב לדיון. ומשוכנע, שמה שצחי כותב הוא בעצם די דומה, רק שיש הבדלי גירסאות.
לא תצליח לשכנע אותי שזה קשור בכמות שעות האוויר גם אם תתאמץ לרדת עלי בטבעיות; לאחר ההמראה ואחרי שהתרחקתי מההר, אני מרים תמיד ראש אל החופה וסוקר אותה כדי לראות שהכל בסדר.
בפעם האחרונה שטסתי, לדוגמא, גיליתי ממש כך שיש לי קשר קטנטן באחד ממיתרי ה- C באמצע החופה, שגרם לעוות קל של מרכז שפת הזרימה. ראיתי, וטיפלתי. שנייה לפני שהרמתי את הראש, ווידאתי שאני בכוון הנכון ואין לידי אף אחד, ושנייה אחרי שהורדתי את הראש, וודאתי שוב שאני בכוון הנכון.

ולשם ההבהרה, אינני מתכוון להביט על החופה עד שנוצר נקע בצוואר, אלא רק מבט חטוף של שנייה-שתיים והחזרת המבט קדימה.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #10 ב- : August 07, 2007, 02:01:55 am »
אני וצחי מדברים על השעה ואתה משיב לגבי התאריך.
תקרא שוב את דברינו - תפעול תקלה לא זהה לבדיקת חופה רגעית לאחר המראה.
תסתכל שוב בסרט האימה.

מנותק עמית דונסקי

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #11 ב- : August 07, 2007, 02:42:53 am »
איתי...

הנה מה שכתבת:
ציטוט
הערתי ביום חמישי בערב (אירוע האגודה במבוא חמה) להרבה מאוד חברה שלא רק שצפוף באויר הם גם כל הזמן מסתכלים על החופה כאשר היא קצת רועדת, במקום להסתכל מסביב על המצנחים האחרים.

את כל זה כתבת ביחס לתפעול תקלה..... :P
ואללה. כנראה שאני באמת טעיתי.

בוא נסכם ככה (וכבר אני עונה לך: כן, ככה אנחנו מסכמים במוקד ידע מקצועי, בלה בלה בלה)
מה שכתב האדון פרנק הוא הכי נכון:
במקרה של תקלה, הכי חשוב שמירת כוון.
את הקריסה אפשר היה למנוע ע"י מניעת הריצה קדימה.

אתה חושב שבמקרה של תקלה אסור להסתכל מה קורה עם החופה?
טוב. מותר לך לחשוב. אני חושב אחרת. גם לי מותר. נכון? תודה !
דווקא הסרטון הזה מציג אחד טייס שלא הסתכל על החופה כשקרסה, ולא הבין מספיק מהר, אם בכלל, מה נשך אותו.
היה מאבד אוריינטציה לו היה מרים את ראשו? יכול באמת להיות. אבל בחייך... מה יותר גרוע ממה שקרה לו?
לדעתי האישית, לו היה מרים לרגע את הראש, היה מבין טוב יותר מי-מה-מו.

העניין הוא, איתי, שמסתבר שיש הבדל בין ספרי התאוריה לבין ההלכה למעשה, וגם בהלכה למעשה, יש הבדל בין אדם א' לאדם ב'.
אתה יכול לאמר שנכון יותר מבחינה מקצועית, להבין מה קורה עם המצנח ולהגיב בהתאם, מבלי להסתכל על החופה. זה עניין אחד.
אבל תקבל בבקשה את העובדה שלא כולם חושבים כמוך, לא כולם מתנהגים מקצועית כמוך ורובנו גם לא מנוסים כמוך, כך שיש כאלו שמיישמים את כללי הזהב שסיכם כל כך יפה מיסטר פרנק, בצורה קצת אחרת. זה הכל.

מנותק Dmitry

• הגעתי לאוסטרליה
  • NOVA MENTOR M / NOVA JAMBOO 33 / NOVA TYCOON S
    • דוא
UPD: מה אפשר ללמוד מהסטטיסטיקה של DHV?
« Reply #12 ב- : August 07, 2007, 08:07:08 am »
עמרי,אם איני טועה, סטטיסטיקה של  DHV היא כזאת: 70% מתעונות נגרמו ע"י כיפולים אסיממטריים וכול היתר
ע"י כיפולים קדמיים וספירלות  ביחד! מאוד חשוב לדעת מה הפרוש של קלאסים של מצנחים רחיפה לפי DHV - כלומאר:
איך אפשר לבחור המצנח הנכון שיספק לטייס את הרמה של בטיחות מתעימה ליכולותו. לפני  כמה שנים היה עשוי סרט
שמראה למעוניינים למה מתכוונים כשה אומרים "ההבדל בין הקלאס זה וזה היא כזאת וכזאת". להוריד סרט אפשר כאן: http://www.nova-wings.com/real/dynamic_decisions_e.zip

בכבוד,
ד.
« עריכה אחרונה: August 07, 2007, 11:45:01 am על ידי Dmitry »
דמיטרי

נובה ישראל

darkgliderz[at]gmail.com
Tel. 052-6073119

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
« Reply #13 ב- : August 07, 2007, 08:40:47 am »
מישהו מוכן להסביר לי למה כתוב סיתוונית בסרט?
אגב מדהימה דרך השיווק של שימי, הוא מעולם לא היה טייס
מוערך או טאנדמיסט מוצלח אבל יש לו כמות בילתי מבוטלת של חניכים,
וכמו שיוגי תמיד אומר .."עם הצלחה אין מה להתווכח" :-X

matmon

• אורח
« Reply #14 ב- : August 13, 2007, 10:30:07 pm »
אם החניכים של שימי היו מכירים אותו לפני ששילמו לו ממיטב כספם !!! הוא היה נותר ערירי וגלמוד
הבעיה שעד שקולטים אותו אתה נמצא כבר במלכודת הדבש!
חניך לשעבר בסיתוונית :'(