כתב נושא: תקלת בד"ח בתבור  (נקרא 627 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: תקלת בד"ח בתבור
« Reply #20 ב- : July 09, 2011, 09:03:48 pm »
איך בדיוק סלטה ברתמה עוזרת לשליטה במצנח?       בעצם לא חשוב אל תענה לי.

בערך כמו שלשחק עם קוביות מזל עוזר ללמוד מתמטיקה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק עמרי בנדטי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #21 ב- : July 10, 2011, 09:42:03 pm »
בכך צחי, שכל פעולה שדורשת ממך שליטה גבוהה, כל פעולה שהיא אינה מצב טיסה רגיל לגמרי, כל משחק שדורש ממך יותר - משפר אותך ועושה אותך טייס יותר טוב (תנחת על אוטו מדי פעם, כנחיתת דיוק - נראה מה יקרה ליכולת הטיסה שלך והנחיתה המדוייקת).

ואם תשים לב כתבתי משחקי שליטה קרקעית באופן כללי. סלטה היא משחק כמו שסקי על החול הוא משחק. כמה שיותר תשחק עם המצנח ככה תהיה חד יותר באויר ובמצבי קיצון.
תוכל להניף בבטחון ברוח חזקה, תוכל לדעת להגיב אם תקבל קריסה תו"כ הנפה, תוכל להרגיש יותר בבית על הכלי שעליו אתה טס.

באמת, מה לחרקות וצלחות בכורכר עם האוטו, להצלה מהחלקה על כביש רטוב באמצע כביש ציבורי? כלום? או אולי המון?

מי ששואף לטוס "בטוח בלי שטויות" יקבל את השטות שלו יום אחד לא יזום, ואז נראה איך הוא ירגיש ואיך הוא יתפעל את השטות.

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #22 ב- : July 10, 2011, 09:57:49 pm »
איזה אוסף של שטויות בכמה מישפטים,ואני זוכר שלא מיזמן עוד רצית לצאת מהפורום הזה ???

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #23 ב- : July 10, 2011, 10:37:53 pm »
"איזה אוסף של שטויות בכמה מישפטים"
נועם, אני חושב שהתגובה שלך לא עניינית.
-נכון שזה שעומרי לא עשה קורס מסודר זה רע.
-נכון שזה שהוא מטיס טנדמים ללא הכשרה זה בעייתי מאוד.
-נכון שהוא לוקח הרבה סיכונים.
-נכון שזה מפגר לטוס בלי רזרבי.
וכו' וכו' וכו' אפשר להמשיך להביא הרבה דוגמאות, וכנראה שרובם נכונות. (עומרי אל תעלב)

א-ב-ל

אני מסכים לגמרי עם הגישה שהוא תאר בהודעה האחרונה, אני צריכים לבקר מידי פעם במצבי קיצון כדי להתרגל אליהם.
איך תגיב אם תכנס לספירלה אם לא תתרגל ספירלה?
שוב, אני מסכים שצריך לקחת טווחי ביטחון ולא ללמוד ספירלות ברכס, אבל מה רע בהצעות האחרות שהוא נתן?
אני באופן אישי עשיתי המון החלקות על כורכר וכבישים רטובים עם רכב, ואני בטוח שאגיב להחלקה שתקרה לי הרבה יותר טוב מהנהג הממוצע, מהסיבה הפשוטה שחוויתי וביצעתי החלקה עשרות פעמים! (רכב קיבוץ ;D)

ובהקשר לדיון המקורי, אני חושב שלבצע סלטה בתנאים טרמליים זה רעיון רע מאוד.

תפריד בין הדעה שלך על הבן אדם לתגובות ענייניות, מה בהודעה שהוא כתב הוא "אוסף של שטויות"?

אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #24 ב- : July 10, 2011, 11:03:57 pm »
צוק אני רק חייב לסייג
1. קורס עשיתי אצל אוהד. היו לי שעות של שליטה קרקעית לפני שהתנתקתי מהאדמה, היתה לי שליטה קרקעית טובה ורק אז יצאתי לאויר. טסתי שעות עם אוהד בטאנדם כשהוא מאחורה נותן לי הערות ואני מקדימה עם המושכות בידיים - משהו שלרוב לא עושים ואם החניך טועה אין מה לעשות חוץ מלצעוק בקשר... אז תהליך הלמידה שלי לא היה מסודר ולא היה של בית ספר מסודר, אבל אני לא הייתי בסיכון ולמדתי יותר מהר ויותר טוב מרוב החניכים שיצאו ולא כי אני כזה תותח - פשוט הייתי החניך היחיד של אוהד והיה לו רק אותי לחפור לי ולשפר אותי.
2. טאנדם בלי הכשרה? למה, שוב כי לא עשיתי קורס? טאנדמיסטים שהוכשרו מרסקים נוסעים על הצוק פעם ב... נוחתים בפרשוטל למים וכולי.. ברר מה מלמדים בקורס טאנדם, תתפלא מה יתגלה לך..
מי שבא לארסוף ורואה הנפות, המראות, טיסות ונחיתות שלי על בסיס קבוע כבר הפסיק לדבר על ההכשרה שלי ועל איך אני טס..
סיכונים אני לוקח על עצמי, אין ספק.
בטאנדם אני בתוך התחום הירוק שלי תמיד (שאולי הוא נראה לאחרים אדום, אבל אם אותם אחרים לא עשו ווינג אובר מוצלח אחד בחיים שלהם - אני לא מתייחס לדעתם).
רזרווי ברכס?
אפילו קסדה אני חובש מאז החפירות על הביטוח...

אז בוא נשחרר מהנושא הזה של בטיחות כי מזמן אין קייס לזה..

לגבי העמדה שלי - כן. מי שחווה קיצון על בסיס קבוע מגיב לו יותר טוב גם כשזה מפתיע אותו.
זאת הדיעה ועל זה אני מדבר - לא על סלטות באתרים תרמליים (שכתבתי שלא עושים).

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #25 ב- : July 10, 2011, 11:12:15 pm »
איזה אוסף של שטויות בכמה מישפטים,ואני זוכר שלא מיזמן עוד רצית לצאת מהפורום הזה ???

וואו נועם, סתרת את עמדתי באופן חורץ.
אתה טוען שמשחקי שליטה קרקעית לא משפרים את הטייס?

כי זאת השורה התחתונה של אוסף השטויות שכתבתי.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #26 ב- : July 10, 2011, 11:33:26 pm »
אני דווקא חושב שנועם די צודק.     משחקי "שליטה קרקעית" ברכס משפרים ממש קצת את השליטה במצנח.

* בשביל לעשות סלטה ברתמה לא צריך שום שליטה, צריך רק אוויר מאוד למינרי שלא יזיז את המצנח.
* סלטה ברתמה זה לא מצב קיצון שצריך להתרגל אליו או לתרגל אותו, זה דאווין נטו.
* את האימונים שלי לנחיתות דיוק עשיתי בטיסות בהרים ולא על מכונית ברוח היציבה של הרכס אלא בשדה פתוח עם שתי רגליים לתוך התיק של המצנח (שאבא שלי היה מניח לי בשדה).
* טיסה אקטיבית בתרמיקות תתן לך שליטה הרבה יותר טובה במצנח מכל משחק שאתה יכול לחשוב עליו ברכס. הריסונים הקטנים בתרמיקה נותנים דיוק הרבה יותר טוב למצבי חרום אמיתיים (כאלה שאתה לא מתכונן אליהם מראש ומתכנן אותם מראש).
* טיסה אקטיבית בתרמיקות גם דורשת שליטה יותר גבוה ממשחקי הדאווין ברכס.
* בנחיתה על רכב ברכס זרימת האוויר והלחץ במצנח הרבה יותר יציבים מאשר בטיסה בתרמיקות או מצבי קיצון אמיתיים בהם זרימת האוויר והלחץ במצנח משתנים מהר מאוד וללא התראה מוקדמת.
* נתקלתי בכמה מצבי קיצון די רציניים בכמה שנים שאני טס, הסתדרתי איתם נהדר בלי לעשות דאווינים מול העמדה ברכס.
* אין שום דבר שאתה יכול לעשות ברכס שיכין אותך לקריסה של 70% על ספיד סיסטם, תאמין לי.

אגב גם בחיים שלי לא עשיתי חרקות וצלחות בקורקר עם האוטו אבל אני יכול להבטיח לך שאני אסתדר עם כל החלקה יותר טוב מ99% מהנהגים וגם סביר להניח שיש לי פי כמה יותר שעות נסיעה בבוץ מהם. אבל אני נוהג בבוץ פרקטי בלי לעשות דאווינים של צלחות והחלקות פשוט עובר מנקודה א' לב' בלי לשקוע ובלי לעוף מהדרך (אבל הרבה מאוד קילומטרים בשנה).

כנ"ל בטיסה אני לא עושה דאווינים מול העמדה ברכס ומציג את זה כ"יכולת שאין לאף אחד" ו"רמת בטיחות גבוהה", אני טס באוויר פעיל רחוק מעיני הצופים ולומד לשלוט במצנח שלי בתנאים והאתגרים שמציב מולי הטבע לא באוויר למינרי בתנאים מבוקרים של הרכס.

נכון שלטוס מדי פעם ברכס עוזר לשליטה קרקעית אבל השליטה האמיתית במצנח לא נמצאת ברכס ולא במשחקי הדאווין.

אגב עמרי לפני שאתה מזכיר לכולם שאתה טס כבר שנתיים בלי אף תאונה, אני טס מ93 בלי אף תאונה ובלי לעשות משחקים ברכס. (ואם אני זוכר נכון אז גם אורי רק שהוא התחיל לטוס לפני באיזה שנה שנתיים)

מנותק שרון תמם

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #27 ב- : July 11, 2011, 12:02:59 am »
אני חושב שצחי צודק ב-99% לגבי מיצנחים אבל לגבי המכונית אני בעד קצת בגשם הראשון  lugh

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #28 ב- : July 11, 2011, 08:33:42 am »
תממון אבל בטח תסכים איתי שאת ההחלקות בגשם הראשון אתה עושה בשביל הכיף לא כי אתה חושב שזה יהפוך אותך לנהג יותר טוב.

ואולי זו הנקודה החשובה מכל:   אני יכול להבין שאנשים נהנים מהמשחקים ברכס וזה סבבה לגמרי הרי כולנו פה בשביל ליהנות. אבל מכאן ועד להציג את המשחקים האלו כ"יתרון בטיחותי" כלשהו הדרך ארוכה מאוד.

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #29 ב- : July 11, 2011, 10:59:17 am »
עומרי
אתה ממעיט מערך הסיכון והיכולות שצריך בטאנדם.
אני מסכים שבתנאים אידאלים ברכס זה יותר קל אבל עוד לא פגשתי טייס שעשה קורס טאנדם בהרים או התחיל לעשות טאנדם בהרים בשבל צבירת ניסיון שלא הופתע מכמות הידע והדברים שהוא למד או הופתע מהם שמעולם לא עברו בראשו כשטס יחיד או טאנדם ברכס בלבד.
תשאל מי שעשה קורס טאנדם כמה הוא למד וכמה "הפתעות" היו לו .
אין לי מושג  או חצי מושג על יכולתך.

אני אישית מרחף רק 20 שנה בטאנדם ועדין לומד דברים חדשים כול הזמן.
אני מסכים איתך בדבר אחד רוב הטייסים המסחרים בארץ  לא היו מקבלים רשיון טאנדם מסחרי פה.

ראיתי אותך פעם אחת בארץ ברכס לפניי חודשיים ברוח חלשה עם רכיב דרומי בנתניה עם ויסטה גמור (לא  יצאת לאוויר) אני מקווה  שלנוסעים בטאנדם אתה מספק חופה במצב יותר טוב.

השחצנות ועודף הביטחון הם האוייב מספר אחד של העוסקים בספורט הנפלא הזה.
ולצערי בארץ גם הרבה חוסר ידע שמפתיע אותי לרע כול פעם.

שי
« עריכה אחרונה: July 12, 2011, 09:24:35 am על ידי shaison »

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #30 ב- : July 11, 2011, 03:37:00 pm »
שי,

לפי מיטב זכרוני, אתה ואחיך יובל עשיתם קורס טאנדם בשנת 1994, אם אני צודק הותק שלך הוא רק 17 שנה.

אני זוכר יום מסויים במבוא חמה שאיתי היה מדריך מנחית ואתה ויובל בקורס טאנדם, בכל רגע נתון היו לפחות שניים זהים בעמדת המראה או הנחיתה.

מנותק שרון תמם

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #31 ב- : July 11, 2011, 06:48:16 pm »
וגם הפעם אתה צודק צחיק , אבל נחזור לנושא אין בכלל מה להשוות אויר פעיל בהרים לרכס .....

רכס = "מיטת שיזוף " 

אויר פעיל = ג'קוזי ... lugh

נ.ב

לא סתם לוקחים חניכים לרכס בהתחלה ...... ;D

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #32 ב- : July 11, 2011, 09:54:31 pm »
לוקחים חניכים לרכס בהתחלה?
מעניין???!!

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #33 ב- : July 11, 2011, 10:45:52 pm »
גונן כמעט
קורס טאנדם עם יריב ומיקי 1993
קורס סולו  1990

שי

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #34 ב- : July 12, 2011, 09:34:56 am »
עומרי מאיפה אתה יודע מה מלמדים בקורס טאנדם שיפתיע לרע את נועם?

רוב עכברי הרכס שבאים להניף ברוח לא מושלמת ויציבה מתקשים לייצר המראה/הנפה בטוחה!

להקריס חצי כנף יזום ברכס לא מזכיר בכלום " מצב קיצון על בסיס קבוע".

חוץ מזה אתה צודק משחקי שליטה קרקעית יעלו לך את הביטחון והיכולת על הקרקע

שי