כתב נושא: יום טרגי באליפות העולם היום  (נקרא 446 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
יום טרגי באליפות העולם היום
« ב- : July 06, 2011, 10:31:38 pm »
שני הרוגים ביום אחד.

בשעה 14:00 זמן מקומי Francisco Vargas מארגנטינה התרסק על צלע ההר כמה קילומטרים מהעמדה.
בשעה 16:00 Eitel von Muhlenbrock מצ'ילה איבד שליטה על המצנח שלו והתרסק.

יש לציין ששני הטייסים ברמה בין לאומית, שניהם זכו בעבר בתחרויות ולשניהם יותר מ20 שנה נסיון.

בנוסף היו היום עוד 3 פתיחות רזרבי שנגמרו ללא נפגעים.

לעוד פרטים

יהי זכרם ברוך.

don't fly faster then your guardian angel

מנותק נמרוד רותם

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • פטנטים
    • דוא
בעניין: יום טרגי באליפות העולם היום
« Reply #1 ב- : July 07, 2011, 01:01:57 am »
2 חוטים......... לא מספיק.
פטנטים
תוכנה לניתוח גיאומטרי ותמחור חלקים בהדפסה תלת ממדית:
www.GizmoParts.com

מנותק tomtom

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #2 ב- : July 07, 2011, 01:35:42 am »
עצוב עצוב...
יהי זיכרם ברוך

מנותק EldadYagen

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : July 07, 2011, 09:22:32 am »
יהי זכרם ברוך

מנותק ליאור

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Pro Design Thema2
« Reply #4 ב- : July 07, 2011, 12:16:58 pm »
מה ?

מזעזע,
באמת מעניין אם הם עברו ל TWO LINER
ל' מהמוסד לרחיפה

מנותק ערן-ש

• מצאתי פסיפס
  • Ozone Rush-3
« Reply #5 ב- : July 07, 2011, 12:25:05 pm »
כמה דפים אחורה בפורום היה שרשור שהתייחס לאתר מסויים ששם לו למטרה (כניראה) להוריד אנשים ממצנחי רחיפה.

אחת הטענות שלו באתר הזה היא שמצנחי רחיפה הוא התחום היחיד שבו גם לאנשים המנוסים ביותר קורות תאונות קטלניות באופן קבוע.

גם אם זה קורה לא רק במצנחי רחיפה, וגם אם נזכור שמדובר על תחרויות...
אני לא יודע, אולי יש בזה משהו.

לא שאני הולך להפסיק לטוס מחר (לא יכול גם אם הייתי רוצה) אבל זה מטריד.

ערן

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #6 ב- : July 07, 2011, 12:33:50 pm »
"אם הם עברו ל TWO LINER"?

יש אולי 2 טייסים שמתחרים באליפות העולם שעוד לא טסים על tow liner. בשנה שעברה עוד היו כמה שטסו 3, השנה שכל המצנחים של רוב היצרנים הם כבר 2 לינר השאלה היא לא האם הם טסו על 2 לינר אלא על איזה?  מה שנראה לי לא רלוונטי, וגם האם המצנח היה 2 לינר או לא זה לא בטוח שכלכך רלוונטי לפני שאנחנו יודעים את הגורם להתרסקות.

אחרי בדיקונת ברשימת הטייסים של התחרות. פרנסיסקו היה על בומרנג 8 ואיטל היה על R11.   אבל כמו שאמרתי לא בטוח שהמצנחים הם הגורם במקרים האלו, נחכה ונראה.

ערן אני מכיר נהגים שאחרי 35 שנה על הכביש הייתה להם תאונה בפעם הראשונה והאחרונה בחיים, לפני כמה חודשים הייתה תאונה למדריך טיסה מאוד מנוסה עם סנסנה בה נהרגו כל נוסעי המטוס.    אני יכול להמשיך ולמצוא לך בכל תחום בחיים דוגמאות שגם למנוסים יש תאונות וקטלניות, לא רק בתחום התעופה ולא רק בספורט אקסטרים בכל תחום בחיים ללא יוצא מהכלל.

מנותק Nir Ben-Dor

• מצאתי פסיפס
  • Nova-Mentor 2
    • דוא
« Reply #7 ב- : July 07, 2011, 12:49:03 pm »
אני חושב שעם הניסיון מגיע הביטחון (אויב מספר 1).
עם התחרות מגיע הרצון למשוך את קצה גבול היכולת (אויב מספר 2).
הרצון להיות הכי מהיר עם יחס הגלישה הטוב ביותר מביא את ה 2lines (אויב מספר 3).
אני (באופן אישי) מעריך מאוד את שכתב טייס הצוות הבריטי מרק על חופות עם 2 שורות ובחר לפרוש מצוות התחרות:
http://www.xcmag.com/2011/05/open-warfare-british-team-pilot-resigns/

אמר את זה איתי בערב הבטיחות באופן מאוד ברור:
טוסו באתרים ובתנאים המתאימים לכם, על החופות שמתאימות לרמתכם וטוסו בבטחה.

אני

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #8 ב- : July 07, 2011, 01:54:48 pm »
החופות האלו עם כל היכולות הן מסוכנות לטייסים המנוסים ביותר שיש,הציליאני הוא הטייס מהטובים שיש וכניראה גם השני ,עם חופות כאלה ובשילוב עם אויר מאוד פעיל כמו שיש בעונה זו בפיידראיטה לא פלא שזה ניגמר באסון,ויהיו עוד ,כמו כן היו כאמור עוד 3 רזרבים מה שלא מוסיף ביטחון "בחופות המוות" האלו.

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
« Reply #9 ב- : July 07, 2011, 01:57:04 pm »
מישהוא העלה בפורום את הרזרבי כמו של צנחני בייס.
ואני חייב לציין שאני כצנחן חופשי לשעבר ממש נהנתי מהפתיחה אבל לא מיכולת התימרון שלהם.
ניסיתי לראשונה לחבר את הקרבינות של מצנח רזרבי במיקרה הנוכחי מורפיוס 17,
לקרבינות של החופה הראשית וכך עושים ניראה לי גם בצניחה חופשית, תקן אותי צחי.
הניסוי שלי כמובן עדיין לא נערך אבל לשם ההסבר:
מצרכים: 1 תיק צ'ייר בג עם בריחת אויר קלה בגב
מצנח ראשי במיקרה הנ"ל ביסקוויט 38
הכנה:תחיבת המורפיוס בגב הלא מתנפח מספיק ושומר לי כהגנת גב עם קיפול לפתיחה מהירה.
חיבור הרייזרים של המורפיוס לקארבינות הצ'ייר בג והזזתם הצידה. ואז חיבור הריזרים של הביסקוויט.
מתקבל ריתמה עם הגנת גב טובה יותר. :)

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #10 ב- : July 07, 2011, 04:08:07 pm »
לגבי הרזרבי ממש לא, הרזרבי בצניחה חופשית לא מחובר באותו מקום כמו הראשי. הראשי מחובר במנגנון "3 טבעות" לשחרור מהיר ואמין, הרזרבי מחובר מאחוריו בקרבינה נעולה.

אגב למצנחי בייס אין רזרבי.
שאתה פותח את הראשי ב50 מטר בנפילה חופשית זה לא משנה אם יש לך או אין לך רזרבי, אם הראשי לא נפתח טוב הלך עליך.

לגבי הארועים בתחרות: מדיווח של טייס שוויצרי שכנראה ראה את שניהם
* פרנסיסקו קיבל פרונט בגובה של 100מ או פחות מזה, שני הטיפים הסתבכו אחד בשני והוא ירד ופרשוטל יציב וכ20 מטר מהקרקע המצנח התחיל להסתחרר והוא פגע בצלע ההר.  כנראה שהכל היה נמוך מדי ומהר מדי לזרוק רזרבי (לדברי העד).      לא בטוח אם במצנח בטוח יותר זה היה נגמר אחרת.

* איטל הצ'יליאני קיבל קריסה מאוד גדולה ולא סימטרית, לדברי העד המצנח הסתחרר כלכך מהר שהוא תפס לא את שתי הידיים בטוויסט. לא ברור אם בגלל שהוא החזיק את הB בטיסה על ספיד או בגלל שניסה לתפוס את המיתרים מעל הטוויסט. בשלב מסויים הצליח לשחרר יד אחת אבל זו הייתה היד בצד ההפוך מהרזרבי.        אם הידיים באמת היו על הB בזמן שנתפסו בטוויסט אז אולי יש קשר לכך שהמצנח הוא 2 לינר.

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #11 ב- : July 08, 2011, 07:08:54 am »
קראתי בפורום שהיו עוד 2 פתיחות רזרבי באותו יום שכניראה לא דווחו וחוץ מזה היו גם כמה פתיחות רזרבי בימים שליפני התחרות,כולן כמובן למיתחרים שבאו להיתאמן באתר לפני התחרות,לי ניראה שזה ממש לא רק התנאים באתר אלא בעית המיצנחים שלא ממש יודעים להיתאושש מקריסות אלימות כמו שהיו בתאונות הנל

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #12 ב- : July 08, 2011, 08:06:04 am »
כפי שערן ראה, האתר הזה מסווג כבעייתי למצנחי רחיפה .
לגבי הקביעה של ערן שבכל מקרה לא יעזוב את התחום יש לי חילוקי דיעות.
אני מכיר כמה וכמה מורעלים (איתמר נוינר מזכיר לכם משהו?) שלמרות הנסיון והבגרות, עזב את הספורט בגלל פציעה באתר "בועט" אחר.

אורי שמיר

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #13 ב- : July 08, 2011, 08:38:44 am »
איתמר עזב לא בגלל שהוא רצה או בחר בזה הוא פשוט ניפצע כמו שכתבת והפציעה וספיחיה מנעו מימנו להמשיך במיצנחים,אז הוא החליף במשהו בתחום ועבר לדאונים,אבל בכל מיקרה לפי מה שאני יודע אם הוא היה יכול הוא היה חוזר לסמרטף כהגדרתו.

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #14 ב- : July 08, 2011, 10:43:27 am »
נועם יקירי,
מה זה משנה מה המסובב פה. הסיבה לעזיבה הינה : אתר בועט או מצנח תחרותי שמשביתים אותך כך או אחרת .
אצל חלקם גורמים לתהיות על המשכיות בספורט ואצל חלקם זהו גורם "מאלץ" דוגמת נוינר (ויש עוד הרבה כמוהו)
בסופו של דבר הנק' הבסיסת היא כמה אתה מוכן להסתכן והאם זה שווה  את של עזיבת הספורט הנפלא שלנו???

אורי שמיר

מנותק מיכל מור

• מצאתי פסיפס
« Reply #15 ב- : July 08, 2011, 04:32:06 pm »
ערן יקירי... מה לשמיטה וענייני מיטה?

החברה האלה עולים על מצנחים תחרותיים ללא תקינה כלומר- הם סוג של מתאבדים שלוקחים במודע סיכון קיצוני בספורט שהוא על הקצה גם ככה.
אני אבל לא רואה שום מקום להשוואה בין המצנחים שאנחנו טסים איתם לאלה שלהם  .
נראה לי שאם תמשיך לטוס על מצנח שמתאים לרמתך וליכולות שלך ולא תיגרר אחרי המגמה לעלות בדרגת המסוכנות של המצנח,
תוכל להישאר בספורט.
 אני חושבת שבבייס ג'אמפ המצב הרבה יותר מסוכן מאשר אצלינו- באזור גרינדלוולד בשוויץ יש כל שנה בין 5-6 הרוגים בקפיצות מצוקים והם כולם מנוסים .
ועכשיו... תזהר לא להחליק במקלחת  ;D

מנותק EldadYagen

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #16 ב- : July 08, 2011, 08:15:56 pm »
לעת עתה התחרות נעצרה על ידי ה- FAI , כשברקע דנים על שינוי מהות התחרות מניצחון של זמן במילוי טסקים שונים לתחרות מרחק פתוח [מי מגיע הכי רחוק] וכך בעצם לבטל את הצורך של המתחרים ללחוץ כל כך על הספיד בר ולהאיץ את עצמם לקצה גבול היכולת..[אם זה ישנה משהו..] ובנוסף חושבים על הוצאת הספיד בר בכלל מהתחרות [???] כך שהמתחרים לא ילחצו פול ספיד בר שיעמיד את חופתם במצב זמין וחריף קריסתית..

לאור הגל העצוב והטראגי של האירועים האחרונים לא מן הנמנע שבעתיד לא יורשו להשתמש בחופות תחרותיות שלא עברו תקינה.

וכמו שאמרו כאן חכמים וותיקים ממני.. דעו יכולתכם וטוסו בהתאם.. טוסו נעים, טוסו בטוח ולא לשכוח שהכי חשוב זה להנות...
שבת של שלום אחים יקרים.

מנותק אריה לשובר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #17 ב- : July 08, 2011, 09:21:07 pm »
כעת הוחלט סופית על סיום התחרות ומחר טקס חלוקת הפרסים היות ויומיים כן התחרו.
הרוחות שם סוערות וכנראה יתרחשו בעתיד הקרוב שינויים לא מעטים הקשורים בבטיחות.
לא הורשו להקרין כמה סרטים על המצנחים החדשים המראים באיזה קלות הם יוצאים ממצבי חירום....
המשך יבוא.
לעת עתה קהיליית טייסי האלימה העולמית דואבת על האבידות הטרגיות.
אריה לשובר
Arie Lashover SOL PARAGLIDERS DEALER 054-4887505

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #18 ב- : July 09, 2011, 07:35:00 am »

12th FAI World Paragliding Championships come to a close.

As a result of the tragic events in the second task of this FAI event, and after due consideration of all the information available, the CIVL Bureau has decided, under its executive powers, and with the full support of the FAI Executive Board, to suspend the certification of Competition Class Paragliders, with immediate effect.

As a result, the organisers have decided that it is not possible to continue with further tasks that meet the aims of World and Continental championships, as set out in the FAI Sporting Code. The two tasks flown to date are both valid under the rules and are therefore sufficient to meet the minimum requirements set out in Section 7B.

The 12th FAI World Paragliding Championship is therefore considered to have been validated.

The closing ceremony and prize-giving will be held tomorrow, Saturday, 8th July at 1pm in the main square.

The CIVL President has thanked the safety working group formed by the pilots and team leaders for all their work on developing ideas to improve safety. He believes there are some very useful ideas there that we hope the relevant CIVL subcommittees will follow up.

The Jury President, Vitor Pinto, and other CIVL Officials present have stated that, the organising team has made every effort to comply with the FAI Sporting Code which covers all aspects of competition rules and safety considerations for FAI 1st Category events. These include the new and complex rules introduced this year for Competition Class paragliders. “We greatly appreciate the excellent work of the organisers and we are all deeply disappointed that, through no fault of the organising team, that this competition has resulted in such a sad outcome, ”Mr Pinto commented. Competition Director, Steve Ham, also announced that the organising team is preparing a bid to run the first FAI World Paragliding XC Championship in Serial Class , here in Piedrahita at this time next year, “The CIVL President has told us that he welcomes the proposed bid and that the CIVL Bureau will be favourably disposed towards it,” he said.

Jose Luis Diaz Iraeta – Event Director
 Steve Ham – Competition Director
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #19 ב- : July 09, 2011, 08:12:36 am »
זהו?המצנחים הגיעו לקצה גבול היכולת שלהם? אני לא מבין למה לא מוצאים את 2 שורות מחוץ לתחרות,המהירות שלהם לא שווה אם אנשים נופלים כמו זבובים.