כתב נושא: מכל מלמדי השכלתי.. אולי מישהו יעזור לי להבין  (נקרא 155 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק מנדי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
היום יצאתי בתבור לקראת השעה 10:45 לטיסה יחד עם גבי. הרוח כ 15-20 עם כיוון מערבי רכיב דרומי. עלינו וירדנו עד לגובה של 850 אך לא מעבר. סינק ארוך הוביל אותי עד מעל תחנת הדלק. מתכנן שדה לנחיתה. ופתאום זה בא. טרמיקה יפה ובריאה. אני מתמרכז ומתחיל לטפס עד לגובה 865 . הגעתי צפונית לכפר קיש בשדות שלפני כפר תבור. שם נכנסתי ויצאתי בבעיטות מתוך טרמיקה לא ברורה. מצד אחד אני קולט שקית שמתעופפת לה בגובה שלי לכיוון צפון מערב. ומצד שני אני קולט חתיכות קש יבש המתעופפות בחוזקה לכיוון ההפוך. אני מנסה למרכז את עצמי לסיבוב שיתן לי את המירב. אך אני נבעט כל רגע לכוון אחר. בלי לדעת באמת היכן הכוון הרצוי להיות. (אני טס בלי GPS, כך שאני צריך לנסות להבין את הרוח לפי סימנים) בקיצור. כשהסתובבתי לכיוון כפר קיש קיבלתי מהירות גבוהה. כשנחתתי למטה אחרי ביקור המטוסים... הרוח הייתה צפון מערבית. בקיצור יצאתי מטיסה זו מבולבל לגמרי. אולי מישהו יכול לכוון אותי - שקית מעופפת, קש או מהירות טיסה הוא המדד לכיוון האמיתי של הרוח בגבהים?

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • אתר האינטרנט של טבע בהר בקתות נופש
    • דוא
מנדי, לפי הסיפור וגם התנאים היום. פשוט היית בטרמיקה ואם מישהו סיפר לך שהטרמיקות כולן נעימות ואתה חג בהן בניחותא, תתרגל לדבר האמיתי. הטרמיקות הן בעטניות ויש בהן כיווני רוח שונים. אחרי שתתרגל לעובדות אלה , נסה להתחיל ללמוד את השמים. נסה להרגיש האם קצת חם יותר בסביבה הבעטנית הזו. האם יש ריחות שעלו מהקרקע. אם אתה עולה, תישאר שם כי הבעיטות יבעטו בך מעלה.
בקיץ בשעות האלה זה הסיכוי של רוחות פתע ממזרח או מדרום הוא קלוש, כך שבגובה כיוונים שונים אכן יסמנו את חיותה של הטרמיקה. בעונות אחרות יש אפשרות לפגוש באזור רוח מזרחית פוגשת במערבית ואז לנצל את מפגש הרוחות (קונברסיה) לטפס לגבהים.
כדי לדעת להנות מהספורט שלנו, חשוב ללמוד ולהבין את השמים ולמצוא בם סימנים.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בנוסף:

בלתי אפשרי כשאתה טס בעצמך לקבוע את כיוון הרוח ע"י עצמים שנסחפים ברוח כי אין נקודת יחוס אמיתית שניכם בתנועה והם יותר מידי מושפעים מהמיקרו.

אבל מה שכן עצמים מעופפים כמו שקיות נילון וקש בתרמיקה הם סמנים נהדרים למרכז התרמיקה כי שקיות וקש הם כמו מצנחים בקטע הזה, בלי תרמיקות הם לא מגיעים לגבהים האלה. לפי התאור שלך יתכן ולתרמיקה היו מספר מוקדים ואם לא התמרכזת באחד מהם אז סביר שהיית בין המוקדים מה שיכול להיות מחוטחט.  אני אם הייתי במצב הזה הייתי מסתכל מי מהם עולה מהר יותר ומצטרף אליו.

למען האמת בשבת כמעט בכל תרמיקה שהייתי פגשתי משהו, ביציאה מהתבור הייתה שקית ביסלי אבל אני עליתי מהר יותר ממנה אז עזבתי אותה. בתרמיקה ששטייף סימן לי היה עלה יבש של אלון שהראה לי את המרכז החזק שלה. בצמח תרמלתי יחד עם קש.
אגב גם בשבת לא פגשתי אף תרמיקה רגועה, לא נורא העיקר שזה עולה  ;)
don't fly faster then your guardian angel

מנותק gavriel

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
להערכתי, האינברסיה היום היתה בערך בגבה 850, ושם צפוי שיהיה אויר לא רגוע וזה גם מה שאני חוויתי.

מנותק יורם אגמון

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
כיוון התנועה של קש, שקיות וכו שאתה פוגש בטרמיקות הוא יחסית לתנועה שלך ולא הכיוון יחסית לקרקע, אם לדוגמה אתה נע לכיוון דרום מערב ב37 קמ"ש והשקית באותו כיוון ב 10 קמ"ש היא תראה לך נעה לכיוון נגדי (מכיון שהיא מתקרבת אליך) כלומר לצפון מזרח, שום דבר מזה לא יכול לעזור לך לזהות את כיוון הרוח.