כתב נושא: ליוגב - אורך ברקסים ותקינה.  (נקרא 932 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק ittai

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
ליוגב - אורך ברקסים ותקינה.
« ב- : August 04, 2007, 08:14:55 pm »
אהלן יוגב,
אני מתייחס לנושא כאן משום שמקומו לא בדיון ההוא.

אורך הברקס בתקינה הוא כפי שכתב גיא: 75 ס"מ, 60 ס"מ וכו'.

שאלת עודף מיתר הברקס והתקינה - זה אולי יפתיע אותך אך עודף הברקס קשור דווקא למערכת האצה (ספיד סיסטם).
כאשר מערכת האצה משוכה עד סופה שפת הזרימה חייבת להשאר ישרה ומיתר הברקס לא משוך.
ברגע שתקצר את מיתר הברקס יתכן מצב בו מיתר הברקס נמתח ומושך את שפת הזרימה מטה במשיכה חלקית או מלאה של מערכת האצה.
מצב זה נותן פרופיל מוזר ותגובות מוזרות בהתאם.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
בעניין: ליוגב - אורך ברקסים ותקינה.
« Reply #1 ב- : August 04, 2007, 09:58:22 pm »
תודה על תשובתך..

באמת לא ציפיתי שזה יהיה קשור אחד בשני..

בהזדמנות הראשונה שיצא לי, אמשוך את הספיד סיסטם לבדוק שלא קיצרנו את הברקסים יותר מידי.

שוב תודה

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
« Reply #2 ב- : August 04, 2007, 10:09:04 pm »
מה לגבי מצנח שיוצא עם גירסאה ארוכה למבחני DHV ואח"כ עם גירסה קצרה יותר, האם שם יש השפעה על צורת המצנח בספיד סיסטם משוך?

אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #3 ב- : August 04, 2007, 10:19:04 pm »
לא דוחפים אצלנו ספיד סיסטם?
 ועכשיו ברצינות, ביום שישי סוף כל סוף גיליתי שאני טס על כלי מוגבל (מצנח רחיפה ) וטוב לי עם הקביעה הזו כי אחרת הייתי ממשיך אולי לטוס על גלשני אויר.
למזלי, אין לי את האומץ לקצר או להאריך מהלך ברקסים למרות שלטעמי ה SCOTCH HY שברשותי חד מדי בתגובות ההיגוי שלו יחסית למצנחים ממונעים אחרים,  "טראסט לדוגמא" ומחשבות לגבי שינוי אורך מתרי הברקס שלי צצו פעם עד שאדם וקסלר  הבהיר לי שמה שמשנה כאן זה לא רק אורך הברקסים אלה מבנה החופה כולה וצורת חיבור מיתרי הברקס לחופה .
מה לעשות, היצרן משקיע יותר מאיתנו בנסויים ובבדיקות ובסופו של דבר מוציא את המצנח האופטימלי מבחינתו. (ואני מדגיש מבחינתו)
ביום שישי האחרון עשיתי טיול די ארוך עם המצנח -משהו בסביבות ה 100 ק"מ בשעתיים וחצי של טיסה  ובדרך, בגובה של 10 מ' לערך מעל שדה תפוחי אדמה -עם הגב לרוח- המנוע כבה בהצצה מהירה על ה GPS גיליתי להפתעתי שאני טס לי במהירות של כ 40 קמ"ש וקצת .
שיקול של שינוי כיוון הטיסה לא בא בחשבון עקב טופוגרפיה , קוי טלפון ועוד חארות שצצו להם מצדדי .  ובלי היסוס ביצעתי פליר שבלם את המצנח לק 8 קמ"ש איתם יכולתי להישאר פחות או יותר על הרגלים (יותר פחות - ניסיתם לנחות בשדה תפוחי אדמה  מוצף מים בניצב לשורות)
הסיפור היה יכול להגמר רע אם הגירוי לשנות את מהלך הברקס היה "מעביר אותי על דעתי" .

חברה, אנחנו טסים על כלי טיס המוגבל מאד בביצועיו אבל, לפעמים זה מה שכיף בו,  תסתכלו שוב על הסרט שהביא לפורום דוד פרנק (המצנח של נובה)  תיכנסו בדמיון לריתמה ותחשבו על המהירות הפנטסטית של המצנח הזה.
אם זה מה שאתם מחפשים - תעברו לגלשנים זה הרבה יותר בטוח לטוס במהירויות כאלה שם.
אל תנסו לגרום לכלי המוגבל הזה להיות מה שהוא לא.
אגב, ההתקדמות והיכולות של המצנחים שודרגה בשנים האחרונות בצורה מדהימה,  תנסו למצוא לכם מצנח שיתאים לאופי הטיסה הרגוע/הרפתקני שלכם - למה לנסות ולשנות את מה שתכנן היצרן?

זו דעתי

לילה טוב

אורי שמיר
« עריכה אחרונה: August 04, 2007, 10:46:39 pm על ידי אורי שמיר »

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #4 ב- : August 05, 2007, 01:01:45 am »
אהלן אמיר
חופה שיצאה עם תקינת אפנור ולא DHV  מאפשרת מהלך ברקס יותר קצר והיא למעשה שינוי של כול סידור מיתרי הברקס על שפת הזרימה ולכן תווך תיפעול הברקס הוא קצר יותר אבל אורך מיתר הברקס בין שפת הזרימה לבין ידית הברקס הוא כמעט זהה לחלוטין.
כלומר  הגירסה של "הברקסים הקצרים"  לא תפגעה בתפעול  הספיד סיסטם.
בתקווה שזה הסבר קצת יותר ברור.

כדרך אגב אני ממליץ לכול חניכיי לטוס עם ברקסים ארוכים יותר מה שנותן לך את האופציה ביום פעיל כשאתה גולש בין תרמיקה אחת לשנייה להוריד את הידיים לגובה הכתפיים או נמוך מזה וכך לנוח ולתת לדם לזרום בקלות  ולשרירים להתעייף פחות בלי לעזוב את הברקסים, ברגע שפגשנו תרמיקה ליפוף אחד זריז על היד ועכשיו הברקס קצר ואתה מוכן לטיסה אקטיבית עד לגלישה הבאה.
אני גם אוהב את השיטה הזאת כי מיתר הרקס לאחר הליפוף מונח על האצבע ונותן לי יותר רגש ללחץ על הברקס.

יש אנשים רבים שלא מרגישים בנוח לטוס עם ליפוף ולכן שיטה זאת לא מתאימה להם בכלל.

שי לנואל
ניוזילנד
« עריכה אחרונה: August 05, 2007, 01:03:48 am על ידי שי לנואל »

מנותק עמוס פרל

• הגעתי לאוסטרליה
  • המקום האהוב עלי
    • צביעה תעשייתית,צביעה תעופתית ,החדרת הליקוייל ודפוס משי
    • דוא
« Reply #5 ב- : August 05, 2007, 08:33:13 am »
שי שלום
מזמן לא דיברנו ויש לי שאלה אליך שאני מתלבט בה
אני טס עם מצנח טנדם של סול
רוב זמן הטיסה אני טס עם ברקסים מלופפים כי אני מרגיש שאני שולט במצנח טוב יותר ומתעייף פחות וכמובן בנחיתה אני תמיד נוחת עם ברקסים
מלופפים במיוחד בהרים
אני מרגיש שגם בהנפה היה לי יותר נוח להניף אילו הברקסים היו יותר קצרים
ולכן אני מתלבט האם לקצר את הברקסים
אופטימטל צביעה תעשייתית וצביעה תעופתית
http://optimetal.co.il
ערוץ היוטיוב שלי
http://www.youtube.com/user/optimetalvideos

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #6 ב- : August 05, 2007, 02:48:39 pm »
אהלן עמוס
אני לא מכיר את החופה הנ"ל מעולם לא ריחפתי עלייה וגרועה מזה גם לא ראיתי אותה .
כחוק אצבע אתה צריך לרחף עם מה שהכי נוח לך  כי אז הביטחון גבוהה יותר ובד"כ התגובות גם יותר מדוייקות.
אני אישית בגלל כול נושא הצילום וכשיש טיסה תרמלית אז הטיסות ארוכות יותר מעדיף להשאיר את הברקסים ארוכים ולרחף אקטיבי עם ליפוף ובין לבין בזמן הגלישה ללא ליפוף.

בטיסת טאנדם במידה ויש צורך לעזור לנוסע או לצלם או לשתות קפה עם קוראסון :-)  עדיף להחזיק את שני הברקסים ביד אחת וכך עדיין יש לך שליטה על הכיוון  ועל הפיצ', במידה והברקסים קוצרו  זה אומר שהם משוכים בזמן שאתה מחזיק ביד אחת.

כדרך אגב זה גורם לכך שבהנפה קידמית אני מניף עם ליפוף על היד וליפעמים בנחיתה עם צריך מוסיף אפילו ליפוף נוסף.
במידה ואתה מחליט לקצר את הברקסים  שים לב לדגש גדול בטיסות הראשונות במיוחד בהמראה ובגישה לנחיתה למיקום הידיים, הגוף השרירים והראש נוטים לזכור את המיקום והאורך הישנים של הברקס עם החופה הנוכחית ולכן יש להרגיל אותם לזה שהברקסים קוצרו.

עשה חיים
שי לנואל
ניוזילנד