טוב קצת באיחור אבל מכיוון שהלכתי אתמול להניף קצת ברוח חזקה ושדה גדול החלטתי לנסות את מה ששי הציע, להניף עם טיפים מקופלים.
תנאי רוח: דרום מערבית 25 עד 35+ ,היו כמה פעמים שהלכתי אחורה עם מצנח מעל הראש אבל השדה גדול מאוד ונקי ממכשולים וטוב לדעת שאני יכול להניף ברוח שאני לא יכול לטוס בה.
בהתחלה ניסיתי כשהמצנח מסודר בקיר למשוך למטה את הטיפים שיסגרו אבל זה רק גרם להם להתרומם.
נסיון שני היה לקפל ידנית את הטיפים ואז ללכת אחורה ולהניף. גם כאן שוב ברגע שנוצר מתח על הA של הטיפים הם התחילו להתרומם לפני כל הכנף.
נסיון שלישי היה להניף ישר מפטריה כי זכרתי שעם האילוס כשהייתי מניף מפטריה הטיפים היו נפתחים רק שהמצנח מעל הראש. אבל הארטיק הוא לא אילוס ויש לו לחץ חופה גבוה יותר וכבר ב45 מעלות הטיפים נפתחים גם כשאני מחזיק רק את הA המרכזיים.
נסיון רביעי להניף מפטריה ולהחזיק את הטיפים. הכי גרוע שיש עם העודף מתח על מיתרי הA של הטיפים כשהמצנח מגיע ל40 מעלות והטיפים נפתחים הם מייד מאיצים ביחס לשאר הכנף ותוך שניה וחצי המצנח בביגלה.
מסכנה שלי מהנסיון: כנראה שהתכניקה הזו לא מתאימה למצנחים עם קשת גבוהה ומנת מימדים של 6, צריך לנסות בהזדמנות על האילוס אולי הוא יגיב לזה טוב יותר. להמשיך להניף מיצוס זה הנפה שמסתדרת נהדר עם רוח חזקה לא צריך יותר מזה.
מסכנה משנית מהמשך המשחקים: אני יכול להחזיק במיצוס את הארטיק ברוח 35 קמ"ש ובגובה מטר וחצי מעל הרצפה למשך דקה+, אבל זה מזה קשה

אם למישהו יש רעיון איך כן להוציא את זה לפועל אשמח לשמוע ולנסות.
שיקה, טענות/עצות ?