כתב נושא: dead mans curve האם אפשר לפתח שיחה על הדיאגרמה המצורפת  (נקרא 138 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק Moshe Grad

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אני לא בטוח שאני מבין נכון, אבל אם כן אז הוא טוען שהרזרבי לא אפקטיבי בתחום האדום , ובנוסף מהירות המצנח בזמן זריקת הרזרבי משנה את זמן הפתיחה שלו.

לשבור קצת את הראש

משה גרד

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
מה שהוא אומר בכיתוב למטה זה שבכל טיסה של מצנח רחיפה אתה נמצא פעמיים באזור שאתה נמוך מדי לפתוח רזרבי, הגרף מתאר את הגובה הזה ביחס לסוגי תקלות שונים עם המהירויות שקיעה שלהם.

הוא גם טוען שהמצב הזה לא קיים בשום סוג תעופה אחר חוץ ממצנחי רחיפה מה שכמובן לא נכון, בכל ענפי התעופה יש גובה בהמראה ובנחיתה שבמקרה של תקלה לא תספיק להפעיל נוהלי חרום בין עם זה זריקת רזרבי בגלשן (בדיוק כמו במצנחים או כל נוהל חרום אחר במטוסים). לדוגמא ידוע לי שבאולטרא לייט במקרה של קת-מנוע הם צוללים לצבור מהירות ומנצלים את המהירות לפלייר של הנחיתה, מן הסתם יש גובה שלא תספיק לצבור ממנו מספיק מהירות לפני הקרקע.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
אני לא בטוח שאני מבין נכון, אבל אם כן אז הוא טוען שהרזרבי לא אפקטיבי בתחום האדום , ובנוסף מהירות המצנח בזמן זריקת הרזרבי משנה את זמן הפתיחה שלו.

לשבור קצת את הראש

משה גרד

lugh חשבתי שמדברים על "CURVES"  אחרות!!!!
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
השם של הגרף הוא : גרף המוות
אדרי
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
במבט שני נראה לי מוגזם לגמרי הגרף הזה.

לפי הגרף בקריסה "מינימלית" בגובה 110 מטר לא תספיק לפתוח רזרבי, נראה לי קצת תמוה  ???
בצלילה ספירלית ב125 מטר כבר לא תצליח לפתוח רזרבי  smileblue, קצת מוגזם לא?    גם ב20- לוקח מעל 6 שניות להגיע לקרקע מ125 מטר, רזרבי נפתח ב4 שניות. ולוקח זמן להגיע לצלילה של 20-.

המונך "terminal velocity collapse" לא אומר כלום בעצם. terminal velocity היא מהירות הנפילה בנפילה חופשית, לא משנה איך המצנח קורס לא תגיעו לנפילה חופשית כי הוא עדיין מייצר הרבה גרר. כדי להגיע לנפילה חופשית צריך להתנתק מהמצנח הראשי.

נראה כמו שהכותב של הגרף הזה מאוד מפחד לטוס על מצנחי רחיפה והוא מנסה (בצורה די פטטית) להסביר למה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק Nir Ben-Dor

• מצאתי פסיפס
  • Nova-Mentor 2
    • דוא
מה שהוא אומר בכיתוב למטה זה שבכל טיסה של מצנח רחיפה אתה נמצא פעמיים באזור שאתה נמוך מדי לפתוח רזרבי, הגרף מתאר את הגובה הזה ביחס לסוגי תקלות שונים עם המהירויות שקיעה שלהם.

היות וגובה הטיסה הוא משתנה רציף ולא משתנה בדיד לא מדויק לכתוב שבזמן טיסה אנו נמצאים פעמיים בגובה קריטי. יתכן וכל הטיסה בגובה זה.
המחבר בגישתו נגד מצנחי רחיפה ו"הועף" פעמים רבות מפורומים רבים. יש לו אתר:

http://www.cometclones.com/mythology2011.htm

מנותק נמרוד רותם

• מפעיל בובקט מתקדם
    • פטנטים
    • דוא

המונך "terminal velocity collapse" לא אומר כלום בעצם. terminal velocity היא מהירות הנפילה בנפילה חופשית, לא משנה איך המצנח קורס לא תגיעו לנפילה חופשית כי הוא עדיין מייצר הרבה גרר.

תיקון.
terminal velocity היא מהירות הנפילה בה המשקל של הגוף שווה לגרר שלו, ולכן ההאצה פוסקת.
terminal velocity של נפילה ללא מצנח היא שונה מterminal velocity של נפילה עם מצנח.

אבל אני מסכים שההגדרה שלו לא אומרת כלום...   גם צניחה רגילה לחלוטין עם מצנח עגול, היא בעצם נפילה במהירות terminal velocity.

פטנטים
תוכנה לניתוח גיאומטרי ותמחור חלקים בהדפסה תלת ממדית:
www.GizmoParts.com

מנותק רונן גורדון

• הגעתי לאוסטרליה
  • Captain Fantastic
    • דוא
משה ידידי ושאר החברים.

אני לא מבין מה כך כך קשה להבין, הדברים ברורים כשמש.

תירגום הכתוב:
" אם הגעת לשלב בו אתה צריך לפתוח רזרבי - התקבלת!!!

עם זאת, החברות תהייה קצרת מועד (לפי הטבלה והגרף, 6 שניות בממוצע, וזה גם יותר ממה שיש לכם היום).

רונו גורדון, דובר
החרב המעופפת, החברות קצרה אך איכותית.