כתב נושא: apco twister full stall practice/ מצנח לא התאושש פצוע במצב קריטי, לא בישראל  (נקרא 396 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק Moshe Grad

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
Миша Кузнецов

משה גרד
הארוע קרה שלשום
לקוח מפורום paragliding

מנותק Moshe Grad

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
כנראה חבר בקלוב "הברירה הטבעית"
על פי הפורום, טס בלי רזרבי, רדיו, חגורת הצלה, וכמו כן התרסק באותו יום קודם לכן.

על פי מקורות יודעי דבר, מסיבות השמורות עם הטייס, לא שיחרר את הברקסים, והמשיך בהזדקרות מלאה עד הקרקע.

משה גרד

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
תיעוד נדיר ומזעזע.
די ברור שהבחור סובל מפגיעות פנימיות חמורות ריאתיות או ביטניות. כאשר הסיכוי היחידי שלו לשרוד זה ניתוח דחוף.
האם היה עדיף לחבריו לפנות אותו עצמאית לבית חולים?
שימו לב כמה הם פוליטקלי קורקט, לא נוגעים בו כאילו הוא מפלצת בזמן שהוא גוסס לעיניהם.
זה בדיוק מה שקורה בארץ.!
בעולם הטראומה יש תמיד את הדילמה של הטיפול בשטח.
לפנות מיידית: SKOOP AND RUN
או להשאר ולטפל: STAY AND PLAY
האמריקאים החליטו לא לטפל ולכן האמבולנסים רק מפנים, האירופאים מטפלים בשטח - ראה מקרה הנסיכה דיאנה שניפטרה על הכביש 20 דקות נסיעה מבית החולים.
אנחנו כמו תמיד עושים מישמש.
אם זה היה חבר שלי הייתי זורק אותו בעדינות לרכב הקרוב ומטיס אותו לבית חולים. כמובן שאם גרמתי לו נזק והוא ישאר בחיים אז הוא יתבע אותי. ואם הוא לא ישרוד אז המשפחה שלו תתבע אותי.
מה שבטוח שאם זה קורה לי אני מאשר לכולכם להסיע אותי לבית חולים
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק עמית דונסקי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מנוע Black Devil, חופה Thrust 09. הפייסטה למכירה.
    • דוא
שלחו 2 בחורות לטפל במקרה כזה. מה אם הן מגיעות ומדובר בגבר גדל-מימדים?
אפשר לראות שהחברים שלו מפנים אותו, ולא הפארמדיקיות/חובשות/אחיות.. סביר להניח שהחברים הם גם אלו שהעלו אותו על המיטה. קולר לצוואר לא רואים שם, בקיצור.. ברדאק.

אגב התנהגות החברים שלו: לא רק שהם לא נוגעים בו, אחד מהם גם שולף פלאפון ומתעד הכל.

ושאלה אליך, קדמי: נאמר שע"פ כל הסמנים די ברור שיש פגיעה באיברים פנימיים. האם נכון לפנות עצמאית את האיש, למרות שבסבירות גבוהה תהיה גם פגיעה בעמוד שדרה צווארי?

מנותק איתן שבירו

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
שלחו 2 בחורות לטפל במקרה כזה.

עמית איזה שובניסט

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
מישהו אמר "גובה מינימלי לתירגול"?     או שעוד לא  ???
don't fly faster then your guardian angel

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
עמית
בדכ הטראומה הראשונית היא הדרסטית למרות שתמיד אפשר לעשות עוד נזק ולכן אתה צודק הכי טוב זה לפנות עם צווארון.
אולם במקרה של חבלה לבטן או לחזה הזמן משחק את התפקיד הכי קריטי, מחקרים הוכיחו שיש סיכוי טוב אם תגיע לחדר ניתוח בפחות משעה, זה נקרא GOLDEN HOUR. כמובן שהסיכויים בדכ קלושים.
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
ההערות שלך כל כך חשובות.
בהחלט ראוי שבמפגש הבטיחות הבא ( :'( :-[ :-\) הנושא יעלה.

מנותק עמית דונסקי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מנוע Black Devil, חופה Thrust 09. הפייסטה למכירה.
    • דוא
לפי כך וכך שנים, עוד בימי האגודה השם יקום דמה, עברנו קורס מאוד מיוחד בן 3 ימים בבית חולים אסף הרופא, קורס אותו הוביל ד"ר גדי לוטן - רופא בכיר בבית החולים ומרחף וותיק בפני עצמו.

זה היה קורס חשוב מאוד. הרבה דברים חשובים נלמדו שם; החל מהיכולת לזהות ע"פ סימנים את מצב הפצוע, דרך מתן עזרה ראשונה מתקדמת, ועד מיומנויות כגון הסרת קסדה בשטח ואפילו אופן הדווח לכוחות ההצלה וכיצד מזיניקים כוחות כאלו. אפילו ביקור בסניף של מד"א היה לנו, וקיבלנו שם הסבר איך מתנהל סניף כזה ומה הם יודעים לעשות.

ככל שיותר אנשים יעברו קורס כזה, כך תעלה רמת הבטיחות בשטח. לא רק בגלל המודעות הגוברת לסוגי הפציעות, אלא גם בגלל שבמקרה וכבר נפצעתם, טוב שיהיה לידכם מישהו שיודע מה צריך לעשות כדי לתת מענה ראשוני וכמובן לתקשר עם הכוחות המקצועיים.

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
תגיד קדמי, רואים שהבחור שוכב על הצד. כניראה קשה לו להפתח על הגב. יש יכולת לפנות פצוע שכזה בקיבוע צידי?
כלומר להשאירו שוכב באותה פוזיצית צד שבה כפי הניראה הכי פחות כואב לו. ואם כן איך?

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
אוהדוס בוקר טוב , סליחה שלא עניתי אתמול
קיבוע צידי? אני לא יודע אם יש דבר כזה, אבל בכל מקרה מהצצה בסרט נראה שהוא לא מצליח לדבר, דבר שיכול להיות או בגלל שיש לו חור בריאה, או דימום בבטן או חבלה לעמש. מהתנוחה שלו לא נראה שיש חבלת ראש או צוואר נראית לעין אולי חבלת גב.

מנותק jonatan

• מצאתי פסיפס
    • דוא
אוהד
אפשר לקבע לצד בשביל זה צריך קרש גב (לוח גדול )וכמה רצועות קשירה ככלל עדיף לא להוציא את הפצוע מהרתמה ולא להוריד קסדה עם הוא נושם ובהכרה עדיף לקבעה אותו כמו שהוא כמה שפחות להזיז אותו .
אם כבר צריך להזיז אותו אז לחתוך את הרתמה ולא להתחיל לנסות להוציא את הפצוע מהרתמה   העיקרון המנחה מינימום תזוזה לפצועה  .
כול זה בתוקף כול עוד הפצוע בהכרה ונושם .

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
הבחור שוכב על הצד כי הוא ברתמה וזה מה שמונע ממנו להתהפך לגב.

מן הסתם לפני קיבוע צריך להוריד אותה ממנו עדיף שמישהו מנוסה יעשה את זה אבל כמו שאמר יונתן אם הוא לא נושם תורידו ממנו את הרתמה תשכיבו על הגב ותתחילו להנשים. הנשמה על הצד לא יעילה עד בלתי אפשרית.

לא מכיר דבר כזה פינוי בקיבוע על הצד!   קרש גב חייב להיות צמוד לגב ומתחתיו. לא בשום צורה אחרת.
מה שכן הייתי מנסה לעשות אם אני הייתי המפנה זה להשחיל את הקרש גב בינו ובין הרתמה לקבע ואז להפוך אותו לשכיבה על הגב כשהוא כבר קשור לקרש. עושים את זה לפעמים בחילוץ מרכבים שהתהפכו.

במידה ויש פגיעת בטן אם אפשרי כדאי לא לקשור לו את הרגליים לקרש גב/אלונקה ולאפשר לו לקפל רגליים זה מקל טיפה על הכאב.

אני לא חושב כמו קדמי שבכל מקרה סקופ אנד ראן ברכב לא יעודי עדיף, בעיקר בארץ שאפשר בקלות להגיע לבי"ח תוך פחות משעה עם אמבולנס. צריך שיקול דעת בהחלטה של פינוי ברכב לא יעודי שלדעתי למי שאין ניסיון בתחום אין את הכלים לקבל החלטה כזו.

למי שאין בכלל נסיון בתחום יש 3 דברים שהוא צריך לעשות כשהוא מגיע לפצוע:

1) להזמין פינוי כמה שיותר מהר ולתת כמה שיותר פרטים מדוייקים.
2) לעצור דימומים נראים, אפילו ללחוץ על הפצע עם חולצה זה טוב.
3) לא לעשות יותר נזק ממה שכבר יש !!!   
don't fly faster then your guardian angel