לא דוחפים אצלנו ספיד סיסטם?
ועכשיו ברצינות, ביום שישי סוף כל סוף גיליתי שאני טס על כלי מוגבל (מצנח רחיפה ) וטוב לי עם הקביעה הזו כי אחרת הייתי ממשיך אולי לטוס על גלשני אויר.
למזלי, אין לי את האומץ לקצר או להאריך מהלך ברקסים למרות שלטעמי ה SCOTCH HY שברשותי חד מדי בתגובות ההיגוי שלו יחסית למצנחים ממונעים אחרים, "טראסט לדוגמא" ומחשבות לגבי שינוי אורך מתרי הברקס שלי צצו פעם עד שאדם וקסלר הבהיר לי שמה שמשנה כאן זה לא רק אורך הברקסים אלה מבנה החופה כולה וצורת חיבור מיתרי הברקס לחופה .
מה לעשות, היצרן משקיע יותר מאיתנו בנסויים ובבדיקות ובסופו של דבר מוציא את המצנח האופטימלי מבחינתו. (ואני מדגיש מבחינתו)
ביום שישי האחרון עשיתי טיול די ארוך עם המצנח -משהו בסביבות ה 100 ק"מ בשעתיים וחצי של טיסה ובדרך, בגובה של 10 מ' לערך מעל שדה תפוחי אדמה -עם הגב לרוח- המנוע כבה בהצצה מהירה על ה GPS גיליתי להפתעתי שאני טס לי במהירות של כ 40 קמ"ש וקצת .
שיקול של שינוי כיוון הטיסה לא בא בחשבון עקב טופוגרפיה , קוי טלפון ועוד חארות שצצו להם מצדדי . ובלי היסוס ביצעתי פליר שבלם את המצנח לק 8 קמ"ש איתם יכולתי להישאר פחות או יותר על הרגלים (יותר פחות - ניסיתם לנחות בשדה תפוחי אדמה מוצף מים בניצב לשורות)
הסיפור היה יכול להגמר רע אם הגירוי לשנות את מהלך הברקס היה "מעביר אותי על דעתי" .
חברה, אנחנו טסים על כלי טיס המוגבל מאד בביצועיו אבל, לפעמים זה מה שכיף בו, תסתכלו שוב על הסרט שהביא לפורום דוד פרנק (המצנח של נובה) תיכנסו בדמיון לריתמה ותחשבו על המהירות הפנטסטית של המצנח הזה.
אם זה מה שאתם מחפשים - תעברו לגלשנים זה הרבה יותר בטוח לטוס במהירויות כאלה שם.
אל תנסו לגרום לכלי המוגבל הזה להיות מה שהוא לא.
אגב, ההתקדמות והיכולות של המצנחים שודרגה בשנים האחרונות בצורה מדהימה, תנסו למצוא לכם מצנח שיתאים לאופי הטיסה הרגוע/הרפתקני שלכם - למה לנסות ולשנות את מה שתכנן היצרן?
זו דעתי
לילה טוב
אורי שמיר