כתב נושא: שאלה על רתמות שכיבה  (נקרא 362 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק idomohar

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
שאלה על רתמות שכיבה
« ב- : June 09, 2011, 10:59:56 pm »
מי טס על רתמת שכיבה? בקר, על איזה רתתמה אתה טס?

עכשיו כשהציוד שלי כמעט בדרך, אני תוהה מה היה קורה אילו הייתי מזמין רתמת שכיבה (את זו)... ברור לי שזה רק בשביל הסקסיות, ברמת הטיסה שלי... אבל מעניין לשמוע פידבק מהחברה שעברו לרתמות שכיבה... איך זה מרגיש?

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
בעניין: שאלה על רתמות שכיבה
« Reply #1 ב- : June 09, 2011, 11:14:12 pm »
עידו
רתמת החלומות
1000 יורו
5 ק"ג
עברה תקינת EN
חלום למי שיש כסף
אדרי
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #2 ב- : June 10, 2011, 06:54:06 am »
מוהרגן יקירי
זה מאוד אידוידואלי : שים לב מה אופי הישיבה שלך . האם אתה במצב שבו הרגליים מתוחות קדימה על ה"פוטרסט" ואתה כמעט ושוכב ברתמת הישיבה או לחלופין אתה יושב ברתמה כמו בכיסא . כמובן- ככל שאתה " שוכב" יותר - כך המעבר יהיה לך טבעי יותר . בגדול- זה משהוא אחר שלוקח מספר טיסות להבין את הרעיון ולהתרגל . גם מבחינת כניסה ויציאה וגם מבחינה טיסתית - היגוי גוף וכו' . בוודאי שזה נראה יותר טוב ואם אתה טס שעות באויר כל טיסה - זה יותר נוח.
רתמת שכיבה היא לא "מסט" .
באופן אישי אני מאוד התחברתי לרתמה ומאוד נהנה ממנה . אני אוהב את תחושת הטירמול במצב שכיבה - זאת חוויה שונה מרתמת שכיבה . אני מאוד אוהב את ניהוג הגוף .אני טס שעות כל טיסה וחוץ מזה - לדעתי- זה סקסי
נ.ב - אני טס על קניבל רייס של קורטל
http://www.korteldesign.com/spip/?-Harnesse-

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
« Reply #3 ב- : June 10, 2011, 11:56:30 am »
אחרי שאמנון לבנה שישבתו הזקופה רגל על רגל היתה ניתנת לזיהוי ממרחקים עבר לריתמת שכיבה (של ג'ין אם זה מעניין משיהו) והוא רק מהלל אותה אז אני חושב שזה בהחלט שווה בדיקה, מה שהכי נכון זה לא לקנות לפני שמנסים אם זה בכלל מתאים לך.... והיום יש המון ריתמות שכיבה בארץ כך שבטוח תוכל לנסות אחת מהן

אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
« Reply #4 ב- : June 10, 2011, 01:47:27 pm »
תודה על התשובות

אני בברצלונה  lugh lugh lugh lugh lugh lugh lugh lugh lugh lugh lugh lugh

מחכה לציוד, סוף החודש קייטנת טיסות מרחק בפידראיטה  gogle

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #5 ב- : June 10, 2011, 02:59:14 pm »
חשוב לציין:

רתמת שכיבה, או למעשה יותר נכון לומר שתנוחת השכיבה היא מסוכנת יותר מישיבה זקופה בכך שהסיכוי גבוהה יותר לקבל טוויסט (במצבים שבישיבה זה כמעט, בשכיבה זה יעבור את הכמעט).
כדי להפחית מהמצב הזה, פותחים יותר את המרחק בין הקרבינות, גם שיקול למי שרוצה לעבור לשכיבה.
(זה מהמעט שאני יודע ולא מנסיון אישי- אשמח ליותר מידע..)

מנותק יונתן קוהן

• מפעיל בובקט מתקדם
  • APCO AVIATION Setting Future Standards
    • APCO AVIATION - Setting Future Standards
    • דוא
« Reply #6 ב- : June 10, 2011, 03:50:46 pm »
אהלן עידו,

כשימאס לך מכל ה "chikas" בספרד ותחליט לחזור לארץ הקודש, אני שומר לך סיבוב על הריתמה שאני יודע שאתה רוצה winki.

בכל מקרה אני מאוד ממליץ על הבלייד. טסתי עליה, היא נוחה מאוד ויותר קלה מרוב הרתמות האחרות בשוק.

שים לב לתצוגה התלת מיימדית, אני עשיתי אותה  ;D Apco Blade 3D

אגב המחיר שלה בערך חצי ממה שאדרי מציע לך....

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #7 ב- : June 10, 2011, 04:52:22 pm »
עידו,

הרי ברור שתקנה רק עפקו, אז תרשה לי לא לפרט מי הריתמה הטובה בשוק (תסתכל בסרטי האלופים ביוטיוב).

לגבי העיצוב והיופי, נסעת לספרד במסגרת  לימודי העיצוב שלך, כדאי שתחזור מהר לארץ ותיתן יעוץ.

מילא הערביות תופרות , אבל להשאיר להם גם את העיצוב ?
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #8 ב- : June 10, 2011, 06:57:37 pm »
האם אתה במצב שבו הרגליים מתוחות קדימה על ה"פוטרסט" ואתה כמעט ושוכב ברתמת הישיבה או לחלופין אתה יושב ברתמה כמו בכיסא . כמובן- ככל שאתה " שוכב" יותר - כך המעבר יהיה לך טבעי יותר . בגדול- זה משהוא אחר שלוקח מספר טיסות להבין את הרעיון ולהתרגל .

לגמרי לא מסכים עם הקביעה.
אני במשך כל שנות הטיסה שלי לא הצלחתי להתרגל לטוס עם פוט רסט, פשוט לא הצלחתי להגיע למצב שזה נוח לי ולא משנה מה עשיתי זה תמיד לחץ לי מדי על כפות הרגליים או שהיה רפוי מדי והייתי צריך להתאמץ להחזיק את זה. (למרות שהרתמה הקודמת שלי הייתה שכיבה פתוחה, כן יש גם חיה כזו). הטיסה הכי ארוכה שלי עם פוט רסט לפני שהורדתי ממנו את הרגליים הייתה חצי שעה.
לקח לי בדיוק טיסה אחת להתרגל לטוס בג'יני רייס, לי אישית זה פשוט כלכך הרבה יותר נוח מכל דבר אחר שאין ממש למה להתרגל.

חשוב לציין:

רתמת שכיבה, או למעשה יותר נכון לומר שתנוחת השכיבה היא מסוכנת יותר מישיבה זקופה בכך שהסיכוי גבוהה יותר לקבל טוויסט (במצבים שבישיבה זה כמעט, בשכיבה זה יעבור את הכמעט).
כדי להפחית מהמצב הזה, פותחים יותר את המרחק בין הקרבינות, גם שיקול למי שרוצה לעבור לשכיבה.
(זה מהמעט שאני יודע ולא מנסיון אישי- אשמח ליותר מידע..)

טענה די מפורסמת אבל ממש לא מבוססת.
במאמר של אדריאן טומאס (מי שלא מכיר שיתבייש) הוא טען שמעולם לא הצליח לראות בכל השנים שהוא טס בתחרויות הבדל בטוויסטים בין רתמות סגורות לפתוחות. לדבריו יש לכך מספר גורמים אבל החשובים בינהם הוא שבקריסה הנטייה של הטייסים לקפל רגליים ולהזדקף מהירה יותר ממה שניתן לחשוב ובל נשכח זה רתמות שמיועדות לטייסים מנוסים, ועוד סיבה חשובה היא צורת ההיגוי גוף (ראה בהמשך), בהיגוי גוף כזה אם לא תתנגד לנפילת הלחץ בצד הקריסה אלא תתן לגוף להתגלגל לכיוון הפניה הוא יתחיל את הפניה של הרגליים יחד עם המצנח. ויש גם את המרווח בין קרבינות הגדול יותר שבד"כ טסים איתן ועוד כמה.
בקיצור הרבה יותר קובע הנטייה של המצנח ליצור טוויסטים מאשר עם איזה רתמה אתה.

עוד מספר הבדלים מרתמת ישיבה:
*היגוי הגוף לא נעשה ע"י השענות עם הכתף והרגליים אלא גלגול של הגוף מהאגן. קל יותר לדעתי. ואפשר גם ללחוץ עם רגל אחת על פלטת הרגליים מה שיטה את הרגליים לצד הנלחץ ויגביר את הגלגול לשם, די דומה לפוט רסט רק שכאן הפעולה משתלבת יותר בתנועה של היגוי הגוף ומשמעותית יותר.
*מרגישים את המצנח חזק יותר. לטייסים מנוסים זה טוב יותר כי הם רוצים לנצל את האוויר טוב יותר ע"י תחושה מוגברת של "מה הכנף עושה", לטייסים מנוסים פחות זה בעיקר יגרום לתחושת חוסר יציבות ויותר נדנודים לצדדים ותחושה של "במפי יותר".
*שלא כמו פוט רסט שמותחים אותו עם הרגליים ולעומת מה שניתן לחשוב זה לא אתה מחזיק את הכיסוי רגליים מתוח, אתה מישר את הרגליים וכיסוי הרגליים מחזיק לך את הרגליים במקום בלי מאמץ מצידך (לכן אפשר לטוס עם הרתמות האלו יותר זמן).
*חם יותר לטוס ברתמה סגורה לטוב ולרע. בחלקן אפשר להשאיר פתח לאוורור בימים החמים ובחלקן לא.
*תהליך ההתישבות ברתמה ארוך יותר ומצריך תשומת לב ולכן צריך לשלוט טוב בכל שלבי ההמראה.
*גם עם מיגון תיקני הגב פגיע יותר כשאתה שכוב אחורה יותר.
*קוקפיט משולב ברתמה יותר נוח מכל שילוב של רתמת ישיבה עם קוקפיט שראיתי.
*תהליך הרתמות ארוך יותר וברגע שהקוקפיט וכיסוי הרגליים סגורים קשה לוודא שרצועות הרגליים סגורות, מה שמצריך ביצוע בד"ח תוך כדי ההרתמות ושמירה על ריכוז יותר, אני מצאתי לי שיטה בה בכל שלב אני בודק את השלב הקודם לדוגמא: סוגר רצועות רגליים, מחבר קוקפיט ובודק רצועות רגליים, סוגר כיסוי רגליים ובודק חיבורי קוקפיט ..... וכו'.
*קיים חסרון שבמקרה של המראה ברוח חזקה לוקח זמן רב יותר להגיע לספיד סיסטם כי צריך להכנס לרתמה קודם.
*מצד שני לרובן יש ספיד סיסטם עם 3 שלבים מה שמקל מאוד על השימוש בו לאורך זמן. ובכולן הספיד סיסטם פשוט מונח לך מתחת לרגליים מה שמקל מאוד על תפיסתו עם הרגל בזמן הטיסה, לא צריך לתכנן קדימה לקחת ספיד סיסטם לרגל אתה פשוט מושך רגל אחורה מצמיד אותה לתחתית הכיסוי ויש לך ספיד סיסטם שמיש מידית.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
« Reply #9 ב- : June 10, 2011, 07:09:58 pm »
איתי יקירי

א. תפרגן קצת לעפקו למרות שאתה לא סוכן שלהם כרגע, סתם כי אולי יש להם מוצר טוב, או שאם אתה לא יודע, לפחות אל תנסה להשמיץ.
ב. אין שום בעיה בכוח עבודה לא יהודי, ערבים, קוריאנים, הודים, לאוסים, סתם הונגרים או רוסים, כולם נותנים עבודה החלק החשוב הוא בקרת האיכות ושנינו יודעים את זה... חבל שאתה מייחס איכות עבודה או עיצוב פחות טובים לאחינו ערביי ישראל, הם אנשים טובים ברובם... לא עשו לך כלום... (אולי גנבו לך ת'אוטו פעם פעמיים- אבל זה לא מצדיק הכללה על ציבור שלם של תופרות)
ג. הרתמה מיוצרת במפעל של עפקו... בקיסריה. עד כמה שאני יודע.

ד. אם יש לך משו בנושא של השרשור, דבר... דעתך חשובה לנו...

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • דוא
« Reply #10 ב- : June 10, 2011, 07:51:56 pm »
אני עם יונתן
באו נטוס על הרתמה ורק אז נוכל להגיב
"די בחכמיה ברמיזה ".
אני די מסכים עם בבי שחר בנוסא טיווסטים
אני חושב שרתמת שכיבה מתאימה לטייסים וותיקים ועם ניסיון
מרחף היושב זקוף או שוכב: בזמן טיסה נעים גוף הטייס וחופת המצנח במהירות שווה ביחס לקרקע. כאשר יבצע הטייס תמרון חריף ימינה או שמאלה  קריסה גדולה או סחרור החופה, בעלת המאסה הנמוכה, תגיב מיד ותפנה, ואילו לטייס ייקח זמן רב יותר לשנות את כיוון תנועתו בשל המאסה הגבוהה שלו. במידה והטייס שוכב ייקח לגופו זמן ארוך בהרבה להיכנס לפנייה . במקרים קיצוניים ייתכן מצב שבו החופה תשלים 180 מעלות של פנייה בעוד גוף הטייס עדיין נע בכיוון המקורי- ויווצר פיתול (Twist). במקרה של סחרור מהיר יווצר פיתול גם כאשר נשב זקופים אך הוא יהיה פשוט יחסית ויפתח מהר.
יעוץ ממדריך מעורך ומקצועי תחסוך לכם כסף רב ושברים בגוף
אדרי
« עריכה אחרונה: June 10, 2011, 08:16:30 pm על ידי אדרי »

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #11 ב- : June 10, 2011, 10:00:51 pm »
עידו יקירי,

1. אחרי הכרות רבת שנים עם אבא של יונתן ובעיקר לאחר פגישנו האחרונה אין מצב לפירגון !!!

2. איש לא זילזל בתופרות מהכפרים, אין ספק שבתמונה ששמת הצבעים/עיצוב מזכירים לי את עזה.

3. בהחלט יש מצב שהריתמה מצויינת הרי כפי שציינת בזמן הפיתוח שלה עברו במפעל הרתמות הטובות בשוק.

4. עכשיו בו נראה את כל מי שחפץ ולא רק אותך מקבל סיבוב (לא רק ברכס) על הריתמה והחופה וגם קונה רתמה כזאת במחיר שיונתן זרק פה.

5. נצל את הקורס אצל סטיב ופורי זה הדבר הכי מדהים בנושא xc שאתה יכול לחשוב עליו.  

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #12 ב- : June 10, 2011, 10:06:51 pm »
אני די מסכים עם בבי שחר בנוסא טיווסטים
אני חושב שרתמת שכיבה מתאימה לטייסים וותיקים ועם ניסיון
מרחף היושב זקוף או שוכב: בזמן טיסה נעים גוף הטייס וחופת המצנח במהירות שווה ביחס לקרקע. כאשר יבצע הטייס תמרון חריף ימינה או שמאלה  קריסה גדולה או סחרור החופה, בעלת המאסה הנמוכה, תגיב מיד ותפנה, ואילו לטייס ייקח זמן רב יותר לשנות את כיוון תנועתו בשל המאסה הגבוהה שלו. במידה והטייס שוכב ייקח לגופו זמן ארוך בהרבה להיכנס לפנייה . במקרים קיצוניים ייתכן מצב שבו החופה תשלים 180 מעלות של פנייה בעוד גוף הטייס עדיין נע בכיוון המקורי- ויווצר פיתול (Twist). במקרה של סחרור מהיר יווצר פיתול גם כאשר נשב זקופים אך הוא יהיה פשוט יחסית ויפתח מהר.
יעוץ ממדריך מעורך ומקצועי תחסוך לכם כסף רב ושברים בגוף
אדרי

א) מצנחי B וC ברוב המקרים גם ככה לא מסתובבים כלכך מהר בקריסה שלא תספיק להזדקף ולקפל רגליים, חלקם בקושי מסתובבים בכלל גם ללא שמירת כיוון במיוחד בקריסות ללא ספיד סיסטם.
ב) מצנחי אקרו או מצנחי קומפטישן גם ככה יכולים להסתובב כלכך מהר שגם ברתמת ישיבה תקבל טוויסט.

אני לא מזמן קיבלתי 50% קריסה על 70% ספיד סיסטם עם פניה 180 מעלות של המצנח בלי טוויסט, פשוט נזרקתי 180 מעלות לכיוון הפניה. מה שכן היה קצת מטוטלת אחרי הפניה אבל לא מספיק ליצור טוויסט לצד שני.
מצנח EN C ורתמת שכיבה למי שלא זוכר.

לא הבנתי מה יותר פשוט בטוויסט אם אתה בישיבה או לא או למה יותר קל לצאת ממנו בישיבה. בכל מקרה טוויסט של חצי סיבוב הוא לא בעייה וקל יחסית ליציאה הבעייה היא בטוויסטים של יותר מסיבוב אחד מלא שבהם הטוויסט לוחץ את כל המיתרים יחד ו"נועל" את הברקסים מה שהופך את שמירת הכיוון לבלתי אפשרית ואת זריקת הרזרבי לכדאית. כמו שכבר אמרתי כשהמצנח שלכם מחליט לעשות סיבוב של יותר מ360 מעלות בפחות מחצי שניה זה לא משנה איך אתה יושב ברתמה יהיה טוויסט. הרבה יותר משמעותי זה הנטייה של המצנח לעשות סיבובים מאוד מהירים במעט מאוד זמן וביחס לזה תנוחת הישיבה שלך זניחה.

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • דוא
« Reply #13 ב- : June 10, 2011, 10:29:36 pm »
צחצח
מה שאני ובבי אומרים זה כך :
מי שלא טס כ 150-100 ש"ט בהרים בשנה שלא יעבור לרתמת שכיבה
אדרי

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #14 ב- : June 10, 2011, 10:46:22 pm »
צחצח
מה שאני ובבי אומרים זה כך :
מי שלא טס כ 150-100 ש"ט בהרים בשנה שלא יעבור לרתמת שכיבה
אדרי

מסכים לגמרי (לא הייתי אומר בשנה אלא במצטבר ואולי יותר לכיוון ה300-200) אבל זה לא בגלל שיש לרתמה הזו יותר נטייה לטוויסטים. הסיבה העיקרית לדעתי זה מי שלא "צריך" את יתר התגובתיות של הרתמה בטיסה שלו זה בעיקר יפריע לו, ומה לעשות שב200-100 שעות הראשונות בתרמיקות תנודתיות ותגובתיות יתר של הרתמה תגרום לך לטוס פחות ולהרגיש פחות נוח בטיסה. בדיוק כמו שהברקסים המאוד מדוייקים של מצנח EN C רק יפריעו לטייס מתחיל לשלוט במצנח בעוד טייס מנוסה יותר ירגיש איתם בטוח יותר.

מי שטס מספיק בהרים ומתחיל להרגיש שהרתמה לא משדרת לו מספיק יכול לחשוב על מעבר לרתמה סגורה בעלת תליה נמוכה וצמודה לציר הגלגול (לא רק שהקרבינות קרובות לתחת גם הראש והרגליים לא בולטים למעלה ולמטה וזה מה שגורם לכך שתרגיש כל הפרש הכי קטן בין הצדדים של הכנף, מה שאומר שמי שטס חצי עומד עם רתמת שכיבה לא ממש מנצל אותה).

מנותק יונתן קוהן

• מפעיל בובקט מתקדם
  • APCO AVIATION Setting Future Standards
    • APCO AVIATION - Setting Future Standards
    • דוא
« Reply #15 ב- : June 10, 2011, 10:53:32 pm »
שלום לכולם,

לכל מי שיהיה מעוניין לנסות את ה Blade של עפקו מוזמן לפנות אלי לתאום טיסת מבחן.....

איתי - פעם הבאה שאתה מגיע לחוף, אני אשמח לעשות סיבוב על הג'ין שלך לשם ההשוואה.  
אני מבטיח לא ללכלך על העיצוב או הצבע winki

המייל שלי: [email protected]

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #16 ב- : June 10, 2011, 11:38:50 pm »
יונתן,
אתה בהחלט מוזמן (אדם, אביך וולנטינה כבר בדקו מכל הכיוונים).

דעה אישית אינה לכלוך !!!

אחרי שנים של פיתוח לצאת בצבעים כאלו? לדעתי זה מכוער.

כמו גם סיגמה ירוק שטס מצויין - עדיין מכוער.

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #17 ב- : June 11, 2011, 12:10:36 am »
הקרבינות הן נקודת מרכז הכובד של האלמנט "טייס-רתמה".
ככל שהאלמנט פרוש על יותר מרחק (יענו רתמת שכיבה אל מול רתמת ישיבה), המומנט שלו לשמירת כיוון גדול יותר.

ככל שהמומנט של האלמנט טייס-רתמה גדול יותר - כך נצטרך פחות סבסוב של המצנח בשביל להכניע את היציבות שהמרחק בין הקרבינות והמשקל שלנו מייצרים.

יענו, עם אותו מצנח ובאותם תנאים מדוייקים - רתמת שכיבה תהיה רגישה יותר לטוויסטים מאשר רתמת ישיבה.
תוכלו להרגיש את זה ע"י יצירת טוויסט חלקי (לא לעבור את החצי סיבוב) ולעזוב. הזמן שיעבור עד שתפסיקו להסתובב מצד לצד יהיה קצר יותר אם תתמרכזו מסביב לקרבינות ותקרבו ככל הניתן את כל המאסה שלכם לקרבינות.

בקיצור אם יש התפתחות של טוויסט הדבר הנכון יהיה להתכדרר ולהתכווץ כמה שיותר קרוב למרכז.
כדי למנוע ריבאונד - מצב שבו יש טוויסט חלקי והוא מתחיל לסובב אתכם לצד השני במהירות -  ניתן למתוח את הרגליים או להשכב יותר לאותו רגע ולבלוע את האנרגיה על ידי כך.

ובכלל רתמת שכיבה נראה לי דבר לא נוח ולא אינטואטיבי (לא, לא ניסיתי אף פעם ואני סתם מנחש איך זה ירגיש לי ללא כל בסיס, נטו תחושה).
אם הייתי צריך לבחור איך להיות תלוי - הייתי בוחר להיות תלוי כמו בגלשנים - ראש קדימה, בטן למטה - כמו הציפורים (ברור שההשלכות על הבטיחות חמורות, זאת רק פנטזיה).

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
« Reply #18 ב- : June 11, 2011, 01:07:26 am »
איתי, תגיד שהצבעים לא לטעמך... מכוער זה להעליב...

אבל להגיד שאחרי שנים של פיתוח ההדפס מזכיר לך את עזה (היית שם?) כאילו שאת הרתמה פיתחו בעפקו בשלוש דקות ואת הגרפיקה בעוד ארבע שנים... וזה עוד מבנאדם שהיה טס על מצנח חום עם נקודות ורודות...

מכל התגובה שלך עולה ריח לא נעים. חבל, אם הרתמות שאתה מוכר הכי טובות בשוק אין לך ממה לפחד.

תודה על ההמלצה על סטיב... מקווה להפיק את המיטב מהשבוע הזה...

בקיצור, מקווה לעשות מספיק שעות בשנים הקרובות ואולי אולי הרתמה הבאה שלי תהייה סקסית... כמו ההיא שעיצבו בעזה ותפרו בפלסטין...

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #19 ב- : June 11, 2011, 07:58:43 am »
עידו,

נראה יותר שמההודעה שלך עולה ריח של פירסום (עלק סמוי).

עפקו פירנסו אותך (אולי עדין) לבריאות, עיני אינה צרה.

תציץ בלניק הזה http://www.gingliders.com/paragliding/genie-race.php  ותגלה שאין לי ממה לפחד וזאת ריתמת השכיבה הנמכרת ביותר בארץ ללא כל תחרות בכלל (במספרים).

על הדרך תגלה דימיון מפליא באיבזור (עד רמת המשרוקית על אבזם החזה העליון).

שלא תטעה, מקובל בכל תחום בעולם להעתיק דברים טובים (עם ובלי פטנט רשום).

הריח הלא נעים עולה מהודעות שצריכות להופיע בפורום מסחרי ועולות פה כשאלות תמימות (זאת לא הפעם הראשונה).

לסיכום: out & Return לעיר העתיקה של AVILA יתן לך טיסה יפה של כמעט 100 ק"מ, לטעמי נוח יותר לטוס מרחק כזה על Genie Race.