כתב נושא: סרטון נחמד על פקח רשות שמורות הטבע  (נקרא 288 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק טדי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor 3 Light
שודר בערוץ 1

http://www.youtube.com/watch?v=H_Ne4McVbV4#

וכשהוא מדבר על הישראלים, זה אנחנו.

טדי
רק טיסות טובות

מנותק נמרוד רותם

• מפעיל בובקט מתקדם
    • פטנטים
    • דוא
עם כל הכבוד למחבקי העצים למינהם... הבחור הזה *קצת* מגזים.
פטנטים
תוכנה לניתוח גיאומטרי ותמחור חלקים בהדפסה תלת ממדית:
www.GizmoParts.com

מנותק gavriel

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
לפקח הנחמד ולי יש "היסטוריה".

לפני כמה חודשים קיבלתי ממנו דו"ח אזהרה בגלל ירידה משביל מסומן במכתש רמון.  האמת, אשמתי. עברתי על הדיבר ה- 11. "לא תיתפס".    במיקרה אחר, בנסיעה בנחל צין ברכב שטח ניכנסנו לשלולית בוץ שהיתה על הדרך המסומנת. היות ולא יכונו לעבור אותה נאלצנו להקיפה מסביב כדי להחלץ. גם על "עברה"זו קיבלנו צעקות מעמרם הפקח שצפה בנו במישקפתו. לא עזרו ההסברים שלא היה מוצא ועקפנו בזהירות וגם על דרך קיימת, ישנה.    אבל באופן כללי אני חייב להודות שהוא עושה עבודת קודש.

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא

מגזים או לא, הבנאדם מצא את הג'וב האולטימטיבי לעצמו...
אם לא היו חארות רציניים לא היה צורך באנשים כאלו

מנותק טדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor 3 Light
אנונימו,
כבר במשפט "מחבקי עצים למינהם" אתה מביע את הבוז שאתה רוחש לו, לפקח שמרוויח בטח גרושים והוא יחיד נגד עם ישראל במלחמה על הטבע. השאלה למה אתה בז לו?

אחד שסבל ממנו (ושעכשיו שילם 730 ש"ח (ולדעתי בצדק) מכסף שכמעט ואין לו) אומר שהבחור עושה עבודת קודש.

טדי
« עריכה אחרונה: May 09, 2011, 11:55:35 am על ידי טדי »
רק טיסות טובות

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
נכון שליפעמים אנחנו לא מיסתדרים איתם,אבל בלי אנשים כמוהו אני לא יודע מה נשאיר לאלו שיבואו אחרינו,כל הכבוד לבחור.

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
הבעיה היא לא אלו שבסדר,הבעיה היא עם המון אחרים שלא בסדר ועל כך הכול הוא קולקטיבי...

מנותק גולדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא

אני לא חושבת שהוא מגזים. אני חושבת שעם ישראל מגזים.
אהבתי מאוד את הגישה שלו, נכון שיש נטייה ללעוג לאנשים שמתרגשים עד כדי דמעות מגוזל שלא היה שורד אילו לא היו מצילים את אביו...

אתה יודע מה נימו? אני אעדיף בכל יום אדם שהוא קיצוני בהצלת האקולוגיה, ולא את הסוג השני - זה ששם ***. 

חוץ מזה אני חושבת שהיו לו כמה יציאות ראויות לציון:

- "מה היה לנו באירופה? קרפע-לך, מיידע-לך וקינדר-לך. פה בארץ יש לנו כיף-לי ביס-לי וטוב-לי... כשאתה חושב שאתה מרכז העולם, זו הבעיה..."

- "למה משה הסתובב עם בני ישראל במדבר 40 שנה? כי הוא התבייש להסתובב איתם ברחוב"

- "בעלי חיים מראים את היצר החייתי שלהם רק כשהם חייבים - האדם מראה את החייתיות שבו גם כשהוא לא צריך".

"...השחף המגביה עוף הוא זה המרחיק ראות..."

הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מה שיש כאן
מי אני ש-א-מ-ה-ר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא

א. הוא ממש לא "מחבק עצים" הוא עובד ממש קשה לשמור על מה שלרוב 'טמטום ישראל' אין את השכל לשמור.
ב. מי שחושב שהוא מגזים אתה כנראה שיך לרוב.

אתה אולי יכול להגיד שהוא אמוציונלי יתר על המידה באיך שהוא אומר את זה אבל שום דבר ממה שהוא אמר לא היה הגזמה.
אתה אולי חושב שהנזק שאתה עושה הוא מזערי למדבר הגדול אבל אתה שוכח להכליל בחשבון מאות או אלפי מטיילים בשבוע במשך כל השנה במשך עשרות שנים. הוא פשוט רואה את התמונה הגדולה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
מזל גדול שיש עדיין אנשים כאלו

מנותק עופר

• מצאתי פסיפס
    • דוא
טדי
 כל עבודה  במסגרת החוק שמפרנסת את בעליה  היא עבודת קודש.  יש את אלו  שמנקים בתי שימוש בקניונים. ויש  את  אלו שמרוקנים  פחי אשפה מנקים רחובות  ועוד   מיני עבודות שבשוליים.

עמרם  הפקח, עושה  עבודה חשובה  ללא ספק.   הרצון לשמור ולשמר את הטבע הוא מבורך. השאלה היא רק  שאלת המידתיות.      כי על פי תפיסת הרט"ג  (הרשות לשמירת הטבע והגנים) ,   אנחנו  המטיילים   מזיקים לטבע בעצם נוכחותנו בשטח ועל כן ייטב מבחינתם שנשב בבית ונצפה בנשיונל ג'יאוגרפיק.

כיוון שהדבר אינו סביר כי אז יגדלו מקרי הגירושין (גורדון אולי ירחיב בעניין).  ניאותו  אנשי הרשות להקצות לעמך ישראל דרכים סלולות שבהן יוכלו ללכת או אפילו רחמנא ליצלן, לנסוע ברכבי השטח,  אך אוי לו למי שילך או ייסע באופניו שלא בדרכים המסומנות, ולא ישמע להוראות  הפקח.  כי אז הוא עברין, והפקח שכבר לא מחייך כמו בכתבה ואף לא מזיל דמעה , רשאי לעצור, לקנוס, ואפילו לעזוק אותו-  יש להם  בעניין זה  סמכות של שוטר.   אתה מנסה להסביר לו שזה לא טרקטורון או אופנוע שמפרפרים  וכותשים  את האדמה.  והשביל הזה שרכבנו עליו באופנינו, כבר קיים מאות אולי אלפי שנים.   נאדה, שום דבר לא עוזר,  אתה עבריין , נקודה .    כי  "עמרם עושה עבודת קודש".

אתה מדווש  ביום חם ב בדאבל - הציר המרכזי בנחל צין בדרך לעין עקב,  כמה מאות מטרים לפני המעיין היכן שנגמרת הדרך הסלולה  ומתחיל  שביל הליכה (נאקב) ,  עומד שלט "אין כניסה לאופניים" .   לפניך שלוש אפשרויות,  אחת , לסחוב את אופניך אל הגב שהגלגל לא יגע בשביל – אמיתי לגמרי.  שתיים  להשאיר את האופניים בשטח -  12-20 אלף ₪ , וללכת ברגל למעיין.  והשלישית  לוותר  ולחזור את  ה-15 ק"מ לשדה בוקר  במפח נפש.      למה אסור אופניים ?  כי כמו שעמרם הסביר זה עושה תעלה, ואז מי הגשם....... –  סליחה עמרם,  זו שטות גמורה כי השטח במקום סלעי והוא בתוך ואדי.   אבל תודו  שבכתבה   זה נשמע כל כך אמין ומשכנע.  וכאמור  " עמרם עושה עבודת קודש".

בנוהל הזה הם הרט"ג , חוסמים מידי יום עוד ועוד שבילי טיולים  נאקבים וסינגלים יפיפיים שרק דרכם  אפשר  להגיע לכל מיני  אוצרות טבע מדהימים – מעיינות גבים קניונים עצי שיטה  בעיקר במדבר אבל לא רק.  שבילים לריכוזי פריחה בכרמל,  או  חציית אזור כמו מערד לים המלח  דרך סינגל הגמל האדום שנחסם לאחרונה לאופניים. ועוד  ועוד .

כמו בכל רשות  בארץ ,  הפוליטיקה היא זו שמכתיבה את הנהלים – צבירת כח, כיפופי ידיים וכו'.   אבל    רשות שקמה ע"מ להסדיר  ולאפשר  דו קיום בין האדם לטבע ,  הפכה  לצערנו למנגנון משטרתי שמנסה להטיל אימה על המטיילים וניצול ציני של נהלים כדי לאסוף כסף מהציבור הפושע שאוהב לטייל בארץ . 
 וזה  כבר ממש , אבל ממש  לא עבודת קודש.   

מנותק gavriel

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
בנוגע לעין-עקב, ניתן ללכת עם האופניים ברגל ואין צורך לסחוב אותם על הגב.

טדי, הצדק לפיו קיבלתי את הקנס בנחל צין,  תאר לך שאתה מגרזן מהעמדה בזיכרון ולמטה בשדה מחכה לך פקח ומודיע לך שבגלל שהפחדת את הפשושים שמקננים בסבך השיחים במדרון אתה משלם קנס. וכנ"ל בתבור, שהוא שמורת טבע, וכנ"ל במצוקי דרגות - שמורת טבע וגם מבוא חמה, שם אנו מרגיזים לפעמים דורסים שמקננים שם. וגם שמורת חוף השרון שאנו מרכסים מעליה מארסוף בואכה וינגייט ומפריעים לחרדונים להתחרדן ולזוגות להי.....

מנותק טדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor 3 Light
גבי,
אני חושב שדברנו על זה, אני לא זוכר, אז הנה זה שוב:
כמה שהבנתי מחבר, הסיבה שקונסים דווקא שם היא כי זה אזור ריכוז יעלות, שמה שמאפיין אותם הוא שאם הן בהריון ושברגע שהן מפוחדות (גוף גדול עובר מעליהם - מרחף), הן מפילות את הולדים והנזק לטבע ברור. זו תכונה שקיימת גם באיילות, אותן מגדלים בחוות בניו זילנד, ושם (ושי יוכל להרחיב), כמה שאני זוכר, או שיורים במרחפים אם הם במקרה מרחפים מעל חווה או שפשוט הורסים להם את המצנח, כי זה גורם לנזק לחוואים. אגב, זאת הדיוק הסיבה שגידרו את געש, ואיש לא מתלונן שסגרו לו את געש, כי יש שם איילות, אריה יעקבי יוכל להרחיב.

ואישית: אם משיקולי טבע לא אוכל לרחף בזכרון, לא תהיה לי ברירה.

עופר: אפשר להגיד כל מה שאמרת על כל גוף, כולל צהל, משטרה, עיריה, מועצה מקומית או כל גוף אחר שמונה לשמור על החוק. אפשר להגיד "תקפצו לי, ואני אעשה מה שבא לי, למה מי אתה שתגיד לי מה לעשות, אני בא לי לטייל באופניים בנחל עקב ולך חפש אותי בסיבוב" אבל ככה נהוג בזימבבואה ותראה איפה הם  ::).

טדי
רק טיסות טובות

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
גבי אתה כמעט צודק.

בהבדל אחד קטן: הפשושים בזיכרון לא בסכנת הכחדה ורגילים לקרבת האדם. כנ"ל בשאר המקומות שהזכרת בצפון.
החריג כאן זה העמדה במצוקי אבל אל תשכח שהעמדה הזו קיבלה בזמנו את האישורים מכל הגופים הרלוונטיים כולל הרט"ג אחרי שבחנו שהמיקום הספציפי שם לא מפריע. כנראה שבאזור ההוא העדרים נמצאים במקום אחר והדורסים הגדולים לא מקננים בקרבת מקום אחרת בטח לא היו מאשרים לאגודה להקים שם עמדה.

ובהבדל אחד גדול: במדבר כל המערכת האקולוגית הרבה יותר עדינה ורגישה לשינויים מאשר החורש הטבעי של זיכרון (כמו שאתה בטח יודע) וכל נזק קטן משמעותי יותר.
במדבר אם אתה עושה נקיון וריסוס כמו שעשינו בזיכרון לא יגדל שם כלום 10 שנים, בזיכרון הנקיון הזה בקושי מחזיק שנה עם שכל הצמחיה מתחדשת. אם תעזוב את העמדה בזיכרון ל3 שנים יהיה שם חורש כאילו מעולם לא הייתה שם עמדה, במדבר זה לא יקרה גם ב30.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק נמרוד רותם

• מפעיל בובקט מתקדם
    • פטנטים
    • דוא

א. הוא ממש לא "מחבק עצים" הוא עובד ממש קשה לשמור על מה שלרוב 'טמטום ישראל' אין את השכל לשמור.
ב. מי שחושב שהוא מגזים אתה כנראה שיך לרוב.

אתה אולי יכול להגיד שהוא אמוציונלי יתר על המידה באיך שהוא אומר את זה אבל שום דבר ממה שהוא אמר לא היה הגזמה.
אתה אולי חושב שהנזק שאתה עושה הוא מזערי למדבר הגדול אבל אתה שוכח להכליל בחשבון מאות או אלפי מטיילים בשבוע במשך כל השנה במשך עשרות שנים. הוא פשוט רואה את התמונה הגדולה.

נא להירגע.
אני ממש לא שייך לאוכלסיית הארץ שדוהרת על טרקטורון בתוך בית גידול של גוזלי נשר תוך אכילת ביסלי והשלכת גרעינים לכל עבר.
אפילו יש לי חברה בגרין-פיס.. והשתתפתי במבצעי ניקוי של קק"ל וחוגי סיור.

אבל הבחור הזה חי בסרט אחר לגמרי.

לא, רכיבה על אופניים באמצע המדבר זה לא מה שיהרוס את הטבע.
אם כבר, נסיעה ברכב 4X4 ממקום למקום בשביל לרדוף אחרי רוכבי אופניים זה האקט ההרסני כאן (פליטת גזי חממה, הפיכת קרקע, רמיסת צמחים, רעש מכאני וכו).
ניראה שאותו עמרם הפקח מתאמץ מאוד להרגיש "בעל הבית" ולהראות למצלמות את עבודתו המסורה והקשה... 3 פריצות דיסק כבר אמרנו? רגע, צלמו אותי מניח פה את האבן..

אולי הכוונת שלו טובות, אבל אני חולק על הדרך.

פטנטים
www.GizmoParts.com

מנותק נמרוד רותם

• מפעיל בובקט מתקדם
    • פטנטים
    • דוא

אני לא חושבת שהוא מגזים. אני חושבת שעם ישראל מגזים.
אהבתי מאוד את הגישה שלו, נכון שיש נטייה ללעוג לאנשים שמתרגשים עד כדי דמעות מגוזל שלא היה שורד אילו לא היו מצילים את אביו...

אתה יודע מה נימו? אני אעדיף בכל יום אדם שהוא קיצוני בהצלת האקולוגיה, ולא את הסוג השני - זה ששם ***. 

חוץ מזה אני חושבת שהיו לו כמה יציאות ראויות לציון:

- "מה היה לנו באירופה? קרפע-לך, מיידע-לך וקינדר-לך. פה בארץ יש לנו כיף-לי ביס-לי וטוב-לי... כשאתה חושב שאתה מרכז העולם, זו הבעיה..."

- "למה משה הסתובב עם בני ישראל במדבר 40 שנה? כי הוא התבייש להסתובב איתם ברחוב"

- "בעלי חיים מראים את היצר החייתי שלהם רק כשהם חייבים - האדם מראה את החייתיות שבו גם כשהוא לא צריך".

גולדי, גם אני מעדיף את הקיצוניות של עמרם על הקיצוניות השנייה.. אבל הכי אני מעדיף, כשאין קיצוניות.
הבחור הספציפי הזה פשוט ניראה כמו סופר-אגו שהתלבש על עניין איכות הסביבה.
זה תסביך ידוע.. כמו במקרה של מר "אני המצאתי את האינטרנט" אל גור.

המלחמה האמיתית היא לא עם רוכבי אופניים ואפילו לא עם מטיילים.
 הבעיה היא בפלישה לשטחים נרחבים ע"י הצבא, תעשיה, בדואים, קבלנים וכו. השלחת פסולת תעשייתית ללא ביקורת, פליטת מזהמים לאוויר ולמים, צייד לא חוקי, הרעלה מכוונת או בלתי מכוונת של חיות בר, הצתות ועוד.
יש לי הרגשה שהטבע יוכל להסתדר עם כמה חריצים בעומק 5 ס"מ של גלגל אופניים.

פטנטים
www.GizmoParts.com

מנותק ykedar

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר

דוד פרנק

• אורח
וואלה מר אנונימו האנונימי קבל LIKE, אני איתך...

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
מצב שבו כולם צודקים אבל בינתיים הטבע (ואנחנו) מפסידים.

מנותק Sash_kur

• מפעיל בובקט מתקדם
ההוא מהכתבה צריך להיבדק אצל רופא מומחה.
נכון שיש הרבה ברברים שמלכלכים , אבל הוא קיצוני רדיקלי ומשוגע.
דרך אגב בן אדם גם חלק מהטבע.