טוב שרשור זה הוא בהחלט לטייסי מצנחי רחיפה מתקדמים -חגי לגמן עזוב לא לרמתך

חשבתי על כך שהשימוש שלי במערכת האצה הוא רק בעט חוסר חדירות (גורדון לא מה שאתה חושב

)
לאחר שיחות שלי עם טייסים וותיקים ומעט קריאה בפורום המקצועי בחו"ל אני מבין שהשימוש הוא נרחב
מה אני למד :
ככל שנגדיל את זווית ההתקפה, תקטן המהירות ויגדל העלוי. אנו שואפים להגיע לזווית בה העילוי והמהירות ייתנו את יחס הגלישה הטוב ביותר.
יחס גלישה הוא נתון קריטי במצנחי רחיפה או כיחס L/D.
זהו המרחק המירבי שכנף עוברת על כל איבוד גובה נתון. לדוגמא, יחס גלישה של 1:10מאפשר לכנף לעבור מרחק של 10 מטרים על כל מטר אחד של שקיעה.
יחס גלישה הוא נתון קריטי בטיסה במצנח רחיפה מאחר והוא מצביע על היעילות האווירודינאמית של הכנף. היחס L/D לקוח בעצם ממדע האווירודינאמיקה והוא תוצאה של היחס בין העילוי לגרר.
השאיפה התמידית בפיתוח פרופילים אווירודנאמיים היא להשיג את העילוי הטוב ביותר שניתן במחיר הנמוך ביותר של גרר שהפורפיל מייצר.(אנו רואים את השינויים הטכנולוגים במצנחים בשנה האחרונה )
יחס גלישה מיטבי הוא נתון הנקבע על ידי היצרן באמצעות ניסויי טיסה ושימוש במנהרות רוח( יש טוענים שאין דרך אמיתית להוכיח שהנתון אמין )
כאשר יצרן קובע את הנתון הזה, הוא גם קובע את מהירות האוויר בה יושג יחס הגלישה הטוב ביותר, ואת זאת ניתן לראות בגראף הפולארי של כנף. במהירות אוויר ניתן לשלוט על ידי שימוש בברקסים ושימוש במערכת האצה .
בגראף פולארי של חופה ניתן לראות את המהירות בה מתקבל יחס הגלישה המיטבי. זהו הקו האלכסוני המשיק לעקומת המהירויות בגראף.(למי שמכיר ) בדרך כלל נתון זה הוא קרוב מאוד למהירות טרים, כלומר ברקסים למעלה
בנוסף שליטה על ציר הערלוד לטייסים מיומנים ניתנת על ידי שימוש מבוקר של מערכת האצה
צחי פעם לימד אותי שבסינק גדול דחוף מערכת האצה בתקווה למצוא את העילוי אבל אז אני מאבד גובה מהר
ובמידה ואין עילוי אני יכול למצוא את עצמי קרוב לאבי שאול

מה שמביא אותי למחשבה של ניסוי ותהיה של שימוש במערכת האצה בכדי לחקור את התופעה
מה דעתכם
אדרי