כתב נושא: שלום לכם חברי פורום יקרים  (נקרא 833 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

gidi

• אורח
שלום לכם חברי פורום יקרים
« ב- : July 27, 2007, 11:03:08 pm »
.
לאחרונה עשיתי קורס מצנחי רחיפה בבוליביה, שכלל 10 טיסות.
עכשיו כשחזרתי לארץ אני רוצה לקנות לי ציוד וכו' - אבל יש כמה דברים שמטרידים אותי.
א. הבנתי שאפשר לטוס (מתחילים) רק בצפון, ואני גר במרכז
ב. יש כמובן את העניין של האוטו שצריך לעלות ולרדת... איך מסתרים עם זה?
ג. בטיסות הראשונות אני אצטרך מישהו שישגיח עליי מבחינה בטיחותית וכו'.. איך ניתן לארגן את זה?

בטח אני אחשוב על עוד הרבה שאלות כשתענו לי, אז תודה מראש

ובריך הבא לי

מנותק עמית דונסקי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • מנוע Black Devil, חופה Thrust 09. הפייסטה למכירה.
    • דוא
בעניין: שלום לכם חברי פורום יקרים
« Reply #1 ב- : July 27, 2007, 11:15:27 pm »
א. הרוב המכריע של האתרים בארץ נמצא צפונית לחדרה. אז קודם כל: תתרגל לעובדה. ככה זה פה.
יש גם את אתר הרכס נתניה-->געש --> ארסוף ויש גם את צורעה וגם אתרי גרירה בדרום, אבל מרבית פעילות הרחיפה בארץ מתרכזת אכן בזכרון יעקב וצפונה.
ב. כאן זה המקום הנכון לבדוק היכן החבר'ה מתכוננים לעוף בימי הפעילות. והיכן שיש הרבה חבר'ה יש גם הסדרי הסעה, כאלו שמתגבשים אד-הוק בשטח לאחר הנחיתות. עד היום אף אחד לא נשאר בשטח (אפילו עופרי שנחת באיזה חור על רכס יבניאל, מצא איזה ג'יפאי שלקח אותו לכביש). לפחות בהתחלה, כדאי לך להצמד לימי הפעילות של בתי הספר. שם בדר"כ הם גם משאירים רכבים בשדה הנחיתה של האתרים וקל יותר להעזר בהם. אגב, זה גם יפתור לך את סעיף ג'.

ברוך הבא !

מנותק גיא ה-א

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #2 ב- : July 27, 2007, 11:20:08 pm »
ברוך הבא גידי

הגעת ממש למקום הנכון, אל חבורת אנשים מדהימה שתוכל ליעץ לך בכל שאלה.
גידי-קודם כל שתדע שכולם טסים בצפון -גם מתחילים ומתקדמים, יש את נושא הטיסת רכס שנמצא בנתניה אבל זהו שלב מתקדם בטיסה,שכדאי שתחווה רק לאחר שהכרת היטב את הציוד עליו אתה טס או תטוס.

רוב החברה  גרים במרכז ויש גם כמה צפוניים, אז אין בעיה של התארגנות, כנס לפורום ביום חמישי ושאל מי טס יום שישי ושבת ואיפה ומיד ינענו לך היכן ניפגשים ,באיזו שעה בשדה הנחיתה, תקבל גם טלפונים להתיעצות של איך להגיע וכו....

אין בעיה עם הרכב, גם אם אין לך רכב ותבקש טרמפ -מאמים שתסודר!!

והכי חשוב נושא הבטיחות
פשוט באים לאחד המרחפים ומבקשים שיסתכל עליך לפני המראה- ובהמראה לראות שהכל בסדר....

מאוד פשוט

איזה מצנח קנית???
מתי טסת פעם אחרונה?
מהיכן במרכז?

תהנה וברוך הבא

גיא

And once you have tasted flight, you will always walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been, and there you will always long to return.
" (דה
וינצ'י)

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #3 ב- : July 28, 2007, 09:11:45 am »
ברוך הבא גידי,
תתקשר אלי ואשמח לעזור לך במה שניתן.
לא נכון לעשות זאת בהתכתבות.
איתי
Fly high fly far just do it on the safe side

gidi

• אורח
« Reply #4 ב- : July 28, 2007, 11:41:01 am »
טוב, תודה על התשובות, אני שמח שיש פורום פעיל של התחום הזה, אחרי שראיתי כמה שהם לא.

אז קודם כל אני מבת ים, וכמו שאמרתי עדיין אין לי ציוד. בפעם האחרונה טסתי לפני כמה שבועות.
אז נראה לי שאני אקשיב לכם, ושבוע הבא אני אגיע לצפון לראות קצת אנשים טסים.

עכשיו לעוד שאלות - עכשיו קיץ, מה שאומר שיש הרבה טרמיקות. האם זה בטוח למתחילים לטוס בתקופה הזאת?
גם שמעתי שבארץ אחרי קורס עושים תקופת חניכה. מה זה אומר, והאם אני יכול לעשות תקופת חניכה ללא קורס?

שוב תודה,

גידי

מנותק גיא ה-א

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #5 ב- : July 28, 2007, 12:10:34 pm »
גידי בוקר טוב
לנסוע לראות אנשים טסים באתרים השונים זו באמת דרך  ללמוד את הטופוגרפיה של השטח -ההר-והסכנות האורבות בכל מקום ומקום .

את הקורסים עושים כל השנה וגם בחורף וגם בקיץ, אז אין בעיה של תרמיקות, וחוץ מזה מתחילים, טסים בשעות הבוקר המוקדמות לפני שהאוירנעשה מאוד מאוד פעיל -במבוא חמה בתי הספר טסים 9בוקר ל11 , ושכבר מתבשלים התנאים לטייסים יותר מנוסים, אז הצעירים הולכים לנוח והביתה.

לגבי הטיסות חניכה:
כל מי שמסיים קורס אכן מבצע 10 טיסות חניכה, בליווי בית ספר - אתה כתבת שעשית כבר קורס נכון???

כל מה שנישאר לך, כדי לדאוג באמת לשלומך ולבטחונך ולהרים טלפון לאלו שהציעו לך עזרה , ולהשלים את הקורס שעשית בחו"ל בטיסות חניכה שיקנו לך גם בטחון אישי,  וגם הדרכה ומקומית באתרים בהם אתה תטוס.

שבת שלום

גיא

And once you have tasted flight, you will always walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been, and there you will always long to return.
" (דה
וינצ'י)