כתב נושא: אני והעץ  (נקרא 1182 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק jonatan

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
אני והעץ
« ב- : March 13, 2011, 08:31:54 pm »
יום שבת 12.3
חרמנות טיסה אני כול כך רוצה לטוס בשעה08:00 אין שום סיכוי הכול היה סגור ואני מחליט ללכת בעקבות הסרט של תום ויוצא לראות את הזרימה בנחל פרוד (מדהים ממליץ בחום) בשעה 10 השמיים נפתחים אני מדבר אם רולי ושנינו עולים לכמון בנסיון לתפוס את החלון היפה שנפתח לנו.
בדרך שיחה קצרה אם משה היפה לבדוק את התנאים בעמדה הכול נראה בסדר גמור רוח בין 10 ל15 קמ"ש מזרחית אם רחיב דרומי קל שמיים יפיים אנחנו כן רואים את העננים שמגיעים מצפון אבל אנחנו מחליתים לצאת ולטוס
רולי יוצא ללא בעיה וטס 25 דקות בערך אני יוצא יש לתוך עץ יפה שעצר אותי מלטוס(או שיותר נכון אני עצרתי את עצמי) אחרי שעה של דו שייח שלי אם העץ המצנח יורד ואז מתחיל גשם למצנח ולי שלום.

אין יותר מדי מה לכתוב אני חשבתי הרבה על האירוע וראיתי את הסרטון כמה וכמה פעמיים והנה כמה לקחים שלי :

1.אם אני מרגיש שאני צריך לבטל את ההאמרה אז אני מבטל אותה ולא ממשיך לרוץ .
2. לא ההייתי צריך לצאת בסוף המשב שהוא נמוך.
3. לא לקפץ לריתמה כו מטומטם אני לא נוהג לעשות את זה בדרך כלל .
4. יש לי עוד הרבה מה ללמוד על ניתוח מזג אויר .
5. לא ההייתי צריך לצאת לטוס באותו יום אם כבר אמרתי לעצמי שאני לא טס באיחוד שהמזג אוויר לא היה כולכך ברור.
6. להתגבר על החרמנות טיסה (זה קשה מאוד).
תהנו מהסרט .
אני אישית למדתי אשמח לשמוע את דעתכם בנושא שבוע טוב
וטיסות בטוחות לכולם.
יונתן

אני ועץ 12 3 2011

מנותק אדוה

• Riding with the wind
  • מצאתי פסיפס
  • אם אין אני לי - לא נורא
בעניין: אני והעץ
« Reply #1 ב- : March 13, 2011, 08:46:17 pm »
שמחתי לשמוע שלמצנח ולך שלום.

המראות בטוחות לך וגם לי בעתיד.

אדוה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #2 ב- : March 13, 2011, 09:25:22 pm »
בעניין מזג האוויר ובמיוחד בשביל נשרקה - אם הייתי רואה את הענן שרואים מאחורי המצנח שלך בהנפה לא הייתי ממריא אלא מחכה שהוא יסתלק או מסתלק בעצמי.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #3 ב- : March 13, 2011, 09:32:09 pm »
אני מת על צילומי תאונות לא קטלניות מתוך הקסדה - הדרך הכי טובה לתחקר.
חווית נעילת מבט באופן חד משמעי.

ברגע שקלטת שאתה לא מטפס כמו שרצית יכולת לעשות אחד משניים:

1. לבטל המראה, לבלום את המצנח או אם כבר היית מהיר (היית) - לבטל את ההמראה בעזרת פלייר - הצפה, כמו בנחיתה בדיוק. היית עוצר מספר צעדים קטן לפני העץ לפי איך שזה נראה בסרטון.
יכולת לעשות את זה עם המבט על העץ כמו שממילא עשית.

2. להבין מה קורה לך פסיכולוגית ולהגיד לעצמך "חבוב, תעיף את המבט מהמכשול ותמקד אותו לנתיב המילוט שלך!".
אם היית מנתק את המבט מהעץ ומביט שמאלה, היית יכול תוך כדי ריצה לקלוט שאתה טיפלה נסחף שמאלה ולכן יהיה לך קל מאוד לפנות לכיוון הזה ולחלוף את העץ בבטחה. משם תוכל להמשיך לעוף או לנחות כמו באופציה הראשונה.

נקודה נוספת על מבט - כשאני אומר מבט אני מתכוון להפניה של הראש. העיניים לא נחשבות מבט כי הגוף פועל 80% לפי ההפניה של הפנים (האף מצביע על הכיוון) ו 20% על העיניים.
כלומר אם קשה לך לנתק את העיניים מהמכשול - סבבה! תפנה את הראש בכוח! אל נקודת המילוט ומשם העיניים בד"כ מתנתקות לבד, וגם אם לא - לא נורא, הגוף כבר יודע לקחת שמאלה ואתה מנותק מהנעילה אפילו שהעיניים עדיין על המכשול.

ככה זה עובד באופנועים, מכוניות, מטוסים ובעצם כל דרך תזוזה שלנו, אפילו בהליכה ברגל וריצה.
תפנימו את עניין המבט וזה יעזור לכם בחיים בכל הדברים האלו.

כל הכבוד על השיתוף, פדיחה לשתף פדיחה ;-)

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #4 ב- : March 13, 2011, 09:44:58 pm »
אני לא בטוח שמדובר ב"קיבעון מבט" (object fixation), כמו שיונתן כתב הוא המריא בירידה של המשב וקפץ לרתמה מה שהביא ללחץ חופה נמוך שגורם למצנח לרוץ קדימה עם יכולת תמרון נמוכה מאוד.

מצד שני יתכן ומדובר בשילוב של שניהם, בכל אופן ביטול בזמן הוא מושג המפתח ועדיף לפני הניתוק.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #5 ב- : March 14, 2011, 04:30:11 am »
יום שבת 12.3
1.אם אני מרגיש שאני צריך לבטל את ההאמרה אז אני מבטל אותה ולא ממשיך לרוץ .
2. לא ההייתי צריך לצאת בסוף המשב שהוא נמוך.
3. לא לקפץ לריתמה כו מטומטם אני לא נוהג לעשות את זה בדרך כלל .
4. יש לי עוד הרבה מה ללמוד על ניתוח מזג אויר .
5. לא ההייתי צריך לצאת לטוס באותו יום אם כבר אמרתי לעצמי שאני לא טס באיחוד שהמזג אוויר לא היה כולכך ברור.
6. להתגבר על החרמנות טיסה (זה קשה מאוד). 
1. מסכים
2. מסכים
3. גם אני חשבתי שאני לא קופץ לריתמה. נירא לי שבכמון, כמה רגעים לפני העץ שלנו (שניה 24), יש שיחים שלא מהפשרים ריצה מסודרת.  מספיק גבועים כדי להפריע. והשיפוע מתון מזמין אותנו לריצה אבל אין ממש איפה לשים ת'רגליים....לכן מתיישבים  מוקדם מהרגיל אם לא ביטלת בזמן... כי מהירות היתה  לך. בשניה 27 היתה לך אופציה לפניה שמאל.. ואולי ריצה נוספת או ביטול או מי יודע  אם לא הייתה שומר על שיווי משקל ולהתגלגל.. 3שניות ליפני המפגש כתלבי...
4.מסכים כפליים.
5.לא מסכים. אם זה ההרגשה.. אני לא טס היום כי אני מרגיש "משהו לא טוב".. אז אני מסכים. המצנח באוטו והחשק לטוס תמיד.. מוכנים אם יהו תנאים וככה הבנו מהנתונים שצברנו. אם היינו מתקשרים לנשרקה אתה יודע שהיינו אולכים לחומוס בלי לעלות.(יובל .. מעכשיו ועלה משום מה יהיה לי בעיות קליטה בשיחות איתך.. ;D)
6. לא נירא לי שהיתה חרמנות טיסה. חיכיתה בסבלנות בפרוד שאני יפסיק שליטה קרקעית עם הדיזיין..יש לנו האבה משותפת ונקודת 4 היא המפתח כאן.
אנחנו אנשים שקולים (אתה יותר ממני אם מחלקים שיקול דעת/ גיל) אבל לא עושים דברים שניראים לא יגיונים. אבל הידע (כמו הפעם בהר הארי) עושה את האנשים יותר מנוסים .ובשם כך גם אנחנו טסים. גם מהיום הזה למדנו.. כמו כול פעם שהרגשנו דרום מזרחי בהר הארי וחששנו ממזרחי חזקה ולא יצאנו. כי למדנו.

לי היו לי 3 מפגשים עם עצים. 
2 היו בכמון
באותו יום (לא בשבת)
אדם היה עד ועזר לי . והדבר  הכואב היחיד באותו יום (לא.. האגו לא כואב, אני מתתי מצחוק מהמצב המביש בדיוק  כמך), היה המרפק שאדם נתן לי בעיין תוך סחיבה של המצנח לעמדה . ( אדם עוד יהיה נקמה!!  bryzdal)
« עריכה אחרונה: March 14, 2011, 06:49:24 am על ידי rolly »
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #6 ב- : March 14, 2011, 07:27:12 am »
עומרי אנחנו לא אופנוע.........

פניה שמאלה זה פנייה למורד הרוח כמעט לרוח גב,(תסתכל על  החופה בהנפה ועל הסרט רוח) ,בזמן שהוא עדיין על הקרקע בריצה בשטח בעייתי= מזמין תאונה במהירות קרקעית גבוהה יותר.

פנייה ימינה (כמו שמלמדים בכול שיעור שליטה קרקעי ראשון בחיים) הייתה מאיטה את המהירות הקרקעית וגורמת לפיספוס העץ וכנראה גם לתחושה טובה יותר של החופה והחלטה על המשך המראה או ביטול.

בכול מקרה זה תזכורת טובה  לכולם שצריך גם להתאמן על המראה ב-ס רוח או ליתר דיוק שליטה קרקעית ב-0 רוח.

בהצלחה

שי

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #7 ב- : March 14, 2011, 08:04:11 am »
עומרי אנחנו לא אופנוע.........

פניה שמאלה זה פנייה למורד הרוח כמעט לרוח גב,(תסתכל על  החופה בהנפה ועל הסרט רוח) ,בזמן שהוא עדיין על הקרקע בריצה בשטח בעייתי= מזמין תאונה במהירות קרקעית גבוהה יותר.

פנייה ימינה (כמו שמלמדים בכול שיעור שליטה קרקעי ראשון בחיים) הייתה מאיטה את המהירות הקרקעית וגורמת לפיספוס העץ וכנראה גם לתחושה טובה יותר של החופה והחלטה על המשך המראה או ביטול.

בכול מקרה זה תזכורת טובה  לכולם שצריך גם להתאמן על המראה ב-ס רוח או ליתר דיוק שליטה קרקעית ב-0 רוח.

בהצלחה

שי

אם מסתכלים על קו הריצה שלו - הרוח באה כ-10-15 מעלות מימין.
פניה שמאלה היתה בסיכוי גבוה יותר מאפשרת לו גלייד פנוי החוצה.
אם הוא היה בורח שמאלה הוא לא היה מקבל אפילו 90 מעלות של רוח צד, בטח שלא רוח גב.
מהירות ההתקדמות והגלייד שלו היו מאפשרים ניקוי המכשולים, ואם לא אז פלייר ונחיתה מהירה (כי לא היה גובה לפלייר).

אני לא הייתי בשיעור שליטה קרקעית ראשון בחיים, אמרו לי שזה מיותר ולכן אני לא מייחס לשליטה קרקעית טיפת חשיבות.
זה מצנחים לא? אז טסים!

מנותק ליאור

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Pro Design Thema2
« Reply #8 ב- : March 14, 2011, 08:24:59 am »
תודה על השיתוף יונתן
ל' מהמוסד לרחיפה

דוד פרנק

• אורח
« Reply #9 ב- : March 14, 2011, 08:53:14 am »
בהמראה מאתר עם שיפוע כזה מתון ותנאים חלשים עדיף לנצל כל מטר אפשרי, היה ניתן לעלות עוד כ 10 מטר צמוד לשיחים.
דרך אגב, מה שלום העץ...?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #10 ב- : March 14, 2011, 09:57:10 am »
אני לא הייתי בשיעור שליטה קרקעית ראשון בחיים, אמרו לי שזה מיותר ולכן אני לא מייחס לשליטה קרקעית טיפת חשיבות.
זה מצנחים לא? אז טסים!

אז אולי לכן אתה כותב כלכך הרבה שטויות  lugh
(סתם לא כל מה שכתבת שטויות)

וברצינות, לפנות החוצה לרוח (הפוך מאל הרוח) זה גרוע מאוד במצב הזה. לא סתם מלמדים אחרי ההמראה עם רכיב צד לפנות קודם כל למול הרוח, במקרה של תקלה או בעייה מהירות קרקעית איטית יותר מקטינה את הסוכוי לפציעה. גם אם אתה לא ממש מגיע לרוח גב ברוח צד צמוד למדרון הרבה יותר קשה לשלוט בתוצאות הנחיתה מאשר עם האף לרוח.

אגב עומרי בשליטה קרקעית המצנח כבר טס.

סיכום שלי
1) לבחור מראש קו ריצה נקי ממכשולים ככל הניתן גם אם הם נראים רחוקים. אם אין קו כזה לתכנן בראש מה אני עושה אם אני מגיע לשם.
2) לבחור מראש קו ריצה כמה שיותר ישר מול הרוח.
3) פרנקי צודק, כדאי להגדיל את מסלול הריצה כמה שיותר.
3.5) סיכום ביניים: במקרה הזה להמריא מהפינה השמאלית עליונה של העמדה היה נותן קו המראה שגם עם תזמון גרוע במשב יתן המראה בטוחה יותר.
4) לתזמן נכון עם המשבים.
5) אם אין לחץ בחופה בסוף העמדה לבטל לא לקפוץ.
6) אם כבר הגעת למצב שאתה ממריא מול מכשול לפנות אל הרוח בתנאי שאין מכשול גרוע יותר.

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #11 ב- : March 14, 2011, 01:11:51 pm »
יונתן תודה על השיתוף
1. בחירת נתיב המראה ברוח חלשה שגוי .
   אין לי ספק שאת הלקח שלך למדת.
2. פעולות החלצות בזמן הארוע היו טובות .
3. מי שלא טס לא טועה .
4 .מכל מלמדי השכלתי.
שוב תודה על התחקיר והסרט
אדרי
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #12 ב- : March 14, 2011, 05:15:17 pm »
אוי ואבוי לנו :-X

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #13 ב- : March 14, 2011, 08:04:04 pm »
זה מצנחים לא? אז טסים!

אז אולי לכן אתה כותב כלכך הרבה שטויות  lugh
(סתם לא כל מה שכתבת שטויות)

וברצינות, לפנות החוצה לרוח (הפוך מאל הרוח) זה גרוע מאוד במצב הזה. לא סתם מלמדים אחרי ההמראה עם רכיב צד לפנות קודם כל למול הרוח, במקרה של תקלה או בעייה מהירות קרקעית איטית יותר מקטינה את הסוכוי לפציעה. גם אם אתה לא ממש מגיע לרוח גב ברוח צד צמוד למדרון הרבה יותר קשה לשלוט בתוצאות הנחיתה מאשר עם האף לרוח.

אגב עומרי בשליטה קרקעית המצנח כבר טס.

סיכום שלי
1) לבחור מראש קו ריצה נקי ממכשולים ככל הניתן גם אם הם נראים רחוקים. אם אין קו כזה לתכנן בראש מה אני עושה אם אני מגיע לשם.
2) לבחור מראש קו ריצה כמה שיותר ישר מול הרוח.
3) פרנקי צודק, כדאי להגדיל את מסלול הריצה כמה שיותר.
3.5) סיכום ביניים: במקרה הזה להמריא מהפינה השמאלית עליונה של העמדה היה נותן קו המראה שגם עם תזמון גרוע במשב יתן המראה בטוחה יותר.
4) לתזמן נכון עם המשבים.
5) אם אין לחץ בחופה בסוף העמדה לבטל לא לקפוץ.
6) אם כבר הגעת למצב שאתה ממריא מול מכשול לפנות אל הרוח בתנאי שאין מכשול גרוע יותר.

זה היה בצחוק.
אתה יודע כמו כל מי שהיה אי פעם ברכס, שאני במשחקי שליטה קרקעיים יותר משאני באויר, ברור שהמצנח טס....

אם הוא היה לוקח ימינה או שמאלה ההבדל ברכיב של הרוח היה אולי 10 מעלות.
אני מעדיף מהירות קרקעית כמעט זהה או גדולה יותר מאשר נתיב ישיר למכשול, אבל אולי השיקול דעת שלי לקוי.
השקפת העולם שלי מעדיפה לא להכנס בכלום מאשר לבחור במה להכנס ובאיזו מהירות...

שים לב שהוא לא ברוח גב באופן חד משמעי.
הוא יכול לנטות ימינה קצת לתוך הרוח הצידית ולא להצליח לנקות את המכשול, לטוס ישר אל המכשול או לקחת שמאלה ולנקות את המכשול - אני הייתי בוחר שמאלה, אבל עם המצלמה לא תמיד ברורה המציאות ולכן יכול להיות שכולנו פה טועים, או שרק אני בניתוח של הוידאו.
זוית המצלמה והנסיון היחסית מועט שלי גורמים לי לסייג את הדברים בשביל למנוע יהירות, אבל בינינו אם הייתי בסיטואציה הייתי לוקח שמאלה לדעתי (לך תדע איך תגיב במצב אמת, לא תמיד ברור), וגם אם אני מריץ את זה בראש עוד ועוד - התשובה היא שמאלה.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #14 ב- : March 14, 2011, 08:18:31 pm »
כמו שכתבתי קודם... גם השאל משך אותי לפנות..
לכולם יש מה להגיד.
אבל את העץ שאלתם? ::) ::) ::)
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #15 ב- : March 14, 2011, 08:38:12 pm »
עומרי
עשה טובה תנסה את זה פעם הבא שאתה שם והרוח  באותה עוצמה ובאותו כוון.
 אולי זה יעזור לך להבין על מה אני מדבר

תודה מראש.
שי

דוד פרנק

• אורח
« Reply #16 ב- : March 14, 2011, 09:21:35 pm »
שי, אני לגמרי מסכים עם עומרי לגבי זה שמשמאל לעץ היה הסיכוי הטוב ביותר לברוח מהתנגשות וגם סיכוי מצויין לדעתי להמשיך בהמראה.
אם היה פונה מימין לעץ, הכמה מעלות שהיו חסרות להתיישר מול הרוח היו מורידות רק במעט את המהירות, אבל תוך פחות משניה מזמן ההתנגשות בעץ, הוא היה בכל מקרה מתלבש על השיחים שמימין.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #17 ב- : March 14, 2011, 09:31:56 pm »
ובפניה שמאלה לרוח צד היה לו פחות עילוי. אבל שטויות מי צריך עילוי שאתה מטר מהקרקע  ;)

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #18 ב- : March 14, 2011, 09:55:10 pm »
עמרי ופרנקי,

הניתוק מהקרקע מתבמע בקפיצה בשניה 28 של הסרט, הפגיעה בעץ 29.5 שניות לתוך הסרט.

לו הוא היה פונה שמאלה "בזמן" הוא בכלל לא היה מתנתק מהקרקע.

יונתן,

כלל חשוב לתאונות:

אף פעם אל תנעל פרקים ומפרקים (רגליך שלוחות קדימה נעולות), השתדל להתכדר בריתמה (כמו כדור), ובמידה וניתן הפנה את הריתמה אל המכשול.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק jonatan

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #19 ב- : March 14, 2011, 10:02:39 pm »
תודה על הדיון
אין ספק שהיו פה הרבה טעויות שיכלו למנוע את ,אבל בסוגיה של לפנות לאחד הצדדים אז עדיף ימינה אם הרחיב של הרוח הוא דרום מזרחי  ,כול אירוע היה יכול להימנה אם היתי מקשיב לעצמי ועוצר את ההמרה הזו ועוד לפני זה אם ההיתי מתמקם יותר למעלה בנקודת ההמרה . אין ספק אירוע מיותר שלא היה צריך לקרות אבל הוא קרה אז לפחות יש ממה ללמוד.

תודה