כתב נושא: נכון טסתם, אבל איפה השכל?  (נקרא 371 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: נכון טסתם, אבל איפה השכל?
« Reply #20 ב- : March 14, 2011, 05:47:58 pm »
טוב משיחה עם באבי טלפונית הבנתי שהתכוון להדגיש שמי שאין לו מספיק נסיון לא מומלץ שיצא בימים שהתחזית מדברת על אפשרות כזו (למרות שליובל אין מחסור בנסיון).

א) נכון מי שמרגיש שהיכולת שלו לשפוט בזמן אמת אם התנאים לא טובים שלא יצא ביום כזה. נכון שיש מרחפים שרואים בי דוגמא אבל לא כל מה שאני עושה ממרומי 15 שנות הנסיון שלי מתאים לכולם ועובדה שיובל עם יותר נסיון וחושב ופעל אחרת.

ב) לדעתי גם מי שמרגיש שהיכולת שלו לשפוט מזג אוויר בזמן אמת צריך להשקיע בלימוד, זה חשוב כמו שליטה קרקעית וכמו SIV. כמו גם להכיר את הגבולות האישיים שלך (גם יובל וגם אני מכירים רק יתכן וזה לא אותם גבולות).

ג) נכון גם שאם הייתי גר רחוק והדלק היה על חשבוני לא בטוח שהייתי טורח לנסוע לצפון ביום שלא בטוח שיהיה אפשרי לטוס, גם יכול להיות שיובל מכיר את עצמו מספיק טוב שהוא יודע שאם יגיע לעמדה הוא יצא בכל מצב ואז באמת בימים עם פוטנציאל לבעייתיות גם עדיף להמנע מראש.  אבל מכאן להסיק שהיה מסוכן בזמן שטסנו זו קפיצה לוגית גדולה מדי.

בקיצור לצעירים קחו ממני דוגמא ותלמדו מזג אוויר לעומק, קחו ממני דוגמא וטוסו רק שהתנאים בשטח לרוחכם ואחרי שבדקתם טוב. עד שלא לקחתם את שתי הדוגמאות האלו ברצינות אל תקחו ממני דוגמא בלטוס בימים שהתחזית לא ברורה.

באבי סיכמתי את זה נכון?
don't fly faster then your guardian angel

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #21 ב- : March 14, 2011, 08:38:29 pm »
מה שמביא אותי לפתיחת השירשור,לא אמרתי שהיה מסוכן לטוב בזמן שהייתם באוויר.
אמרתי שאין חכמה יתרה ביציאה לרחיפה עם תחזית (שהתממשה -רק לא בגלבוע...) מפחידה .

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #22 ב- : March 14, 2011, 09:12:50 pm »
כנראה שלא הבנתי, מאיזה בחינה אתה מתכוון שלא היה חכם?

לי אין שום בעייה להגיע לאתר לראות שלא מתאים ולא לטוס. אולי אחרים מעדיפים לא להגיע בכלל כדי שלא יצטרכו לעמוד בפיטוי שזה בסדר גמור מבחינתי אבל זה לא מעיד על כך שאם אני כן נסעתי לעמדה עשיתי זאת בקלות דעת ובטח שלא להמריא.

רק תיקון קטן, זה לא רק בגלבוע שלא התממשה התחזית כמו שאפשר לראות בסרט מגובה 700 מטר לא נראה שום ענן מפותח מאופק עד אופק שזה פחות או יותר 50 ק"מ לכל כיוון, אולי רחוק יותר היה משהו אבל זה באמת רחוק מדי להשפיע.
don't fly faster then your guardian angel