טוב משיחה עם באבי טלפונית הבנתי שהתכוון להדגיש שמי שאין לו מספיק נסיון לא מומלץ שיצא בימים שהתחזית מדברת על אפשרות כזו (למרות שליובל אין מחסור בנסיון).
א) נכון מי שמרגיש שהיכולת שלו לשפוט בזמן אמת אם התנאים לא טובים שלא יצא ביום כזה. נכון שיש מרחפים שרואים בי דוגמא אבל לא כל מה שאני עושה ממרומי 15 שנות הנסיון שלי מתאים לכולם ועובדה שיובל עם יותר נסיון וחושב ופעל אחרת.
ב) לדעתי גם מי שמרגיש שהיכולת שלו לשפוט מזג אוויר בזמן אמת צריך להשקיע בלימוד, זה חשוב כמו שליטה קרקעית וכמו SIV. כמו גם להכיר את הגבולות האישיים שלך (גם יובל וגם אני מכירים רק יתכן וזה לא אותם גבולות).
ג) נכון גם שאם הייתי גר רחוק והדלק היה על חשבוני לא בטוח שהייתי טורח לנסוע לצפון ביום שלא בטוח שיהיה אפשרי לטוס, גם יכול להיות שיובל מכיר את עצמו מספיק טוב שהוא יודע שאם יגיע לעמדה הוא יצא בכל מצב ואז באמת בימים עם פוטנציאל לבעייתיות גם עדיף להמנע מראש. אבל מכאן להסיק שהיה מסוכן בזמן שטסנו זו קפיצה לוגית גדולה מדי.
בקיצור לצעירים קחו ממני דוגמא ותלמדו מזג אוויר לעומק, קחו ממני דוגמא וטוסו רק שהתנאים בשטח לרוחכם ואחרי שבדקתם טוב. עד שלא לקחתם את שתי הדוגמאות האלו ברצינות אל תקחו ממני דוגמא בלטוס בימים שהתחזית לא ברורה.
באבי סיכמתי את זה נכון?