באבי התפתח ענן, שעתיים אחרי שנחתתי. אם היה מתפתח מוקדם יותר הייתי רואה אותו, אבל לא התפתח.
כמה עובדות אחרות (אם כבר מדברים על עובדות):
* לא כל ענן שמוריד גשם הוא CB.
* לענן מפותח שמוריד גשם לוקח במינימום חצי שעה להתפתח גם אם הוא מתפתח לך מעל הראש.
* ענן לפני שהוא מתפתח לCB לא שואב כמו CB.
* התחזית דיברה על סיכוי לגשם עם סיכוי נמוך לCB, במקרה הטוב, תלוי איזה מודל שואלים.
* במשך כל הטיסה לא ראינו ענן ששלב ההתפתחות שלו עבר את comulus mediocris (שכידוע לכם לא יהפוך לnimbus מייד אלא קודם לcongestus), ורובם היו humilis.
שלא כמו בפעם ההיא שכתבתי (באבי) עננים אפשר לראות כניסה של רוח חזקה לא תמיד. וההבדל הוא שהתחזית אומרת שתכנס רוח של 50 קמ"ש אני לא יכול לראות אותה מגיעה ושהתחזית אומרת שיהיו עננים אני יכול לראות אם יש או אין.
כן באבי אני חושב שתופעות מזג אוויר שלא רואים צריך לשמור מהן מרווח בטיחות גדול בהרבה (מבחינת לוח זמנים).
תראו את הענן בסרט של יונתן, הוא ממש מאחורי העמדה. ועדיין לקח חצי שעה עד שטפטף אצלם גשם וגם לא בטוח שזה היה CB (וכמו שאמרתי אם הייתי רואה ענן כזה לא הייתי ממריא). אצלנו לא היה שום דבר דומה אפילו באופק, לגוש העננים שרואים בסרט שלי מעל עפולה (בקטע מעל קיבוץ יזרעאל בסוף הטיסה) לקח מעל שעתיים להתפתח לענן שמטפטף ובטוח שהוא לא היה CB, והגוש הזה היה מפותח יותר מהעננים מעלינו.
למי שעוקב אחרי התפתחות העננים באזור שלו ענני CB לא מופיעים פתאום.
בסופו של יום כשאני רואה congestus באזור שלי או מתקרב לאזור שלי אני נוחת או לא ממריא, humilis וmediocris הם עננים בגדר הflyable.
ובאבי בקשר ל"אומרים בתחזית", כשאומרים בתחזית שתהיה רוח מערבית עם סיכוי קל לגשם ואני רואה רוח מזרחית אני יודע שלא ירד גשם לפני שזה יתחלף למערבית. (כן, מה שיצר את ענני הגשם זה הכניסה של המערבית עם הלחות לפנים הארץ)