כתב נושא: בדיעבד אולי סתם שיחקנו עם המזל יותר מדי  (נקרא 317 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
סה"כ היה ידוע וצפוי שהיום בצהריים תכנס מערבית חזקה, גם היה צפוי שהכניסה תהיה בלי עננים ושיהיה קשה לזהות אותה נכנסת מרחוק.

אז מהתחלה: נסענו לשרונה ב9 בבוקר כי היה צפי למזרחיות טובות בבוקר והתוכנית הייתה לטוס עד 11 ואז להתקפל לפני הבלגן של כניסת המערבית החזקה אבל התחזית פקששה והיה חלש מאוד בשרונה. המשכנו במרדף אחרי דיווחים של מזרחית טובה יותר בשדה הנחיתה של הגלבוע. ב11:30 שהגענו לשם באמת הייתה רוח נחמדה בשדה הנחיתה אבל כשהגענו לעמדה למעלה הרוח הייתה חלשה מאוד למרות שעדיין אפשר היה לראות על המים רוח מזרחית. אחרי קצת המתנה בסביבות 12:30 פרסתי והתכוננתי לגירזון כי זה מה יש.
באוויר שום דבר לא ממש מרים חוץ משני 0.5+ קטנים אבל האוויר טרבולנטי הרבה מעבר לצפוי בסדר גודל כזה של עילויים וסינקים. אחרי שנחתתי יצאו עוד 4 מצנחים שהיה נראה שהחזיקו יותר טוב אבל תוך 20 דקות כולם ירדו גם ודיווחו על אוויר עוד יותר טרבולנטי. בשלב הזה ניסה עוד מצנח לצאת אבל כבר לא יכל להניף, בשדה הנחיתה כ10 דקות אחרי שנחת האחרון הרוח 15 קמ"ש מזרחית כשפתאום הסרט יורד לכלום ואחרי 30 שניות עולה עם 20 קמ"ש מערבית. תוך 3 דקות כבר היו משבים של 40+ קמ"ש עם הפסקות של 0 בינהם. עכשיו כבר היה ברור לכל מי שהיה בשדה הנחיתה שטוב שאנחנו לא באוויר בשלב הזה.

בדיעבד נראה לי שביום שאמורה להכנס מערכת כזו אנרגתית זה לתגרות בגורל לטוס בשעה כזו.
בתכלס היינו צריכים לשמור על גבול החלון לטיסות של 11-12 ולא להחליט שאם המזרחית הייתה חלשה יותר מהצפוי בטח גם המערבית תהיה. ובטח שהיינו צריכים להסתכל על השבשבות של קו החוף לפני הטיסה ב12:30.
למזלנו כולם היו על הקרקע בכניסה של המערבית, ומדובר רק במזל.

שמעתי משמועה יד שניה שהיה גם מצנח בתבור שנכנסה לו רוח של 40 ויותר רגע לפני שהמריא ואיזה גלשן ללא טייס שנזרק מהרוח למאחורי העמדה שם.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אוהד

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
לייק .

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
עזבו אתכם, מצנחים זה מסוכן.

היום עשיתי סקס עם האקסית - רכיבת כביש מתגרזנת לחרמון ובחזרה על אופנוע זריז כמהיר.
תאמינו לי, לא רוח ולא נעליים, מקסימום זה קצת מנדנד אותך כשאתה בווילי.
כוסומו המכונות האלה, גורמות למצנחים להרגיש כמו הקרוסלה של הילדים בלונה פארק  :-\

מנותק amnonlivne

• מצאתי פסיפס
  • OZONE / DELTA 2
    • דוא
עומרי,
בלי ציניות, במוצ"ש ליווינו למנוחת עולם את שימי חרמש ז"ל בן 37 מטבריה,
 אח של חבר טוב מהעבודה. הבחור רכב על אופנוע מהיר וזריז,
 כפי שאתה מכנה את "מכונות ההשמדה העצמית" הללו, מישהו חסם את נתיבו במפתיע והכל נגמר,
כדאי לך להמשיך "בקרוסלה של הילדים בלונה פארק"
אמנון ליבנה.

דוד פרנק

• אורח
ברוך שובך עומרי מחמדי, 
תאמין לי שאחרי SAT עצבני או תמרון אקרובאטי דינמי מאוד תבין שזה בדיוק ההיפך.
וחוץ מזה, עם המצנח זה ב 3D ועם אופנוע רק 2D.
עם מצנח אפשר לטוס הפוך ועם אופנוע לא...וכן הלאה... ;D

מנותק אדוה

• Riding with the wind
  • מצאתי פסיפס
  • אם אין אני לי - לא נורא
כן אופנועים זה ממש ממש כיף. נפלא. נהדר. מרתק. הורג.
הייתי אומרת לך לשאול את אח שלי אבל הייתי מעדיפה שתחכה קצת לפני שאתה פוגש אותו.

אם תתעקש לפגוש אותו לפני הזמן עמרי, תמסור לו שאני מתגעגעת?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
חברים לא מצנחים ולא אופנועים מסוכנים או לא מסוכנים, אלו האנשים שרוכבים/טסים עליהם שיוצרים את ההבדל.

בין אם זה נעים לנו להודות בעובדה הזו או לא, זו עובדה !

מנותק סיגי

• הגעתי לאוסטרליה
  • סוף סוף אני טסה

http://dudi-sela.ad-olam.co.il/

צחי
אני לא ממש מסכימה עם מה שאתה טוען...
כשאחי סיפר לי שהוא מחפש אופנוע, התחננתי בפניו שיניח לזה, שיוותר על האופנוע.
כשהסביר שבמרכז קל יותר עם אופנוע להגיע ממקום למקום.... עניתי שיצא מוקדם יותר, שיאחר...

הוא לא השתולל ולא נהג מהר, הוא היה מאוד זהיר תמיד, זה לא היה אופנוע שנועד לביצועים מטורפים... בסך הכל נכנס לו לנתיב רכב שביצע פניית פרסה בלי שהתיחס אליו ובלי שנתן לו זכות קדימה.
פףףףף והוא כבר לא איתנו.

עומרילי
אחי חסר לי מאוד, אין לך מושג כמה, הוא לא רצה למות, היו לו עוד הרבה תוכניות וחלומות שרצה להגשים ולהשיג.
ראיתי את התמונות שלך עם האופנוע, אתה מדהים ביכולותיך ובשליטתך ואין זו ציניות.
אני אוהבת אותך ודואגת לך, אני יודעת שאתה סומך על עצמך ומאמין בעצמך, בכל זאת, תשמור על עצמך, שים לך גבולות.
סיגי
« עריכה אחרונה: February 21, 2011, 01:06:05 am על ידי סיגי »
אל תתן לפחד לשתק אותך, קח אוויר... הרבה אוויר, חבק אותו, וצא איתו לדרך...
עוף כמו ציפור, שחרר את כל הלחצים...
השמים הם הגבול.

מנותק אדוה

• Riding with the wind
  • מצאתי פסיפס
  • אם אין אני לי - לא נורא
אוי סיגי , הסיפור שלך ושלי לא רחוקים זה מזה..

ילד בן 21 שסיים בהצטיינות תואר במתמטיקה באותו שבוע וניסה להתקבל לבית ספר בחול להמשך עם חלומות, ילד טוב שלא נוהג פרוע...וגם הוא אינו.

צחי יש להיות עיוורים ויש להיות ריאליסטים וזה נכון גם לגבי מצנחים וגם לגבי אופנועים. זה יופי לומר בתיאוריה שחתיכת סמרטוט או מכונה אינם הורגים אבל רולי אמר לי...זה לא אם תהיה תאונה זה כמה ידע ונסיון צברת לאיך תעברי אותה....אולי הגורם האנושי הוא זה שעושה את זה למסוכן אבל בינתיים אנחנו אנושיים...אז כשתמצא דרך לנטרל את האנושיות שבנו נדבר על כך שוב.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
סיגי ואדוה אין לי מה להכנס לויכוח עם אמוציות של אח/אחות שכולים.

אבל סיגי לפי הסיפור שכתבת כאן האשם בתאונה הוא הנהג שבא ממול ולא האופנוע. אדוה זה שאי אפשר לנטרל את הגורם האנושי זה בדיוק מה שאני אומר, לא צריך להאשים את האופנוע/מצנח אלא להבין שאנחנו הם אלו שצריכים להזהר כי מי שמאשים את המצנח בנחיתה הגרועה שלו לעולם לא ילמד לנחות כמו שצריך. את הגורם האנושי אי אפשר לנתרל אבל אסור להתעלם ממנו.

עומרי לא צריך להפסיק לטוס כי זה מסוכן אלא להבין שצריך להזהר בטיסה ולטוס עם ציוד מגן מתאים וכנ"ל עומרי לא צריך להפסיק לרכב על אופנוע אלא להבין את הסכנות ולרכב זהיר עם ציוד מגן מתאים.

מנותק alon

• משחק בארגז החול
צח - מסכים עם כל מילה שלך ( אני מתיחס להודעה הראשונה בשרשור זה )
אחרי טיסה מאוד דינאמית ביום שישי בכמון ועם תחזית שהיתה החלטתי לבלות את השבת על הגג בת"א
בערך ב 11 רוח בן 5-0 קמ"ש עברה תוך 10 דקות ל 5- 30 קמ"ש
יום עם דגל שחור מונף עליו!!
מצטער שלא הכנסתי הודעה למשפון
הסיבה העיקרית חשבתי שהנתיה להקשיב לדיווח מת"א עבור משהוא בעמקים הצפוניים תהיה שולית
אולי טעיתי

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
בשעה 12 וחצי הודעתי במשהפון שהחזית נכנסה וביקשתי לא לטוס...
לשימחתי התנאים נגמרו ואנשים ירדו לפני שנכנסה הרוח.