כתב נושא: מבחן ערנות קטן באמצע הטיסה - שישי בתבור  (נקרא 104 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
לא הייתי מגדיר את זה כארוע בטיחות או כארוע חריג כי כל אחד מאיתנו שטס בתנאים תרמליים צריך להבין שארועים כאלו הם לפעמים חלק מהטיסה, אבל סתם בא לי לשתף אולי מישהו ישכיל או סתם יהיה מודע יותר.

המראה בתבור ב12:00 רוח בעמדה דרום מערבית, עליה בתרמיקה ל700 וירידה בסינק כמעט עד לשדה הנחיתה. הצלה עם תרמיקה חלשה מגובה של כ80 מטר מעפ"ש עם תרמיקה של 1+ חזרה ל700, בתרמיקה הזו כבר הרגשתי שכיוון הסחיפה הוא דרום מזרחי ולכן דילגתי להר דבורה (מערבית לדבוריה).
בהר דבורה גובה 500 מטר תופס עוד תרמיקה של 1+ צרה מאוד ומהדק חזק ימינה לתוכה, אחרי 3-2 סיבובים מהודקים נכנסת בועה חזקה במרכז התרמיקה בערך 4+ (לא ממש הספקתי להסתכל על הואריו אבל הרגיש בערך). מהמעבר לעילוי החזק עם ברקס משוך חזק מזדקרת כנף ימין וכנף שמאל מקבלת קיפול של כ30% והמצנח מתחיל ספין ימינה (כ45 מעלות), משחרר ברקסים לגמרי ונותן למצנח לצלול קדימה (אפילו קצת ברקס במצב הזה יביא לארוע מאוד לא נעים), המצנח צולל וצובר מהירות ואז מתחיל לסבסב לכיוון הכנף הסגורה, נותן ברקס ימין  והכנף נפתחת משחרר שוב את שני הברקסים לצבור מקסימום מהירות וחוזר לטיסה נורמלית.
לוקח כמה שניות לנשום ומסתובב 180 מעלות חוזר לתרמיקה וממשיך לעלות איתה. התרמיקה נשארה על 1+ עוד הרבה זמן אחרכך כאילו אין לה מושג על מה אני מדבר.

אני קורא לזה מבחן ערנות כי אם הייתי משחרר קצת לפני הספין ברגע שהואריו התחיל לצפצף הייתי נמנע גם מזה.

מסכנה די ברורה - גם בסיבוב כשנכנסים לעילוי יותר חזק צריך לשחרר, גם אם זה בחורף.
don't fly faster then your guardian angel