כתב נושא: מאוד עניין אותי כמה G זה ספירלה, אז בניתי מד G \ מד תאוצה מאולתר...  (נקרא 452 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק עמרי בנדטי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
אלו לא ספרות רומיות
הייתי צריך סימון שאינטואטיבית נקלט במוח תוך כדי תנועה וזה היה לי הכי נוח, בהתחשב בעובדה שהכל גזור ממדבקת ריפסטופ לבנה ואיזולירבנד שחור...

תיאורטית זאת בדיוק הדרך למדוד G - ע"פ משקל.
פיזית המדיד הזה לא עובד כי הוא פשוט לא ממוקם נכון בגלל הצורה שלו ובגלל שאי אפשר לכוון את זה בלי לפרוס את הוי-ליין ואת זה התעצלתי לעשות בבית.

אני אבנה מד G שעובד כמו שצריך ע"פ התכנית שלי, רק צריך להתחיל לאסוף חלקים... והוא יעבוד.
« עריכה אחרונה: January 30, 2011, 12:19:19 am על ידי האח בלוז »

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
יצא לך אתמול לבדוק את המדיד ?

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
יצא לך אתמול לבדוק את המדיד ?

כן
וראיתי שהוא עובד ובאמת נמתח.
הבעיה שבגלל שהוא כזה מעוות, ורחוק מהתכנון הנכון - למקם אותו בזוית הנכונה שיעבוד ושיהיה מול העיניים זה סרט.
הבא יהיה יותר טוב

דוד פרנק

• אורח
עומרי, אשתי עלתה על טעות בסקלה של המד G שלך וזה קשור בספרות הרומיות שלך... האם אתם שם בבית יודעים מה הטעות וגם איפה מתחבאת הצפרדע שבתמונה?
(כוסאמק משעמם לי  :-\)

מנותק עמית דונסקי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מנוע Black Devil, חופה Thrust 09. הפייסטה למכירה.
    • דוא
« עריכה אחרונה: January 29, 2011, 11:54:29 am על ידי עמית דונסקי »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
לא דונסקי
IV = 4
V = 5
X = 10

ואין סיכוי שהדבר הזה יהיה מקוייל גם אם נראה שהוא עובד.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק עמית דונסקי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מנוע Black Devil, חופה Thrust 09. הפייסטה למכירה.
    • דוא

מנותק alexeyf

• מפעיל בובקט מתקדם
    • ביה"ס לרחיפה 7winds
    • דוא
אולי אפשר לשלוף נתוני הקלטה של ה vario/gps ולהשתמש בהם?
בקרו אותנו ב www.7winds.co.il

מנותק Moshe Grad

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
עמרי

לחילופין, לכל אי פון אפשר להוריד אפליקציה חינמית שנותנת קריאה מהימנה.

משה גרד

מנותק רונן גורדון

• הגעתי לאוסטרליה
  • Captain Fantastic
    • דוא
עומרי ידידי.

שיטה נוספת למדוד את הג'י, היא למדוד את עומק הבור  arrow שנוצר כתוצאה מהאימפקט של המרחף עם האדמה.

ראיתי אותך ביום ו' בספירלה בגובה נמוך מעל שדה הנחיתה. dead

לדעתי, יש סיכוי גדול ביותר שאתה תיצור בור כזה, עוד הרבה לפני שתסיים לפתח את המדיד. invalid

ואז עומק הבור יגיד לנו (אותך זה כבר לא יטריד) בכמה ג'י היית ברגעים האחרונים. seliha

רונן גורדון, דובר
החרב המעופפת, שרוצה שכולם יחזרו הביתה בשלום ולא יחוררו את שדה הנחיתה bevakasha

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
היי רונן

אם ראית אותי ביום שישי, בטח ראית שהכל היה בשליטה ושידעתי בדיוק מה אני עושה.
מודה שמהצד זה נראה מפחיד אבל תוכל לראות בסרטון שלי שהכל מחושב בצורה די מדוייקת.

כאמור זאת לא הספירלה הראשונה ואני יודע כבר (כי למדתי ולמדתי ולמדתי שוב ושוב) איך יוצאים מספירלה, כמה זמן וגובה זה לוקח ואיך לא מזדקרים ביציאה.
בניגוד לתרגילים אחרים שעוד לא למדתי ותרגלתי, פה אני יודע בדיוק מה אני עושה.

לא תמצא אותי עושה הליקופטר או SAT עם פחות מטון וחצי גובה, למשל.

ורק בשביל הקטע, עומק המכתש יוכל להגיד לך מהירות פגיעה באדמה וכמה G קיבל האובייקט באותו רגע של אימפקט.
החישוב שניתן לעשות מהמסקנה הזאת, יוכל לספר לך כמה G הייתה הספירלה עצמה, אבל לא בצורה מדוייקת, כי מסלול התנועה באימפקט מסויים יכול להיות שונה בכמה דרכים, ועדיין לייצר את אותו אימפקט.

אז העסק הוא כזה - אני לא עושה מכתש כדי שאתה לא תכנס לחישובים מיותרים ומעייפים, שבסוף לא ייצאו מדוייקים.
אני אבנה את המדיד שלי וגם אם זה יהיה לא מדוייק - זאת דרך יותר נוחה למדוד...  hug

מנותק liors

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
גורדון השיטה שלך מעולה אבל...

השיטה לא לקחת בחשבון את הריפוד של המצנח הרזרבי.
איך מכיילים את המערכת?  ???

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אם ראית אותי ביום שישי, בטח ראית שהכל היה בשליטה ושידעתי בדיוק מה אני עושה.
מודה שמהצד זה נראה מפחיד אבל תוכל לראות בסרטון שלי שהכל מחושב בצורה די מדוייקת.

כאמור זאת לא הספירלה הראשונה ואני יודע כבר (כי למדתי ולמדתי ולמדתי שוב ושוב) איך יוצאים מספירלה, כמה זמן וגובה זה לוקח ואיך לא מזדקרים ביציאה.
בניגוד לתרגילים אחרים שעוד לא למדתי ותרגלתי, פה אני יודע בדיוק מה אני עושה.

ואתה גם יודע ותרגלת איך משפיע על הספירלה תנאים תרמליים? מה קורה בסינק או בתרמיקה ואיך שני אלו משפיעים על היציאה?

אני מאחל לך עוד חיים ארוכים מאוד וכו' וכו', אבל נראה לי נכון לציין כאן שבעולם היו המון הרוגים מביצוע ספירלות נמוך בתנאים תרמליים, והסיבה היא שכל יציאה היא שונה בתנאים האלו ואם לא לוקחים מקדם מעבר לביטחון העצמי אז .....

אתה בס"כ עם נסיון של שנה (אולי 200+ שעות אבל רובן ברכס) ומתנהג ומדבר כאילו יש לך נסיון של מינימום 10 שנים עם 200 שעות כל שנה. אז לצערי כנראה ימשיכו לצקצק לך למרות הרזרבי.

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
עמרי יא קרוע
את אדם וקסלר ראיתי כמה פעמים עושה תרגילים כמו ספירלה אבל הוא תמיד ניגש לנחיתה גבוה ממה שאתה צילמת (בעצם עוד כמה סיבובים היית יכול להשלים GROUND SPIRAL )
אדם לפי דעתי טייס לא פחות טוב ממך לא?
דוד לטיפולך.
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
תשמע עומרי , אתה מוכשר ברמות על  , שד מישחת - אבל אני חרד לך !!
אני אוהב לראות אותך , את רוח הנעורים שבך , את הסקרנות , את ההתלהבות - זה נפלא !!!!
לצערי  - כבר ראיתי וחויתי מישהוא מת  , נופח את נשמתו ומת - בגלל צלילה ספיראלית
נכון - הוא לא חשב שהוא שלט בה ( רק אלוהים יודע מה הוא חשב ברגעים האחרונים ) - בניגוד לך  שאתה בטוח שאתה שולט באופן מוחלט בנושא ( למרות שיש גורמים כגון טורבולנטיות שאין לך שליטהעליהם ).
קראתי בשירשור אחד משפט יפה . וזה הולך כך : למרחף מתחיל יש שני שקים . האחד ריק והשני מלא . הריק - בניסיון . המלא - במזל . במשך הזמן שק הניסיון מתמלא ושק המזל מתרוקן .
תיזהר לא לרוקן את שק המזל בטרם יתמלא שק הניסיון .

כולם חרדים לך בגלל שאוהבים אותך ואת הדמות הצבעונית והרעננה שלך
תעשה לנו טובה ואל תהרוג את עצמך

ואם כולם ללא יוצא מהכלל מעבירים לך מסר חד משמעי  - חלקם אומרים זאת בהומור , חלקם ברצינות , יש כאלו שנשמעים לך ציניים  - אבל המסר ברור : מה שאתה עושה הוא מסלול ישיר לאסון !!! בבקשה ,  אנא ממך , תקשיב למנוסים ממך .

זהוא את שלי אמרתי

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
האמת מאוד מפריע לי שאולי הנקודה שרציתי להעביר לא הובנה או שחשבת שזו דרך צינית "לרדת" עליך, אז אסביר עוד קצת.

כתבת "כאמור זאת לא הספירלה הראשונה ואני יודע כבר ......."  אז זהו שלפי הסרט אתה לא ממש יודע כבר (לדעתי).

בסרט אתה נכנס לספירלה ע"י פניה קטנה שמאלה ואז המון ברקס ימינה, זו בדיוק הדרך להכנס לספירלה בלי מספיק לחץ חופה. ככה אולי מי שמנסה לעשות כמה סיבובים ברכס לפני שנגמר הטיפה גובה שיש עושה (כבר אמרתי פעם שאי אפשר ללמוד לעשות ספירלה ברכס? .... לא סתם אמרתי).   מתחילים את הכניסה עם הרבה היגוי גוף ואז מוסיפים ברקס בהדרגה ונותנים למצנח להאיץ לפני שהוא ממש צולל, כל הכניסה צריכה לקחת בין 180 ל360 אצלך ב90 בקושי.

בספירלה עצמה אתה משחרר ומושך את הברקס הפנימי כאילו אתה לא יודע איפה הוא צריך להיות, בכניסה עם לחץ גבוה יותר זה יהיה הרבה יותר ברור ואז תוכל לשלוט בקצב הספירלה עם הברקס החיצוני.

למרות שיש שיפור בווינגים שלך קח לך עוד כמה אימונים לפני שאתה מגדיר את עצמך כ"יודע טוב" גם כאן.

לדעתי (וכבר אמרתי את זה) כל אלו הם סממנים של מי שלמד במקום שלא מתאים ללימוד ולכן לא למד נכון. כי אי אפשר בגובה מלון בנתניה ללמוד להכנס לטוס ולצאת מהספירלה נכון כשיש לך זמן וגובה רק ל3-2 סיבובים על גבול הספירלה.
העצה הכי חברית שאני יכול לתת פה - קח בחשבון שחלק מהדברים שאתה חושב שאתה יודע אתה לא יודע נכון/מספיק.

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
אני אענה לכולכם.

דבר ראשון - אני מאוד מעריך את הדאגה והרצון לעזור.

לעניינינו: ווינגים לא אמרתי שאני יודע לעשות, שים לב איפה תרגלתי ווינגים, כ-100 מטר מעל העמדה עם נימה קדימה אל העמק במקרה שמשהו ישתבש וארצה עוד גובה, ובמיקום כזה שאם אפתח רזרווי אסחף עם הרוח לאיזור שנוח לצאת ממנו ברגל...

מכיוון שלא היה לי המון גובה נכנסתי בצורה הזאת לספירלה.
הטעות שגרמה לקיפול של הכנף היא ששברתי ימינה מוקדם מדי ולא נתתי למצנח לצבור אנרגיה.
למה נכנסתי בצורה חדה? כי לא היה לי גובה לבנות את הספירלה, ואני יותר אוהב ספירלות הדוקות וצפופות מאשר ספירלות רחבות ומהירות - כי אני רוצה את הכנף עם הפנים לאדמה אבל לא רוצה בגובה כזה נמוך להכנס לעומס שאני לא מכיר.
אז בחרתי בצפופה והדוקה על פני מהירה ורחבה (אותו G בערך, קצב איבוד גובה איטי יותר, יותר אנרגיה לנקז בשביל לצאת - כלומר צריך להכין יותר גובה כדי לצאת ולא רציתי לבזבז אותו על יציאה אלא על הספירלה עצמה).

אילן אני מאוד אוהב את המשפט של השקים, אני איתך בנושא הזה, אבל לא היה פה עניין של מזל אלא רק לדעת איפה המגבלות ולדעת להשאר בתוכן. עוד לא השתמשתי במזל שלי במצנחים (מה שאי אפשר להגיד לגבי המון דברים אחרים...).

ספירלה בתנאים תרמליים - מההמראה השניה עד לשדה הנחיתה לא היה כלום מלבד +1 עדין מעל הכפר, ולכן אלו לא תנאים תרמליים במיוחד.
אני גם יודע מה ההשפעה של סינק או תרמיקה בהתישרות לנחיתה אחרי ספירלה, במקרה הצורך מתקנים...

אדם טייס הרבה יותר טוב ממני, אבל מקדמי בטיחות הם דבר אינדיבידואלי וכל אחד בוחר את שלו ע"פ מה שנראה לו נכון לאותו רגע.

אפשר להרגע. דברים שאני לא יודע ברמת 100% שאני יודע לצאת מהם - לא אעשה בגובה נמוך.
תודה :-)

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
שלום :)

לא מכיר, ואפילו לא יודע כמה טוב הטייס... אני בכלל מהפורום השכן..
אבל אני קורא את הדיון, וכל הזמן עולה לי בראש המשפט שוודאי כולם כבר מכירים...

.."אם אחד אומר לך שאתה שיכור, התעלם. אם שניים אומרים לך שאתה שיכור, הרהר בזה מעט, ואז התעלם. אם שלושה אומרים לך שאתה שיכור, לך לישון!!"..

אין לי חצי מושג במיצנחי רחיפה, ולכן לא יכול להביע דעתי אם טייס טוב או לא.. אבל איך מצליח הבחור לא לראות (אותי זה כבר מסנוור!) שלא שלושה, לא חמישה, אלא כולם(!!!) בלי יוצא מן הכלל (סליחה, אם יוצא מן הכלל אחד- המדריך שלו(???)), מזהירים את הבחור שיוריד מעט את רמת  הסיכון, הוא בשלו מתעלם ומצהיר כמו תקליט שרוט כמה שהוא טייס טוב...

פשוט לא מבין אותו  ??? ??? ??? :'(
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק עופר

• מצאתי פסיפס
    • דוא
     דבר ראשון - אני מאוד מעריך את הדאגה והרצון לעזור.
..

אחינו, לא הבנת כלום !!
אנחנו רוצים לעזור לעצמנו.  תבין, אנחנו יוצאים לרחיפה בכייף בד"כ רק בסופי שבוע (אנשים עובדים), ופתאם מישהו נופל מהשמיים.
צריך לעצור את כל ההמראות, הליקופטרים, חילוץ - הלך היום.  לא זו בלבד, אלא שעכשיו צריך לבזבז ימי ביקור בבתי חולים
ובמקרה הגרוע יותר לבוא לשבעה, לנחם לבכות לכתוב מילים יפות שבד"כ נאמרות ללא התחייבות.
זאת כידוע לך מיצווה שגם אם תבקש שלא נבוא, נצטרך להתעלם מבקשתך. -  בקיצור בזבוז זמן וכאב ראש מיותר.
חביבי, תגלה קצת רגישות חברתית.

עוד הערה קטנטנה וברצינות :  אתה מתיחס למיגבלות הרחיפה בכובד ראש אמיתי, אבל לדעתי אתה לא לוקח בחשבון את התחום האפור מתחת למגבלות, שזהו אותו אזור שכאשר אתה נכנס אליו אתה מובל לטבח מבלי יכולת לשלוט במצב, אותו אזור אפור הוא זה שאנחנו לא יודעים  מהיכן ממה ומאיזה גורם הוא יתחיל. ומה שאנשים פה מנסים להסביר לך איך לא להכנס לתחום הזה.
כדברי חכמים - אפשר להוביל סוס עד לשוקת, אבל אי אפשר להכריח אותו לשתות.

הבחירה היא שלך, אבל למען השם תתחשב גם בנו.

קשישא

« עריכה אחרונה: January 31, 2011, 09:51:01 am על ידי עופר »

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
בינתיים לא נתתי לאף אחד סיבה לעצור את הסופש שלו, בניגוד להרבה טייסים "בטוחים" אחרים.

אני היחיד פה שמקבל על הראש בנושא בטיחות עד רמת ההצקה, ועוד לא הצדקתי.

בואו נעשה עסק. אתם תתחילו להתעלם מעכשיו והלאה, טייסים מפורומים שכנים שבכלל לא מכירים אותי גם יפסיקו להתערב, ואם תהיה התרסקות אני ארשה לכם לצקצק בלשון ולהגיד "הכתובת הייתה על הקיר" ו"אמרתי לך".

זה מתחיל לעייף, במיוחד אלו שנותנים ציקצוק לשון בלי להוסיף רבע של קילובייט לידע שלי - סתם כי כולם אומרים אז נראה להם שזה רעיון טוב לחזק את האמירה.

שבוע טוב, נתראה בגבהים.