כתב נושא: סיפור הטיסה של היום, בקצרה ממש ועם מסקנה ענקית  (נקרא 687 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק jonatan

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
עומרי שלום
לפני שבועיים בנפאל  ראיתי טייס  מסיים את הקריריה שלו בתחום המצנחים  בגלל שהוא עשה ספירלה לצאת מבסיס ענן וזה נגמר בגב מרוסק .
אני לא טס הרבה זמן רק שנה וחודש אני עשיתי את הקורס SIV שבוע אחרי שסיימתי את הקורס גובה שלי בנפאל זה אחד הדברים הכי טובים שעשיתי ממליץ בחום לעשות אותו .
המדריך שלי בנפאל ראה את הסרטים שלך והוא אמר לי הצורה פשוטה אם מיפתה צורפתי כבד לקחת סכין ולחתוך לא את המייתרים אם אתם לא רוצים טייס הרוג .
שתחלית שאתה רוצה לעשות קורס אקרו אולי תבין שספירלה זה לא אקרו  זה תרגיל טיפשי ומשעמם ומאוד מסוכן.
ואיך שזה ניראה אתה לא מבין מזה תהליך נכון ומה היכולת שלך לדוגמא ביום שתעשה וויגאוור  ותחתף קירסה קתנה אתה תיכנס לכזו ספירה עצבנית ואם תעשה ברכס או בכול מקום נמוך מדי 300מ' מטר ומטה  אתה  מת נקודה .
אני חושב שאתה אחלה בן אדם ואבל  אני חושב שאין לך מושג מה באמת אתה עושה אני רק יכול להמליץ לך ,תחסוך קצת כסף טוס
לנפאל יש שם בחור בשם דוד הוא מחלוצי האקרו בעולם תעשה SIV אצלו זה יפתח לך קצת  את המחשבה.

יונתן

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
עומרי באמת נראה לך שחיל האוויר ירים F16 בשביל להסתכל אם יש מצנחים בהר הארי?     קרעת אותי מצחוק.

אני יכול להבטיח לך ב100% שאין להם מושג שאתה שם.

אגב 900 קמ"ש זה מהירות השיוט בגובה מיטבי (מאוד גבוה) בגבהים שלנו הם משייטים ב600-700 קמ"ש.
אבל בינינו גם ב400 קמ"ש הם לא יספיקו לראות אותך ו/או להגיב. חבר שהוא טייס קרב אומר שהם רואים מסוק באוויר הוא נראה להם בכמה שניות שהם רואים אותו כאילו הוא עומד במקום למרות שהוא טס מעל 100 קמ"ש.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
ממה להתחיל?
רזרבי? נו שוין -זאת לא הנקודה.
הנקודה היא תהליך החשיבה  :אני לא אטוס ללא  רזרבי כי אני אזדקק לו (לעומת :אני אטוס עם רזרבי למקרה חירום חס וחלילה טפו טפו טפו, חתול שחור, מלח מים).
מטרת הרזרבי אמורה להיות בעיקר שקט נפשי. היו מעט מאד מקרים מוצדקים של פתיחת רזרבי בארץ...
אתה "חייב" רזרבי כי אתה "יודע" שתזדקק לו,הליך חשיבה כזה לא בריא -לדעתי.
אני טוען שמוטב להתרכז בציוד,מה קורה עם מיתרים בכלל והאם יש פגומים? מתי החופה נבדקה לאחרונה? והדברים קריטיים בעיקר למי שנהנה מתרגילי אקרו . עשית 270 שעות חופה צריכה לעבור בדיקה כל 100 שעות.
מה קורה עם הריתמה?נעלי רחיפה?כפפות?
בקיצור למד מנסיונו של דויד...
דברים אחרים - ווינגים למקרי חירום ??????למנוע תאונה??????? אמרתי פעם  - אוי לנו.
ספין כדי למנוע תאונה?????????????????????  (אני מאד מקווה שזאת היתה בדיחה)
יונתן אם מישהו נהנה מספירלה (אני לא יכול יותר מ3-4 סיבובים זה עושה לי כאב ראש) אתה לא יכול לומר לו שזה תרגיל משעמם...
בכל מקרה ,עמרי, התבגרת בספורט - כבוד.
« עריכה אחרונה: January 24, 2011, 11:05:20 am על ידי יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה »

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
וואלה יובל טוב שהזכרת מה ששכחתי לכתוב!!!
270 שעות על החופה לא בטוח כמה ספיראלות הייתי רוצה לעשות עלייה!
שתיי חופות של אותו יצרן עם 250 שעות אחד בספיראלה אחד בסאט גמרו פה עם מייתרים קרועים ונקודות עגינה בB שנתלשו החוצה.  שני המקרים נגמרו עם רזרבי.

מי צודק ?  הייצרן כי בשני המקרים  לא הוחלפו או נבדקו המייתרים........... נשמע לך מוכר?

ויונתן כול בחור שני בעולם הוא מחלוצי האקרו..........
ספיראלה הוא תרגיל חשוב מאוד לא טיפשי וכן נחשב לאחד מתרגלי האקרו הראשונים (תשאל את החלוץ בנפאל).
לגבי מתי לעשות קורס SIV כבר כתבתי מעטים ירוויחו מזה שבוע אחרי קורס גובה, רובם הגדול "יפסיד" וחלקם אפילו יפרשו מהספורט.
אני שמח שלך זה עזר

בשמחות
שי

מנותק ליאור

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Pro Design Thema2
אוהד,

אם אתה שט לטורקיה אני מקווה שזה בשביל להביא הספקה לכורדים ולארמנים המקופחים.
ממליץ על שינוי שם הספינה שלך למירמוריה, כדי למרמר להם קצת את החיים בחזרה.

ל' מהמוסד לרחיפה