עד היום לא כתבתי כאן על תאונות או אירועים שקרו לי. וכמובן שקרו. כתבתי עליהם בפורום של בית הספר שלי.
אחרי התאונה האחרונה שעשיתי (לא סתם משתמשת בפועל הזה כי התאונה הייתה לגמרי תוצאה של הפעולות שלי)
שלחתי כמה מילים לאדרי. אני יודעת שהוא אוסף דברים כאלו

חשבתי אם לכתוב כאן כמה מילים כי לא ידעתי אם באמת יש טעם.
אני קוראת כאן לא מעט. קוראת על מה כדאי, ממה כדאי להימנע.
האם דברים שקוראים עליהם באמת נכנסים אל קבלת ההחלטות באויר? האם הם מתורגמים לפעולות של הגוף גם כשהראש מזמן יודע?
יש הבדל בין מסרים הנוגעים לאתרים, תנאי מזג אויר ובדיקות לפני טיסה שאותם לדעתי הרבה יותר קל ליישם
כמו "מסוכן לצאת מהתבור ברוח עם רכיב צפוני" לבין דברים אחרים כמו אם קורה X אז תמשוך בסטבי...
אחרי כמעט כל תאונה ניתן לראות רשימה של מסקנות שניראת כמעט אותו הדבר.
בדיקה לפני הטיסה.
צריך להתאמן בשליטה קרקעית.
ל SIV הבא אני נרשם וכדומה.
האם מישהו באמת ילמד משהו מהתאונה שלי? אני בספק. אבל שיהיה...
עוד הקדמה - אם כבר מגילות אז כבר.
אני יודעת שיש לי בעיה בהמראות. "הכתובת הייתה על הקיר" אמרו אנשים.
הבעיה שלי בהמראות היא שאני לא מרסנת מספיק את המצנח וברוח חלשה אני חוששת שאני לא רצה מספיק מהר
ולכן רצה "להתאבד" גם אם לא מרגישה מספיק לחץ במצנח.
מה עשיתי בנדון? התאמנתי. כן. הלכתי להתאמן בשליטה קרקעית וחשבתי ששיפרתי את ההמראות שלי.
לא שיפרתי מספיק. התאמנתי בארסוף וכנראה מקום כזה לא התאים לצרכים שלי.
עוד שישה שבועות אתמן במקום אחר.
יום שישי לפני ההמראה אמרתי למאליק שאני פוחדת ששוב לא ארסן מספיק את המצנח. זו הפעם הראשונה שהמראתי מהר הקפיצה. העמדה קטנה יחסית. המדרון משופע יחסית. למרות כל הידע חזרתי על הטעות שלי ולא ריסנתי מספיק את המצנח. לא יצאתי לרחיפה כשאני מרגישה מספיק לחץ. התוצאה כפי שאני הרגשתי היא קריסה של צד ימין של הכנף, סיבוב של המצנח לכיוון ימין. פגיעה בקרקע בצד שמאל של הגוף שלי כאשר הריתמה לא מגינה על דבר.
התוצאה - כיס אויר בריאה השמאלית. אישפוז.
תודה רבה לכל מי שעזר לי. במיוחד לצ'ינו שסידר את הציוד שלי.
הערה רק למי שנפצע...
אחרי התקרית הזו לא היו לי כאבים חזקים. נסעתי חופשי הבייתה ואפילו הרבצתי שנת צהרים מתוקה עד הערב.
כדאי להיבדק בכל זאת כי אי אפשר אף פעם לדעת.
אצלי התגלה כיס אויר מקצת כאבים בצלעות ואצל ענת חוליה שבורה מכאב בטן...
שמרו על עצמכם,
אפרת