כתב נושא: דרישת שלום מפורום הגלשנים  (נקרא 210 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק נולד לעוף

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
דרישת שלום מפורום הגלשנים
« ב- : October 24, 2010, 05:44:38 pm »
שלום לאחינו המרחפים.
להלן הודעה שהעתקתי מהפורום שלנו..
מאד חשוב בעיניי שתקראו ותפנימו עמ"נ שתבינו אותנו קצת יותר טוב. :)

"ביום שבת (כצפוי ליום כזה) עמדת ההמראה בתבור הייתה עמוסה !

מבחינת התחשבות הדדית לדעתי המצב היה סבבה  ..

כשעמדתי לקראת ההמראה ברוח כמעט אפסית , עמדו 2 מרחפים מקדימה משמאל מחוץ לקו הכנף אבל במרחק די קרוב .

כמו שאני מבקש בדרך כלל , ביקשתי גם הפעם שיפנו או לפחות שישתטחו על הקרקע , והם התעקשו שהם רחוקים מספיק והסתפקו בהתכופפות קלה .

המרחפים לא מבינים מספיק את אופי ההמראה שלנו שיכול להיגמר גם בסטיה ותיקון בזמן הריצה  , ואינו תמיד מקובע בכיוון ההתחלתי של האף !

שורה תחתונה , בריצת האמוק שלי הכנף השמאלית חלפה קרוב מאווווד למרחפת העקשנית (לפי עדויות) , והסיפור יכול היה להיגמר גם אחרת .

האשמה והאחריות של המקרה היא כמובן עלי , וכמו בפעמים הקודמות לא הייתי צריך לוותר ל"עצלנים" .

אבל חשוב -
א.  שהמרחפים יבינו קצת את הסיכון הגדול והמיותר שהם עלולים לגרום בחוסר שיתוף הפעולה המינימאלי הזה מצדם .
ב. לא לעשות הנחות בסיטואציות האלו , ולא להמריא עד שאנחנו מרגישים שהפריים שלנו + מרווח בטחון נקי ממכשולים 

צחי , אם תוכל תפרסם בבקשה את ההודעה גם אצלכם בפורום

טיסות בטוחות ולפנים לכולם + שבוע מיעולה"
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: דרישת שלום מפורום הגלשנים
« Reply #1 ב- : October 24, 2010, 07:40:50 pm »
דבר ראשון באמת יש שיפור בהתחשבות ההדדית בין מצנחים וגלשנים בעמדה ביחס לשנים עברו, אז אנחנו כבר בכיוון הנכון.

דבר שני אני באמת לא מבין מה הבעייה כשאתה עם המצנח בפטרייה ביד לזוז שני צעדים הצידה, הרי ככה גם הגלשן וגם אתה (שבינתיים אחריו בתור) תמריאו יותר מהר.
הרי זה כל הרעיון של התחשבות הדדית ככל שנפריע אחד לשני פחות ההמראות ילכו יותר מהר ויותר יספיקו להמריא ובצורה יותר בטוחה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק נולד לעוף

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: דרישת שלום מפורום הגלשנים
« Reply #2 ב- : October 25, 2010, 01:23:32 pm »
ברצוני להוסיף משהו..
זה באמת יפה, כל עניין הסדר וההתחשבות בעמדה. וגם כמו שצחי מציין, באופן מעשי לא קשה לזוז כמה צעדים עם המצנח מקופל (אל דאגה, לא ייקחו את התור של אף אחד).
אבל נדמה לי שהנקודה החשובה נאלמת מעיני החברה פה..

אנא הבינו והפנימו.. זה מסכן אותנו ברמה הכי קשה שיש!!!
יש לזכור שהכנף שלנו, בנוסף להיותה כבדה ומסורבלת להתנייע על העמדה, גם קשיחה. זה אומר שאם מכשול כלשהו עוצר (או אפילו רק מאט) צד אחד של הכנף, היא לא תתקפל אלא הכנף הנגדית תמשיך בגלל כוח ההתמדה (אינרציה- למי שלא מבין עברית :P).
מכאן הכל כבר לא בשליטה, ויכול להוביל לתרחישים רבים, כולל הגרוע ביותר.
שיהיה ברור.. אין לנו דרך לתקן ו/או לבטל המראה לאחר שהתחלנו לרוץ (לפעמים, אם יש מספיק מרחק לסוף העמדה, שותלים את האף באדמה עמ"נ לעצור את כל התהליך, וגם אז זוהי תאונה לכל דבר שגם יכולה להיות מסוכנת. אבל בד"כ זה לא מתאפשר).

באופן כללי, למרות שזה לא נראה כך, ההמראה בגלשן זהו תהליך מורכב וקשה מאד הדורש מאיתנו ריכוז מכסימלי, טכניקה ותזמון- תהליך לא פשוט כלל לביצוע.
לכן, כל הפרעה בגלל חוסר אכפתיות/חשק/מודעות יכולה להרוג אותנו (מתנצל על עודף הדרמטיות, אבל זה מתבקש לצורך הבנת חומרת העניין).

חברים לאוויר היקרים!.. אינני בא להשוות של מי יותר בטוח, מסוכן, גדול וכו', אני בסה"כ מנסה להרחיב את ההבנה שיש בינינו ע"י מודעות בסיסית לאיך "שלנו" עובד.. מבטיח לכם שיש אצלי את אותה מגמה בכיוון שלכם..

וטיפ קטן לסיום..
אם גולש מבקש יפה לפנות לו את הנתיב, במקום לנחש כמה צריך לזוז הצידה, פשוט עיברו מתחת לכנף אל מאחוריה (גם אם אתם כבר מחוץ לקו הכנפיים, צעד קטן למעלה יבהיר מעל לכל ספק שבאמת פנוי). מבטיח לכם שהגולש ירגיש הרבה יותר בטוח, וגם זה הרבה פעמים פחות ללכת עבורכם.. חישבו על זה.

ותודה על תשומת הלב :) hug

דוד מיקלס
דוד מיקלס
David Miqueles