סיגי, שי, צחי
לא דיברתי על חוק, ולכן לא מובנת הקפיצה הזו על החוק, יתרונות/חסרונות.
מדובר כאן על תהליך הכשרת טייסי מצנחי רחיפה הלוקה בחסר ידע תאורטי (ואני לא מדבר על מעשי)
החוכמה בספורט הזה היא לא להמריא ולנחות!
החוכמה היא לא להכניס את עצמך למצבים שאינך יכול לצאת מהם.
ובזה יש המון ידע תאורטי ומעט ידע נצבר.
לקפיצתכם בעניין החוק: שום חוק לא יוכל למנוע טייס מצנחי רחיפה מלהיכנס לתאונה אולם, אם ההדרכה תתבצע כראוי 50% מהתאונות כאן לא יגרמו.
ולשי , (מרחף במיל' - אין דבר כזה?!)
לא מדובר בחגירת חגורת בטיחות אלא בידע והבנת הכלי אותו אתה מטיס ואני אתן לך דוגמאות:
1.
מרחף מגיע לתבור, הנ"ל בעל 30 שעות בהרים . הפרש בין משבי הרוח עומד על 20 קמ"ש ויותר. עוצמת הרוח מגיעה ל 30 קמ"ש. זוית הרוח בניצב לעמדה כ 20 מעלות. בעמדה ישנם כ 10 מצנחים פרוסים ובשמיים 30 מצנחים.
הנ"ל עושה חישוב מהיר לפיו:
הרוח יורדת במשב החלש ל 10 קמ"ש.
יש עוד אנשים בעמדה שעולים בניחותה לשמיים (אין לו מושג לגבי הוותק שלהם והידע שלהם)
השמיים מלאים במצנחים.
מכאן נובע שאין לי בעייה להמריא.....
האם זה באמת נכון? האם זו אחריות אישית? האם זה דומה לחגירת חגורת בטיחות? האם יש קשר לחקיקת חוק?
2.
מרחף מגיע לעמדה הנוכחית בנתניה.
לזכותו 30 שעות טיסת רכס אותם צבר במהלך הקיץ האחרון.
הרוח צפון מערבית כ 30 מעלות בניצב לעמדה.
הרוח בין 20 ל 25 קמ"ש
בעמדה מניפים מצנחי טנדם ומצנחים רגילים.
הנ"ל מזהה קריסת קצה כנף אצל חלק מהמצנחים המניפים.
חלקם ממריאים ומתקדמים לאט צפונה עם עילוי חלש מאד.
הנ"ל מבצע חישוב מהיר לפיו במקסימום ינחת על חוף הים אם לא יצליח לתפוס מספיק עילוי ולחזור לעמדה!
מכאן נובע שאין לי כל בעייה לטוס היום
האם לקח בחשבון את כל הסיכון הנובע מהמראה וטיסה בתנאים אלו? האם הוא באמת מבין את הסיכון שהוא יכול לגרום לעצמו כמו גם למרחפים האחרים? האם הוא מבין את השפעת המבנה הטופוגרפי של העמדה על כל אחד משלבי הטיסה שלו?
השאלה כאן היא: לא חוק או לא וכאן הטעות של כולכם
השאלה היא: איך אנו יכולים לגרום לטיוב הדרכה? איך אנחנו הופכים טייסים למקצועניים (כמו שאדרי רוצה)? ובעיקר איך אנו מעבירים ידע?
התשובה היא : לא דרך הפורום!
הפורום הזה כמה שיהיה נגיש לא מסוגל להעביר ידע (מידע כן, ולא על זה מדובר)
הפורום לא יכול לתקן בעיות שנגרמות מהדרכה לקויה!
והפורום לא יכול לפקח על טייסים בעמדות!
בשלב הזה , זה תלוי רק בנו.
ולסיגי, אם את חושבת קודם כל על עצמך אז תקראי קודם כל את הסע"מ האחרון של האגודה לשעבר על מנת להבין מה המגבלות שאת צריכה לקחת על עצמך לפי שעות הטיסה שאת מבצעת . זה יעזור לך לטוס בטוח יותר, ללא ספק! במיחד בעונת מעבר זו.
אורי שמיר
אורי שמיר