כתב נושא: דרומיות בהר הארי  (נקרא 477 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק רולי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
דרומיות בהר הארי
« ב- : August 06, 2010, 10:50:55 pm »
כבר כמה ימים שהרוחות משתגעות ותחזיות לא פוגעות..... לא מדבר על רצף . כן מדבר כמותית.
אנשים מרחפים בכייף בשעות הבוקר המוקדמות. ואם קשה לנחות זה לא בגלל הבריזה אלה התרמיקות שמשתחררות בשדה נחיתה.
אני רוצה לפתוח פה סוג של דיון אל תנאים של הר הארי בזמן שכול העולם צופה בשינוי במזג אוויר. איך זה יכול להשפיע במיקרו על המקום הנחמד ליד ביתי..........
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק עמית דונסקי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מנוע Black Devil, חופה Thrust 09. הפייסטה למכירה.
    • דוא
בעניין: דרומיות בהר הארי
« Reply #1 ב- : August 06, 2010, 11:13:34 pm »
בימים של תופעות מזג-אוויר קיצוניות, אין מה להתפלא שהאקלים משתגע.
לי יש כלל אישי: בימים של שרב ושל שבירת שרב, אני לא טס, גם אם נקודתית התנאים נראים טוב באיזור ההמראה.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #2 ב- : August 06, 2010, 11:48:09 pm »
עמית: אני לא מדבר  על תופעות  יוצאי מין הכלל, אלה על שינוי פרוגרסיבי שאולי ישנה את המזג אוויר שהיכרנו במשהו אחר. אני מבין שלא  מודדים שינוים על שנה בלבד..אבל באיזה שום יום מתחילים. השאילה אם השינוי קיים וממתי.איך להיזהר ממנו ואיך להנות ממנו גם.
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #3 ב- : August 07, 2010, 12:44:02 am »
עוד אף אחד לא הצליח להוכיח שינויים במזג האוויר שאינם בתחום הטולרנסים הטבעיים שלו.

זה לא רק שלא מודדים שינויים במזג אוויר בשנה אלא גם בעשרות שנים זה מעט מדי.
הבעייה העיקרית להוכיח כיום שינויים במזג האוויר היא שמזג האוויר מתועד בצורה רצינית ומדוייקת רק במאה שנה האחרונות.

מצד שני זה גם אומר שאולי אנחנו לא מכירים מספיק את משטר הרוחות בהר הארי בקיץ, ואולי באמת תצליח לגלות משהו מעניין. אבל שים לב כדי לגלות את זה לא צריך ללכת להר הארי עם מצנח להמריא ולראות מה קורה אלא למדוד את כיוון הרוח בעקביות (נגיד אם יש שבשבת ששומרת את הנתונים) ולבדוק כמה ימים באמת יש שהרוח בכיוון ומתי היא מתחלפת, אם זה רק רוח מקומית או כללית יותר(להשוות לשבשבות אחרות), וכל זה במשך לפחות קיץ אחד שלם.

לפני כמה שנים שחמו ואני ניסינו לברר האם אפשר לטוס בתבור אחה"ץ כמו במבוא חמה וזיכרון במשך קייץ שלם בכל פעם שהרוח באזור עפולה נראתה בכיוון וחלשה מספיק עלינו לתבור לבדוק (ז"א דרישת הסף הייתה שהרוח בעפולה ובתבור תהיה באותו כיוון, ז"א לא סתם משהו מקומי). כשסוף סוף מצאנו יום אחד שנראה בעמדה שאפשר להמריא באוויר זו הייתה הטיסה הכי מערבולתית שהייתה לי בחיים, בקושי הצלחתי לטוס ישר ולשמור את המצנח מעל הראש, משהו שגורם לטיסה ב8+ להרגיש כמו מדיטציה.

בקיצור לטוס במקום מוכר בנתונים לא מוכרים יכול להיות מאוד מפתיע אז בזהירות (ובהצלחה).
don't fly faster then your guardian angel

מנותק עמית דונסקי

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #4 ב- : August 07, 2010, 01:54:02 am »
באופן סובייקטיבי, מבלי לחפש מדידות רשמיות, אפשר לאמר שהקיץ כאן חם יותר משנה לשנה והחורף חלש יותר.
אני מניח שכל מי שגילו מעל 40, זוכר קייצים וחורפים שונים בתור ילד.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #5 ב- : August 07, 2010, 02:16:34 am »
אם בטמפרטורות מדובר.... כשרר בנינו בחרשים... לפני 18  שנה.. המשפת היה:לא למזגן (סליחה אבישאול) ויודעים שסובלים שבוע.
לאט לאט השבוע עבר לשבועיים והיום אני סופר חודש שקשה...גם בלילות.
אז, אנשים כימט שלא בנו מרפסות כי לא היה סיכוי לתפוס יותר משבוע שנתי כדי להשאר בחוץ לאכול או לקפה.

יווווו.....איזה חום היום!!!
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #6 ב- : August 07, 2010, 09:00:49 am »
דונסקי אני גם זוכר קיצים חמים יותר וחורפים הרבה יותר שחונים.

זכור לי לפחות פעמיים בעבר שהיה פה יותר משבוע רצוף מעל 40 מעלות (בגל החום הזה היו רק יומיים רצוף). החורף ירדו כאן 460 מ"מ שזה בדיוק הממוצא לפי הרישומים שיש כאן מאז 1911, לפני עשר שנים בערך (לא זוכר שנה מדוייקת) ירדו 240 מ"מ. השנה הכי שחונה והכי חמה שנמדדה במרחביה היא 1937.

קיצור טולרנסים טבעיים לגמרי.

הסיבה הסובייטיבית שלך היא שאולי ככל שמתבגרים החום יותר מפריע או ככל שיש יותר מזגנים הגוף פחות מתרגל לחום או שניהם.

מנותק גיא ה-א

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #7 ב- : August 07, 2010, 10:13:05 am »
לגבי טיסות בהר הארי בקיץ.
אני טסתי ם לפני חודש בערך, כשהצפי היה דרום בבוקר  וסיבוב לדרום מערבי ומערבי בהמשך היום.
חלון הזמנים להמראה והתגברות הרוח למערבית לגמרי היה קצר מאוד - שעה בסה"כ -כלומר צריך להמריא מוקדם ולצפות למערבית שתיכנס כבר באויר.

באיור הסיפור שונה לגמרי מהטיסה בחורף - תרמיקות חזקות מאוד וכן , כמעט ואין אפשרות לנחות בשדה הרגיל כי הוא משחרר תרמיקות יפות וחזקות.

אני דיי משווה את הר הארי  ותחום ההטסה בקיץ  ברמת המטיס לתחום שהיה מוגדר פעם לדרגה 3 ולא למתחילים!!
בחורף כרגיל הוא היה מוגדר לדרגה 1.

אם לא הייתי לחוץ בזמנים לניחתה הייתי יוצא משם לקרוס.

נושא האחרון והחשוב יותר.
אספלט בעמדה- שעות הבוקקר עד 10 האספלט עדיין נעים אבל לאחר מכן הוא מתחמם במהירות - לכן כנראה בחורף הוא כמעט ולא יתחמם ולא יפגע בחופה.
צריך לבדוק אפשרות לגבי עם מישהו בכפר לפזר שם חצץ או למלא את העמדה בלבד ירוק (דשא סינטטי קבוע כמו בעמדות בחול)
הגזמתי נראה לי עם הפנטזיות hug

גיא
And once you have tasted flight, you will always walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been, and there you will always long to return.
" (דה
וינצ'י)

מנותק עמית דונסקי

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #8 ב- : August 07, 2010, 12:09:05 pm »
צחי - תראה מה כתב רולי.
גם אני זוכר את שנות הילדות של בערד. נדירים הבתים שהיה בהם מזגן. בעיקר כי לא היה צורך - ואני מדבר על יולי-אוגוסט-ספטמבר בערד!

אם לא מספיקה התחושה הסובייקטיבית, אפשר לקרוא את הסקירה הזו של השמ"ט. בחר איזה חודש שתרצה - קיץ או חורף. אלו כבר נתונים מדידים אובייקטיבים.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #9 ב- : August 07, 2010, 12:24:14 pm »
לא היה צורך כי לא היו מזגנים.

כשהייתי ילד כל פעם שרצינו להגיע לעפולה פשוט הלכנו ברגל, לא היינו צריכים שאף אחד יסיע אותנו, הילדים של היום לא יודעים איך להגיע לעפולה בלי שמישהו יסיע אותם.
אי אפשר להסיק מכך שעפולה התרחקה ממרחביה !

אולי תתפלא אבל כשאין לך מזגן הגוף מתרגל לחום די מהר.

במשך 7 השנים שרכבתי אופניים הייתי רוכב בצהריים גם בקיץ, במשך השנים האלו שהגוף שלי היה מורגל לחום קיצוני כשישבתי בבית לא הייתי צריך להפעיל את המזגן ומאוורר הספיק לי לגמרי.
החום מפריע יותר היום כי כולם יותר מפונקים ולא זזים סנטימטר בלי מזגן.

ולגבי המדידות של השמ"ט, לא אמרתי שהשנה היא לא חמה יותר מהממוצע אמרתי שזה לא סימן של מגמה.
מן הסתם 50% מהשנים הן מעל הממוצע.

מנותק ram_nizani

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #10 ב- : August 08, 2010, 11:15:21 am »
אי אפשר להסיק מכך שעפולה התרחקה ממרחביה !

עפולה לא התרחקה, אבל נהיה יותר חם ללכת ברגל לעפולה  lugh