כתב נושא: היום בתבור (יום ב')  (נקרא 181 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק מנדי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
היום בתבור (יום ב')
« ב- : July 26, 2010, 10:20:40 pm »
היום במהלך טיסה בתבור עם תרמיקות חזקות אך לא גבוהות במיוחד, הרגשתי פעם ראשונה בכניסה לתרמיקה חזקה, שהדם עולה לי לראש לכמה שניות.
אין לי מושג איך להסביר זאת חוץ מעובדות פשוטות, באחת מהתרמיקות שנכנסתי אליהם, התברגתי תוך כדי ביצוע סיבוב חד, במהירות גבוהה, לתוך נקודה שהעלתה אותי בפלוס 5, עם ציפצופים חזקים של הווירו.
הרגשה לא נעימה במיוחד, סחרחורת ולחץ חזק שנרגע אחרי כמה שניות.
האם זהו דבר שניתן לשלוט בו גם כשנכנסים לתרמיקה חזקה?
האם ניתן להימנע מיצירת מצב שכזה?
אשמח להחכים בנושא זה.
בכל מקרה התרמיקה שאיתה עזבתי את התבור הייתה בגובה 930 ובקרוס נחמד שעשיתי עם עוד תרמיקה אחת בדרך, נחתתי בשדות יבניאל.

מנותק Nir Ben-Dor

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
  • Nova-Mentor 2
    • דוא
בעניין: היום בתבור (יום ב')
« Reply #1 ב- : July 27, 2010, 11:07:58 am »
אני אמנם לא טייס ותיק אלא הפוך - עדיין בקורס בסיסי גובה...חדש כאן בקהילה אבל נהנה לשאוב מידע רב וערכי שכל כך נגיש כאן..ועוקב אחר הפורום.
אבל בכל זאת - תיקון קטן...כתבת ש"עולה לך הדם לראש" ובדיוק ההיפך - אם כבר לא מגיע לך מספיק דם לראש :)
זו גם הסיבה מדוע הרגשת סחרחורת ולחץ. כאשר אתה מאיץ למעלה במצב ישיבה (ראש למעלה ורגליים למטה) דם "מתקשה" לעלות למעלה ועל כן יתכן והרגשת את המתואר, בדומה לסחרחורת כאשר אתה קם ממצב שכיבה לעמידה באופן מהיר.
אגב, טייסים במטוסי קרב המתרגלים בתאוצות גבוהות בהרבה פתרו את הבעייה ע"י חליפת לחץ באיזור המותניים שמונעת מהדם לרדת בפתאומיות לגפיים התחתונות ובכך מרוויחים יכולת לעמוד בתאוצות גבוהות יותר ולהשאר בהכרה.
אצלינו - למהירות העליה אין השפעה על כך כיוון שמדובר במצב יציב - מהירות קבועה. הגורם הוא המעבר למהירות העלייה (קצב המעבר) או במונח מקצועי יותר גרדיאנט. ככל שהכניסה לתרמיקה מהירה יותר וכך השינוי ב"ג'י" חזק יותר כך תרגיש את התופעה יותר.
טיסות בטוחות לכולנו

ניר

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: היום בתבור (יום ב')
« Reply #2 ב- : July 27, 2010, 01:40:08 pm »
הG של כניסה לתרמיקה לא חזק מספיק כדי לגרום לחוסר חמצן בראש, בצלילה ספירלית חזקה כן.

דבר ראשון יתכן והיית קצת לחוץ מטיסה בתרמיקות חזקות ואנשים בלחץ יש להם נטייה לעצור את הנשימה בלי להיות מודע לזה. בכל מקום שמלמדים איך לתפקד במצבי לחץ (גם בחיל אוויר והרבה לפני שמשתמשים בחליפות לחץ) לומדים להקפיד במודע על נשימות עמוקות כדי שלא תרד רמת החמצן בדם.

אפשרות שניה שאולי נכנסת לסיבוב חזק מדי והתחלת ספירלה אבל אז קצב העלייה שלך היה צריך לרדת הרבה.

אפשרות שלישית שקבלת קצת סחרחורת, כשהמבט שלך הוא לא לכיוון שאתה פונה אליו קל מאוד לקבל סחרחורת. הפניה של המבט לתוך הסיבוב תפתור את הבעייה.

אפשרות רביעית התייבשות קלה בשילוב עם אחד משלושת הראשונים והכל קורה הרבה יותר מהר.

בשביל עוד אפשרויות צריך תאור יותר מדוייק.
don't fly faster then your guardian angel