כתב נושא: על הקשר בין כמעט תאונות, חברתיות ופורומים  (נקרא 423 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק בני בן ישראל

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • קריסימה
    • טיולי בוטיק לאיטליה
    • דוא
בוקר טוב חברים,

עד שקראתי את השרשור - "כמעט תאונה" חשבתי שיש בשרשור "פורום לא חברתי" התייחסות נוספת וצודקת למצב העגום של הספורט שלנו. אח"כ קראתי את השרשור "כמעט תאונה" כמה פעמים ואני עדיין לא מאמין !!!

חייב לשתף אתכם בכמה מחשבות שאשכרה, מפריעות לי להרדם בשעה שכזו - אם תרצו :"הרהורים על הקלות הבלתי נסבלת....".

בשרשור שלי אין שמות. כל אחד שיבחן את עצמו ויראה מה נוגע לו ובעיקר, האם הוא יכול להעזר בנכתב כאן להמשך טיסות בטוחות לאורך שנים.

אנחנו נמצאים בעידן שכל אחד יכול לכתוב בפורום.  זה יוצר אשליה שכל אחד יודע ויכול להעביר את הידע שלו. האשליה הזו מסוכנת לכולנו ובעיקר למעוטי הנסיון בספורט. כולנו צריכים להזהר מהסכנות שהמצב הזה יוצר : כשאנחו קוראים וגם כשכותבים !!!

בספורט שלנו, לא כל השטויות שאנחנו עושים נגמרות בתאונות או פגיעות. עדיין אלה שטויות !!! (רק שהמזל מקשה עלינו לזהות אותן ומונע מאתנו ללמוד מהן).

האינטרסים המסחריים, החברויות והאגו, בספורט ובקהילה מביא את כולנו ללפספס ידע ולעסוק יותר מדי בטפל. מהטעם הזה, הדיונים מתמלאים מהר מאד ב"רעש" שמסיט אותנו מהעיקר. העיקר, הוא לטוס טוב, בטוח לך ולאחרים שאתך בספורט הזה. זה לא פשוט, אבל כל אחד מאתנו חייב לסנן את המקצוענות והידע מתוך הרעש הזה.

וכשאתה בוחר לקחת עצה מהכתוב בפורום, תשאל על בסיס איזה נסיון היא ניתנה. תבחן את הבהירות שבה ניתן ההסבר, קבל חוות דעת נוספת על הידע והמקצועיות של נותן העצה ועזוב את כל השאר.

כספורט אקסטרים, אנחנו תלויים בבטיחות. כל תאונה או אירוע לוקחים אותנו אחורה ומדרדרים את הענף. האתגר הגדול ביותר של הפורום הוא לטפח את הבטיחות בענף. לא יודע איך עושים את זה אבל, כל המלצה מעשית תבורך.

לילה טוב.
the answer is blowing in the wind

מנותק חיים אוסין - קרלוס

• מצאתי פסיפס
  • The art of letting go...
    • בלוג - נפאל
    • דוא
הבטיחות היא תנאי הכרחי, אך לא מספיק.

יתירה מזאת, אם לא פורצים את כללי האצבע שלמדת בבית הספר, נכנסים לקופסת צמר גפן שמשיגה את התוצאה ההפוכה.

לטוס בטוח היא לא המטרה.

לטוס טוב היא המטרה, ולטוס בטוח היא תוצאה נלווית.

תשאף לטוס טוב, הבטיחות תבוא מעצמה.

מה זה לטוס טוב?
להיות במודעות בכל רגע ורגע.

במודעות למה?... הרשימה ארוכה אבל מה שעולה בראש מיידית:

לפני המראה:
האם התנאים לרמת הטיסה שלך?
בדיקת ציוד
האם התנאים עומדים להשתנות?

בטיסה:
מרווחי בטחון
מרווחי בטחון
מרווחי בטחון
אתר נחיתה מתוכנן
אתר נחיתה חליפי

לקראת נחיתה:
תכנון גישה

מנותק סיגי

• הגעתי לאוסטרליה
  • סוף סוף אני טסה
בני
לדעתי הדרכים להעצים ולחדד את המודעות וההתיחסות הנאותה לתחום בטיחות הטיסה, הן:
1. דוגמא אישית של הותיקים ברמות השונות, בעניין זה, גם מרחפים שאינם ותיקים אך בוגרים ואחראיים יכולים לתרום בזה שיקפידו ויתמידו בהתנהלות בטוחה, שלא יתפתו לעשות מה שלא מתאים לרמתם, בדרך זו גם אם יקח זמן, יותר ויותר מרחפים יסגלו התנהגות ותפישת בטיחות זו.
2. הערות למרחפים שעומדים לפעול בצורה לא בטיחותית, להעיר ולא להוסיף לזה עקיצות, דקירות מעליבות, לא בזלזול וכו', פשוט להעיר את תשומת לב המרחף, בסוף ההחלטה לפעול כך או אחרת היא שלו בלבד, והיא תתקבל עם או בלי העקיצות, וגם פה לא להתייאש, להעיר!
3. דיווח כל אירוע בטיחותי, ופה בעיניי חסרה מעט הדוגמא וההובלה של הותיקים, כמו בחינוך הילדים שלנו, כשאנו רוצים לחנך את ילדינו להיות גלויים ומשתפים, אנו נוקטים בעצמנו בגישה זו, בכדי להראות להם דוגמא וכיוון, ובכך מאפשרים להם להפתח אלינו, אנו משתפים אותם בטעויות, מביעים סליחה או חרטה ובכך מאפשרים להם להביע... כך גם ברחיפה, לא רק הצעירים טועים או חווים אירועים בטיחותיים, גם הותיקים, ככל שהותיקים ישתפו באירועים שלהם, הם יפתחו את השער אשר יאפשר לצעירים לשתף גם.
4. פרסום תחקירים הוא אמצעי אדיר להבנת הסכנות שברחיפה, בעניין זה אני רואה התקדמות ממשית, תחקירי אירועים מועלים ומתועדים בפארויקי ע"י יעלי, לאחרונה אדרי מפרסם את התחקירים לכלל המרחפים במייל וזה דבר נפלא, ניתן ללמוד מהם רבות לגבי בטיחות בהנפות, טיסות ונחיתות.
5. נהלים והוראות, (טוב זו החולשה שלי מעבודתי בח"א), ספר עזר, הוראות בטיחות, חוקי דרך וכו'.. אלו מהווים בסיס איתן לעיסוק בהטסת מצנחי הרחיפה. חשוב לרענן אותם מפעם לפעם, לעבור עליהם, לבחון את עדכניותם ויכולת יישומן/ם הלכה למעשה, לדעתי מדריכים/בתי הספר לרחיפה, צריכים לחייב את החניכים לקרא ולהגיע לרמת הבנה של ההוראות והנהלים, כתנאי להמשך ההכשרה לרחיפה בשלבים השונים של ההכשרה. בעניין זה לא הייתי מחכה אפילו לקביעה רשמית של חוק הטייס, ההוראות והנהלים הללו, חשובים וחיוניים לנו.

דבר חשוב שצריך לשים לב אליו ולא לחרוג ממנו, הוא התיחסות מכובדת ולא מזלזלת לדיווח או פרסום של אירועי הבטיחות, כשמישהו מפרסם אירוע שקרה לו, צריך בראש ובראשונה, לפרגן לו על עצם הפרסום, הפתיחות שלא קלה לחלקנו, להוסיף הערות מקצועיות והסברים מקצועיים שיסייעו בהסקת המסקנות ולמידה של כלל המרחפים.

ותחשבו על זה....
סיגי

« עריכה אחרונה: June 16, 2010, 07:08:29 am על ידי סיגי »
אל תתן לפחד לשתק אותך, קח אוויר... הרבה אוויר, חבק אותו, וצא איתו לדרך...
עוף כמו ציפור, שחרר את כל הלחצים...
השמים הם הגבול.

מנותק אריה לשובר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
יפה כתבתם, שלשתכם כ"א מנקודת מבטו.
ואני שמשתפן יותר ויותר עם השנים, אנסה לפעול עוד ועוד ברוח הזו....
לנסות להיות טייס יותר טוב, ולטוס יותר בטוח ולהתיחס יותר בכבוד לכל פירסום של תקרית/ תאונה שלא נדע...
העיקר לעולם לא להיכנס לשאננותץ
הנה ברזיל היום (ששיחקה לא מספיק טוב), חלמה לרגע אחד ....וזה עלע לה בגול אחד לא מחוייב המציאות....
Xתאאאאאם , אני לא מבין כלום בכדרוגל, אפילו פחות מממה שאני חושב שאני מבין במצנחים. lugh
אריה לשובר SOL PARAGLIDERS DEALER
Arie Lashover SOL PARAGLIDERS DEALER 054-4887505