כתב נושא: 1) תחקיר תאונה קטלנית במבוא חמה 09-04-2010 אושר לפרסום  (נקרא 1516 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק גולדי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
« עריכה אחרונה: June 09, 2010, 01:19:09 pm על ידי גולדי »
"...השחף המגביה עוף הוא זה המרחיק ראות..."

הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מה שיש כאן
מי אני ש-א-מ-ה-ר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
ראיתי את התמונות ... פשוט נורא.
הדו"ח עם סתירות : החניך לא פעל לצאת מהמצב... החניך משך ברקס ימין... (כלומר כן ניסה לעשות משהו).
לדעתי 400-500 גרם חול בטיפ -גורם הרבה יותר משמעותי לכל התאונה ממה שדו"ח מייחס לכך.
מדריך מנחית- 99.9% היה מונע את התאונה.
כרגיל,רוב הדו"ח - ניגוח רת"א.

דוד פרנק

• אורח
טיסת גובה ראשונה בתנאי "גירזון" אנמיים 100% הייתה מסתיימת טוב (ולעזאזל עם סע"מ סמע"ם וסיליבוס...אני מדבר על היגיון פשוט !)   ............... >:(
אבל העיקר שכל "הגורמים המעורבים" ישנים בשקט ?!? ועולם כמנהגו נוהג...

« עריכה אחרונה: June 09, 2010, 05:43:34 pm על ידי דוד פרנק »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
למה בסעיף 1.10.1.1 "מגבלות מזג אוויר למצנח רחיפה" לא מצויין הפרש משבים לאף דרגה?
עד כמה שזכור לי .....
[attachthumb=#1]

לדעתי משיכת הברקס בתמונה היא לא "משיכה חריפה" כמו שכתוב אלא מינורית בלבד, במהירות שיש למצנח במצב הזה אפשר למשוך המון בקרס בלי להתקרב בכלל לנקודת ההזדקרות.

מסכים עם פרנקי ונשרקה, טיסת גרזון במזג אוויר מתאים עם מדריך מנחית הייתה מונעת את התאונה בסבירות כמעט ודאית.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
מצמרר לקרוא.

יש לציין לטובה את אותם אנשים שודחיפם קדימה בנושא הבטיחות. תודה לכם.

נכון שהדוח הוא למטרות בטיחות, אך הכתוב בו מחייב הסקת מסקנות אישיות של המעורבים. ודי לחכם ברמיזה.

מנותק Alon101

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
שאלה לגבי התחקיר
« Reply #5 ב- : June 09, 2010, 06:33:33 pm »
אחד הדברים שחזרו על עצמם בתחקיר זה ההתחלה שלו בקריסות קטנות וחלקיות
מה הכי טוב לעשות בקריסות הקטנות האלה ?

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אלון 101 היקר . אם אתה חניך - ( לא יודע מי אתה ) הדבר הכי טוב לעשות - לחפש מדריך שמתיחס במלא הרצינות לחיים שאתה מפקיד בידיים שלו !
אם סיימת קורס ואתה עדיין שואל את השאלה הזאת - חפש מהר מדריך שהחיים שאתה מפקיד בידיים שלו חשובים לו !

לכלל חברי רוח הקודש . דם המת זועק - ואתם  -עולם כמנהגו  נוהג  . כמה אופייני , כמה מביש !

ארנון ( אני בטוח שאתה קורא בשקיקה כל מילה שנכתבת בפורום ) . מיליתי את פי מים והשתדלתי להיות ב "דממת אלחוט" עד פירסום הדוח .
הייתי שם  . ראיתי הכל ולא משנה מה  , מי , ומו .לא משנה גם איזה סיפור תנסה לשווק .
כמדריך הפקרת את החיים של החניך שהפקידם בידיים שלך . אין פו שום עניין של "מזל רע " . יש פו הזנחה פושעת .
מבחינתי אתה מחוק . תמשיך לשחק אותה כאילו לא קרה כלום .

מנותק מיכל מור

• מצאתי פסיפס
גולדי, למה אני לא מצליחה לפתוח את הקישור? לא מצליחה לקרוא את התחקיר....

דוד פרנק

• אורח
ארנון, שמעתי את עדותו של אילן בקשר להפקרה כבר מזמן. (וגם ניסיון לתאום עדויות!)
שמעתי את גירסתו של מליק ואילן בקשר לתנאים הפסיכים לביצוע קורס גובה באותו יום ארור מזמן.
חיכיתי לפרסום התחקיר כדי לראות אם בכל זאת יש ממצא אחד אפילו (חוץ מרת"א...) שיסביר את מותו המיותר של אמיר ז"ל ולא מוביל לאחריות שלך ארנון, ולא הצלחתי לצערי למצוא.
ארנון,  אמרו לי שיש לך עור של פיל אבל מסתבר שפיל פיצפון עליך.
אני מצטרף לאילן, גם אצלי אתה מחוק !  
« עריכה אחרונה: June 10, 2010, 08:39:58 am על ידי דוד פרנק »

מנותק גולדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
למי שלא מצליח לפתוח את הקישור:

מהדף הראשי של הוויקי (קישור בסרגלי הפורום) יש לכתוב בחלון החיפוש משמאל את המילים:

מבוא חמה 09-04-2010

ולהקיש ENTER.
"...השחף המגביה עוף הוא זה המרחיק ראות..."

הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מה שיש כאן
מי אני ש-א-מ-ה-ר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו

מנותק Alon101

• דוא
לאילן

לגבי מה שכתבת על ארנון אני לא יגיב זה לא מענייני.

לגבי התגובה שלך אליי. אני חייב להגיד לך שחשבתי חמש פעמים לפני שלחצתי על הכפתור שליחה לפוסט שלי. כי ידעתי שמיד יבוא אחד כמוך ויכתוב משהו כמו - אם אתה לא יודע אל תעלה על מצנח, ועוד כמה ( מצטער על המילה ) שטויות כאלה.

אני כבר לא חניך, אני מרחף חדש. והדרך שלי לצבור עוד ועוד ידע היא דרך הפורום הזה ממרחפים ותיקים ממני. כאחד שקורא בשקיקה ומטמיע את הטיפים של החברה הותיקים פה. קיויתי להוסיף לעצמי עוד רובד של ידע לגבי הנושא הספציפי הזה, באמצעות תגובה חכמה ומלמדת של ותיק או שניים בפורום הזה.

מה שאתה עושה הוא הדבר הכי גרוע שיכול להיות. כי בפעם הבאה שצעיר כמוני ירצה לשאול שאלה ולהתעמק בנושא מסויים, הוא יזכור את התגובה שלך ויעדיף לא לשאול. נו אז מה עשית בזה ?

אני שואל אותך אילן הפורום הזה נועד רק כדי להעלות תמונות של רחיפה, או גם להחלפת ידע ודיעות ? הפורום הזה לא נועד ללמידה גם כדי שנוכל להשתפר ? כשאתה סיימת את הקורס היית מומחה בהכל, או שהבנת שיש תמיד עוד מה ללמוד ? כי אני בטוח שיש לי עוד הרבה מה ללמוד, אז איך כמרחף צעיר אני יוכל לעשות את זה ? אם לא באמצעות הפורום הזה וחברה ותיקים נפלאים שעד עכשיו תמיד ענו לשאלות שלי ברצינות, ולימדו אותי לא מעט.

אילן חבל לי על התשובה שלך, ואני פונה אל המרחפים הצעירים שיידעו שיש בפורום הזה עוד מרחפים שכן יענו להם ברצינות על כל שאלה שלהם.

דוד פרנק

• אורח
אלון, אתה פשוט בשירשור הלא נכון לצורך לימוד...תקרא את הכותרת.
אם תפתח נושא חדש בהקשר אני מאמין שיענו לך (יכול להיות שכבר יותר בטוח ללמוד בהתכתבות מאשר בקורס מסודר?!?)
« עריכה אחרונה: June 10, 2010, 09:01:09 am על ידי דוד פרנק »

מנותק שגב

• עמותת הזנק לעתיד
שלום לכולם,
עד היום ניזונתי מעדויות ממקור ראשון ושני.
מצד אחד שמעתי מארנון (בלוויה) שתחושתיו ומצב רוחו קשים. מהצד האחר שמעתי מאילן וממספר חברים נוספים עדויות מצמררות של חוסר אחריות ואף רשלנות פושעת (אני לא מתכוון למינוח המשפטי אלא כלשונו!).
עד כה ארנון לא הגיב בנושא בכלל, למרות שפירסומיו המסחריים בתקופה זו המשיכו לעטר את הפורום מפעם לפעם.
ארנון, אם עד כה לא יכולת להגיב ו/או להציג את גירסתך בפומבי בשל החקירה שהתנהלה הרי שהיום עם פירסום התחקיר אינך יכול להרשות לעצמך את הלוקסוס הזה. אם אתה לא מגיב בדרך כלשהי ובפומבי אתה גוזר על עצמך ניתוק מקהל המרחפים.
אם אתה מתכוון שמישהו מהענף הזה יתייחס אליך כ- "בן אדם" עליך לגלות הרבה יותר רגישות, התייחסות מקצועית, חרטה, שינוי, תיקון ו/או כל דבר אחר שיאפשר לאנשים לא להתעלם ממך גם אם הם כבר לא רואים בך מקור ידע מקצועי (אחראי) ומוסמך.
מהיום תוצאות החקירה מההבט הבטיחותי מאד ברורות ובמיוחד רשמיות - עיקר האחריות נופלת על ארנון ולכן אין לנו כציבור חפץ חיים ובעל עמוד שידרה אלא, להוקיע מקירבנו את האיש, שיטותיו ודרך התנהלותו האישית והמקצועית.
אלו הם דברים קשים, אבל לתחושתי ולמצפוני חייבים להאמר.
שגב ברעם

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אלון קשה מאוד לתת ניתוח שאפשר ללמוד ממנו על סמך תאור של חוקר שמאחד בתוכו מספר תאורים של מספר אנשים אחרים שלא לכולם יש נסיון ברחיפה, אם היה וידאו היה אפשר לנתח את הגורם לקריסות.

למרות שהייתי באוויר (ולא ההכשרה שלי זה לא פרמדיק כמו שכתוב בדוח רק חובש) ואני די בטוח מה גרם לקריסה - קוראים לזה מזג אוויר שבכלל לא מתאים למתחילים, בטח שלא לחניכים ובטח ובטח שלא לחניך בטיסה ראשונה.

לגבי אילן הוא למד אצל אותו מדריך כמו אמיר בלץ ז"ל אז אני בספק אם הוא ידע משהו על רחיפה כשסיים את הקורס. אבל נסה לקבל את תגובתו של אילן בהבנה, יש כאן הרבה מאוד אמוציות מעורבים בסיפור.

מה שאילן ניסה להגיד זה שמי שמסיים קורס צריך לפחות להכיר את התאוריה של מה עושים בקריסה חלקית, ואם מי שהדריך אותך לא לימד אותך את זה (ובאמת אין לי מושג מי לימד אותך אז לא להפוך את זה לאישי מול מדירך כל שהוא) אז כנראה שלא קיבלת את התמורה הראוייה לכסף ששילמת על הקורס, כי זה באמת משהו שחייבים ללמד בשלב התאוריה לפני שעולים לאוויר וכל מי שטס מבלי לדעת לענות על השאלה הזו יעשה לעצמו טובה גדולה אם יקח מדריך שילמד אותו לטוס בטוח כמו שצריך או כמו שאילן אמר "מדריך שאיכפת לו מהחיים שלך".
ולדעתי חשוב לא פחות לקחת מדריך שילמד אותך לזהות מתי התנאים לא בשבילך, כי אם ארנון היה מקדיש טיפה ללימוד של זה גם התאונה הזו וגם אחרות שקרו לחניכים לשעבר שלו שחלק מכריע בהן היה חוסר יכולת לזהות את תנאי מזג האוויר היו נמנעות.

שגב כל מילה סלע.
« עריכה אחרונה: June 10, 2010, 09:37:26 am על ידי צחי רייל »

מנותק Alon101

• דוא
צחי אין בעיה עכשיו אני מבין את מה שעומד מאחרי התשובה של אילן ומבחינתי הנושא סגור.

לגביי השאלה שלי אני לא מדבר על קריסות חלקיות, אני מדבר על הקריסות הקטנות שאני רואה הרבה בסרטוני הוידאו של מרחפים.
השאלה שלי היא האם צריך לתת למצנח להתגבר לבד על זה או שאני צריך להיות אקטיבי מול המצנח ? או להבין שהקריסות הקטנות האלה יכולות לרמוז לי על קריסה גדולה יותר שמתעדת לבוא ?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
כל קריסה שהיא לא של "כל המצנח" היא חלקית בין אם 10% ובין אם 80%.

מספר הקריסות הקטנות בזמן קצר האלו מרמזות על אוויר מאוד פעיל, שכמובן באוויר פעיל הסיכוי לקריסה גדולה יותר גדול יותר אז ברור שצריך לטוס אקטיבי.
האם זה אומר שבהכרך תהיה קריסה גדולה יותר? לא.  המצנח מגיב לאוויר שזורם סביבו, הוא לא חוזה את העתיד של איזה אוויר יזרום עליו בעוד כמה זמן.
האם צריך לתת למצנח להתאושש לבד?  בקריסה קטנה הוא גם ככה מתאוש לבד מהר יותר ממה שתספיק להגיב ורוב הסיכויים שתדע עליה משמיעה של הפתיחה כי בקריסה קטנה של הטיפ גם לא יהיה שינוי כיוון משמעותי ולכן גם שמירת כיוון (שזו התגובה החשובה שאתה אמור לעשות) תשמר לבד.

אם יש לך בטיסה הרבה קיפולים של הטיפים זה סימן טוב שאתה לא טס אקטיבי מספיק. אם אתה טס הכי אקטיבי שאתה יודע ועדיין מקבל הרבה קריסות קטנות זה סימן שמזג האוויר פעיל מדי בשבילך, גש לנחיתה.

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אלון אני מתנצל בפניך באם פגעתי בך בתשבתי , קבל את סליחתי .  hug

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
מעבר לדברים שנאמרו פה לגבי ארנון כמדריך, שאני מסכים איתם. צריך גם להזכיר ולהתריע על מדריכים אחרים, שחוטאים באותם חטאים, מי פחות ומי יותר (למשל, וזה מודגש בדוח, מדריך מנחית)

האם נחכה לתאונה הבאה כדי להוקיע אחד מהם? או שמוטב לעשות זאת כבר עכשיו?

איפקיס

• אורח
אני קורא וזה לקח לי את כל הבוקר והיה בא לי לתלוש את כל השערות מעצבים על כל המחדל שהיה שם ממש בא לי לי ליבכות. עצוב לי מאוד שיש זילות בחיי אדם.

מנותק eavishaul

• דוא
רזצ'יק חתום על הדן"ח, אבל מי החוקר?