ב 50-40 קמש אתה בהילוך 3 לא 5.
לכל רכב יש גרף של צריכת הדלק, ברוב הרכבים של היום המהירות הכי חסכונית (מה שנקרא גם מהירות שיוט) זה באזור ה120-100 קמ"ש. זה לא תלוי רק באיזה מהירות הרכב מתקדם זה גם תלוי באיזה מהירות קל יותר (ולכן יצרוך פחות דלק) למנוע לשמור על מומנט.
אגב בהילוך 5 ב50 קמ"ש מהנוע שורף ים בדלק רק בשביל לשמור על מומנט אם הוא לא נחנק לגמרי.
ז"א צריך להתחשב גם בביצועי המנוע לא רק במהירות.
דוגמא בדוקה מהעבודה שלי: טרקטור שחורש ב9 קמ"ש צורך פחות דלק מאותו הטרקטור עם אותה המחרשה ב6 קמ"ש. ולמחרשה יש וואחד גרר.
אגב אם ינסה לעלות ל11 קמ"ש יהיה לו מאוד קשה וצריכת הדלק תעלה שוב, לכן עובדים ב9 קמ"ש לא ב6 ולא ב11.
למהירות בה הנהג מאיץ אין עד כדי כך חשיבות אם שני הנהגים מתחילים מ0 ומגיעים לאותה מהירות סופית. בסופו של דבר ההבדל נמדד בשניות בודדות. אבל ההבדל בין רכב שצריך להאיץ 5-4 10 פעמים בנסיעה לרכב שנוסע את כולה במהירות קבועה יותר משמעותי.
ובסופו של דבר משך הזמן של הנסיעה הוא הגורם המשפיע ביותר.
כמכונאי לשעבר חובב רכב בהווה ובעיקר כמי שעשה נסיונות בצריכת דלק ברכבים שונים,יש לי כמה הארות והערות:
מהירות השיוט החסכונית ביותר תמיד תהיה במהירות נמוכה מ 100 קמ"ש1 לא משנה מקדם הגרר והגרר בפועל.
קצת מושגים מעולם התעופה (אני יודע שזה לא הפורום המתאים לתיאוריה אווירית אבל בכ"ז

):
התנגדות האוויר למעבר גוף עולה בריבוע כאשר מכפילים את המהירות ,כלומר במהירות 120 קמ"ש התנגדות האוויר היא הרבה הרבה יותר גדולה מאשר במהירות 60 קמ"ש .
במהירות 60 קמ"ש בכביש מישורי ואדם אחד ללא מטען (ולצורך הדוגמא עם מנוע דיזל) ,רכב מודרני יסע בהילוך 5.צריכת הדלק תהיה הרבה יותר נמוכה מאשר ב-120 קמ"ש.
סוג הנהיגה הוא החשוב ביותר- נהג ש"מתחרה" בכל רמזור ומאיץ ומאיט בצורה עצבנית, צריכת הדלק שלו תהיה מטורפת יחסית לנהג שיסע לידו וישתדל להמעיט בהאצות והאטות חריפות (וכמובן שבסוף הם יגיעו יחד...)
נסיעה עם מזגן במהירות נמוכה מ-100-110 קמ"ש תגרום לצריכת דלק מוגברת יחסית לנסיעה בחלון פתוח (ברכב מודרני כשפותחים חצי חלון,בקושי מרגישים רוח שנכנסת לרכב כי התכנון האווירודינמי לוקח בחשבון את העלאת הגרר בפתיחת חלון).
בפורומים של רכבים יש הרבה מאד דיונים בנושאים האלה.
הנקודה החשובה (מבחינתי) : כשאני נוסע בכביש 6 מהירות הנסיעה הממוצעת -130 קמ"ש ובכביש החוף 100 קמ"ש.
נכון אני חוסך 20-25 דקות אבל צריכת הדלק הרבה יותר גבוהה - בדוק !