ראשית, לצורך גילוי נאות: שמי יוסי מיליס ואני הבעלים של "מיליס סוכנות לביטוח בע"מ" אנו מתמחים בביטוח טייסים, מרחפים, צנחנים, גלשני אויר ובקיצור... כל ספורט האקסטרים. את הפוליסה של AIG אני מכיר זה מכבר וגם פרסמתי תגובה עליה באתר שלי. להלן עקרי הדברים:
החריגים (יעני, מה לא מכוסה):
1. טיסה במטוס כל שהוא (מלבד אל-על...). כלומר צנחן מכוסה אולי בצניחה אבל לא במטוס שמעלה אותו לאויר.
2. רכב דו-גלגלי - אופנוע קטנוע וכד'
3. ספורטאי רשום - אתה חבר באגודת ספורט (איגוד רחיפה או אחר) אתה לא מבוטח.
4. כל פציעה בשל "מעשה רצוני או הסתכנות מדעת" (מתוך הפוליסה) - פרס יוגרל בין אלו שהבינו למה הכוונה... והאם רחיפה היא מעשה רצוני או בלתי נשלט ?
5. שבר הרנייה - (בקע מפשעתי או טבורי) - למה ? גם אלו עלולים להגרם מתאונה...
6. הכיסוי הוא רק לתאונות בניגוד למה שכתב נציג AIG שהכיסוי הוא גם למחלות.
ובואו ונגיד שצלחת בהצלחה את כל המגבלות הללו. מה תקבל ?
אם אתה נכה 100% תוכל להחליף את המזדה 3 שלך... הרי סכום הביטוח המקסימלי הוא 200,000 ש"ח. איך סכום כה קטן יכול להגן עלי, לפתור לי איזו בעייה ? (אנחנו מוכרים כל סכום ביטוח בנכות מתאונה עד 2,000,000 ש"ח). ולגבי שברים, איך חיי משתנים עם קבלת 10,000 ש"ח ? וגם לגבי מוות (500,000 ש"ח) אין נחמה, כמה זמן יוכלו יקירי (אישה ולידים) להתקיים מהסכום הזה ? (אצלנו ניתן לרכוש כל סכום עד 2,000,000 ש"ח ובמקרים מיוחדים, גם יותר)
ביטוח אינו מוצר של "נחמד שיש לי אותו". ביטוח הוא מוצר שבא להציל אותי ברגע הכי קשה שלי (כשמדובר בתאונות גוף).
לכן, רק ביטוח בסכומים גבוהים (משמע, נכונים) יכול לשנות משהוא בחיי ושווה רכישה. ביטוח מסוג זה שהוצג פה קיים בכל חברות הביטוח בוורסיה כזו או אחרת (גם אצלי דרך הפניקס, הראל וכלל) אני בכלל לא מציג אותו כי הוא חסר כל ערך אמיתי בעיני.
ולגבי צד ג' - בפוליסה של AIG אין כזה כיסוי. אנו מוכרים פוליסת צד ג' (גבול אחריות 1,000,000 ש"ח או 2,000,000 ש"ח - פרטים באתר שלי:
www.millis.co.il ). הפוליסה מכסה את כל פעילות הפנאי, נופש, תחביב של המבוטח ובני ביתו (הגרים איתו). היא מאוד נפוצה בקרב מטיסי טיסנים, רוכבי אופניים, גולשי ים כולל קייט סרף וגם כמה עשרות (מתוך מאות המבוטחים בפוליסה זו) הם צנחי רחיפה.
ולכל הסקפטים שבינו: כבר שילמנו לצנחן רחיפה 180,000 ש"ח (18% נכות מסכום ביטוח של 1 מיליון) בגין קריעת רצועות בברך. כבר שילמנו 340,000 ש"ח לגולש אויר (34% נכות מתוך 1 מליון - סכום ביטוח) בשל שבר חוליות בגב. לצערח הרב, במקרים נוספים שילמנו 100% נכות (מליון ש"ח ויותר) לטייסי אולטראלייט ועוד. בקיצור, ביטוטח זה לא התעסקות "בכסף קטן". בשביל כסף קטן (10,500 ש"ח) אני לא צריך ביטוח. חבל על הכסף.
יוסי מיליס