ביום שישי האחרון במבוא חמה כמה חברה דיברו על דאייה דינמית, אני מודה שלא הקשבתי לכל הדיון אבל היה שם קצת בלבול בין מושגים והסברים לא לגמרי נכונים.
בתור התחלה, צדק מי שאמר שכלי טיס בתוך גוש אוויר (בין אם האוויר נע ובין אם לא) לא יכול להרוויח גובה (אנרגיה) יש מאין, לא משנה איזה תמרונים הוא יעשה.
אבל ישנה דרך מעניינת ומיוחדת לקבלת אנרגיה שנקראת "דאייה דינמית" וזו הייתה הכוונה של אלכס (מצטער אם אני מתבלבל בשם). בעיקרון בדרך זו מרוויחים אנרגיה- מהירות ע"י מעבר בין שכבות אוויר הנעות במהירויות/כיוונים שונים.
יכול להיות שהרעיון קצת קשה לתפיסה כי הוא נוגד את האינטואיציה שלנו אבל עובדה שהוא פועל.
אני מצרף קישור עם ההוכחה- שיא העולם בדאייה דינמית עם דאון שנשלט ע"י מערכת רדיו (טיסן על שלט ללא מנוע)
שיא עולם בדאייה דינמיתבסרטון מטיסים את הטיסן ברכס
בלי סיידבלופים ובעצם עוברים בין שכבת אוויר שזורמת במהירות מסויימת (רוח) לבין שכבת האוויר שבמוסתרת מהרוח ע"י הרכס ולצורך העניין עומדת במקום (כטייסי מצנחי רחיפה כולנו יודעים שיש שם רוטורים, יכול להיות שהם גם מוסיפים לאפקט אבל הם לא הנקודה המרכזית).
בקישור ששמתי יש גם הסבר שאני מקווה שהוא יותר ברור מההסבר שלי ואיור שמסביר איך האלבטרוס משתמש באותו עיקרון. לפי מה שאני מבין מהאיור האלבטרוס לא צריך רכס, מספיק לו מפל הרוח הטבעי על פני הים, זכור לי שקראתי פעם הסבר על האלבטרוס ושם דובר על זה שהוא מנצל את האפקט מאחורי הגלים.
לא מצאתי שם התייחסות לדאונים מאויישים שמבצעים דאייה דינמית, אם אני אמצא משהו אני אוסיף.
והכי חשוב- לא מומלץ לנסות עם מצנח