היי לכולם
חוק הטייס החדש הולך וצובר תאוצה רצ"ב הצעת החוק (לפני תיקונים ושינויים ).
אני ואחרים ישבנו בשבוע שעבר בדיון שהוזמנו על ידי משרד התחבורה להביע את התיחסותנו להצעה כפי שפורסומה .
לאחר התיעציות רבות ובשיתוף כלל התעופה הספורטיבית בארץ הוחלט לתקוף את כל הנושאים הכלולים בפרקים העוסקים בפיקוח אזורי טיסה ,ביטוחים,רשיון ועוד נושאים רבים אחרים בתאום מלא מול קלוב התעופה לישראל.
לדעתי האישית הנטל הכבד והשינוי המהותי יהיה
על בתי הספר לטיסה שלנו (כידוע כיום אין לנו בתי ספר ללימוד טיסה במצנחי רחיפה מאושרים כלל וכל מי שפועל כבית ספר הינו פועל על סמך החלטתו הפרטית בלבד)
1. תהליך ההכרה בבת הספר לטיסה יהיה מסודר יותר .
2. תהיה בקרה ופיקוח על ההכשרות ציוד טיסה בית ספר ספר עזר מבצעי,רשיון הפעלה כדין וכ'
3. מיון+סינון ,אישורים (רפואי,משטרה) מבחני כניסה לחניכים חדשים .
4. רת"א תבחן חניכים בסיום ההכשרה .
5. רשיון המוכר על ידי מדינת ישראל .
כל מי שמעט פוחד מהרגולטור -אין שינוי כמעט ממה שהינו רגילים בתקופת אגודה לשעבר רק הרבה יותר מסודר ומוכר על ידי מדינת ישראל.
צריך לזכור שאנחנו לא מגיעים עם פוטנציאל לכל האירוע הזה עם הרוג בשנה ו 90 פצועים בשנה לאוכלוסיה של כ 300 מרחפים ברוטו .יש פה עבודה רבה מאוד של קבוצה שהחליטה לעשות למען הקהילה של המרחפים מתוך כוונה לקדם את הספורט בארץ
אנו משקיעים מאמצים רבים בזמן ,הכנת חומרים,דיונים ביום ובלילה ,שיחות רבות בכדי שהנושא יסגר לשבעות רצוננו .
החלופה של לא לעשות ולא לשתף פעולה הנה :
-כל מי שמחזיק במצנח רחיפה הינו עבריין בעיני החוק החדש (המצורף)
- כל מי שטס עבריין על פי חוק (המצורף).
- קנסות -שהוגדרו על פי חוק חובה לשלם ולאחר מכן עירעור(המצורף).
כך שבאמת מבקש מכל מי שמעוניין באמת לעזור ולא חייבים להפוך את השרשור לפרופוגנדה לשלוח בפרטי את דעתכם
אני מבטיח לעלות את התיחסותכם בפני הגורמים המחליטים.
זה שאני שומע על חברים שלא מתיחסים בכבוד לחלק מהחברים שבצוות המייצג אני יכול להגיד לכם מבפנים שזאת רכילות זולה ופופוליסטית שלא נשענת על שום זרזיף של אמת הכל שקרים של בעלי אינטרסים .
בכל מקום ודיון אני מייצג את
דעתי האישית בלבד כטייס מצנחי רחיפה ואחד שמעט מבין בתהליכים אירגוניים
אדרי
החרב המעופפת
נ"ב - החרב המעופפת הפכה לשם דבר במסדרונות רת"א

לחבורה של מרחפים שרוצים שינוי