כתב נושא: !!!  (נקרא 13475 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק ארנון הר לב

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • עגור מצנחי רחיפה 1977
    • www//flyagur.co.il
    • דוא
!!!
« ב- : April 18, 2010, 01:34:03 pm »
 !!!
« עריכה אחרונה: June 07, 2010, 12:20:36 am על ידי ארנון הר לב »
ארנון הר לב – 054-2454346
  עגור  מצנחי רחיפה - כנסו לאתר החדש
http://www.flyagur.co.il

מנותק מיכאל מוסקביצוב

• משחק בארגז החול
    • דוא
בעניין: קורסי קייץ
« Reply #1 ב- : April 18, 2010, 07:23:29 pm »
ארנון
אני מעוניין להכיר את הגירסה שלך של האירוע הקטלני שקרה 9.04
תודה
« עריכה אחרונה: April 18, 2010, 11:19:47 pm על ידי מיכאל מוסקביצוב »

דוד פרנק

• אורח
« Reply #2 ב- : April 18, 2010, 08:07:15 pm »
ציטוט
אם נהניתם בתחילת ההכשרה הרי ההמשך מרתק ומהנה הרבה יותר!

"סחטיין" על הטאקט ארנון...
« עריכה אחרונה: April 19, 2010, 02:00:37 am על ידי דוד פרנק »

מנותק avivh

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #3 ב- : April 18, 2010, 09:47:26 pm »
ראו מה רבים אלו שנכנסו וקראו וכמה מעט אמרו ...

חבורת עלובי נפש רצחנים ורעי לב שכמותכם ...אתם חבריו של ארנון שמחבקים ומעודדים את המעשים רעים האלו ..

ולארנון ולמוטי המדריכים !!!!
  בחי  - תמיד כאשר אני חושב שהגעתם לתחתית( ולא צריך להזהיר מפנכם)
                                    אתם מצליחים לגרד עמוק יותר, רע יותר  ומגעיל יותר

כיום- ברור לי שכאשר נתתי את אמוני בך ארנון  והתרסקתי  2  ברכס אני טעיתי  ולא אתה - טעיתי בלתת אמון בך.

את הביטוח שרכשתי ממך זה -שלא היה טוב גם כשהתרסקתי ב שיעור איתך ברכס בנתניה - אפילו לא לשלם למכבי האש שאתה הזמנתה.

מודה אני למזל ולחוק ( שלא קיום  היום  לשמחתך ומזלך )  הוא שהגן עלי מפניך - רק בגלל החוק נאלצתה לשלם למדריך אמיתי ומוסמך להנחית אותי בשלום - ללא כן , בראיה לאחור , סיכוי לנחות 10 פעמים ללא תאונה היו נמוכים מאוד.. .

כאזהרה לחדשים והתמימים ובשם כל המרוסקים והשבורים שרימתה 

די לרוע הלב והנפש העטופה בציניות קטלנית

אביב

מנותק יניב קונקי

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
« Reply #4 ב- : April 18, 2010, 09:57:26 pm »
וואווו :o
איפה הפורום החברתי של פעם??

מנותק יורם קדם

• פנוי לרחיפה בכל יום.....
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #5 ב- : April 18, 2010, 10:18:54 pm »
אין בפי להביע את תדהמתי.............

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #6 ב- : April 18, 2010, 11:06:49 pm »
ארנון
כמעט והתערבתי עם ניר וברק וצחי ויורם שתוך שבוע אתה חוזר לדחוף חניכים מהצוק במבוא חמה , טוב פיספסתי בשבוע.
תגיד אין לך רחמים? השם אמיר בלץ לא מזכיר לך משהוא?
יום זיכרון שמח שיהיה לך ארנון יקירי,
טוב מה שלא מחשל הורג.
לתומי חשבתי שיש חקירה כעת ולפחות עד סיום החקירה ייחסכו כמה תאונות . נו שויין.
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק אורי חמו

• מצאתי פסיפס
  • שחף שלי
    • דוא
« Reply #7 ב- : April 18, 2010, 11:55:28 pm »
למה לעשות כל כך הרבה קורסים אם אפשר ללמד בשיעור אחד גובה, רכס, תרמיקות ולבונוס גם מיני SIV

נו באמת  ???

יש בית ספר לרחיפה בארץ?

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
« Reply #8 ב- : April 19, 2010, 12:10:21 am »
ארנון,

שב בצד, תנשום עמוק, חכה קצת.

עברו על עולם הרחיפה, שאתה כל כך אוהב ימים לא קלים - כולנו המומים עוד ממה שקרה, לא יודעים עוד איך לבלוע, לעכל...ולהסיק את המסקנות הנכונות...ואין עוד בכלל כאלה.

הרי גם המקצוען שבאדם, לא יכול לעבור לסדר היום, אחרי מקרה שכזה, עד שיוסקו אותן מסקנות...ולו רק בשביל לכבד את כבוד החבר, שלא הספקנו להכיר.

אם מצנחי רחיפה זה ענף חברתי...שמע עצת חבר ונוח קצת בצד, הסק את המסקנות הנכונות וקבל החלטות נבונות.

רק כך, נוכל להרגיש, שכמרחפים שאוהבים את הענף, עשינו מה שיכולנו, כדי לא לכרות אותו.
« עריכה אחרונה: April 19, 2010, 12:18:57 am על ידי יוגב ברנדט »

מנותק ליאור

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Pro Design Thema2
« Reply #9 ב- : April 19, 2010, 07:59:36 am »
בואו נשמור על כבוד לכולם,

גם אם אדם טעה אין צורך להשתלח בו,
אפשר להסביר בעדינות.

אני בטוח שארנון בתקופה קשה ,כנראה שאפילו יותר מכולנו, מאוד אכזרי מה שאני קורא פה.

בבקשה אנשים.
ל' מהמוסד לרחיפה

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #10 ב- : April 19, 2010, 08:47:37 am »
אני כנראה מכניס פה את הראש למיטה חולה  אבל.........

אני אומנם לא ממעריציו של ארנון אבל אנחנו באותו מקצוע וחשוב קצת לאזן את הדברים.
אין לי הרבה ידע על התאונה כי כלום לא נכתב או תוחקר מעל דפי האינטרנט  ולכן רובכם או כולכם יודעים יותר ממני .

חניך פצוע או הרוג זהו חלום הבלהות של כול מדריך !
אין מדריך שישן טוב בלילה  גם לא אחרי הפציעה הקטנה ביותר של חניך תחת הדרכתו או הכשרתו אחרי חניך הרוג חלקנו לא ישנים שנים.
לצערי זהו חלק בלתי נפרד מהמקצוע ומהסיכון שאנחנו לוקחים כול יום כמדריכים אותו סיכון מקצועי שכולכם לא לוקחים!

דוגמא קטנה מפה .. המדריך היחידי שאי פעם סמכתי עליו בעיניים עצומות וגם למדתי ממנו הרבה בעצמי הוציא חניך שלי לאוויר טיסת גובה  מספר 6 באותו האתר תנאים מרגרינה.
החניך החליט שהוא לא רוצה לטוס יותר הוא פנה חזרה להר וטס ישר עד שהוא נחת מתחת לעמדה. לצערו הוא הצליח לנחות על אבן ולשבור את הרגל. 
כתוצא מהאירוע  הנ"ל שאין למדריך שום אשמה בו המדריך פרש סופית מהדרכה וההפסד כולו שלנו.

לא ארנון ולא אף מדריך רוצה לראות חניך שלו נפגע!  הדברים לא נעשו במכוון! 

טעויות קורות כולנו בני אדם אף אחד הוא לא מדריך מושלם. להזכירכם   לפני ובזמן התאונה היו בעמדה ובאוויר חניכים  מבתי ספר אחרים , האם מישהו ממכם רץ לעצור אותם מלהמשיך ללמד?

תמיד יהיו תאונות בספורט הזה ובבתי הספר בפרט כול שאנחנו המדריכים יכולים לעשות זה לנסות וללמד בדרך הבטוחה ביותר שאנחנו מכירים.

שוב תנחומי למשפחה ולחבריו של אמיר.
וכמו כן לארנון.

שי לנואל
« עריכה אחרונה: April 19, 2010, 08:55:37 am על ידי shaison »

דוד פרנק

• אורח
« Reply #11 ב- : April 19, 2010, 09:07:26 am »
לאף אחד אין זכות לקבוע אשמה או טעות מלבד לחוקרי התאונה ולא על זה הטורים פה עלו !
ארנון, בחירת המילים שלך בתחילת השירשור היתה הכי גרועה שיכולה להיות, ללא שום רגישות או טאקט - הגזמת לגמרי.
בתור ידיד אמת שלך, אני מאוד ממליץ לך לקרוא טוב את מה שכתב לך יוגי ולהפנים.

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #12 ב- : April 19, 2010, 09:41:03 am »
מזל שלא הגזמתם ושלא נסחפתם.
היתה תאונה !

"חבורת עלובי נפש רצחנים ורעי לב שכמותכם ...אתם חבריו של ארנון שמחבקים ומעודדים את המעשים רעים האלו .."
וואו... הבנתי היתה לך תאונה אתה כועס,זועם ומחפש נקמה אבל שוב- טוב שלא נסחפת.
אנחנו עוסקים בספורט עם פוטנציאל קטלני.
תאונות קרו ויקרו.
המשימההיא להפחית את כמות התאונות ולדעתי זוהי משימה אישית של כל אחד ואחד ולא משימה של הכלל (כלומר -תקנות חוקים ועונשים).
האחריות האישית היא שתקבע את מינון התאונות -יודע כל אחד שעבר תאונה - אפשר היה למנוע אותה? או שהדבר היה מעבר ליכולתו?  לרוב ,אפשר היה למנוע את התאונה.
מה רציתם בדיוק שארנון יעשה? יפסיק לעבוד? הרי זאת פרנסתו !
ומילה אחרונה לארנון ידידי- היתה צריך לצפות תגובות שכאלה ,אולי (אולי...) היית צריך להוריד פרופיל בפורום?...
אף אחד כאן לא רוצח  מקסימום יש כאן אנשים חסרי עצם לשון וחסרי טאקט.

מנותק ckvivkc

• משחק בארגז החול
  • Artik II 23
« Reply #13 ב- : April 19, 2010, 10:28:52 am »
כמה בולשיט בדף אחד!
האם מעניין אותנו לינץ' או בטיחות?
אנא, ארנון ואנשים שהיו וראו
עובדות בבקשה.
ויקטוריה וויקטור

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #14 ב- : April 19, 2010, 10:46:02 am »
אז וויקטור/יה

דבריכם מאוד הוסיפו  כבוד ותוכן גם למדנו מהם הרבה בעיקר עליכם.

שי

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
« Reply #15 ב- : April 19, 2010, 10:55:36 am »
יובל,

ציטוט
האחריות האישית היא שתקבע את מינון התאונות -יודע כל אחד שעבר תאונה - אפשר היה למנוע אותה? או שהדבר היה מעבר ליכולתו?  לרוב ,אפשר היה למנוע את התאונה.

יובל, להזכירך מדובר על מסגרת של קורס...האחריות האישית של החניך עדיין מאוד מצומצמת

ציטוט
מה רציתם בדיוק שארנון יעשה? יפסיק לעבוד? הרי זאת פרנסתו !

אף אחד לא רוצה שארנון יפסיק לעבוד, רק רוצים לדעת שכל מה שצריך להעשות נעשה, בשביל לנסות ולמנוע את התאונה הבאה.. עם כל הכבוד, חיי אדם חשובים מפרנסה.

וכשממשיכים הלאה, מבלי לתחקר את המצב, הרי שאנחנו אדישים למה שקורה סביבנו. וזה מצב שלא יכול להמשך.

כל הנתונים ששמענו על המקרה, נלקחו משמועות או מאמצעי התקשורת..עוד לא קיבלנו שום מידע מדוייק וחותך אודות המקרה..ולכן, לא סביר שהכל ימשיך כשהיה, עד שלא יוסקו המסקנות.

הפעולות של כל מדריך בענף, משפיעות באופן ישיר על הספורט, על התדמית שלו ועל מי שנסתובב איתו מחר בתרמיקה.

לכן, בחרנו להגיב...ולא משום מניע אחר (לפחות לא אצלי)

אבנר..כואב הלב, נכון...אבל לי יותר כואב לשתוק.

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #16 ב- : April 19, 2010, 01:26:13 pm »
אבנר , נשרקה, שי
קודם כל אני מזמין אתכם לראות את הראיון של רפי רשף עם שלומי חברו של אמיר בלץ

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=711603

אישית אני לא חושב שיש כאן צורך בוועדת חקירה עם מומחים בעלי שם עולמי לקבוע שביום עם טרמיקות חזקות ומרחפים שמגיעים בקלות מהתבור ומזיכרון ביום כזה לא מעיפים חניכים במבוא חמה בצהרי היום בטח לא בטיסה הראשונה שלהם.
נראה לי שמטרת וועדת החקירה אם היא בכלל קיימת היא להצדיק את עצם קיומה.או לזרות חול בעינינו.
אגב תשאלו את צחי כמה היה קשה לנחות שם בדיוק כרבע שעה שאמיר בלץ התרסק שם.

בואו ונגיד שאני הייתי נהרג באותו יום הייתם כולכם אומרים "הוא ילד גדול לקח את הסיכון ונדפק", אמיר בלץ לא ידע איפה הוא ומה הוא עושה כי הוא סמך על המדריך שלו וכאן הכעס הגדול שלי!

את האמת אני כבר ממזמן השלמתי עם המצב,
ארנון שם את פרנסתו לפני הכל, במשך שנים רבתי איתו על כך, רבתי עם חברים מרחפים רבתי עם מנהלי הפורום הזה, למעשה רבתי עם כל העולם והתשובה תמיד הייתה: "מה אתה רוצה זה הפרנסה שלו", אני אישית דיברתי עם ארנון ואמרתי לו שהוא בגילו צריך לנהל ולא ללמד אבל מה לעשות כשאין כסף?, אני אישית אמרתי לארנון שהוא צריך ללמד את החניכים לפני שהוא מעיף אותם אבל זה דורש זמן וזמן זה כסף.
שאני אספר לכם איך אני למדתי אצלו? מצנחים קרועים, מכשירי קשר שלא עובדים, תשאלו כל חניך שלו בעיקר אלה שהסכימו איתי מחד אך נתנו לגיטימצייה מאידך, אני מדבר על אילן, משה, אבישאול, איתן, יורם והרשימה עוד ארוכה.
זה היה ברור שמכה חזקה תבוא מהכיוון של החניכים של ארנון וזה רק ענין של זמן ולצערי היד עוד נטויה, אני כבר לא סופר את כמות השברים ונכויות הרגילות שהגיעו משם.
אני כמנתח כשחיים של חולים תלויים בקצות האצבעות שלי גם חווה את ההתלבטות הזאת של פרנסה לעומת הייעוץ וההחלטה הנכונים אבל עד היום תמיד ייעצתי והחלטתי לפי הבנתי ומצפוני ולא לפרנסתי לא בגלל שאני כזה צדיק אלא  מכיוון שאני מאמין שהפרנסה תבוא אם אנשים יאמינו בי וזה בדיוק מה שאמרתי לך וניסיתי לשכנע אותך.
ארנון אין לי דבר אישי נגדך אפילו כבר השלמתי איתך אבל רחמים רחמים רחמים.
« עריכה אחרונה: April 19, 2010, 01:53:21 pm על ידי עמית »
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #17 ב- : April 19, 2010, 03:30:46 pm »
עמית,
סבלנות!
חכה לצילומי הרנטגן לפני שתהייה כל כך בטוח איך לנתח  את הפצוע.

אורי שמיר

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #18 ב- : April 19, 2010, 05:22:51 pm »
חשבתי רבות אם להגיב כאן ובעיקר איך.

אני לא חושב שהמטרה של המגיבים פה היא להצביע מי אשם בתאונה או לבצע "לינץ'".

אבל כשמדריך שהיה מעורב בארוע עם תוצאות כלכך קשות חוזר לפעילות יום למחרת מבלי להראות כל סימן מינימלי של הפקת לקחים או נסיון מינימלי לשיפור רמת הבטיחות של תלמידיו מצביע על בעייה מאוד מהותית בדרך ההתנהלות של אותו מדריך, בעייה כה חמורה שהמצב יכול לסכן חניכים נוספים של אותו מדריך.

אנחנו כמרחפים וחברים חייבים להצביע ולהתריע.

אם מי מחניכי עגור קורא את הפורום אני ממליץ לכם לא לחזור ללימודים לפני פרסום מסכנות הדוח, וממליץ לכם לדבר עם מרחפים ותיקים ממכם שאינם מדריכים ואתם סומכים על דעתם לפני שאתם מחליטים על צעדכם הבא בספורט.

וגם כדאי לציין שהיו שני בתי ספר שהוציאו חניכים באותם תנאים.

כבר התרעתי בעבר בפני כל מי שהיה מוכן לשמוע וגם מי שלא, שאף אחד מבתי הספר הפעילים כיום לא מודד רוח עם מד רוח לפני פעילות ולכן גם לא מקפידים שהתנאים אכן מתאימים לחניכים. אני גם לא מאמין לאף אחד שהוא יכול להעריך את מהירות הרוח בדיוק מספיק כדי להקפיד על הבטיחות של החניכים, מה גם שאם המדריך לא מודד גם החניכים שלו לא ילמדו שהם צריכים למדוד ואיך הם צריכים למדוד.
מה שאומר שאף בית ספר לא עובד לפי ספר העזר שהוא טוען שהוא עובד לפיו. אף אחד.

אבל היום בתי הספר לא מקפידים ללמד רק בתנאים שמתאימים לחניכים אלא מספיק להם "אפשר לטוס".

לגבי התנאים במקום: 5+ עד 5- באוויר (ואני מדבר רק מעל שדה הנחיתה לא על כל הטיסה שלי), בעמדה נמדדו משבים בין 0 ל25 קמ"ש (לא ע"י בתי הספר כמובן ע"י מרחפים עצמאיים).   תנאים שאינם מתאימים למתחילים, בטח שלא לחניכים, בטח ובטח לא לחניכים בטיסה ראשונה.
שוב כל מי שהיה מודד את הרוח עם מד רוח היה יכול לדעת שהתנאים לא מתאימים, מי שלא מודד היה אומר ואמר "אפשר לטוס".

זה שאין חוק לא מקנה לאף אחד את הזכות לזלזל בבטיחותם של החניכים שלו !!!
don't fly faster then your guardian angel

מנותק avivh

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #19 ב- : April 19, 2010, 05:45:30 pm »
 יובל  אבנר שי ו,,,
אני לא מחפש נקמות. אין לי שנאה לארנון (הוא יודע היטב ) ולא אלכם.
בקלות רבה את מסכים מסכנות ( לא נכונות) המגנות על מעשי ומצדיקות ומחזקות את ארנון.

לא אני בחרתי לפתוח בנושא ארנון במנהגו ומעודד מקבלת הפנים החמה שקיבל ברכס ביום שבת האחרון  הוא שבחר  ואת העידוד אתם סיפקתם וממשיכים לספק.

אולי במעשי אני פוגע בארנון - אך עוזר לתמימים והחדשים להציל את נפשם.  גם פגיע ושבר של יד או רגל  במהלך קורס  !!!  - הוא סיום עצוב ולא מוצדק לחלום ששווק ללא אמצעי בטיחות , לימוד וביטוח  ראוי וברמאויות.

לא התלוננתי על ארנון כאשר נפצאתי ולא כאשר גיליתי שהביטוח שהוא שיכנע אותי לרכוש בכסף מלא אך בתמורה שבעל פה,  ובניגוד לדבריו לא מכסה פציע ולא פינוי  ובעצם לא כלום.

פעם ראשונה שיצאתי כנגדו היה כאשר ארנון המשיך למכור ביטוח שלא קיים  בכסף מלא לחניכים צעירים – מהר מאוד הושתקתי ע"י  הפורום  כי  - ארנון צריך להתפרנס.

הסכמה זו סללה את הדרך להמשך. לפני כשנתים הפסיק ארנון להשתמש במנחית מדריך מנוסה ונתן למוטי חסר כל ניסיון בזמנו (ורבים חושבים כי גם כיום) להנחית חניכים. לנגד עיני ריסק מוטי חניכה מבוגרת יחסית ואת חברה ולסיום אך ערך שיחת סיכום לחניכים. פניתי אלהם וכשאדברי לא עזרו כתבתי בפורום ושוב התנפלות של חברי הפורום כמותכם שהצדיקו ללא בושה או חמלה את ארנון ומעשיו.

חשבתם על הטרגדיה של חניך מבוגר שמאמין בארנון אמונה עיוורת ונוחת ללא מנחית או בתנאי מזג אויר לא אידיאלים מבלי להבין.... במי בטח

ביום שבת האחרון ארנון ומוטי ברכס מחובקים ומעודדים על ידי חבורת נשמות טובות וצדיקים שתקנים מוצאים טנדמים ומוטי נוחת בשלום בנחיתת ריסוק רגילה עם שפשוף הנוסע התמים על הקוצים בין שתי מכוניות.   

אך טבעי שארנון , מעודד מחבורת הצדקנים (לדעתי פושעים )  ממשיך ומפרסם את מרקולתו הקטלנית, ללא חשבון וללא התחשבות . למי שמכיר את ארנון ואותם יודע שזו לא "חוסר טקט"  זו שיטה  - ללא חשבון וללא התחשבות .

לצערי אתם מעודדים מעשים אלו ומגנים את הניסיונות להרתיע מפני הסכנה או לשנות את דרכי הפעולה הרעות.   זו לא תקלה זו שיטה .

זה לא נוח לומר לכם זאת אך לתפיסתי זה חשוב ועוזר לצעירים התמימים ובהמשך כאשר בני אדם כמו עמית עופר יוגי ואחרים ימשיכו ובכתיבתם החיננית והמחודדת (סליחה על כתבתי המסורבלת – אני  דיסלקט שמספיק טוב לחברות "אחרות" ממכם ) ישפיעו על בתי הספר והמתפרנסים האחרים מספורט זה לשנות דרכים קולקלות .

המחיר הדל שלא לקבל קפה מחבורה עלובה שכמוכם – הוא מחיר מציא.

אביב