כתב נושא: חלודת הזמן  (נקרא 493 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק באבי שחר

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
חלודת הזמן
« ב- : April 04, 2010, 01:16:41 am »
היום (זה כבר אתמול) בתבור, לאחר כמה חודשים ללא טיסה (כמעט) הלב דופק מהתרגשות לפני ההנפה והשליטה בחופה מביישת!!  רכיב דרומי מפיל את החופה לעבר החלק הצפוני של העמדה  ובמקום לשפר את מיקומי, אני מניף מהנקודה הזאת.
החופה עולה יפה ולי אין מספיק צעדים וכוח נפשי כדי להודיע לחופה שהיא כאן הנשלטת...  אנחנו מגיעים לקצה העמדה ובזמן ההתנתקות מהקרקע אני מרגיש ירידת מתח מהוי-ליין הימני ותוך כדי סיבוב ימינה, צד ימין שלי אומר לשלום לאמא אדמה.

לי שלום!

הכל קרה כל כך מהר שלא הצלחתי להבין מה. מרחפים שראו אמרו לי שקבלתי קריסה של 50% בצד ימין בזמן הניתוק.
לאחר הפסקה קלה החלטתי להניף שוב ויצאתי לטיסה בת 40 דקות ונחיתה יזומה בשדה הנחיתה של התבור.

אני עדיין מנסה להסיק איך היה נכון להגיב לאותה הקריסה ומבין כמה דברים:

1- חזרה לפעילות אחרי הפסקה מחייבת אימוני שליטה קרקעית.
2- אימוני שליטה קרקעית גם בלי קשר לסעיף 1.
3- הרבה יותר קל לשבת בבית ולתחקר מאשר לפעול בשטח.
4- התפקוד על הקרע חשוב לא פחות (אם לא יותר) מהתפקוד באויר.
5- היה נכון לי כן לצאת לאויר לאחר המקרה.
6- אשמח לקבל תגובות.

חג שמח ובטוח!

אבי שחר
« עריכה אחרונה: April 04, 2010, 01:31:02 am על ידי באבי שחר »

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
בעניין: חלודת הזמן
« Reply #1 ב- : April 04, 2010, 06:23:02 am »
באבי שלום... וטוב שהכול בסדר. הרבה זמן לא ראיתי אותך....
אני מנסה לטוס פעם בשבוע מינימום  בגלל החלודה.
ואם היה איזה בעיה , לשבת, לחשוב ולנתח. לשמוע אבל גם לא לתת  לזמן לצבור עוד חלודה.
כול שבוע שלא יוצא לי לטוס אני מגיע לעמדה עם פעימות לב ואדרנלין  במינון יותר גבוה...ורק טיסה (גם המראה ונחיתה מהירה  עוזרים) יכול לתת לי תחושה שהביטחון חזר. ביטחון לצורך לעשות כול דבר בשקט. רק עבודה ,אימונים וניסיון יכולים להפוך  תנוע רצויה יזומה לאוטומטית...כמו לעביר הילוכים בלי להסתכל או לבעוט בכדור ביוצמה ודיוק הרצוי. (אתה לומד איך לבעוט בפעמים הראשונים שמסבירים לך עם הדגמה.. אבל כדי לבצע כמו שצריך כול הזמן אתה חייב לתרגל 5000 פעם. אז יוצא אוטומטית .
זה הכוח של התרגול. והצורך באימונים. לא חשוב אם זה נהיגה.כדורגל או ריחוף.
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק אבי שאול

• הגעתי לאוסטרליה
  • זבוב זבוב אבל ... יש כנפיים
    • דוא
« Reply #2 ב- : April 04, 2010, 09:16:38 am »
בוקר טוב באבי

כמו שאמרת לאחר הנפת החופה 50% מהחופה בצד ימין קרסה .
המרחק שלך מהמצוק לא היה גדול ככה שלא היתה הרבה אנרגיה בהנפה וביציאה .
כמו שאני רואה את זה פשוט לא היה צריך לצאת היה צריך לבטל .!
מכוון שלא ביטלת ירדת ממש מטר מהמדרון ללא שום סכנה לך או לחופה

חוץ מזה היה בקיפול משהו טוב
ככה אספקתי לומר לך שלום  :)
הספורט הזה מתאים לאנשים עשירים-מובטלים -פנסיונרים
כל השאר סובלים משבת לשבת

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : April 05, 2010, 11:37:28 am »
באבי לא הייתי שם אבל....

היה מאוד נכון לצאת שוב לאוויר במידה ויש מי שיכול עזור לך בהנפה (מישהו שאתה סומך עליו) או יכול להשגיח עלייך וכמובן  במידה והרגשת שהתנאיים מתאימים לך למרות החלודה.

לגבי נושא השליטה הקרקעית בארץ כבר כתבתי פה מיליון  פעם שרוב ההמראות שראיתי בארץ בהרים היו ברמה נמוכה ומסוכנת מאוד למרות שרמת הטיסה הייתה הייתה טובה מאוד.

אין לי שמץ מושג אם ראיתי אותך או לא?

שי
« עריכה אחרונה: April 05, 2010, 10:33:50 pm על ידי shaison »

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #4 ב- : April 05, 2010, 09:58:35 pm »
תודה למגיבים

לך שי-

השאלה היא מה אפשר לעשות במצב של 50% קריסה בזמן הניתוק? לבטל אי אפשר כי הרגליים כבר התנתקו מהקרקע, מצד שני לא היה שום גובה כדי להמשיך בטיסה ולטפל במצב (ואולי זה היה המזל שלי?).
אני מתחיל לחשוב שאם הייתי מגיע לניתוק עם מהירות גבוהה יותר (עומס גבוה יותר על המייתרים) ואז הייתה מתרחשת הקריסה, אז התוצאות היו כואבות.

ביום שאצתרך לבקש עזרה בהנפה, אבין שהתנאים לא בשבילי או שמקומי באימון הנפות. לשמחתי הרבה התפקוד שלי באויר לא ניזוק.

המשפט השני שלך על רמת ההנפות בארץ אולי נכון אך יכול היה לא להיכנס לתגובה.

למרות שאני בטוח שראיתי אותך המון פעמים, עדיין לא יצא לשנינו להיות באותה עמדת רחיפה בו זמנית (מבולבל?- גם אני ;))

« עריכה אחרונה: April 05, 2010, 10:03:27 pm על ידי באבי שחר »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #5 ב- : April 05, 2010, 10:28:43 pm »
באבי תשובות שלאלות שלך:

*מה שיש לעשות בקריסה של 50% בניתוק זה לשמור כיוון!   ברגע שניתקת מהקרקע אתה בטיסה ובטיסה קודם כל שומרים כיוון.  היה לי בארוע מצוקי לפני שנתיים שלוש שהייתה לי קריסה של 50% בניתוק תוך כדי שתרמיקה מרימה אותי על חצי הכנף הפתוחה, מנסיון לשמור כיוון עובד.

*אם הייתה מגיע לניתוק במהירות גבוהה יותר הייתה גם עם לחץ חופה גבוה יותר (עומס גדול יותר על המיתרים משמעותו לחץ חופה גדול יותר) והסיכוי לקריסה היה קטן בהרבה.
בנוסף עם מהירות גבוהה יותר גם עם קריסה של 50% הצד הפתוח היה מייצר עילוי מה שהיה נותן לכנף את היכולת להמשיך לטוס (כל מה שנשאר זה רק לשמור כיוון כאמור).

חלק לא קטן מהתקלות בהמראות נובע ממהירות נמוכה מדי שגורמת ללחץ חופה נמוך מדי, בעיקר שהרוח חלשה וצריך לרוץ קצת.

don't fly faster then your guardian angel

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #6 ב- : April 05, 2010, 11:01:15 pm »
באבי
אני רואה שצחי כבר ענה נכונה אז אין יותר מידי מה להוסיף....

ניתוק במהירות גבוהה יותר  (של הרגליים אני מניח) היה מביא אותך למצב טיסה ולא למצב קריסה!

קריסה במצב טיסה אתה יודע לתפעל זה לא משנה מטר מהקרקע או 1000 מטר מהקרקע זה אותו תפעול.

לגבי המשפט הוא הכן במקומו הנכון ע"מ להעיר חברים לפניי הקיץ.
המקרה שלך של  הגעה לעמדה אחרי חודשים ללא טיסה הוא  הסבר טוב למה שראיתי בארץ במאי ויוני.

מקרים דומים שהגיעו לפה השנה........
בחור ישראלי שמרחף 14 שנה הגיע לפה בינואר דברתי איתו והסברתי לו שאנחנו מניפים בהרים ללא רוח ולא זכור לי מתי לאחרונה ראיתי אותו  ממריא ללא רוח  ואני  רוצה שהוא יבוא לשדה נחיתה  קודם ויתאמן בהמראות קדמיות ללא רוח.

הוא כמובן עלה להר ניסה להניף קדמית וגמר את זה בגילגול ושבירת הכתף  ואישפוז בארץ זרה(3 חודשים השבתה).

לפני 4 שבועות מקרה דומה אבל ישראלי שלא ריחף 6 שנים  אבל הבטיח שהוא זוכר איך מניפים ואין בעייה.
(במקרה שלו כבר לא וויתרתי ורק אחרי יום הנפות על הקרקע הוא עלה לעמדה)

שי

« עריכה אחרונה: April 06, 2010, 08:37:11 am על ידי shaison »

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #7 ב- : April 06, 2010, 12:16:22 am »
מסכים עם צחי ושי לגבי צבירת אנרגיה  במהלך ההמראה אבל,
קריסה של 50% מהחופה  ובתבור זה לא עניין של מה בכך וראינו כבר מקרי קריסה בתבור של 50% שלא הצליחו לתקנם ולסיום נגמרו בספין או בתליה על אחד העצים מול העמדה:
בתבור, אין לך מרחק כל כך גדול על מנת לצבור מהירות בימים בהם הרוח חלשה! ועל מנת לעשות זאת עליך להיות מנוסה מאד.

אתה מתאר סיטואציה לפיה הנפת את המצנח שלך בצד הצפוני כאשר הרכיב (המשב) דרומי.
האם המראת  מערבה?  או שביצעת ריצת המראה לכיוון הצד הדר' מערבי של העמדה?
צד ימין קרס? כנראה שהרכיב היה דרומי מדי, והעילוי כפועל יוצא, על צד זה של החופה , היה חלש מידי.

לא סתם הוגדרה עמדה זו כעמדה לדרגה 3 בספר העזר המבצעי!
עמדה זו נועדה למנוסים בלבד , ולא מדובר רק במנוסים בשליטה קרקעית!
היכולת של עמדה זו לייצר מצבים טריקים ידועה לכולם אלא ש.. בעלי נסיון יודעים להתייחס לתנאים ולטופוגרפיה של העמדה בכבוד המגיע לה.

מבלי להעליב אף אחד
זו דעתי

אורי שמיר