כתב נושא: טיסה (ונחיתה) ברוח חזקה - היום בזיכרון.  (נקרא 2022 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק ittai

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
בהמשך ישיר לתאונה של ברק (ולמיני דיון שנערך) יש כנראה להמשיך ולהפנים כיצד זה עובד וכיצד מונעים את התאונה הבאה.
מתוך כוונה נטו ללמוד ולהשכיל ברצוני לבקש משלושת החברים הבאים לספר מנקודת מבטם על החלטותיהם:

1. זוהר שרון - יציאה לקרוס בגובה מטר וחצי ברוח חזקה.

2. אורי חמו - טיסה ב-LEESIDE של הר חורשן.

3. ניר זידמן - נחיתה ברוח חזקה מזרחית לרמת השופט.

המעוניינים מתבקשים להגיב ולהתייחס עניינית לדבריהם ולא בביקורת שלילית  ושלל שטויות אחרות (מבטיח להתייחס גם).

שבת שלום

איתי
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
חברים ,אני לא מישתתף בליגה מכל מיני סיבות,אחת מהן היא שלאורך שנים הרגשתי שתחרות יכולה ליגרום לכך שביגלל התחרות מיתשתשים גבולות הבטיחות-איך נשיג עוד כמה ק''מ ,אם אני לא אצליח להגיע לנקודה מסוימת אני אאבד נקודות!! בנקודה הזו בא לידי ביטוי הניסיון והבגרות. 
אני מכיר כמו כל אחד את המצבים שבהם אתה "חייב"להמשיך על אף הגובה הנמוך ותנאי השטח,אבל אנו חייבים ליזכור מה יכולות להיות התוצאות,זו הבריאות שלנו ,ואנו רואים מה קורה כל שבוע!!!
יהיו עוד הרבה ימים טרמליים ועוד כמה מטרים זה באמת חסר משמעות,העיקר שנהיה בריאים וניתראה   בהרים.

מנותק אורי חמו

• מצאתי פסיפס
  • שחף שלי
    • דוא
מנקודת מבט שלי
« Reply #2 ב- : June 08, 2007, 09:25:11 pm »
סידרה של כמה טעויות. אז ככה עזבתי תרמיקה שהייתי יכול להמשיך ולנצל את העילוי שלה טסתי לכיוון הר חורשן בת שלמה בדרך איבדתי גובה ובמקום להתיישר לכיוון הרוח ולחכות שתרמיקה תשתחרר התחלתי במסע חיפושים בכדי למצוא עילוי שיחזיר אותי מעלה שהתברר ככישלון כאשר הבחנתי שאני כמעט בגובה ההר החלטתי לפנות לנחיתה ולסיים את הטיסה חיפשתי שדה אופציונאלי לנחיתה והמקום שהיה הכי אידיאלי ונגיש היה  כמה שדות ליד הר חורשן ב- leeside פניתי לכיוון השדה התיישרתי לכיוון הרוח ונחתתי בשביל ליד עצי שסק נחיתה רכה וקיפול מהיר של המצנח כי האיסוף כבר חיכה לי ( תודה לאנשי הגד"ש שהקפיצו אותי עד לעמדה בזיכרון ).

מנותק ניר זיידמן

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
ראשית אני לא משתתף בליגה כך שהניקוד לא רלוונטי עבורי.
באשר לטיסה:עברתי את רמת השופט לכיוון העמק כאשר בראש אני מודע לכמה דברים סבבי:
א.הרוח חזקה ובטח חזקה יותר בעמק.
ב.על מנת להגיע לעמק עלי לחצות את היערות של עין השופט או הזורע ואני די גבולי מבחינת הגובה.
ג.לפני היערות יש שדה גדול.
ואכן ,אם כל התחרותיות שבי החלטתי לא לחצות ,הסתובבתי בקצה המערבי של השדה מול הרוח,
קיפלתי טיפים בלי סיפד סיסטם ונחתתי במהירות קרקעית של 2 קמ"ש על הרגלים בלי להגרר.

הבנתי איתי שאתה נחתת בעין השופט 20 ד' לפני ,הרוח לא היתה חזקה אז?

מנותק זוהר שרון

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
היי איתי,
לא תכננתי לצאת לקרוס בגובה הזה מזיכרון,חס ושלום
מה שקרה בהחלט היה טיפשי לא בטיחותי ולא מועיל בכלום רק גרם לי לכעוס על עצמי.

אחרי שעה ורבע של טיסה בטרמיקות צרות עם רוח בנונית עד חזקה,עולה ויורד בגובה, בזבזתי טיסה!
בגובה יחסית נמוך וקרוב לרכס הסתובבתי סיבוב מלא בטרמיקה(רגע של חוסר ריכוז ) ונסחפתי איתה לכיוון העיר
נזרקתי מהטרמיקה והרגשתי טרמיקה נוספת מעלי, אותה ניסיתי לנצל על מנת להרוויח מספר מטרים נוספים כדי לחזור לרכס.
נזרקתי שוב מהטרמיקה .ע"פ הרגשתי לא בטוח היה שאחזור למצוק מכוון שאני כבר מעל הבתים.
קיבלתי החלטה לפנות לכוון הרוח ולנחות בשדות מאחורי זיכרון ,לקח לי בערך דקה וחצי להגיע לנחיתה.
הגעתי לנחיתה בשדה גדול ליד הצומת המובילה לשפיה(לפני המחצבה).

מסקנה ראשונה אישית:
איבוד הריכוז שלי אחרי שעה ורבע של טיסה,גרם לי לקבל החלטה טיפשית ולסכן את עצמי ולהרוס לי בכלל אפשרות לקרוס .
איבוד הריכוז הוא תרוץ מבחינתי,זה ספורט רציני ובזיכרון אין מקום לאבד את הריכוז בטיסה !

מסקנה שניה:
סה"כ היתה לי אחלה טיסה,טרמלתי ולמדתי את השמים לאורך המצוק של זיכרון וידעתי איפה זה עובד ואיפה זה לא,אבל! ופה בא אבל גדול...
הערכה שלי מתי לצאת לקרוס היתה שגויה,לפחות פעמיים היתה לי הזמנות לצאת לקרוס ברחוב של עננים שזיהיתי ולא ניצלתי זאת.
חיכיתי לצאת קצת יותר גבוהה(הייתי 550 מטר מעפ"ש) לא הייתי צריך, הייתי ברחוב של עננים זה עבד היו טרמיקות של +3 והייתי
צריך לדעת לצאת עם זה לקרוס.

זוהר

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
מי שממריא בזכרון ברוח חזקה גם ינחת ברוח חזקה, מי שטס מזרחה ינחת ברוח יותר חזקה.

לגבי שלושת המוסקטרים הכי חשוב זה לתחקר את הטיסה וללמוד מטעויות ורצוי עם עוד מישהו אוביקטיבי.
הערב אופטי קרא לי לבוא לתחקר איתו, ישבנו עם הטרק ואורי נזכר בכמה שיותר פרטים מהטיסה ועברנו איפה הטעויות שהביאו אותו למצב.
המעניין הוא שהטעות הייתה כמה דקות לפני הבעייה. יש נטיה לחשוב שהטעות והעונש באים ביחד, וזה לא תמיד ככה לפעמים יש
הבדל של כמה דקות וכמה שתזהה שטעית יותר מהר יש לך יותר סיכוי לתקן (לא תמיד), לכן חשוב לתכנן קדימה כמה שיותר,
בכוונה ממש לדמיין לאן מה שאני עושה עכשיו יביא אותי בעוד 10 דקות ,לפעמים התשובה תהיה כמה אופציות לדוגמה אם אני יתפוס תרמיקה
או לא יתפוס ותמיד צריך לקחת בחשבון את כל האופציות מה שנקרא להתכונן לרע ביותר ולקוות לטוב ביותר.
עוד נקודה שעלתה הייתה שהטיסה במכבסה הייתה מתישה (כמו שזו"ש ציין), שזו גם נקודה למחשבה - כמו שזה מסוכן לנהוג עייף זה גם
מסוכן לטוס עייף.

don't fly faster then your guardian angel

מנותק אורון

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
כתוב שיש 5 תגובות למה לא ניתן קרוא אותן

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
בוקר טוב,
נועם - טיסה תחרותית היא עניין אישי וההבדל הוא באפיו של הבן אדם. הפסדתי בחיים הרבה מאוד טסקים וליגות משום שבחרתי לא לקחת סיכון מיותר (אתמול לדוגמא). את ההחלטה על אופי הטיסה יש לעשות הרבה מראש ולא באויר.

זוהר - חוסר ריכוז זאת כנראה הסיבה למעשיך אתמול ואני מקווה שתלמד מזה לעתיד. טסתי איתך באותה טרמיקה ברוח חזקה נמוך ומעל קו הרכס, עשיתי שמיניות וצברתי גובה ללא כל בעיה של חדירת הרוח. אתה משום מה עשית ישר כשנכנסנו לעילוי סיבוב מלא של 360 מעלותץ שזרק אותך פנימה למצב לא נוח - טעות ראשונה.
הטעות השניה - לא ברור לי עם הבנת עד כמה הרוח העלת רכיב דרומי. היה נראה שאתה מנסה לחזור (לחדור) דרום מערבה. במצבך טיסה לכיוון צפוןו/ צפון מערב, היתה מוציאה אותך חזרה מעבר לקו הרכס ללא כל בעיה (הפרשי מהירות קרקעית כתוצאה מרכיב הרוח).

אורי - דיברנו לאחר הטיסה אך למען כולם אסביר שוב. יצאת מזיכרון לקרוס עם עוד 3 מצנחים (דימה, אדם ואנוכי) כאשר אתה המצנח הנמוך מכולם באופן משמעותי. כשהגענו אנו לענן, עזבנו את הטרמיקה וטסנו בשני מסלולים: אדם ודימה מזרחה ואני צפון מזרחה. טעותך הראשונה - במקום להגיע עד לענן ויתרת על בערך על עוד  מאתיים מטר גובה ורצת אחרי דימה לטרמיקה שלו. לו היית ממשיך לצבור גובה בסבלנות היית ממשיך להסחף ברוח ויכולת לבחור מגבוה יותר וקרוב יותר להיכן לטוס.
טעותך השניה - לא החלטת באופן סופי היכן לטוס ושינית מסלול באמצע לכיווני (הר חורשן).
טעותך השלישית - כיוון רוח וסבלנות. הגעת להר חורשן נמוך ממני אך עדיין בגובה סביר. אפילו חצית כמה בועות בצידו הדרום מערבי הפונה לרוח. במצב שכזה יש לעצור ולהמתין בסבלנות (על אותן בועות עילוי קטנות) בצידו של ההר הפונה לרוח לעילוי חזק ומשמעותי. בחרת להמשיך בטיסה ישירות לצידו השני של ההר אל ה-LEESIDE. נכון שהפעם הנחיתה היתה רכה ועדינה אך כידוע לך אלת המזל לא תמיד טסה עמנו.

ניר - דיברנו לאחר הטיסה אך למען כולם  אסביר שוב. טסנו כמעט במסלול זהה מבחינת גובה מרמות מנשה מזרחה. הכביש נעולה לעין השופט חוצה בעצם את הגבעה בשיאה כך שממזרח לכביש השדה נמצא בצד הירד ביחס לרוח ונחיתה שם (ממזרח לכביש) מזמינה רוטורים ומערבולת ברוח כמו אתמול.
לדעתי טעית בזיהוי עוצמת הרוח כאשר עזבת את הענן ברמות מנשה. הרוח היתה חזקה ממה שחשבת וכיוונה היה מערבי ולא דרום מערבי. המשכת וטסת קצת צפונה יותר ממני לשדה הגדול במורד הגבעה ממזרח לרמת השופט.
ציטוט מדבריך: "טסתי 2 קמ"ש קדימה..." - ההפרש בין המשבים באזור בו נחתנו היה 30 קמ"ש (רוח רגילה) משב עד 42 קמ"ש. אין צורך להוסיף.
עקבתי אחר נחיתך בגלל המקום בו בחרת לנחות וראיתי כיצד התנדנדת היטב אפילו עם אוזניים סגורות. נחתתי בצידו השני של הכביש בצד הפונה לרוח (אשר מייצר גם קצת עילוי) ללא כל טילטולים או מערבולות.
מכיוון שמראש ציפינו שנינו לטרמיקה חזקה ואם לא אז נוחתים, מיותר היה לטעמי למשוך מזרחה מהכביש לצד היורד (והמוסתר מהרוח)  של הגבעה.

מעניין לעניין באותו עניין - טיסתו של בני ישי אתמול.
ראשית דבר האחל החלמה מהירה ושיבה מהירה לטיסה.
כשבני המריא (בקושי) אמרתי לסובבים שחשבו להמריא שכדאי לחכות כי ניתן לראות שעובר אותנו סייקל דרומי מאוד וללא עילוי (כולם חוץ מזו"ש איבדו גובה ונחתו) ושזהו תזמון גרוע ביותר להמראה - דבר שהוביל בהמשך לבלאגן עם הרבה מצנחים באזור הנחיתה וכמובן הנחיתה של בני עצמו  שלא איחרה להגיעה.
מבלי להתייחס להמראה עצמה קשה להבין מבלי לדבר עם בני מדוע הוא בחר בשדה לי האקליפטוס ולא בשדה ממערב לו. כמו כן נראה לי כאילו בני מתייחס לרוח כמערבית ולא כדרום/דרום מערבית.
תוסיפו לכך את הטרמיקה שמטלטלת אותו ונמצאת בצד שמאל שלא (מערב).
המצנח מופנה על ידי בני צפונה לרוח גב - מהירות קרקעית גבוהה שכנראה לא נצפתה מראש על ידי בני.

שבוע טוב

איתי

מנותק elad_sinai

• הגעתי לאוסטרליה
שבת שלום!

אתמול הגעתי לתבור מכיוון שחשבתי שהליגה תתקיים שם, כשהגעתי דיברתי עם אורי והוא עדכן אותי שהליגה עברה לזכרון.
בדרך לזכרון ראיתי כי הרוח בעמק ממש חזקה. אז החלטתי לוותר מכיוון שעד שאגיע לזכרון היא בטוח תהיה חזקה מדי בשבילי, חוץ מזה שהיום היה נראה אלים מדי ושילוב של רוח חזקה ועננות כזאת לא מעודד אותי לטוס.
אמרתי לאורי שהרוח בעמק 20-30 קמש צפון מערבית ושאין טעם שאני אגיע, מסתבר שצדקתי.

הרבה אנשים שלא מבינים כמה האתר הזה מסוכן ולא סלחן. במיוחד ברוח חזקה אם נסחפים מאחורי הרכס. עד שלא מגיעים למצב מסוכן לא נזהרים.
גם אני באחת הטיסות ניסחפתי מעט מעל הרכס והייתי מאוד גבוה, התרמיקות היו מאוד חזקות +3/4 והרוח התחזקה. עליתי די גבוה 300-400 מטר ורציתי לחזור לרכס לתרמיקה הבאה.
ואז בא סינק חריף שהוריד אותי כל הדרך מערבה, בקושי רב הגעתי לרכס ולקראת המלון התחילו הטלטלות החזקות, לרגע חשבתי שאני לא אצליח להגיע בגלל השקיעה ופחד מקריסות לא יכלתי להשתמש בספיד סיסטם.
שימו לב!!! גם אם אתם גבוהים ודי בטוחים שתגיעו חזרה לרכס, זה לא תמיד מובטח ותמיד תצפו לשקיעה בדרך חזרה שעלולה למנוע מכם את האפשרות לחזור.
כמובן שמי שלא שולט במצנח שלו ברמה גבוהה ולא מסוגל לרסן אותו בזמן לפני שהוא קורס מומלץ בחום להמנע מטיסה בזכרון בשעות הבוקר, אני מכיר רבים שטסים שנים רבות ולא מעיזים להתקרב לזכרון מהסיבה הפשוטה שהם יודעים שמסוכן שם.

איתי אשמח אם תוכל לצרף אותי לרשימת הSMS-ים של הליגה כדי שגם אני אקבל עדכונים של הרגע האחרון.

תשמרו על החיים שלכם ואל תקחו סיכונים מיותרים!!!
זה לא שווה את הדלק של הניסעה או את הניקוד בליגה.

מנותק ניר זיידמן

איתי ,נכון  שעדיף היה לא לנחות בצידו המזרחי של הכביש ,אבל בגובה שהייתי עדיין הייתי משוכנע
כי יש סיכוי לחצות לכיוון העמק(היו באזור טרמיקות לא מסודרות שנתנו לי עוד גובה) ולכן המשכתי .
שתי שאלות :
1. איך הגעת למסקנה שהיתה לי טעות בזיהוי עוצמת הרוח ביציאה מהענן?
2. אתה צודק שאם כבר לנחות באזור אז מערבית לכביש(טפוגרפיה)אבל עוצמת הרוח והמשבים לא ממש השתנו
בשעתיים(בערך)שקדמו לנחיתה שלנו-הייתי שמח להבין מה השיקולים שלך להמראה/לקיים את הליגה כאשר הגול הוא שדה נחום?

שבת שלום,מזל טוב לזו"ש ולבת הקטנה שלי(בת 3)!!!

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אהלן ניר,
תשובות לפי סדר השאלות.

1. ראיתי אותך מזגזג מבסיס הענן, לא טס במורד הרוח ולא בכיוון העננים היחידים שעוד עבדו. על פניו נראה שאתה מטייל סביב ושורף את הגובה שעוד איפשר לך לחצות לעמק. הפניה האחרונה שלך אל מול הרוח וההתארגנות לנחיתה נראו לי באופן אישי (כמי שנחת 20 דקות לפניך ומדד את עוצמת הרוח) מאוחרות מידי ובמקום הלא נכון ביחס לעוצמת הרוח.

2. לא ברורה לי שאלתך. מנהל הליגה הוא אדם וקסלר והוא אשר קובע ומוציא ליגות ומשימות. לא היתה כל בעיה לטוס בזיכרון. עוצמת הרוח בנקודה בה אני ואתה נחתנו עלתה מאוד בזמן הקצר לפני הגעתנו לשם (מידע שנתן לי החקלאי שהנסיע אותי חזרה לזיכרון). עמיר שלום חצה את האזור שעה לפנינו עם הרבה פחות רוח והרבה יותר טרמיקות ועננים.
מדוע החלטת שבשעתיים שקדמו לנחיתתנו שם דבר לא השתנה?
לו טסנו מוקדם יותר ניתן היה להגיע לגול.

איתי

מנותק ניר זיידמן

הסיבה שטסתי לכיוון צפון מזרח היא שהעננים עדיין היו מסודרים ברחובות והענן
הבא שיכולתי לתדלק ממנו היה בכיוון הזה(בכיוון מערב היו שמים כחולים)-לא כל כך ברור לי למה זה טעות(דרך אגב היה עילוי מתחת לענן אך היה
קשה להתמרכז עליו בגלל עוצמת הרוח ששברה את הטרמיקה).
התשובה שלך לגבי החקלאי שהסיע אותך לזיכרון שטען כי עוצמת הרוח השתנתה רק עכשיו נשמעת די מוזרה.
עוצמת הרוח לא השתנתה באופן קיצוני בזמן שאני הייתי באויר(על-פי הנתונים שהיו בידי),אך אין ספק שלא היתה אידאלית
כבר בזיכרון,במיוחד לאור העובדה שכבר משעות הבוקר הרוח כבר חזקה בעמק(הרי באתם מהתבור).
הייתי שמח אם אתה יכול להסביר מנסיונך איך אתה יכול לדעת באויר את עוצמת המשבים.

ניר

מנותק ניר זיידמן

תיקון- השמים היו כחולים ללא עננות בכיוון מזרח

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
ניר,
העננים מימין לעין השופט (דרום) עבדו חזק והתפתחו.
הענן שבחרת הרבה צפונה משם מעל רמת השופט היה בסוף חייו.
השינוי בכיוון הרוח השאיר רחוב במצב התפרקות בכיוון שטסת אליו ובכיוון השני (דרומה) נבנה רחוב גדול ויפה מושפע מרוח מערבית.
איתי