יוגי קוראים לזה בעברית משבים בין 0 ל 41 קמ"ש. וכן, טוב שלא המראת.
ברק אני מניח שלא מדדת את הרוח עם מד רוח אלא סמכת על הנסיון ומדדת לפי "הרגש", אז אם אני טועה תקן אותי.
יש דברים שרק אם אתה עומד מספר דקות עם מד רוח ומתרכז רק במדידה והבנה של הרוח אתה יכול לשים לב אליהם,
כמו הפרש בין משבים, שינויים מהירים בין משבים וכו'. לצערי רוב המרחפים בארץ לא מודדים את הרוח וסומכים על מדידות
של אחרים במקרה הטוב או "הרגש", למרות שעד היום לא ראיתי אף אחד שבאמת פוגע לפי הרגש לא במהירות ובטח שלא
בהפרשים כולל מדריכים. למרות שהתאונה לא הייתה כתוצאה ישירה מהפרשי המשבים המדידה הייתה מדליקה נורה אדומה
כמו שהדליקה אצל אלו שכן מדדו.
לדעתי אם המדריכים בארץ היו מודדים את הרוח לפני השיעור (אפילו למראית עין) ולא משביצים לחניכים שלהם "עם נסיון כמו שלי
אני כבר לא צריך מד רוח....." (לא ציטוט ספציפי של אף אחד אבל בגדול זאת הגישה), לא הייתה משתרשת הקלישאה של מדידה לפי הרגש.כי אין מה לעשות "do as i say, not as i do" פשוט לא עובד, אבל גם את זה כנראה שלא נצליח לתקן כאן.
לגבי הבריזה, הבריזה היא אלמנט די קבוע בארץ בקיץ, למרות שלא כל יום היא נכנסת באותה שעה ובאותה עוצמה
אם אתה ממריא בתבור או במבוא חמה ב 1:30 בצהריים רוב הסיכויים שתפגוש אותה באויר אלא אם אתה רואה אותה על הכינרת ורץ
לנחיתה. עד כמה שידוע לי בתחילת הקיץ בד"כ הבריזה חזקה יותר בגלל שהים קר והפרשי הטמפרטורה גדולים יותר.