כתב נושא: 900 מטר, שני קיפולים של 50 % וכניסה לסיחרור-קרוס ראשון  (נקרא 2100 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק גיא ה-א

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
הי לכולם
אומנם הגעתי בפעם השניה היום לתבור ודיי לא תיכננתי את מה שיהיה בהמשך אל בהחלט חוויה,
יצאתי לאויר ב 10:00 לרוח עם כיוון דרום מערבית  אחרי אורי -ואלעד סיני- באויר היו כבר כ 10 מצנחים -חלקם כבר גבוה מעל ההר -יציאה חלקה החוצה וישר לתרמיקות שמעלות ומורידות מ700 לגובה ההר ככה עולים ויורדים....

כשכולם בצד הצפוני -אני הייתי בדרומי יותר כי היה צפוף שם פחות-אבל סך הכל לא היה נורא בשלב  זה.
לאחר המון מלחמות עם תרמיקות וזה לא היה קל ,התמרכזתי שוב על תרמיקה שסחפה אותי ועוד כמה חברה אל איזור ה 900 מטר וכבר הרחק מההר, ראיתי את הכביש וחשבתי פחות או יותר להיצמד לכביש ולשדות ליד -שיהיה איפה לנחות אם צריך....

תמיד ראיתי בקרבתי כ 3או 4 מצנחים ששועטים לכיוון כמובן מבוא חמה ....

כל הדרך אני נע בתרמיקות עדינות וחזקות בין +1 ל+4  אבל קבוע אבל עדין גובה מרבי בין 700 ל900 מטר וממשיך לכיוון שרונה-מאוד רגוע עדיין בטוח בעצמי -וכימעט מוכן לכל מה שיכול לקרות..

מעל שרונה רק חשבתי לעצמי שאם מישהו היה יכול להסביר לי מה קרה -הייתי שמח מאוד כי חוץ מלשמור כיוון ולחשוב לא להיכנס ללחץ עברו עלי כ...ואני יכול רק להניח 15-25 שניות מפחידות קצת....

תרמיקה של +5 קיפלה לי את צד ימין 50% ,לא הספקתי להגיד אופס וצד שמאל התקפל גם כ 50% הרתמה קפצה מצד לצד בצורה מבעיתה וחשתי שאני ניכנס לסחרור, והרגעות של המצנח באופן מידי!!!!!!!!!!!!!!!!!!
לא בטוח ואני מנסה לשחזר מה משכתי איפה וכמה,אבל אני כן זוכר שהיתה משיכה של ברקס נגדי בעדינות  בכניסה לסיחרור שהיה של סיבוב אחד לפחות, ונרגע....

גם לא הסתכלתי על החופה-מה שמעניין אותי מאוד לדעת איך היא נראה בזמן הזה....רק לשמור כיוון....עניין אותי.....

שכחתי להסתכל על הוואריו לראות כמה עשרות מטרים או יותר איבדתי בתמרון הזה....

לאחר כמה דקות טיסה מעל הכניסה לשרונה ניכנסתי לסינקים חריפים , וובאיזור ה 350 מטר החלטתי לחפש שדה ולנחות, ראיתי מרחף שנחת לא רחוק והלכתי לנחיתה לידו .

יגאל גולן שמו -הוא סיפר לי את מה שהרגשתי באויר -ואם מישהו נוסף ראה היית שמח לדעת מה זה היה.....

כנראה שהרוח היתה חזקה בשדה כי עד הנגיעה בקרקע ירדתי דיי אנכית ,ומטר לפני הנגיעה התחלתי אף לטוס אחורה,,ולא ידעתי אם כן או לא ללחוץ על הספיד באר כדי לא לטוס אחורה( מטר מהקרקע).

נגיעה בקרקע, הסחפות אחורה כ 3-4 מטר תוך כדי סלטה על האדמה אחורה -וחיוך של......

מצנח: קארמה של עפקו.
נסיון : כ 30 שעות ברכס ועוד כ 30 שעות בהרים.

גיא

אשמח להארות -הערות-סתם עצות -או כל דבר בעצם.

נ.ב.

תגובה ליוגי -את הפס לטוס אני מקבל גם בשישי וגם בשבת אתה יכול להיות רגוע,,,,אני בוחר לטוס שישי ולרכב באופניים בנחלי הצפון בשבת וככה לאזן את החוויות המטרפות והכייפיות- קצת מכל דבר -הרי שבוע הבא   תהיה עוד שבת לא???

« עריכה אחרונה: June 02, 2007, 12:29:32 am על ידי גיא »
And once you have tasted flight, you will always walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been, and there you will always long to return.
" (דה
וינצ'י)

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
גיא מברוק,

מקריסה נכנסים לפניה וצלילה ספיראלית לא לסחרור.

אל תמשוך ספיסיסטם קרוב לקרקע אפילו לא ברכס.

לצערי (לאחר שיחות עם חברה שדיברו עם ברק) התאונה של ברק היא דוגמא למשיכת ספיד סיסטם קרוב לקרקע באויר פעיל.
יש לקחת בחשבון שככל שהרוח מתגברת כך גם מתגברות המערבולות קרוב לקרקע.

איתי
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
ומה לגבי שימוש בטרימרים?

יש הבדל מהותי מבחינת רגישות המצנח בין השימוש בטרימרים לשימוש ב SS?

ומתי עדיף (בטיחותית) השימוש בכל אחד מהם?

מנותק איתן שבירו

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
הי גיא  , מברוק על הטיסה
ועכשיו להארה - אחת בלבד ,  עזוב את הכבישים ( ברור שכייף לנחות ליד כביש קרוב לטרמפ ) , השיקול לטוס ליד או מעל תואי הכביש אינו במקום, היות ואז ושיקולי הטיסה אינם מוכתבים ע"פ תנאי האויר והטרמיקות אלה משיקולי נוחיות נחיתה ולראיה גרם לך  להתחיל בנחיתה כאשר היתה די  גבוהה ויכולתה להמשיך בטיסה ( אולי לא ) . כל הכייף בטיסה הוא האתגר להמשיך ולטוס גם כאשר אתה מאבד גובה , ונלחם על כל פיפס וכל טרמיקה קלה.
מודה אני כי אתמול גם אני ועוד רבים אחרים נחתנו  בשדות קרובים אליך , וכי אתמול היה אויר פעיל במיוחד.
תאמין לי שזה לא כייף לסחוב את התרמיל ולצעוד איתו שעה שלמה בשדות כאשר השמש מכה  , והזיעה ניגרת ... ( להמשיך בתאורים ספרותיים ? ).
הקרוס הראשון שלי למבוא חמה היה כאשר בפעם הראשונה ישמתי את העקרון שלא לטוס בתואי הכביש.

אבל הכי  הכי חשוב זה לנחות בשלום
סחטיין  lugh

וגם שולח איחולי החלמה לברק פרידמן שעשה טיסה נפלאה ( לפי דבריו ) מהתבור למושב רמות.
איתן
« עריכה אחרונה: June 02, 2007, 09:10:39 am על ידי איתן שבירו »

מנותק elad_sinai

• הגעתי לאוסטרליה
גיא, כל הכבוד על האומץ שאזרת לצאת לקרוס.

אני במקרה ראיתי את הקריסה  שלך.
היית בתוך תרמיקה עם עוד לפחות 2 מצנחים פחות או יותר באותו גובה. אני הייתי בגליד מכיוון התבור לכיוונכם.
מה שראיתי זה שקודם הטיפ השמאלי שלך התקפל בערך בשליש ומיד לאחר מכן קריסה של כמעט 50% בכנף ימין וכניסה לצלילה ספירלית של כ-450 מעלות שיצאת ממנה לנדנוד בציר העלרוד שריסנת.
לא איבדת הרבה גובה בצלילה, לא נראה לי שיותר מ15 מטר.
עם המצנח שלי(טרגט) שאני כמעט ולא חוטף איתו קריסות אפילו בימים עם תרמיקות מאוד חזקות, אתמול כנף אחת התחילה להתקפל כשהייתי מעל התבור ועצרתי את זה מהר מאוד.

בהצלחה עם הקרוסים בהמשך...

מנותק אמנון

• מצאתי פסיפס
    • דוא
לגיא,
מזל טוב לקרוס הראשון מהתבור לשרונה! תהיה סמוך ובטוח שתזכור אותו לעד.

ליוגב,
למיטב הבנתי, למשיכת מע' ה-SS או לשחרור הטרימרים תוצאה זהה : הקטנת זווית ההתקפה. במצב זה עולה משמעותית רגישות החופה לקריסות, במיוחד אם פני השטח אינם "חלקים" ושטוחים לחלוטין מאות מטרים לפני החופה.

וחזרה לגיא,
קצת לא ברור מתיאורך העניין של ירידה אנכית עד לפני הנגיעה ומטר לפני התחלת היסחפות לאחור, שהרי ככל שמתקרבים לקרקע נחלשת עוצמת הרוח עקב החיכוך עם הקרקע.
ייתכן ששחררת לחץ ב- SS ללא שהרגשת זאת ויתכן שהתחלת למשוך בברקסים ולכן גם התחלת להגרר לאחור.

שבת-שלום,
אמנון

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
ליוגב, גיא  ואמנון,
טרימרים פועלים על חלקו האחורי של המצנח. במצנח למנוע הפועל בשיטת REFLEX ניתן להשתמש בטרימרים קרוב לקרקע עם חשש קטן יותר מקריסות. גם במצנח רגיל ובעיקר במצנח REFLEX אין שום סיכוי אמיתי לפתוח את הקריסה כאשר טסים עם טרימר פתוח. ספיד סיסטם שנזרק מהרגל משתחרר ומאפשר פתיחת הקריסה (כמובן שיש לשמור כיוון קודם).

אמנון - מהירותו של גיא לקראת הקרקע יכלה לרדת כתוצאה מהדברים שרשמת או פשוט יותר כתוצאה ממשב רוח חזק יותר.
אורך המשבים אתמול היה לא פעם מספר דקות (תנאים טרמלים חזקים כבר אמרנו?).

גיא - 450 מעלות לאחר קריסה של 50% זה המון זמן ללא איזון ראוי. רצוי ומומלץ להתאמן על הנושא ולא להגיע שוב למצב שכזה.

איתי
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק sefidori

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
בואו נדבר רגע על הפיינל ברוח חזקה.
גם אני חוויתי אתמול סחיפה רצינית בצמח שלקחה אותי לנחיתה בשדה אביטיחים מזרחית לשדה המקובל.
20 מטר לקראת הנחיתה היתה לי קריסה של 30-40 אחוז בימין ואח"כ קריסה זהה בשמאל, מה שגרם לנחיתה על אבטיח ענק ברוח צד.
לא הבנתי לגמרי ממה שכתבתם ולכן שאלתי היא: כיצד הכי נכון להתנהג בנחיתה ברוח חזקה ?
האם לרסן את המצנח ע"י סחיטת ה SS , האם לתת גרר גדול יותר למצנח ע"י עמידה בריתמה, האם לפמפם את המצנח בפיינל הסופי כדי לא להסחף עוד יותר ולטוס ברוורס ??
מה הכי נכון לעשות ? ואולי שילוב של כמה דברים יחד ?
הכי כיף זה לרחף witch
God Is a Paraglider

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
לדעתי הלא מלומדת, בכלל לא היה צריך להמריא אתמול בתבור.

מהבוקר היו הפרשים ניכרים בין המשבים שהלכו והתפתחו ל בין 10 קמ"ש ל36 קמ"ש (ופיק של 41 קמ"ש), זה אומר 26 קמ"ש הפרשים. וזה עד שעה 11..שעוד יצאו מרחפים.

המראות לא סימפטיות, תלישות, לצד דיווחים על הפרשים בין המשבים בשדה נחיתה (בין 0 ל 25 קמ"ש ).

מרחפים מדווחים על נחיתה ברוורס, ובועות טרמליות מכובדות קרוב לקרקע (ראה מקרה שוקי, ספי ועוד אחרים שקיבלו זאפטה לפני הקרקע.

ושאלתי שאלת תם. האם היה ראוי להמריא אתמול? כן? לא? רק בתחילת היום? או רק אם אני מרגיש מספיק בטוח בעצמי?

אשמח לדיון רציני..
דרך אגב, אני לא המראתי.
« עריכה אחרונה: June 02, 2007, 07:31:35 pm על ידי יוגב ברנדט »

מנותק גיא ה-א

• הגעתי לאוסטרליה
יוגב
הגענו לעמדה בשעה 9:30 ועד 10 היינו מוכנים להמראה -כשהגענו, המשבים לא היו חזקים בכלל ואתה מכיר אותי .אני ניבהל ממשב של זבוב שאני מרגיש שזה לא זה, הרוח לא עברה את ה 15-20 וזה בדוק-הרי למה קניתי מד רוח??? ;)

גם ששאלת אותי בקשר שהייתי מעל העמדה איך באויר, והרגשתי ממש טוב שהיתיי מעל ההר, כי ממש לא היה חזק , והיו תרמיקות נחמדות וכל זאת נכון לאיזור 10:30 בבוקר, ולאחר מכן התמרכזתי על התרמיקה שסחפה אותי עד ל900 והחלטתי לצאת לכיוון -מבוא חמה אולי??? hug

לגבי שאלתו של אמנון :

כתבתי שהתחלתי את הגישה לנחיתה ובדקתי את הכיוון הנכון לנחיתה , היה לי מאוד קשה לרדת כי היו תרמיקות קטנות שלא נתנו לי לרדת, יצאתי מהרתמה לנחיתה, ואכן המצנח טס לאט מאוד קדימה והרגשה של של מעלית שיורדת לאט, בלי ספיד סיסטם ובטח שלא ברקסים .....

מטר מהקרקע עוד שהתחלתי לרדת שמתי לב שאני ניסחף לאט מאוד אחורה, הסתכלתי שאין מכשולים  ושלא יקרה כלום אם המנצח יסחף עוד מטר שניים כי הייתי ממש קרוב לנגיעה בקרקע...

היתה נגיעה, משיכה של ברקסים וסלטה לאחר שמסתבר אח,כ כטעות .....

אולי היתי צריך פשוט להסתובב למצנח ולמשוח את ה  B או את הברקסים ביותר אגרסיביות כדי להפיל את המצנח.

שוחחתי עם זיידמן, שהיה מעלי ואמר שהוא ראה את כל ההתרחשות כ כמה מטרים מעלי והוא טוען:

שלא שמרתי כיוון בכלל וגם לא ניסיתי.
הגבתי עם ברקס נגדי,כנראה בפראות -לדעתי ממש לא במודע.
ושוב לא שמרתי כיוון כדי לאזן.
ולא הייתה שום פעילות מצידי לטיסה אקטיבית, והגובה רק נתן לי שיעור מעולה באיך צריך להתנהג בטיסה אקטיבית.

אז תודה לניר על הערות והארות

And once you have tasted flight, you will always walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been, and there you will always long to return.
" (דה
וינצ'י)

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
ממש בהתחלה אולי כך היו פני הדברים, אך אחרי זמן קצר המשבים היו יותר אלימים.

אז אולי היה נכון לצאת איתך..ממש בהתחלה. :)

אבי שחר

• אורח
אני חושב שאין מה להיבהל בהיסחפות קלה לאחור . צריך להיות מוכל לכמה צעדים בהליכה אחורית תוך כדי השענות קדימה (במקרה קיצוני יותר בטח היה אפשר להבין זאת עוד לפני ההמראה) וביצוע אחת משתי הפעולות הבאות:

1. לאחר הנגיעה בקרקע, לעזור לחופה על ידי דחיפה קלה קדימה את האיי בנד כדי להישתמש באפקט הספיד סיסטם עד שתהיה רגיעה ותרגיש בטוח להפיל את החופה עם הברקסים מבלי להיגרר (פה כדאי להיזהל לא להפיל את החופה עם האיי בנד על ידי קריסה מלאה).

2. מטר לפני הקרקע לעזוב את הברקסים ולהחזיק במיתרי הסי ובזמן הנגיעה להפיל את החופה עם הסי (מה שאני הייתי עושה). 

מנותק עמוס פרל

• הגעתי לאוסטרליה
  • המקום האהוב עלי
    • צביעה תעשייתית,צביעה תעופתית ,החדרת הליקוייל ודפוס משי
    • דוא
אילו הייתי נסחף לאחור
ביגרס +ספיד סיסטמס עד לנחיתה
אופטימטל צביעה תעשייתית וצביעה תעופתית
http://optimetal.co.il
ערוץ היוטיוב שלי
http://www.youtube.com/user/optimetalvideos