"כל אחד יודע מהי רמתו"
וותיקים יקרים יש הרבה מה ללמוד מנסיונכם אך אין תחליף לאחריות אישית וזה מביא אותי חזרה לנושא הבא:
"כל אחד יודע מהי רמתו"
אני לא מכיר אף אחד כולל אותי שלא רעדו לו הביצים בשנה הראשונה בספורט.
בכל נחיתה התחושה של הסטרס תמיד התחלפה במעין שיחרור אדיר.
בכל יום שאני מתכנן לטוס כבר ביציאה מהבית מתחילים אצלי הסרטים והמחשבות:
"מה אם אני לא אחזור"
"מה אם אהיה נכה, זה יהיה שווה את הסיכון"
בכל פעם שאני נתקל בחניית נכים השלט מזכיר לי לאן אוכל להגיע אם ו.....
בכל טילטול באוויר הייתי שואל את עצמי מה אני צריך את זה.(תשאלו את רולי מה עבר לו בראש בהר הארי כשהיה תלוי באויר בחוסר אונים מוחלט, האם רגע לפני שהמריא לא ידע מהי רמתו (הוא פשוט לא שלט ברמת חרמנותו

לטוס זה הכל) אוהבים אותך רולי
והשיא היה שסיימתי תלוי על עץ בגלבוע

12 מ' מהקרקע ובמרחק גדול מגזע העץ ללא יכולת לעזור לעצמי ובלי לדעת כמה זמן עוד ימשיכו המיתרים לנשוא את משקלי בטרם אפול לקרקע.
זו תמונה שאני מחזיר את עצמי אליה בכל פעם שאני מרגיש עודף ביטחון.

זכורה לי תקופה אחרי התאונה שהייתי ממריא בגלבוע ומפחד שאנחת על כבלי המתח למרגלות ההר הייתי רועד (ממש רועד לא רק לשם האימרה) במיוחד בטיסות הראשונות לאחר התאונה עד שהייתי עובר מעל כבלי החשמל ורק לאחר מכן הייתה משתחררת אנחת רווחה.
לסיכום:
בכל זמן נתון שטייס עומד לפני המראה בראשו מתרוצצות מחשבות ושיקולים שלבסוף יבשילו לכדי החלטה אחת ויחידה:
GO/NO GO הטייס שולט יודע ומבין אם יש ספק או אין ספק.
אם ימריא לתוך הסיכון מחוסר אחריות אישית, הוא בדקה הראשונה באוויר יחוש זאת, דרך הידיים הרועדות והנשימה המהירה והקצרה.
השלב הזה יסתיים באחת משתי האופציות: נחיתה בשלום / תאונה.
לכל אחד מהתרחישים יתלווה נסיון מצטבר וזו הדרך הרעה לצבור נסיון!!!.
אף אחד מאיתנו לא חסין ולפני שנמריא מאיפשהו תמיד תהיה בנו "הידיעה" הברורה ותחושת בטן שבעוד רגע כאשר רגלינו יתנתקו מהקרקע האם זה היה נכון או לא בעבורנו.
לכל אחד/אחת מאיתנו יש הקשר ותוכן שגדל עם הזמן ואיתו הביטחון העצמי תפקידו יהיה להנחות אותנו מתי להמריא ואיפה לנחות.
הביטחון והניסיון נבנים מהחוויות ושעות הטיסה בעברנו ואיתם נדע האם אנו מסוגלים למה שניצב בפננו בהווה ובעתיד.
לכן חשוב להמשיך ולהעיז בתוך המגבלות ותחת הדרכה עמ' להגדיל את הידע הניסיון והביטחון.
לדעתי
טייס שטס ללא ביטחון מסכן את עצמו ואת הסובבים לו.
לכם הוותיקים החוכמה היא לדעת איך להעביר את הנסיון מבלי להפחיד.
ראוי ורצוי לפתוח דיון מקצועי בפורום בכל נושא שיכול לתרום להבנה ומקצועיות תוך שמירה על תרבות
נכבד את האחר ואת דעותיו מכיוון שלבסוף אנחנו מתנהגים באוויר כמו בפורום .
הדיון צריך להיות נטול אינטרסים אישיים וציניות ובתוכו יהיו היהלומים האמיתיים שיגדילו אצל כל אחד/אחת מאיתנו את הידע.
לדעתי דיון פורה יכול להחליף נסיון מעשי מכיוון שהבנה כיצד הכלי הזה טס יכולה לעזור הרבה יותר מלהטיס אותו.
חוסר ההבנה התאורטי הוא גדול.
השליטה הקרקעית נמוכה.
נושאים כמו שימוש במע' ההאצה / תרימרים, וזכות קדימה וכיוון טיסה.
איפה נמצא LEE SIDE (לי זה היה חוסך את העץ בגלבוע)
חיזוי מזג האוויר וכו'
כל טייס צריך לעבור את השלבים בצורה נכונה לו, ללא נסיון לקפוץ ולדלג רק אז
התחושה שתציף אותו תהיה שלווה וכיף או לחילופין פחד וידיים רועדות תחושת מחנק בנשימה וישיבה זקופה ולא נוחה ברתמה עם היגוי עצבני ולא נשלט כראוי.
שיכולה להסתיים כמו שאדרי מתאר "סטה בפתאומיות ובחדות תוך כדי כניסה לספין ימינה עמ' לפנות דרך"
טיסות בטוחות לכולם
והמשך יום נעים
ליאב