כתב נושא: מבוא חמה היום יומן טיסה...  (נקרא 1043 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: מבוא חמה היום יומן טיסה...
« Reply #20 ב- : January 14, 2010, 09:38:22 am »
איתי אם הדיון כבר עלה בפורום אולי אפשר להפיק מזה ערך מוסף בכך שעוד אנשים ילמדו מהטעות ולא רק הטועה עצמו.
לכן אני מסכים עם צבי כדאי לצרף הסברון קטן לשאלה או לפחות לכתוב מה כן צריך לעשות (גם בלי להסביר למה).

אבל אני הכי מסכים עם מה שצ'ינו כתב. אחרי כמה שנים שאני משקיע הרבה בלנסות להעביר כאן בפורום ידע שנצבר על נסיונם של אחרים (או שלי) המסכנה ברורה - אף אחד לא לומד מנסיונם של אחרים ובמוקדם או מאוחר יעשה את אותן טעויות בדיוק כדי ללמוד על בשרו.
וזה במקרה הטוב, במקרה הפחות טוב הוא גם ילך בעמדות ויספר לכולם שאני "סתם מנסה להפחיד אנשים" (אבל זה כבר לא שייך).  :-X
don't fly faster then your guardian angel

מנותק עמית

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #21 ב- : January 14, 2010, 12:03:45 pm »
חברים יקרים,

קראתי בעיון רב את השרשור, ומצאתי הרבה משפטים שמתחילים ב: "האם", "שמעת על", "אתה מבין" ומסתיימים בסימן שאלה.
אז גם אני רוצה לשאול שאלה אחת: בשביל מה החידות האלה?
האם זה נועד לבנות את המתח, ולהבטיח המשך פתלתל ומפתיע של העלילה?

נראה לי יותר פשוט ומועיל לכתוב את הערותכם בלי כחל וסרק: במצב כזה וכזה יש סכנה כזו, צריך לנהוג כך, וכן הלאה.

בברכת תודה ואיחולי סוף שבוע נעים וסופה נפלאה לשבוע הבא,

צבי.

צבי אני לא חושב שמישהוא כאן מעונין "להבטיח המשך פתלתל ומפתיע של העלילה" בעיקר משום שסוף העלילה די ברור והוא בדר"כ לא טוב וכבר ראינו את זה קורה שוב ושוב.
כתבת שאנחנו צריכים "לכתוב את ההערות בלי כחל וסרק" - דווקא זה קל: אסור לטוס לפני כניסת חזית , נו למדת משהוא?
צריך להבין שהמטוס הזה יותר מדי קל להטסה אבל צריך ללמוד באיזה שהיא צורה לפני שעולים עליו וזה כולל גם מטאורולוגייה,מצבי חירום וכו.
וכדאי לבצע לפחות את המינימום של להיתייעץ עם מדריך לפני שמניפים ולא אחרי.
אגב אני גם עדיין מתקשר ומיתייעץ לפני שאני טס.
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק בועז86

• משחק בארגז החול
« Reply #22 ב- : January 14, 2010, 01:39:13 pm »
כן אני יודע איך נוצר רוטור אבל לא יודע מה עושים כשהוא תופס אותך, ואני ישמח אם מישהו יוכל להסביר.
אגב שאלתי גם אם מישהו יודע להסביר לי מה זה אומר כניסה של חזית?
תודה בועז!

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #23 ב- : January 14, 2010, 02:57:59 pm »
שמתי לך לינק שמסביר מה זה חזית חיפוש קל בגוגל יתן לך את שאר המידע, אבל אם צריך להאכיל אותכם עם כפית אז קבל:

שמדברים על כניסה של חזית ברוב המקרים מדברים על חזית קרה.
ז"א שנכנס לאזורנו אוויר קר יותר ולח יותר, רצועת החיבור בין האוויר הקר לאוויר החם יותר אותו הוא דוחף היא כאמור החזית הקרה והיא מאופיינת בעננים מאוד מפותחים (CB הקרואים בעברית ענני סערה) ובמשבי רוח קיצוניים.

המעבר בין האוויר הרגוע שסורר לפני בוא החזית ומזג האוויר הקיצוני שבתוך החזית יכול להיות חד כמו סכין (ראה דוגמא המשב של 140 קמ"ש שהציג משה גרד).  יש לציין שהרוחות החזקות בד"כ מגיעות קצת לפני קיר העננים ולכן תמיד יש את התאורים של "חשבתי שזה עוד רחוק".

ההמלצה היא ברורה מאוד אם אתה רואה קיר עננים מפותחים מתקרב מרחוק תנחת מייד או אל תמריא בכלל.
אם אתה לא בטוח שאתה יודע לזהות את זה תשאר בבית ביום שהתחזית מדברת על כניסה של חזית.
והאמת עדיף בכלל בימים כאלו להמנע מלטוס גם אם אתה יודע לזהות כי כמו שנאמר יש להם נטייה להפתיע גם חברה מנוסים מאוד.

אגב בחזית גוש שלם של אוויר נדחף קלפי מעלה (מה שיוצר את ענני המפלצת) ויהיה קשה לרדת גם אם עוד לא נשאבת לתוך ענן.

התאור בתחזית בד"כ לא יהיה "כניסת חזית" אלא יותר כמו "בשעות ה_____ יתרבו העננים ויעשה סוער וגשום, יתכנו סופות רעמים".

דוד פרנק

• אורח
« Reply #24 ב- : January 14, 2010, 03:05:58 pm »
אז לגבי הרוטור שאני מקווה שלא יתפוס אותך:
כשאתה נכנס לתוך רוטור ממצב של טיסה נורמלית, מהירות האויר הרגעית שהכנף פתאום רואה היא בהרבה יותר נמוכה מהמהירות שהיתה שבריר שניה קודם בטיסה הנורמלית ואולי אתה אפילו כבר טס ברוח גב ובזרם אויר שיורד כלפי מטה ועוד שלל ירקות...
היות ולכנף כבר אין פוטנציאל (מהירות) הסיכוי היחיד שלך הוא לזרוק ידיים למעלה עד שהכנף תצבור מספיק מהירות לצורך פלייר מוצלח.
כמובן שיש עוד שיקולים שמשפיעים על דרך התגובה שלך בהתאם לנסיבות (גובה מעפה"ש, מכשולים באזור, עומס הכנף...)
עד כאן הלימוד בהתכתבות לגבי החלצות מרוטור. gogle

מנותק בועז86

• משחק בארגז החול
« Reply #25 ב- : January 14, 2010, 05:45:49 pm »
אתם בסדר אתם. תודה רבה!

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #26 ב- : January 14, 2010, 06:38:03 pm »
בועז,

לפי ההסבר שלך על הנחיתה יש לך טעות בהבנה איך ובעיקר איפה נוצר רוטור.

אין לי זמן כרגע לכתוב להסבר מפורט .

בכללי תשתדל לנחות מאות מטרים מזרחה מקצה הצוק (ליד הכביש הראשי).

ואף פעם אך תטוס לבד.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #27 ב- : January 14, 2010, 07:13:21 pm »
עוד דבר לגבי הרוטור, צריך גובה מינימלי כדי לעבור אותו.
ז"א לרוטור יש גם גובה, זה לא רק כמה רחוק אחורה הוא מגיע.

במבוא זה 100 מטר מעל העמדה (או 460 מעפ"י).

צריך לזכור שלרוב שאתה יוצא מהעילוי של הרכס אתה מתחיל לרדת, תוסיף לזה שמעל הרוטור יכול להווצר סינק.
לכן הגובה הנל הוא עם מספיק ספר שגם עם סינק בדרך אתה עדיין מצליח להגיע למאחורי הכביש בגובה מספיק להסתובב מול הרוח ולנחות מסודר.

אם אתה לא מצליח להגיע לגובה הנל יש שתי אופציות אחת לנחות בעמדה (שוב למי שיודע איך) או לוותר ולרדת לשדה הנחיתה.