איתי
זה מאוד פשוט פועלים על פי בד"ח

הפרדה בין המצנחים ,וכו' על ידי מכשיר הקשר וצעקות במידת האפשר .
כן ,כן , "
אסור לטוס לתוך ענן זה ברור "לכל הציניקנים שישר יקפצו.
מעט הסבר מקצועי ברשותכם:
החשש הינו לכניסה לורטיגו פירושו אובדן התמצאות מרחבית. אובדן יכולת ההתמצאות במרחב נובע מתנאי אל-ראות, כגון טיסה בתוך עננים כבדים, ערפל או טיסה בלילה חשוך מעל ים, ולעתים אף מעל יבשה. -לא נכנס לנושאים הרפואים.
טייס מאומן לטוס תוך התייחסות לנקודות ציון בולטות במרחב ואל מכשירי הכיוון והניווט, כגון מצפן, מד גובה, "GPS", בעת אובדן היכולת להתייחס לנקודות ציון חיצוניות, ישנה נטיה טבעית לטייס לאבד במהירות את תחושת המרחב, ולחוש שהוא טס בכיוון, גובה ומהירות שונים מהמציאות .
בשנות ה-50 נעשו ניסויים שבהם נתנו לטייסים לטוס בהתאם ל-"תחושת הבטן" בלבד, ללא מכשירים, והתוצאות היו שכלל משתתפי הניסוי התרסקו . מכאן ניתן ללמוד שאין אדם המחוסן מפני התופעה. מתחילת ימי התעופה הונחו טייסים להתגבר על ורטיגו באמצעות טיסה באמצעות המכשירים בלבד , חרף תחושת הבטן הטבעית ש-"המכשירים משקרים" או "טיסה עם הראש בפנים"
המקרה של אילן אינו דומה למה שקרה לעופר השבוע אילן טס מכשירים מיד שהבין שאין קשר עין עם הקרקע
עבר לטיסת מכשירים עד קשר עין עם הקרקע .
לדעתי פעל נכון בקור רוח ובמקצוענות ראויה לשמה .
הערה יחידה - לאילן לא היה מכשיר קשר שמיש מה שהלחיץ אותנו מראש ההר "שלא נמצאים ברתמה".
אני באופן אישי הייתי לוקח כיוון דרום מערב לטעמי בטוח יותר .
המלצה אישית :בחורף טוסו עם מצפן חרום יש לי מגנטי די חרבנה לא מדוייק עקב הקרבה לווריו (השראה )
בקשה עם למישהוא מהוותיקים עדין יש מצפן ישן אני אשמח לקבל .
YouTube - Broadcast Yourself.אדרי