כתב נושא: מערכת הקרמות באתר ירדה  (נקרא 575 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
מערכת הקרמות באתר ירדה
« ב- : December 28, 2009, 01:42:44 pm »
אחרי מכבש לחצים לא קטן מצידי מליקון הסכים להוריד את המערכת (לפחות זמנית).

אחרי שמחקתי לעצמי את הקרמה (37+) התחלתי לחשוב למה בעצם אנחנו צריכים מערכת כדי לתת אחד לשני ציונים? , התשובה באה די מהר "אנחנו לא צריכים".    אז אולי הקרמה תורמת לסדר בפורום באיזו שהיא דרך? ,נכנסתי לתוך אחורי הקלאים של הפורום ולסטטיסטיקות לחקור קצת את המצב. והמצב הוא כזה: פחות או יותר על כל 1000 תגובות ניתנת קרמה אחת (חיובית או שלילית), אנשים שקיללו וגידפו בפורום לא קיבלו כמעט קרמות שליליות, 90%-80% מהקרמות השליליות שניתנו היו או כתוצאה מסיכסוך קודם בין השניים המעורבים או כתגובה לקרמה שלילית שניתנה בלי קשר לכתוב בהודעה.
לדעתי המערכת גרמה ללא מעט מ"הירידה" בכיפיות של הפורום, למעשה המערכת הכניסה "פחד" לפורום. נראה כאילו אנשים חוששים לכתוב בפורום כדי לא לקבל קרמה שלילית, אנשים גם חוששים לתת קרמה שלילית על מה שנראה להם לא תקין כי הם חוששים לקבל חזרה קרמה שלילית, בקיצור אנשים מרגישים הרבה פחות חופשיים בפורום ממה שצריך.

במקור מערכת הקרמות באה להביא סדר לפורום, אם תרצו לחסוך עבודה לאדמינים. במקום שמנהלי הפורום יצטרכו לעשות גם תפקיד של גננת המערכת הייתה אמורה לתת כלי למשתמשים להעמיד על מקומו משתמש שחורג מהמקובל בפורום. אבל במבחן התוצאה המערכת לא השיגה את המטרה, וחבל.

היה חבל לנו להוריד את המערכת (בעיקר לאמיר) אחרי כל שעות העבודה שאמיר השקיע בה (ועל כך מגיע לו 1000 תודות), אבל לאור העובדה שהמערכת לא משיגה את היעוד שלה ואולי אפילו גורמת להפוך מכך אמיר השתכנע.

(החדשות הטובות הן שהמערכת לא באמת הוסרה מהאתר אלא רק נותרלה ואם נרצה אפשר להפעיל אותה בעתיד)

אם אתם חושבים שזה לא נכון להוריד את המערכת אפשר לעשות עצומה. (כאן זה דווקא כן יעבוד)
« עריכה אחרונה: December 28, 2009, 06:45:47 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק עמית דונסקי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • מנוע Black Devil, חופה Thrust 09. הפייסטה למכירה.
    • דוא
בעניין: מערכת הקרמות באתר ירדה
« Reply #1 ב- : December 28, 2009, 03:02:40 pm »
מליקום.
קבל בקראמה על העבודה.
רגע...איפה לוחצים?
 :)

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #2 ב- : December 28, 2009, 03:05:46 pm »
טוב אני אהיה הראשון. אני רואה במערכת כדבר חיובי שדווקא מיצבת את הדעתנות ומעודדת תרומה. צחי לא הבנתי איפה זה מפריע?שאנשים רצו להלחם הם נלחמו,שאנשים רצו להגיב הם הגיבו,לעקוץ הם עקצו,לא ראיתי בשום דרך ישיר או עקיף איך הקארמות הורידו את שיעור הכתיבה בפורום.הכתיבה בפורום ירדה כי זו עונת המלפופונים אבל העסק פורה ומניב מוצר,ולדעתי דיי פאקינג טוב.
רעיון:  אולי לפרסם סקר שם אתה תראה תוצאה יותר משקפת.

נ.ב
לדעתי מגיע לך 36 קארמות ועכשיו שתחזיר את זה אני אתן לך אחד שלילית ;D ;D ;D

מנותק דייב - Dave - Charly Bravo

• Charly Bravo Paragliding
  • מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #3 ב- : December 28, 2009, 03:06:52 pm »
אני חדש בפורום הזה אבל מאוד ותיק באחרים. מנסיוני ולדעתי עדיף ללא מערכת הערכה ו \ או שיטור. זו קהילה קטנה וכל המשתתפים יכולים לכבד כללי בסיס של רוח טובה ואדיבות. הודעות אישיות וטלפונים מתאימים יותר לישוב חילוקי דעות באופן פרטי ולא ציבורי, לפחות לעניות דעתי.
טיסות ארוכות וגבוהות לכולם!

מנותק גולדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
« Reply #4 ב- : December 28, 2009, 03:18:53 pm »
אני אהבתי את המערכת.... בעיקר כי היו לי הרבה קארמות  ;D

אבל אם נשפוט באופן אובייקטיבי:
לפעמים אתה רוצה לתת איזה צ'אפחה של "כל הכבוד" למישהו, ודרך נחמדה מאוד לתת את הצ'אפחה הזו כי לתת לו בקארמה...
למשל: עכשיו אני רוצה לתת לניר צ'אפחה על ארגון ערב קיפול רזרבי - ולא יכולה... אני יכולה לכתוב את זה בשרשור - אבל ההבדל הוא שמחרתיים, אף אחד לא יראה את השרשור הזה - בניגוד לקארמה שנשארת לתמיד בתוך הפרופיל של המשתמש.
וגם כמערכת הרתעה היא היתה מצויינת לדעתי. הסיבה שלא נתנו למשתמשים הרבה קארמות שליליות רק מעידה על "יראת הכבוד" שהיתה לקארמה שלילית... אני לא נתתי אף פעם קארמה שלילית, כי חשבתי שזה אות קלון מאוד משמעותי. מצד שני, אני לא חושבת שמישהו חשש לכתוב דברים בגלל חשש מקארמה שלילית...

אני בעד להשאיר.
"...השחף המגביה עוף הוא זה המרחיק ראות..."

הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מה שיש כאן
מי אני ש-א-מ-ה-ר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #5 ב- : December 28, 2009, 05:03:46 pm »
אולי אפשר להשאיר רק את הקרמות חיוביות?

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #6 ב- : December 28, 2009, 05:37:40 pm »
גולדי-

החלק של הקארמות החיוביות זה בסדר, אך מה קורה אם בא לך לתת למישהו צ'אפחה אמיתית בגלל שהוא עצבן אותך (לא גדולה), אתה מפנק אותו בקארמה שלילית וזה נשאר איתו עד 120...

כפרה מה שלומך?   :)

מנותק גולדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
« Reply #7 ב- : December 28, 2009, 06:16:25 pm »
אפשר לעשות שאחרי X זמן - אם אין קארמה שלילית נוספת, הקארמה יורדת... כמו נקודות של נהיגה.  lugh

אני עדיין בעד.

אני אחלה באבי,
מה אצלך?
 ;D
נשיקות ודרישת שלום למשפחה.
"...השחף המגביה עוף הוא זה המרחיק ראות..."

הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מה שיש כאן
מי אני ש-א-מ-ה-ר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #8 ב- : December 28, 2009, 06:38:05 pm »
יעלי
כנראה שזה צעד חכם
הקרמות הביאו למצב של במה להיתנגחות וסגירת חשבונות של חברים
וכך נמנע מהפורם לשמש ככלי ניגוח
לאחר מחשבה עמוקה
"החלטה נכונה "
אדרי
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #9 ב- : December 28, 2009, 06:41:39 pm »
גולדה זה העניין בדיוק (בקשר לתגובה הראשונה), מערכת הקרמות לא אמורה להיות מערכת של פרסים ועונשים על פעילות מחוץ לפורום היא אמורה להיות מערכת פידבק על איכות הכתיבה בפורום וככזו היא לא תיפקדה כלל. בPGF זה דווקא כן עובד (יחסית) אבל שם גם מי שלא כותב קשור לנושא של השרשור האדמינים כבר מתריעים בפניו שאם לא יתנהג לפי הכללים ..... וכו וכו.
אצלנו 70% מהרקמות החיוביות ניתנו על פעילות שלא קשורה לצורת הכתיבה בפורום אלא על פעילות אחרת, ברוכה לא פחות אבל זה לא המקום (לדעתי לפחות).
לעומת זה הקרמה השלילית מתנוססה כאות קין בראש כל יוזר של משתמש וכמו שאמרתי כבר ברוב המקרים כנקמה או על מתן קרמה שלילית או על משהו שלא קשור לפורום. ולתמיד.

השאלה שלי אליך זה למה לא מספיק לך להגיד לההורסטי תודה על הפעילות הברוכה שלו?   (בפרטי או בפומבי בפורום) למה צריך יותר מזה בחברה כמו רוח הקודש?
והאם בפורום חברתי כמו רוח הקודש יש מקום למתן ציונים אחד לשני?         לא ראיתי אף אחד שעשה פעילות ברוח הקודש כדי שיתנו לו קרמה.
לדעתי (לפחות לגבי הפעילות שלי) אם מישהו בוחר להגיד תודה פעם אחת זה מספיק עד מעל הראש, פעם שניה זה כבר סתם וידוא הריגה, מעבר לזה זה כבר הגזמה פראית. עד כדי שהפסקתי לכתוב בפורום איזה עמדות ריססתי כדי שלא יתנו לי קרמה על השטות הזאת (לדוגמא).
גם ההרגשה שלי לגבי כל העסק הזה שנקרא "רוח הקודש" השתפרה פלאים אחרי שמחקתי לעצמי את הקרמה.

ההורסטי אני לא יודע עד כמה אתה עוקב אחרי מה שהולך בפורום או זוכר אחורה מתחילת המערכת אבל אני יכול לתת לך כמה דוגמאות של אנשים שהפסיקו לכתוב בפורום כמעט בכלל אחרי שקיבלו שלילית אחת, ורובן על כלום כמו שכבר אמרתי.
אנשים אחרים עברו לכתוב בתימצות, אנשים שפעם היו משתתפים כמעט בכל דיון היום כותבים הודעה אחת בחודשיים וגם היא של משפט אחד מעורפל מספיק שלא למשוך אש.
הכתיבה בפורום לא ירדה בחודשיים האחרונים היא ירדה בשנתיים האחרונות.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
« Reply #10 ב- : December 28, 2009, 07:21:08 pm »
שלום לכולם

מערכת הקארמות נועדה לתת לאנשים הרשומים בפורום אפשרות להעריך או לקטול את דברי הכותב, זו היא בעצם מערכת דמוקרטית שבה האנשים מצביעים בגלוי (כי חייבים לכתוב למה) על מה שנכתב בשירשור, בהתחלה המערכת עבדה באנונימיות ובאמת אנשים ניצלו אותה לקארמות שלליות או חיוביות, אבל לאחר שהכנסנו את החובה לתרץ למה ניתנה הקארמה אז הכל התמתן
בפורומים אחרים בעולם זה עובד יפה מאוד, ובאמת אנשים מכבדים אחד את השני בפורום יותר, או לחילופין מנגחים ומישרים את אלו שלא התיישרו לערכי הפורום או חוקיו

לדאבוני הוכיחו החברים שזה לא כל כך אכפת להם מה יכתבו איך יכתבו ועל מי יכתבו, לשבח כולם ידעו, אבל כשהיה צריך לקטול או לנער מישהו, אז אנשים לא כל כך מיהרו לקטול, ושוב אני מצטרף למה שנאמר כאן שהיתה מין יראת כבוד לקארמות השלליות שזה בסדר אבל ציפיתי שמעורבות החברים תהיה רבה יותר.

נתנו לזה זמן הרצה, ולאחר שיחות עם צחי החלטתי להוריד את המערכת, לאור חוסר ההתענינות של רוב הרשומים בפורום לא נראה לי שמישהו יתגעגע לזה יותר מדי, אלא אם תשכנעו אותי אחרת  ;D

אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

דוד פרנק

• אורח
« Reply #11 ב- : December 28, 2009, 07:35:35 pm »
אחרי שנמחקו לי כל הקרמות השליליות (-28) נשאר לי רק לברך על היוזמה הברוכה  hug

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #12 ב- : December 28, 2009, 07:58:19 pm »
איפה היה התנגחויות??? איפה היה סגירת חשבונות??? אני כבר שלוש שנים קיים בפורום הזה וחוץ ממקרה שאולי וגבולי לא ראיתי סגירת חשבונות ע"י קארמה שלילית,אז נכון אולי אני לא מספיק זמן בפורום,ואולי לא מכיר את כול הנפשות הפועלות שהיו לפני קיומי בפורום ואולי זה באמת לא כול כך חשוב ענין הקארמה,ואולי גם לא חשוב יום הולדת לרוח הקודש ופורים באויר ואירועי מבוא חמה וכולי. דרך אגב נתון שאולי משה אדרי שכח בזמן שאנחנו נרשמנו לפורום לפני שלוש שנים סטיסטיקת הפורום עלתה עשרות מונים עד להגעתה למקום הראשון בגוגל, שבירת שיאים בהרשמה לפורום ,יוזמות לפעלויות, הדרכות, ערבי העשרה,ניקוי אתרים וריסוסם.  
הסטיסטיקה מדברת:
דצמבר 2006
נושאים חדשים 42
הודעות חדשות 123
הכי מחוברים 17

דצמבר 2009 (וחודשים חלשים לטענתכם)
נושאים חדשים 196
הודעות חדשות 1303
הכי מחוברים 51
כול זה לא קרה בגלל הקארמות אלא בגלל האנשים, אבל לא להאשים שבגלל זה אנשים הפסיקו לרשום בפורום על אותו משקל. אנשים סגרו,סוגרים,ויסגרו חשבונות בעקיצות בלי שום קשר וכול זה מעל הדפים בפורום.
דרך אגב אני חושב שזה המקום הכי מתאים,הכי ראוי, לעודד התנהגות חיובית ותורמת לקהילת המרחפים.
ואני ככה אני מכיר ככה אני אוהב

מנותק עופר

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #13 ב- : December 29, 2009, 07:31:15 pm »
צחי,   יש בהחלט הגיון בהחלטה - קבל  אחת בקארמה   lugh
הקארמות בפורום שלנו הם בעצם הבעת ביקורת, ולא משנה באיזה  שם הוא יקרא .
וביקורת כמו כל ביקורת מעוררת  רגשות  שנעות בין חיזוקים וחיבה, לכעס, ורגש נקמה וכו'.
הפורום שלנו באתר רוח הקודש  שהוא הדבר היותר טוב שקרה למרחפים בשנים האחרונות,  הוא מקום לביטוי מיקצועי, וחברתי.
השילוב בין השניים הוא בעייתי, ולכן גם הביקורת כאן במסווה הקארמות היא בעייתית,  לא ברור תמיד אם ההתייחסות לכתוב ולכותב היא מיקצועית, לקקנית (יעני פירגונית),  או סתם סגירת חשבון עתיק.
 ואם בחיזוקים עסקנן, כדאי לפתוח בהזדמנות שירשור על הקשר בין חיזוק חברתי והשבחת האגו,  לתאונות ונפילות  לא מתוכננות מן  השמיים.
עופר

« עריכה אחרונה: December 29, 2009, 07:33:11 pm על ידי עופר »